Абитуриентски страсти 2022г

• 71 387
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
# 691
Тази година в конкурсът ми е голяма скука! Всичко е или кич и безвкусица, или красиви момичета с рокли като по калъп (или "фея", или прекалено семпла визия с идеята детето да изпъкне, а то се обезличава поради липса на акцент). А на някои рокли направо ми идва да им оскубя перата, ресните и редовете нанизи с мъниста по рамене, гърбове и т.н., то бива бурлеска, ама това е прекалено...

Само две момичета ми харесаха - стилни, красиви, рокли с акцент, без кич, грим на място, аксесоарите подбрани с вкус, прическата отива на лицето и цялостната визия... и разбира се едно от тях се оказа форумско момиче! Simple Smile

Продължавам да гледам с надеждата да има още подобни визии, че тази година не знам какво се случва. Пози, чупки, стойки, нямам думи.

# 692
Amazing, точно в 10-та, та даже и с момичетата Heart Eyes
Разгледах фотосесиите от поста на Shades, хубави са, ала сякаш очаквах нещо уау. Към нашата фотосесия също имам забележки, но фотографът е млад и тепърва набира опит.

# 693
  • В Космоса
Grinning

Ще се задоволявам с феичките, явно.
Е, виж един пост над твоя, че утре ще ги изтрия Laughing

O, много веселко и закачливо! Хубава, естествена девойка. Само обувките нещо не са ми "тамън".

# 694
Според мен снимките много често създават погрешна представа. Има такива, дето на портрет са "Уау!", особено като ги е натъкмил добър фотограф, а като си отворят устата да ти кажат нещо, разбираш, че са "Бау!". Т.е. колкото и добре да изглежда една девойка (или младеж), ако ми простее като поведение, изказ и т.н., въобще не мога да я приема за красива. И обратното - има момичета, които на снимките са по-невзрачни, по-семпли, но в действителност излъчват интелигентност и класа.

# 695
Мен ме влудяват снимките на девойки без крака....тая мода от къде тръгна....от Москвича сигурно Simple Smile

# 696
Hope for two И мен! Както и снимки, правени отгоре, на които главата изглежда огромна, а тялото малко. Тази година явно и те са на мода.

Друго нещо също ми прави впечатление: прекрасно момиче, красиво, нежно, но визията го съсипва, понеже е попаднало в някой "моден капан" или пък влязло в някой калъп. Не знам колко добре го обясних, слагам малко снимки какво имам в предвид:

Скрит текст:
Всички момичета по-надолу са уникални, нежни, много красиви, обаче се чудя от собственото си упорство ли са избрали тези визии, или не е имало кой да ги посъветва?

Красавици, но в калъпа на фолк естетиката с пера, мъниста и конски опашки:

Красавици, попаднали в капана на неиздържана и(ли) кичозна визия и неподходящи аксесоари:

Красавици в капана на лошо подбран грим или прическа:

Клишето фея с мъниста, че и с димки даже:

Капанът на състаряващите цветове върху свежи, прекрасни, млади момичета:

Капанът на червената рокля и неволният ефект на обезличаване или състаряване (много трябва да се внимава с този цвят):

Клишето на народната носия:

Само красавици са на снимките, но защо с тези визии?

# 697
Огромно количество неподходящо заснети кадри видях в конкурса! Гледаш - хубаво момиче, хубава рокля и... Вървящи ченгета зад абитуриентката, продънен вход на панелка, ама с балони, отражение на фотографа върху роклята на абитуриентката .. и тези кадри пуснати в конкурс. Вярно, че не е за нобелова награда за фотография, но все пак!

Обаче! Стана ми любопитно да разгледам как са тази година чужбинските абитуриенти, написах prom2022 в Инстаграм и...- трагедия! Имаше девойки "без крака" върху капака на колата с разперени поли, досущ сватбена кукла върху Москвич, само дето москвичът беше я мерцедес, я Тесла; имаше една с разперени поли по земята и кавалерът стъпал върху тях като върху килим; имаше кич, имаше пошлост, даже в по-големи мащаби от тези на нашенските абитуриенти от малцинствата. За някои направо се чудех майките им дали са ги видели как са се облекли. Явно си е световен тренд липсата на стил и елегантност. Нашите деца са много, много по-хубави от тези, които видях.

# 698
  • София

O, много веселко и закачливо! Хубава, естествена девойка. Само обувките нещо не са ми "тамън".
Благодаря 🙂 Обувките са единствените харесани след като Пепеляшка премери всякакви модели и стилове. Пък и са й много удобни. Всъщност целия тоалет може и ще бъде носен заедно или поотделно.  🙂

# 699
Amazing Amazing,
Показаните от теб момичета може да са си направили сами прическите или с някоя приятелка. Не е трудно. Може да са спестили и от гримьор.
Аз честно казано не знам, какво очаквате. От прочетеното в темата останах с впечатление, че повечето абитуриентки са заложили на рокли от Одрин, Асеновград и местни марки, каквито има по магазините в София, Пловдив, Варна. Напълно нормално. Това се продава. Сега, който иска и може, да си шие по поръчка, да ходи в Милано, Париж, да поръчва супер модни дрехи от Интернет.

# 700
  • София
Всяка момиче, момче е опитало и е искало да бъде красиво. Различни са стандарттите и представите. Различен е стилът им и във всекидневния живот, така че няма как всички да паснат на моя вкус. Има откровено нелепи фотографии, но...
Аз съм пристрастна, имах абитуриентка,.напълно нормално е да симпатизирим на визия сходна на нейната или на нейното излъчване.

# 701
За или против професионален фотограф? Извън темата за цената, от една страна с години гледам нелепи, изкуствени пози, очевидно "режисирани". Вероятно и време се хаби във фото сесии. От друга-Ако родител(брат, сестра, приятел) е "домашен фотограф", няма да се наслади на деня, на ситуацията, а "ще Дебне момента". Кое е за предпочитане?

# 702
Дени-Мени, може и така да е в случаите с грима, да. С перата и пайетите, честно казано не ми се струва да е пестено, в 9 от 10 случая даже изглежда точно обратното (те реално подобни апликации оскъпяват роклята).

# 703
  • България, София
В нашия случай предпочетохме професионален фотограф.
Именно поради причината, че ако някой от семейството се ангажира, ще бъде натоварващо и ще загуби част от празника.
А и все пак фотографът си знае какво прави. Може и да не дава най - добри идеи за кадри, но със сигурност ще са с по - добро качество.
Докато течеше фотосесията на дъщеря ми и аз снимах с телефона. Но бях по - отдалеч и все пак няма как да се сравнява качеството.
Снимката, която бях качила и впоследствие изтрих, е на фотографката.

# 704
  • София
За или против професионален фотограф? Извън темата за цената, от една страна с години гледам нелепи, изкуствени пози, очевидно "режисирани". Вероятно и време се хаби във фото сесии. От друга-Ако родител(брат, сестра, приятел) е "домашен фотограф", няма да се наслади на деня, на ситуацията, а "ще Дебне момента". Кое е за предпочитане?
Аз бих предпочела професионален фотограф. Почти няма празници, които са съм видяла пълноценно или да ме има на снимките, защото в нашето семейство аз съм фотографът. Този път реших да си го спестя и да се насладя на мястото пред обектива Wink
Но не обичам режисирани пози. Харесвам непринудените. Абитуриентката също. Още повече, че е много фотогенична от малка. Това, което видях от профи фотографката ми хареса Simple Smile Сигурна съм, че когато прати всички снимки, ще останем доволни, а и най-после и аз се видях "красива и нагласена" Wink

Общи условия

Активация на акаунт