Защо през 2021 година има още майки, които мислят, че възпитават децата си чрез бой?

• 19 651
  • 505
  •   1
Отговори
# 90
Явно момичето е жертва на домашно насилие. Може и бащата има проблем с алкохола, щом казвате, че си търси гадже да не пие. Проблемът е много сериозен. Разминаването е в това, че тя говори за домашно насилие, а ние си мислим за поредния път, в който сме докопали пакостника по дупето.

# 91
Greencupcake, стана ми интересно, като ти четох първия пост в темата. Беше написала, че поне 2-3 пъти си видяла да се бият деца на улицата. И всеки път си правила забележка на биещия родител.
Аз тази ситуация не можах да си я представя, защото не съм виждала да се бият деца по улиците. Какво става по домовете, нямам идея.

Това реални истории ли са? Действително ли си видяла майка, баща или баба/дядо, които да налагат дете на улицата или в парка? Ей така да го бият наистина? И как протичат разговорите ти с биещите родители, тези няколко пъти, в които ти правиш забележка?

П.П. Мисля, че Монца е права.

# 92
  • Варна
Те тия, които баш си бият децата на улицата, нямат скрупули да понабият и правещия забележката, така че силно ме съмнява мен цялата тая история.

# 93
Явно авторката живее в семейство, в което побоят е начин на комуникация. Ако греша, да ме поправи разбира се. Иначе съм съгласна, че агресията отключва агресия. Първият пример - майката, която видях как метна детето си върху пазарските колички - почти съм сигурна, че след една възраст синът й ще почне да я размята така и нея. От друга страна онзи, дето на 8 г. вика на баща си боклук. Като стане а 18 и баща му откаже повече да му даде пари, какво ще последва?! Не бих се учудила, ако посегне на баща си. Познавах един 30-годишен, който отказваше да ходи на работа, живее с маминка. В един момент мама реши да не му дава пари. Срещам я, почти реве - тръгнал да хвърля, чупи. Изводите лично за мен от подобни случки са, че всяка крайност води до негативи. Семейства, в които само се крещи, обижда и всичко се решава с юмручно право, отглеждат нещастни деца, които ще повтарят този модел. Семейства без никакъв контрол също произвеждат нещастни деца, защото колкото и да са щастливи първоначално, идва момент, в който липсата на възпитание ги въвлича в конфликтни ситуации. Те от своя страна ще отгледат свои деца, които няма да знаят как да възпитат и така се повтарят лошите модели до безкрай.

# 94
Племенникът на мъжа ми,за който писах че е голям лигльо,казва често че баща му е тъпак ,идиот и прост.Прости и бедни били баба му и дядо му,мен искаше да ме мери с маратонка,но тя била Адидас и не си струвало(тук мъжа ми го хвана за врата,не го е стиснал ,само го хвана).Ние като сме нямали деца и явно нямало и да имаме и той ще наследи къщата и апартамента на мъжа ми.Вярвайте ми,едва се сдържах,дори не помня какво съм казала когато избухнах.Мъжа ми ме изведе навън и почна да ме успокоява,сестра му ми обясни ,че детето ми говори така,понеже ме приема за близка .Сега разправя ,че въпросните имоти,ще отидат при детето ни,леко с тъга в гласа.

# 95
  • Варна
Бобчита, в тая фамилия не ми е ясно само кой първи трябва да отнесе боя. Много са претендентите за първото място по простотия.

# 96
Bobchita,

Не знам, колко е голям племенникът ти, ама тези приказки идват от друго място. Огледайте се там, кой ги е говорил. Ако не са от родата на мъжа ти, явно идват от родата на зетя на мъжа ти.

Четири племенника имам, как пък никой не говори така за баба си и дядо си, леля си или чичо си.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 12:46 от Deni-meni

# 97
Точно, детето не си ги е измислило тези неща, чуло ги  е от родителите си. Много жалко наистина.
Явно не е възпитано това дете, не говорим за бой, но отделно и родителите не са ви най-големите доброжелатели.

# 98
Bobchita, те тия трябва да ги шамариш по поточна линия направо.

# 99
Ами на 12 беше тогава .Просто вече почти не поддържаме отношения с тях .Сори за оф топика,исках само да дам пример с дете на което забележката е "не така зайооооо ,недей мами".

# 100
Ами на 12 беше тогава .Просто вече почти не поддържаме отношения с тях .Сори за оф топика,исках само да дам пример с дете на което забележката е "не така зайооооо ,недей мами".
Ужас. Явно на това дете завистта му е позната от ранна възраст. Аз за това съм против създаването на собственическо чувство у малки деца. Значи "това е твое, но мама и тати са го купили и са се трудили, за да го имаш". И да споделя своето с други - близки, познати, непознати деца.
Оф топик - само при мен ли форумът се държи странно? 🤔

# 101
Отговор на офтопика: при мен е ок.

# 102
На открити места съм видяла да удрят шамар, не да бият, но сигурно има и такива. Това е много унизително пред всички.
Някой попитал възрастта ми-24.

# 103
  • Варна
Щото насаме не е унизително ли? Странен начин на разсъждение имаш.

# 104
На открити места съм видяла да удрят шамар, не да бият, но сигурно има и такива. Това е много унизително пред всички.
Някой попитал възрастта ми-24.
Не знаеш каква е причината и какво им е на главата. Зависи от характера на детето и какво е направило.
Мен също са ме възпитавали така - понасях шамарчета заради неспазен режим - да уча, да си измия зъбите и т.н., което е кофти.
Когато детето е направило нещо много сериозно - например да нарани друго дете, да нарани себе си или нещо подобно, тогава задължително трябва едно плесване, да  се стресне, и да запомни.
Да не коментирам, че има един кратък период, в който са неконтролируеми, особено момчетата.
Пожелавам ти като имаш деца да успееш да ги гледаш, както искаш.

Общи условия

Активация на акаунт