Защо през 2021 година има още майки, които мислят, че възпитават децата си чрез бой?

• 19 680
  • 505
  •   1
Отговори
# 150
Да Янтра, моите въпроси са тъпи, а да се коментира, че боят на деца е образователен в интернет е много интелигентно. Тук четат много хора и какво ще решат, че щом толкова много жени си бият децата, значи е в реда на нещата. А дали всеки притежава морални граници и правилно отсъжда, кога и колко да бие децата си? Защото аз пак казвам, че съм бита за разтоварване на нервите на майка ми.

Много е лесно да се хвалите и надъхвате в анонимен форум, как биете децата си и това е ОК. Като сте толкова горди и сигурни в действията си идете да се похвалите и на полицията и на соцалните. Сигурна съм, че много ще ви се зарадват на образователните похвати и най-малко с орден за най-добра майка ще ви наградят.

# 151
Адисън,дефинирай бой над дете,моля.

# 152
Адисън,дефинирай бой над дете,моля.

Шамар по лицето и зад врата за мен е супер унизително и грозно.

Повечето ми приятели, които бият децата си ми казват: Детето е виновно, че ме ядосва, но според мен не им се занимава и са с тънки нерви и лесно палят.

# 153
Аз питам не кое е унизително,защото унизителни действия има много.Въпрос задох ,конкретно какво е бой?

# 154
Ами един шмар по лицето и зад врата е бой за мен.

Закрила срещу насилие

Чл. 11. (1) Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено и образователно развитие.
(2) Всяко дете има право на закрила срещу нарушаващите неговото достойнство методи на възпитание, физическо, психическо или друго насилие и форми на въздействие, противоречащи на неговите интереси.

# 155
Така кажи.Шамар по лицето кой каза да е удрял?Дори да е,не съм била там и на негово място.Не мога да знам в конкретна ситуация как бих реагирала,особено в такава когато се застрашава живот.
Ти как възпитаваш своите деца?

# 156
  • Пловдив
Много е лесно да се хвалите и надъхвате в анонимен форум, как биете децата си и това е ОК. Като сте толкова горди и сигурни в действията си идете да се похвалите и на полицията и на соцалните. Сигурна съм, че много ще ви се зарадват на образователните похвати и най-малко с орден за най-добра майка ще ви наградят.
Ти може и да си анонимна в този форум, но аз не съм. Аз съм тук от 17 години, публикувам снимки на децата си, ходя по срещи и всички, които са любопитни коя съм ме познават. Ако искаш можеш да ме докладваш на социалните. И те са хора, българи, вярвам ще се разберем дали моите деца са малтретирани.

# 157
Адисън,бас ловя че не си социален.Имам един в семейството,няма подобни разсъждения.Със Закрила на детето също си нямала работа ,за да знаеш че за един шамар изобщо няма да тръгне проверка .Слава на Бога .

# 158
Бобчита, писала съм на предната страница как ги възпитавам. Лишавам ги от превивилегии, излизания с приятели, провеждам много сериозни разговори, когато касае нещо опасно. Мен точно така ме удряше майка ми по лицето. Не съм социална.

Янтра, няма за какво да те докладвам на социалните. Ти беше пределно ясна, че не го правиш за дреболии, но не четат само  хора с твоите морални ценности, а вие го изкарвате като едното нищо боя.

Според мен ви е трудно да излезнете от личната ситуаця и да погледнете цялата картина, която ясно казва, че трябва да се спре с цялото насилие и да се използват други методи за възпитание.

# 159
Аз продължавам да не разбирам мненията като "ако някой ви удари шамар на улицата, няма ли да отвърнете, няма ли да си потърсите правата?" Защо постоянно се приравняват децата с възрастните? Децата НЕ СА малки възрастни или както там го възприемате. Ролята на родителя е що годе за 18 г. да научи детето как да опази живота си и този на близките си, как да взима решения и да понася последиците от тези решения, изобщо накратко - как да се справя с живота. Тъй че за мен е много по-добре отговорен човек, който е получил няколко шамара навремето, отколкото лигоч, който се има за пъпа на Вселената и мисли, че всичко трябва да стане както му се иска.

# 160
Адисун толкова хубаво си описала нещата, но за съжаление не всеки го разбира. Ние си знаем болката, когато удариш друг, ти не усещаш колко може да го боли. Те са тръгнали с това мислене, не може да се променят за съжаление.
Като бях малка ми се караха, крещяха ми направо да не стоя близо до пътя, че някоя кола може да ме блъсне. Добре, за мое добро го правеха, но с такъв нагъл тон, че докато идвах вкъщи все се страхувах, че ще ми се карат, ей така всеки ден със страх. Такива деца стават страхливи, каквото и да кажете е така.
Истински започнах да разбера, че е опасно да стоя близо до пътя, беше когато майка ми разказа една случка за съсед, който счупил ръката си след като е бил ударен от кола, защото не гледал пътя. Ей така да бяха ми разказали хем щях да бъда информирана, хем нямаше да ме е страх от хората.
Не е лесно да гледаш нов живот, толкова неща има да го учиш, може да не ти стига време, да не се сетиш да го обясниш. Нас ни удряха като правехме грешки. Станахме послушните, но страхливи деца.
Аз не знам социалните или закрилата дали наказват за един шамар, аз ако бях нямаше да допускам даже този един шамар. Между другото темата, която съм отворила беше за деца, които не са направили нещо опасно, а просто са настоявали за някои неща. Но дори и нещо опасно да са направили, не е добре да се удрят, това е като да хвърляш бензин в огъня. Това няма да оправи положението, по-зле ще стане уверявам ви.

# 161
  • Пловдив
Не знам какво ме уверяваш. Моите деца са тийнейджъри вече. Аз не виждам кое е по-зле-то.

Повлияна от вас ходих да ги питам. Имайте предвид, че двамата ми големи сина са тийнейджъри, единия над 180 см, другия 3-4 см по-нисък, 85-90кг, огромни мъже. Питах ги дали съм ги била, дали се чувстват малтретирани и дали ги е страх от мен. Отговорът на най-големия беше, че като малък понякога съм го шляпвала, не е малтретиран, не го е страх. Другия само се засмя.

То бива и да ги е страх де, положението стигна до  - я се наведи да ти щъкна един шамар, че не мога да те стигна.

Третото ми дете, общо взето е по-послушно от двамата големи и даже не разбра какво го питам, той почти не е бит.

Последна редакция: нд, 26 сеп 2021, 15:16 от Янтра

# 162
  • София
Аз само ще Ви кажа, че съдиите по себе си и това как бихте Вие реагирал Грийнкъп, но не всички са като Вас
Янтре за внуци се готвиш.

# 163

Като бях малка ми се караха, крещяха ми направо да не стоя близо до пътя, че някоя кола може да ме блъсне. Добре, за мое добро го правеха, но с такъв нагъл тон, че докато идвах вкъщи все се страхувах, че ще ми се карат, ей така всеки ден със страх. Такива деца стават страхливи, каквото и да кажете е така.
Истински започнах да разбера, че е опасно да стоя близо до пътя, беше когато майка ми разказа една случка за съсед, който счупил ръката си след като е бил ударен от кола, защото не гледал пътя. Ей така да бяха ми разказали хем щях да бъда информирана, хем нямаше да ме е страх от хората.
Не е лесно да гледаш нов живот, толкова неща има да го учиш, може да не ти стига време, да не се сетиш да го обясниш. Нас ни удряха като правехме грешки. Станахме послушните, но страхливи деца.
Аз не знам социалните или закрилата дали наказват за един шамар, аз ако бях нямаше да допускам даже този един шамар. Между другото темата, която съм отворила беше за деца, които не са направили нещо опасно, а просто са настоявали за някои неща. Но дори и нещо опасно да са направили, не е добре да се удрят, това е като да хвърляш бензин в огъня. Това няма да оправи положението, по-зле ще стане уверявам ви.
Ох, казвали й да не стои близо до пътя с нагъл тон. 🤦‍♀️Явно няма как да осъзнаеш ужаса на майка ти, която вече си те е представяла размазана от някоя кола. При теб е само болното ти его. Очевидно ти липсват и всякакви майчински инстинкти, щом все още възприемаш загрижеността на майка ти като наглост и потисничество. Ако имаше майка, която пет пари не дава за теб и й виждаше очите веднъж в годината, пак щеше да си недоволна и травмирана. Няма угодия.

# 164
Социалните не наказват,не са съдии.За един шамар няма да тръгнат да се разправят .Детето ако подаде сигнал,че го удрят ще наблюдават ,ще оценят и т.н.Стани социален и взимай децата на хората,разхвърляй ги по приемни семейства .

Общи условия

Активация на акаунт