Абитуриентски страсти 2022г

• 71 525
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ох, отегчен, това май им е обичайно състояние за възрастта. Ще им мине. Сладури са всички. Добре си е момчето, ще се напери и където трябва ще блести с пълен блясък, за някакви лелки - айде нема нужда да се хаби ( както казва моят - енергоспестяващ бил)
SatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfied

# 196
Само да уточня, не съм го написала с лошо, че е отегчен, се пак и аз имам същия у дома Simple Smile
А, аз също отглеждам един брой същия. Да са ни живи и здрави.

# 197
  • Варна
Ох, отегчен, това май им е обичайно състояние за възрастта. Ще им мине. Сладури са всички. Добре си е момчето, ще се напери и където трябва ще блести с пълен блясък, за някакви лелки - айде нема нужда да се хаби ( както казва моят - енергоспестяващ бил)
SatisfiedSatisfiedSatisfiedSatisfied
Моят син беше отегчен и важен, докато не му заявихме да ходи сам да си избира костюм. Тогава вече взе да става заинтересован. Сега разбирам аз за още един тоалет за изпращане май в друг ден. Сега него не можем да измислим - спортно елегантен

# 198
  • София
Вие с младежите сте хем лесни, хем по-евтини. Питайте майките с девойки за какво изваждане иде реч! Моята щерка обикаля, въртя, сука и разбира се, че накрая се спря на бутикова рокля....Да, да са живи и здрави мама и тате, че извадиха да дадат

# 199
Зависи от девойката. Щерката не искаше да ходи на бал, но после се съгласи. Беше категорична, че не иска много пари да се дават за тоалет, който впоследствие ще седи в гардероба. Взехме и рокля на цена от 150 лв. , намелена беше тъй като била от предходната година от колекцията, но тя си я хареса и направо и заспа. Синът пък заяви, че държи костюма да бъде син заради сините му очи. При една разходка до МОЛ малко на шега го накарахме да облече такъв костюм , цената му 450 лв., без другите попълнения. Не го взехме, но не сме и тръгнали все още с тази нагласа. Едно е ясно, че той ще ми излезе по-скъпо то кака си.

# 200
Абе не си мислете, че е лесно с момчета, даже пък евтино. Евтино се отчетохме, че минахме, защото хванахме промоции, инак като нищо ще си удари 2 хиляди лева и едно момче.
Ние като отидохме да мери костюми, без да гледаме етикет, отхвърли един-два, после се оказа, че буквално без пари излизаха, след намалението, този който избра и се хареса се оказа че е към 980 лева, естествено намален излезе супер изгоден.

# 201
Абсолютно не бих казала, че е по-лесно и по-евтино с момчетата. Пари си трябват и за двата пола. Единствено пестим от грим и прическа, туй то.

# 202
От пробна прическа и маникюр се пести, да, инак ще му запиша час да му оформят косата, няма да ходи ежедневен Grinning

Аз много харесвам момичета с хубави рокли, като принцеси са Simple Smile На едни познати на дъщеря им роклята е 2700 и била с най-евтината рокля между приятелките си. За някой може да изглежда евтина, но все пак е рокля за една вечер, някой може и 15к да е, но говорим за нормално средностатистическо семейство, не за дете на бизнесмени.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 11:49 от blackcat6

# 203
  • София
Абсолютно не бих казала, че е по-лесно и по-евтино с момчетата. Пари си трябват и за двата пола. Единствено пестим от грим и прическа, туй то.
Само направете сметка колко пестита от това - около 300 лв..така, че не ми приказвайте, че момчетата не са по-бюджетни. Хубавите рокли започват от 1200 лв., за намаления не видях, нито за стари колекции.

# 204
Човек знае две и двеста, някои момичета може да се стегнат и за 400 лв изцяло- в меркари например има доста прилични роклички. Прическа и грим могат да се поверят на приятелка, която ги умее, а знаем че в днешно време това е основото занимание на някои от тях.
И това кой колко “пести” изобщо не би могло да бъде релевантно в един такъв случай. Особено на фона на превръщането на един не толкова значим факт като изкласяването ( за разлика от завършването на висше образование) в мерене на възможности.

# 205
Исках само да кажа, че и да имам момче, пак мога да гръмна едни 3000 лева, ако искам. И ако имам момиче, пак мога да мина тънко, ако искам. Не съм поставяла за цел да се заяждам. Пари си трябват за таз работа, а кой колко ще даде, е въпрос единствено на личен избор, а не някаква установена норма.

# 206
  • София
Напред качвах нашите решения за бал и връчване на дипломите, купена е и друга рокля за изпращането в училище - 700 лева общо. Всеки си знае "чергата", приоритетите и т.н. Ако детето се харесва с рокля от 150 лева - прекрасно, но да се обобщава, че хубавите рокли са от 1200 лв нагоре е нелепо.

# 207
Забравяте бижутата. Аз имам момче и момиче,  не мисля че трябва да се сравняват.

# 208
И в  най смелите ми представи не се виждам да дам 1200 лв за рокля. Нямам чак такава широта на мисленето. Нашата рокля
струва 390 лв, от Одрин я взехме. Имаше не лоши и за 150 лв, но дъщеря ми държеше да е бална, а не просто дълга вечерна рокля. Последното са нейни думи Simple Smile Да не е просто рокля...Предстои да се купуват сандали и клъч, да се плаща за фризьор, грим и маникюр, бижута имаме подходящи. Цялото й обличане ще излезе около 1000 лв, при това без да се пристискаме.
п.п. извинявам се, но трия снимката на роклята.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 21:02 от мекичка*

# 209
Ох, май почнахме по родителски да си ги "мерим" кой за кое повече се харчи. Харчи се кой колкото прецени, то е ясно, но да се твърди, че е пъти по-евтино или пъти по-скъпо е неуместно.
Хайде, момичешките майки имат клъчове и бижута, момчешките вземат папийонки, ръкавели, колани. Един задоволително хубав колан е 80-100 лева в най-добрия случай, папийонките са по 50 лева, комай колкото клъчовете.
Относно бижутата, защо една девойка да има Сваровски кристал на шията, а един младеж да няма някаква гривна,  дали жълто или бяло злато. Хайде моля ви се, изкарахте че момчетата ходят без прическа, без аксесоари, без нищо, е така просто намятат риза и сако. Досега не съм се замисляла, от какво ще се спести при стягането на момче, но като съм гледала снимки на абитуриенти ми правеше впечатление, че момчетата масово имаха хубави часовници. Вероятно това получават на мястото на женските бижута като разход.
Спирам до тук и пожелавам всеки да си облече детето както намери за добре и както най-много се харесва Simple Smile

Сещам се за абитуриентката, която обикаляше телевизиите и само касов бон не показа. Случайно попаднах на участието и се чудех в каква връзка го излъчват, но явно освен роклята и ефирно време си бяха платили, за да може всички да разберат каква е цената на роклАта.

Общи условия

Активация на акаунт