🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 2 (14.09 - 19.09) 🐄

• 30 914
  • 622
  •   1
Отговори
# 270
Много приятен епизод.
Дуела за спасяване от ратайство беше много хубав.
Ратайството е част от играта, все още ми е странно, че голяма част от хората се сърдят когато са избрани за тази роля.
Пръдльото е слаб играч от видяното в дуела и според мен ще е първи дуелист 99%
Живка се справя много добре като Фермер до момента, има достатъчно контрол върху групата. Ще има проблем с Пръдльото, ако остане във формата. А да остане има поне 60% шанс според мен.

# 271
Според мен цялостната тактика на Живка е грешна. От всичките сезони, които съм изгледал в случай, че станеш първи фермер по-добре прати някой, който харесваш на дуел, защото в началото имаш избор бол. После като намалят бройките и отпаднат слабите става по-кофти. В този ред искам женски дуел и съм на 80% сигурен, че Ралица може да дръпне онова младото и да го разкости. Така всяваш страх в останалите да не те викнат, защото още не са минали през реален дуел. А Жорката трябва да отиде на дуел на доста по-късен етап, когато няма избор или когато по-силен е ратай и този ратай да го дръпне.

# 272
Според мен цялостната тактика на Живка е грешна. От всичките сезони, които съм изгледал в случай, че станеш първи фермер по-добре прати някой, който харесваш на дуел, защото в началото имаш избор бол. После като намалят бройките и отпаднат слабите става по-кофти. В този ред искам женски дуел и съм на 80% сигурен, че Ралица може да дръпне онова младото и да го разкости. Така всяваш страх в останалите да не те викнат, защото още не са минали през реален дуел. А Жорката трябва да отиде на дуел на доста по-късен етап, когато няма избор или когато по-силен е ратай и този ратай да го дръпне.
Само че, Живка нямаше избор бол. Изрично и беше казано че ратайте трябва да са само от къщата. Де факто избора и беше между 7 човека. И тя трябваше да посочи 4 от тях

# 273
Да, това с ограничаването на избора не ми допада особено много за момента. Но проблема може да се реши, ако Фермера може да посочва за дуелист всеки от групата, не само ратайте.

# 274
  • София
На мен нещо никак не ми харесва това, че битката за освобождаване от ратайство е по двойки. От какъв зор някой ще трябва да зависи от бързината, ловкостта и уменията на друг? И не защото е драма да отидеш ратай, а просто защото няма логика да се случи поради некадърността на друг.
Ограничението в избора на кандидати за ратаи също не ми е ок. Дано то поне е само в началото на играта и отпадне скоро!

# 275
Може първата седмица да не отпада никой. Имало е такъв момент в други сезони. Уж дуел, ама после си се връща във фермата.
Това фермерство ми се струва проба-грешка. Дори не знаят правилата, всичко се случва на момента. Сега остава да кажат на Гошо дуелиста "избирай пак само от къщата" 🤣

# 276
  • гр.София
А казаха ли дали първи дуелист ще се избира от ратаите или от всички, както беше в началото на миналия сезон?

# 277
За мен това с избора на ратай чрез битка между двойки е много добра идея. Първо защото вероятността да бъдеш номиниран за ратай е много по-голяма и така няма как да не го избегнеш. Дано първите седмици ратай да са и от другите две колибата и навеса. И ме яд че тези правила не бяха и за миналата година, защото и там имаше хора който изобщо не бяха ратай и така успяваха да избегнат това.

# 278
А казаха ли дали първи дуелист ще се избира от ратаите или от всички, както беше в началото на миналия сезон?
Само от ратаите. И той явно ще избира от всички. И както сега ратаите са от къщата, ако бъдат отстранени на дуела, победителя отива на негово място в къщата. Което пък ме кара да се чудя дали няма да има правило вторият дуелист да е от колибата или навеса.

# 279

Дано си права. Но не знам ако дръпне Цоньо или Костадин дали няма да ги бие
Коцето да не ми го пипа!:smiley:

# 280
Ангел и Стоян също бяха с наднормено тегло, но не бяха лесни в двубоите.
 А Кирил по визитка само ми хареса, иначе ми изглежда засега прикрит и имаше едно малко изкуствено според мен разхлипване, което не ме трогна, а натовари.
Не цитирам старите коментари, на които отговарям, че ще стане дълго.

# 281
И аз най-после да дойда тук.Благодаря за темата, дано да имаме много материал за коментиране.
   Симпатична ми е червенокосата дама,Ралица беше май.Искам да се позадържи по-дълго .Жорето ми е типичен комплексиран чичак.
   Русата с килима много ме дразни - някаква невъзпитана,вика,кряка,"лендзи " се покрай мъжете,голямо натягане,голямо чудо.
  Живка ви идва една идея по-намахана,отколкото искам да понеса. 
  Коцето голям сладур.
   И що така бягат тия животни?!Иначе харесвам как се впуснаха в работа,само тази приповдигнатост и вярност на идеята да възраждат манастир ми е в повече.

# 282
  • Асеновград
Живка според мен се взе на много сериозно , не ми харесва как от самото начало започна със заповедите.
Чичко Пръдльо малко психо ми изглежда , с тоя ми ти поглед .....но слаб играч сякаш???Иска ми се да остане за да дразни Живка.
Ралица ми харесва , Цоньо ми е любимец  за сега.
Не ми допадат Деса , Живка и тази русата леля с килима.
Харесва ми също, че всички работят без да мрънкат. Има някои нови правила по играта които не ми допадат , но ще ги преживея.

# 283
Аз пък не видях Живка да раздава заповеди. Не видях и някой да е изразнила за сега като фермер.  Освен Гошо.

# 284
  • Варна
Здравейте , и аз фен Simple Smile
Харесва ми, че най- младите мацки не са тунинговани , както в предишния сезон, то не бяха цици, джуки....Изглеждат по- естествени момичета , трениращи , поддържащи се.
От мъжете освен Коцето, харесвам Виктор, Кирил също. От жените харесвам Живка, добре говори за тираджийка, хитра е, подготвена , усеща ситуациите добре според мен. Ралица също -  бърза, работлива, силен играч ще е . Теди, както и двете млади момичета - Лора и Цвети са ми симпатични. Другите ми идват малко ... повече. Иначе всички са интересни , индивидулани и различни характери. Следя с интерес, все още много характери не познавам добре...

Общи условия

Активация на акаунт