Професионални серии за коса- тема 150

• 57 156
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
metome, знам, че е грешно, но никога не следя с каква маска какъв шампоан използвам. Не мога да се ориентирам просто. Трябва да си призная, че не обръщам много внимание на продукта- шампоан. Тоест имам 3, които в момента  използвам и изобщо не следя кое с какво... Единия е дрогериен на  Wash and go(да, да знам какво ще си кажете, но това е единственият дрогериен продукт, който използвам😀) - Ланза противокосопадния (LANZA Nourish Stimulating) и на Напура (NAPURA S|9 Rikeir).
Косата е изправена с ПРЕСА ☹️☹️Единственото нещо, от което не мога да се откажа... Ако не я използвах щях да имам двойно по-красива коса, но уви....

# 331
  • Варна
Showbeauty ако знаеш как ме разсмя в момента Joy. Без да искаш си нацелила подходящи шампоани. Ланза е балансиран,напура си е откровен протеин,а Wash and go Grinning е шампоан за обем тъй,че също има някой и друг протеин в него.....
 Вдъхновена от твоята коса и аз тая сутрин се мих с Ланза кератин. Добре,че споменавате чат пат стари любимци иначе си отлежават в шкафа и ползвам това,което ми е пред очите в банята. Аз обаче имам и Ш от серията и олиото/което не съм ползвала осъзнато сигурно година:grinning:/
От снощи се бях намазала с Напура стамиген ампула. Сутринта с кафето нанесох Ш стамиген по скалпа и смес от еластисайзър екстрийм и Hmilck по дължините. Постоях половин час и отмих. Измих еднократно с Ланза кератин Ш и после постоях с маската поне 2ч. защото имах работа.  Финиши - един отдавна забравен любимец удължаващия елексир на Алтерна смесен с капките на Oway. По скалпа половин ампула на Напура за силен косопад. Косопад нямам,но превантивно слагам веднъж седмично или нея или аминексил.
 Резултатът е страхооотно косище:grinning:. Не чак като твоето,но за моето русо и ЕГН си е супер.

Това коментирахме с една дружка преди малко. От 4 месеца пия по една шепа добавки заради проблем и резултатът е изключително благотворен за косата. Не,че беше лоша преди.но в момента е доста различна.

А ти стига се стресира от пустата преса. Слагай хубава термозащита  и гледай да я храниш редовно с Ланза. Дължина имаш тъй,че подстригвай връхчета редовно и няма да имаш проблем.

# 332
Prinzesata, много съм поласкана от написаното! Благодаря ти искрено, да чуя точно тези думи от теб ме зарадва много! ❤️

# 333
Здравейте, моля Ви, препоръчайте ми професионална боя за коса, с която да се боядисвам в домашни условия. Имам много бели коси /най-вече отгоре/, които „лъсват„ доста бързо след боядисване, а съм брюнетка и контрастът е видим. Косата ми е гъста и чуплива и средно дълга, съответно при фризьор всеки път оставам една торба пари за боядисване. Затова ще бъда благодарна, ако препоръчате боя, която да покрива добре белите коси и да е сравнително щадяща. Досега съм се боядисвала с ИНОА, която ми понася на скалпа, но не покрива добре по-упоритите бели косми. Мажирел ми покрива много добре, но е доста агресивна към скалпа.

# 334
Пермес и Олиосета(безамонячна) съм опитвала .Но запичнах да правя препигментация.Мажа с желания цвят( в моя случай 5.8 в корените за 20ми. После забърквам 5.8 с 5.0 като основният(5.0) беше в съотношение равно на 25% от количеството на желания цвят 5.8, добавя се и общо количество оксидант.
Четох го това в статия за колористика и добре се получава.
Пермес ми изсушава косата и май цветивете са една идея по-тъмни като резултат.Олиосета повече ми харесва на моята коса.
Имам малко бяла коса, повече на слепоочията, кучъдето всъщност не покрива и се отмива бързо.

# 335
  • Варна
Може ли линк към тая статия,че ми стана интересно? Препигментация по принцип се прави с основен цвят в твоя случай 5.0 и после се боядисва със смесените.

Бяла коса и аз имам доста макар,че си признавам,че не знам точно колко Grinning. От 2г. се боядисвам с Oway и съм повече от доволна. Тъмните цветове на марката обаче не ги познавам защото се боядисвам с 9-ки и 10-ки. Изключителен благодат за скалпа е тая боя.
Олиесета в сравнение с нея е терминатор.

# 336
Wonder woman, финиши използваш ли? Съгласна съм, че косата ти трябва да се подхрани още от корена, но дължините ако се пригладят ще имаш по-хубав вид, докато здравата коса израсне.
За коприната на Чи пак да питам, след какъв протокол я слагате, че не мога да й хвана рутина

# 337
  • София
Принцеса, ще те питам за два от продуктите , които спомена в послединте си постове. Вчера си взех ампула стаминген и шампоана стаминген на напура.
За ампулата стаминген- нея я слагаш на скалпа и спиш през нощта ли? Тъй като пише за 10 мин да се седи с нея .
И за шампоана. Много странна консистенция. Въобще не ми се изми косата от него и се измих с друг шампоан след него. Аз ли не го ползам както трябва?

# 338
  • Варна
jet да точно за ампулата Стамиген и шампоана  иде реч. И да аз си спя с ампулата,но не те съветвам да го правиш без първо да тестваш как ти понася. Аз ги ползвам от години и знам как ми действат затова си позволявам волности. Първия път стой 10мин. Следващия 15-20. Ако няма реакция увеличи на час. Някой мацки се оплакват,че им се лющи скалпа от дълъг престой с нея затова внимавай.
 И да шампоана си е малко странен,но  никога не съм се опитвала да измия моята руса чума с него Grinning Нанася се на суха коса само пи скалпа като серум.Ползвам го като преуош,стоя с него десетина минути/понякога като се заблея и няколко часа/ и мия. Скалпът ми е измит чудесно, а за второ шампоаниране си ползвам друг шампоан- днс в случая беше кератина на Ланза.

# 339
  • София
Принцеса, много ти благодаря за отговора.
Твойте и на още една две потребителки постовете, в които подробно описвате, продуктите и реда в който ги слагате са много полезни. Направо си правя скрийншот на някой от тях.
За което благодаря отново.

# 340
Wonder woman, финиши използваш ли? Съгласна съм, че косата ти трябва да се подхрани още от корена, но дължините ако се пригладят ще имаш по-хубав вид, докато здравата коса израсне.
За коприната на Чи пак да питам, след какъв протокол я слагате, че не мога да й хвана рутина

Финишите, които имам са коприненият протеин с черен кимион на CHI, олиото на МароканОил за всеки тип коса, митичното олио на Лореал  и Маракеш -  серум за цъфтящи краища. Като най-доволна съм от Маракеш, а от другите косата е добре докато не попият и след това е мека и с фриз.

# 341
Може ли линк към тая статия,че ми стана интересно? Препигментация по принцип се прави с основен цвят в твоя случай 5.0 и после се боядисва със смесените.

Може пък аз да не съм
схванала правилно.Макар че
правих втори опит с основния цвят и стана много тъмно, а исках да е по-светла косата:
https://coiffure-beauty.com/articles/koloristika-ii-chast/

# 342
Showbeauty, косата ти боядисана ли е?

# 343
Дами, моля за съвет. Забелязвам, че почти всичките ми новоизрасли косъмчета, които са с различна дължина ( от 2 см до 10 см например) са с много тънки връхчета. Когато хвана кичур коса най - дългите косми, които винаги съм си мислела трябва да са най - изтощени всъщност са най - здрави и плътни, а по - късите са тънки. Какво ми трябва - протеин? Когато имам време се опитвам да ги подрязвам, но си вадя очите, а и не мога да го хвана всички.

# 344
Дами, моля за съвет. Забелязвам, че почти всичките ми новоизрасли косъмчета, които са с различна дължина ( от 2 см до 10 см например) са с много тънки връхчета. Когато хвана кичур коса най - дългите косми, които винаги съм си мислела трябва да са най - изтощени всъщност са най - здрави и плътни, а по - късите са тънки. Какво ми трябва - протеин? Когато имам време се опитвам да ги подрязвам, но си вадя очите, а и не мога да го хвана всички.

При мен е същото. Страдах дълго време от силен косопад и след като се възстанови косата и започна новия растеж всичко ново е с тънки връхчета (по-тънки от дължината към корена). Мисля че до някъде е нормално явление това и по скоро разчитам, че като израстне и се изравни с остатъка от дължината ще ги подрязвам постепенно и ще прелеят.

Общи условия

Активация на акаунт