Професионални серии за коса- тема 150

• 57 202
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Prinzesata, би ли споделила малко повече за ефекта на балсама на ФК за боядисана коса.
Някой по назад питаше за трайна боя за коса. Пробвах новата боя с хилауронова киселина в Арлен.Боя с Макадамия и жен-шен Altissima Permanent Hair Color 100ml. Поръчах си цвят 5 - кестеняво.Само в корените я използвах. Вчера стана месец от боядисването и мога да потвърдя, че е наистина трайна.
Това може би е една от най трайните бои които съм пробвала.

Това са корените ми на един месец.
Аз съм с доста чувствителен скалп и боята не ми раздразни скалпа, има лек, приятен и ненатрапчив аромат което е плюс защото много мразя химичния аромат на боята за коса.
Искам да попитам някои неща за спрея на Меди(Нуминокс). В момента го използвам, може да си въобразявам, но мисля, че забавя появата на бели коси Grinning.
Имам много нови косички и определено косата се е сгъстила.
Използвам го почти всеки ден по два пъти на ден, понякога се случва да пропусна Flushed.
Може ли да кажете колко време е хубаво да се използва и след като го спряхте появи ли се отново косопад?
Мисля да си възобновя и маската на Меди. Преди доста време я използвах и съм много доволна от нея, писах и в темата за нея колко много я харесвам(една от първите бях които похвалиха маската)

Искрица,
Аз също ползвам Нуминокс в момента,поръчах втора опаковка от 250 мл. Имам си бели коси,но по важно е че имам и нови растежи. Ползвам го веднъж на ден,смятам да продължа по тази схема до изчерпване и на голямата бутилка и в зависимост от резултата или ще продължа по същият начин или само като подръжка след къпане. Иначе съм се заредила и с Давинес и Епруваж,но прочетох че е добре да се направи продължителен курс от няколко месеца / 5-6/за да се прояви действието на продукта.
Така че продължавам.

# 376
  • Варна
Искрица една бутилка интензивно ползване според мен е достатъчна. След това може да продължиш да го ползваш след миене само или да вземеш Целаген примерно или нещо друго като грижа за скалпа. Поне аз съм свикнала винаги да слагам след миене нещичко. Я ампулка я спрейче. Имам доста неща,но най-често каточели посягам към анаген на Напура напоследък Grinning. Вкарала съм в действие стамиген ампулите и шампоана защото след няколко години почти постоянен косопад най-накрая му открих причината и мисля се справих с нея.
 Не,че косата ми е зле в момента де,но беше доста по-добре преди откъм гъстота и плътност. Не ми се мисли какво щеше да бъде ако не бяха постоянните грижи през тия години.

Относно Кингсли за боядисана коса... Знаете,че много харесвам дейли Ш и Б за блондинки. Те са наистина подходящи за ежедневна грижа и лятото са ми незаменими. Тия за боядисана коса са една идея по-богати без обаче да са тежки в никой случай. Балансирани с превес на хидратацията,но не ми смачкват обема.
 За сравнение примерно Moisture Extreme ми идват малко тежки тъй като косата ми в повечето случаи е добре балансирана. Балсамът запечатва косъма перфектно и косата след него блести дори без финиши,а знаете колко е трудно това на изрусена коса... По принцип си харесвам и Moisture Extreme и Re-Moisturizing и дейли балсама за блондинки,но тоя го дават,че запечатва цвета....Последното не мога да го твърдя със сигурност,защото боята ми е изключително стабилна и цветът не мърда повече от месец. Преди се боядисвах точно на месец сега си позволявам да го правя на 5-6-та седмица. Корените не ме дразнят,защото боята се отмива плавно и красиво.
 Затварянето на косъма по тоя начин обаче прави тоя балсам един от топ продуктите ми. Ползвам го след всичко протеиново за запечатване,а аз протеин ползвам доста и то все хард.

# 377
Принцесо, караш ме на намаление да дебна Ш и Б за боядисана коса на Ф. Кингсли, че и без това им се точа, откакто излезнаха! 😍
А аз да кажа за олиото на Лалга ..ТОП е!
Едно от малкото олиа, които се справя с изсушени краища, за сравнение Мароканойл леката версия не се справя /не че не го използвам и не обожавам аромата му/. Също така аромата му се задържа доста в  косата ми и служи и за парфюм. Heart
И накрая да питам кератиновата маска на Ланза ще утежни ли нормална на гъстота коса, с фин косъм? Коя М е по-добра Лалга /имам я/ или Ланза?

# 378
Благодаря погледнах продуктите на Кинскли попр исйам нещо за изглеждабе блясък и хубаво движение на косата. А за продуктите на Мароконайл какво ше кажете подходящи ли са за бременни?
Мисля да започна от шампоан и маска за коса предвид това че косата ми не е увредена и третирана тряжва да рефувам протеин и хидратация?
Четах и за еластайзер обаче както писах чакам бебче и не е страх да ползвам всичко. Напура са протеинови , а Милк шейк
Охх знам че много питам но доста четах и съвсем се обърках
Засега марките на които съм спряла са Филип Кинскли, Мароконайл, Напура и Милкшейк шампоан, маска и някоя глезотиика за коса 😁.
Хвърлих очи на Дисциплина на Керастаз но ме съмнява да е ок за състоянието ми в момента по натам може би.

# 379
Принцесо, караш ме на намаление да дебна Ш и Б за боядисана коса на Ф. Кингсли, че и без това им се точа, откакто излезнаха! 😍
А аз да кажа за олиото на Лалга ..ТОП е!
Едно от малкото олиа, които се справя с изсушени краища, за сравнение Мароканойл леката версия не се справя /не че не го използвам и не обожавам аромата му/. Също така аромата му се задържа доста в  косата ми и служи и за парфюм. Heart
И накрая да питам кератиновата маска на Ланза ще утежни ли нормална на гъстота коса, с фин косъм? Коя М е по-добра Лалга /имам я/ или Ланза?
От двете маски аз харесвам повече тази на Ланза. Но в въпрос на лично предпочитание. Ароматът ми е мн любим. Не би ти утежнила косата с уговорката, обаче да се използва рядко, не е за ежедневна употреба. Виж шапоанът би ти утежнил, той си е за увредени коси.

# 380
  • София
И аз имам едно питане- за alfaparf cellula madre - кой бихте препоръчали, понеже виждам, че концентратите са три- за подхранване, за възстановяване и за блясък и не мога да реша.. От кой сте доволни вие?  И също така колко пъти и в какъв интервал е добре да се направи тази терапия? 🙄 (от веднъж не знам дали би могъл да се види някакъв ефект?)

# 381
За мен,подхранващият е най-добър,макар че,мирише най-гадно.Ефектът се вижда от веднага,поне при мен беше така.Все още ползвам реконструиращия и подхранващия.Твоята коса до колкото си спомням не е много третирана,та едва ли ще видиш уау ефект,но за поддръжка са добра терапия.

biology girl55 за такъв тип коса,от марките на които си се спряла бих взела само Напура и Милкшейк.Другите не са за твоята коса,по мое мнение.Нахвърляш се на продукти,които са "тежка артилерия",до колкото разбирам,косата ти не е третирана,нямаш кой знае какви грижи покрай нея.Наблегни на финишите,които да защитят косата от сешоара,другото ти е излишно към момента.
Избягвай твърде много етерични масла в натурален вид по скалпа,друго няма какво да те притеснява

# 382
Здравейте, момичета. Имам нужда от напътствията ви. Чета темата от доста време и се вдъхнових да си пусна дълга коса след години с много къса. Косата ми е с много тънък косъм, боядисвам поради бяла коса и в момента е много разпиляна и хвърчаща. Суша със сешоар, не ползвам преса.
Имам серията Joico moisture recovery, loreal Gold qinoa, двустъпковия реконструктор на Аphogee. Серума на Маракеш за цъфтящи краища. Ползвам и  Kerastase reflection fluide chromatique.
Моля, за вашите съвети, какво да добавя или променя в грижата

# 383
Sunshine Me , аз от Керастас réflexion chromatique олиото също получавам хвърчаща коса.
Според мен включи и маслени маски от време на време.

# 384
Косата от горните снимки не ми иэглежда  в лошо състояние. Ако проблемът е, че е раэпиляна и хвърчаща, според мен е от адски късите етажи и евентуално филиране, т.е. до голяма степен от неоптимална форма на прическата. Ако ги пуснете дълги и не се филирате/етажирате толкова, косата ще стои по-лесно прибрана и няма да хвърчи толкова. Според мен поне...

Иначе продуктите, които имате, са добри.

# 385
Sunshine, според мен също косата ти изглежда добре, наистина малко дължина и форма ще оправят нещата.
Единствено бих добавила дарк олиото на Себастиан, мисля, че ще обере фриза без да омазни и ще даде блясък.
Но поне при мен дарка се отразява добре на почти суха коса, една-две помпи на дланите разтриваш хубаво да се затопли и тогава по дължината далече от корените

# 386
И на мен косата ми изглежда в добро състояние. Продължавайте в този дух и като порасне още малко може да оформяте с четка или други уреди.
И аз съм на мнение че без филиране ще е по-добре ✌️
А термо ползваш ли? То придава малко плътност и приглаждане (поне при мен).

# 387
Благодаря ви за съветите. Ще включа масла. А относно прическата не е филирана, просто не е израснала достатъчно. До месец август 2020 бях с много къса коса. Ще продължавам да ви следя и да се възползвам от опита ви. От вас научих, че има протеин и хидратация и всичко друго. Безценни сте.

# 388
И на мен ми изглежда хубава косата. Аз бих посъветвала щом целиш растеж, да включиш грижа за скалпа, за да го стимулираш. Например ш на Напура Анаген или Стамиген или пък на Меди Биокленц/Фолиген и също така някой спрей :на Меди са много харесвани, на Епруваж, Алтерна.

# 389
  • на земята
Бихте ли споделили мнение за марката Montibello?
И един въпрос към Принцеса,ако може да отправя.
Какъв шампоан и маска трябва за да придобие косата ,,лигава"ефект както се казва,хидратиращ ли?И какъв бихте препоръчали вие?
Благодаря много

Общи условия

Активация на акаунт