Професионални серии за коса- тема 150

• 57 161
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Знам, но всички се оплакват за косопад, който почва до 2 месеца от боледуването, а при мен са минали около 8-9 месеца
Аз бях още в първата вълна болна; след ски - просто супер беше тази почивка - и се изтърсих лошо заради една буря, и коронясах Smile Както и да е, исках да кажа, че на мен косопадът не ми се появи веднага, а след като ми се изчерпаха запасите желязо, фолиева киселина и разни други, които се появиха в кръвната картина чак миналата есен - няколко месеца след вируса. Пооправи се, но явно имах втора среща (антителата се бяха покачили много внезапно през март - имах операция на коляното, в болницата май пак се разболях) и отново започна да пада като... луда Angry

На твое място бих пуснала задължително пълна кръвна картина Hug

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 16:10 от Анонимен

# 316
Да, ще пусна тези дни и ПКК. А относно косата, която каквото и да използвам хвърчи навсякъде - какво може да ми препоръчате протеинови или хидратиращи продукти да използвам. Като последните 2-3 седмици използвам Напура Стамиген и Меди Фолиген, а те доколкото знам са балансирани с превес към протеина или аз не съм разбрала.

# 317
Да, ще пусна тези дни и ПКК. А относно косата, която каквото и да използвам хвърчи навсякъде - какво може да ми препоръчате протеинови или хидратиращи продукти да използвам. Като последните 2-3 седмици използвам Напура Стамиген и Меди Фолиген, а те доколкото знам са балансирани с превес към протеина или аз не съм разбрала.
ПКК не е достатъчна.Железен профил/ феритин, фолиевс, вит Д, Б12, щитовидни хормони са мн.важни.
После идват останалите хормони.Обърнете внимание, защото се оказва много важно, особено след определена възраст.(след 35г)
Извинявам се за спама.

# 318
WonderWoman,
Обмисляла ли си тотална промяна в прическата и склонна ли си да се разделиш с дължините?

# 319
ПКК не е достатъчна.Железен профил/ феритин, фолиевс, вит Д, Б12, щитовидни хормони са мн.важни.
После идват останалите хормони.Обърнете внимание, защото се оказва много важно, особено след определена възраст.(след 35г)
Извинявам се за спама.

Нямам все още 25г., но явно е време да се замисля и да направя доста изследвания.

WonderWoman,
Обмисляла ли си тотална промяна в прическата и склонна ли си да се разделиш с дължините?

Всяка година се подстригвам поне два пъти  до раменете - пускам отново "дълга" коса и след това пак до рамене и така два пъти в годината махам доста коса. През другото време махам само връхчета. Косата ми изглежда така хвърчаща дори и при махане на една педя от дължините. И си мислех, че е това, че не използвам хубави продукти, но ги слених с профи и все същото. Явно някъде бъркам и не мога да разбера все още къде.

# 320
WonderWoman   Аз съм близо до твоите години и все още сме с "млади коси". Тоест нямаме изтъняване на косъма от възрастта. Няколко неща мисля са довели до това състояние на косата ти, защото виждам, че е дооста тънка.
    -
Третиране с боя доста дълго време. Написала си, че не е боядисвана, но цвета ми изглежда рус, като след боя.
    -
Генетично. Имам позната, която от малка има много тънка, рядка коса. Аз я накарах да пробва какви ли не маски, серуми, терапии- ами НЕ! Никакво подобрение в състоянието. Коста й расте, но тънка, рядка, суха....
    Проблеми с щитовидната жлеза. Тогава косата става в лошо състояние...
    Каквото и да ти напишем ще е повтаряне на предходни съвети. Чети, търси информация, въоражи се с търпение и не забравяй, че ти не си само  една коса! Цялостното излъчване е важно! И помни, сега имаш най-голямото оръжие - младост!

Отново да похваля Ланза възстановяващата маска! Уникална!
    Веднага поръчах втора опаковка!
    Ето снимка, макар и направена не заради самата коса, но се вижда леко.

# 321
    • София
    Страхотно изглежда! 😍
    Това ли е маската :
    https://www.kosa.bg/product/3432/intenzivna-vazstanovyavashta-ma … healing-oil.html?

# 322
    • на земята
    Бихте ли споделили,други хубави профи серии освен Керастаз,Ланза и Алтерна.
    По горе попитах за CHI?
    Ще се радвам някой да сподели за продукти  от които сте доволни.

# 323
    Kopche, благодаря!
    Да, това е въпросната маска!
    И дори в коса.бг е още по - намалена! Аз значи съм се прецакала като съм я  взела от Агора Бюти 🤦‍♂️🤦‍♂️

# 324
    • София
    Знам, но всички се оплакват за косопад, който почва до 2 месеца от боледуването, а при мен са минали около 8-9 месеца и затова си мисля, че не е от Ковида. Сега започнах да пия мултивитамини и витамин д3 и се надявам, че и със Стамиген и Фолиген ще намалее косопада.

Тези стимулираи косата безсулфатни шампоани сякаш още повече иСушават косата.
    Винаги ли е била такава?
    Аз бих препоръчала да продължиш с напура като преуош, да миеш с joico noisture surge и балсама или маската от серията - бая хидратиращи и да кажеш на първо второ миене как са се отразили.
    Също бих препоръчала некрат термик или дисциплин за финиш.

# 325
    Wonder Woman вземи си Aphogee 2 минутния реконструктор + шампоана за увредена коса. Ако си доволна, вземи и реконструктора със зелен чай, макар че смърди много гадно. Мисля, че имаш нужда от протеин ,а и не са скъпи.
    Прави и маслени маски! Трябва упорита грижа и ще видиш резултати!
    Snowbeauty -страхотна коса!
    Да споделя и аз опита си с Mediceuticals Cellagen.  Според мен си заслужава всяка стотинка и е страшно ефикасен. Само трябва да се внимава да не се излезе извън зоната на косата. Вчера съм се омазала в повечко и е потекло и вратът ми беше като изгорял, имах и малко петно на челото.  Добре ,че към обяд всичко изчезна.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 23:40 от lora_1

# 326
    • Варна
    Нееднократно съм предупреждавала да не се поливате с него..... С главата надолу 10-12 апликации и после масаж докато се поеме. Всичко трябва да остава в косата и да не попада на открита кожа.

# 327
    Showbeauty, може ли да кажете в каква комбинация от шампоани ползвате маската. Косата на тази снимка обработена ли е топлинно - с четка или изправена с преса ?

# 328
    Wonderwomen и аз смятам, че имаш нужда от протеин, за да даде млко обем и тежест на косата, за тая цел маската Напура Ц9 е много хубава, а има и ампули от същата серия. Ако имаш възможност, вземи си една две за проба. Също и хубав протеинов шампоан ти трябва.
    Ако наблегнеш на хидратацията с джойко мойсчър, косата ти ще се разхвърчи още повече.

# 329
    Благодаря на всички за препоръките. Довечера ще мина през рибката да си взема на Aphogee 2 минутния реконструктор и шампоана за увредена коса. Дано да има положителен резултат. ☺️

Общи условия

Активация на акаунт