Магията на изтока - тема 66

• 27 065
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
deva_deva,pазгледай някой от по-старите теми.2в1 слагаше списък с популярни сериали и филми от различните страни.

# 496
  • MJF
Що ли ми трябваше да ги хваля на кор-фронта ooooh!. В епизод 10 на Now, We’re Breaking Up трима родители  "изплюха" де що сме слушали от цялата им тъпа логорея/словесна помия на собствените си деца и кандидат половинките им. Tired и Mr. Green E поне този път издържаха до епизод 9 а не окапаха още на 6 Wink. Ще им дам шанс за следващите 2 серии с идеята че "изсипаха таз цялата помия" в един епизод за да не я разливат и в останалите до края. А да видим.

Super Rich 9-японски сериал без сценарий. До там стигна тази продукция. До тук имам чувството , че макар и да гледам един сериал вече съм на трета продукция. Като изключа каста имам чувството че на чело със сценариста и всичко останало през 2-3 серии се менят изцяло. И всъщност вече се чудя какво аджеба гледам след 9-и.

# 497
E поне този път издържаха до епизод 9 а не окапаха още на 6 Wink.
Аз пък приключих в петък корейски сериал от точно 6 епизода.Чудно.Трябва по толкова да ги правят.
Dr. Brain е драмата. С едно изречение сюжета може да се опише - от метафизичното до човешките чувства.

Дане,драсни някой ред,за да знам,че всичко е ОК.

# 498
  • MJF
Аххха, ето . И те самите знаят че оптимума им е 6. Да взема да го пробвам тоз "мозък". Thinking

Мда, дането.

# 499
Ти,че можеш да то видиш - можеш,но  жанрово е Ф,което не харесваш.

# 500
  • вятърничава
Tuon, лесно ме нави, и аз ще го пробвам този Dr. Brain.
Има ли нещо общо с японския Mr. Brain?

# 501
Не,освен заглавието.
Аз имам история с този сериал.Ще почна от далеч,като корейска драма Innocent Дребното е фен на Франклин (и на едно китайско с бял заек),гледа Франклин,вечер чета Франклин,сънувам кошмари с Франклин. Не мога да заспя,защото Франклин си губи картичките. Ужасяващо.Истинска драма,корейците дори не могат да си представят такава. Та...избирам си нещо за гледане и виждам Dr. Brain. Решавам,че е римейк на японския JoyВъобще не чета резюмето(защото ме е страх да не се появи Франклин),пускам го и предчувствайки удоволствието разбирам,че е съвсем различна история. Joy
Като цяло бива,но пак зависи какво очакваш. Фантастика,мистерия,задържа интереса,макар,че в един момент се разбира на къде вървят нещата.

# 502
  • вятърничава
И Сон Гюн + 6 епизода си е оферта.Seo Ji Hye и Lee Yoo-Young в добавка - приятна компания.

# 503
金 - Kin (злато) e  символa на Япония за 2021 г.
Според резултатите от традиционно допитване в Япония за символ на 2021 г. се превърна йероглифът за злато в чест на Олимпийските игри в Токио. Японските спортисти спечелиха рекорден брой златни медали - общо 27 и по този начин подобриха предишния рекорд  от 16, поставен на Игрите в Токио през 1964 г. и  в Атина през 2004 г.
От 223 773 предложения изпратени от публиката, kin получи 10 422 гласа, или 4,6% от общия брой гласове. Wa (輪), което означава пръстен, е на второ място със 10 304 гласа. В ТОП 10 влизат"
raku/tanoshii 楽 - радост или забавление
hen 変, който е един от знаците канджи, използвани за описване на нови варианти на Mask
shin 新- нов
sho 翔 - един от знаците канджи за първото име на Шохей Отани
ki 希 - герой, който описва надеждата
tai 耐- търпение
ie 家 - дом
yamai 病- болес
При обявяването на 27-то годишно събитие в края на годината (вчера) главният будистки свещеник Сейхан Мори от храма Кийомидзу в Киото нарисува героя върху голям лист хартия с гигантска калиграфска четка.
Скрит текст:
Клип-тук
ЗА 4-ти път се избира канджи символа за злато. Предишните години са 2000, 2012 и 2016 г. Калиграфията на главния свещеник ще бъде изложена в храма до 22 декември, а в музея и библиотеката на Канджи от 23 декември.
Миналата година  mitsu (密) е избран за канджи на годината. Значението е близък, но често се използва при предупрежденията за Mask
От 1995г. е традицията за избор на канджи за годината. Първото избрано канджи е shin (震), което означава „земересение“ или „тръпка“, което отразява страха след заметресението в Кобе и атаката с газ зарин в токийското метро.

# 504
Спасихме Япония, половината потъна, другата остана.... за сега. Японците спасиха света от нова пандемия. Шун оцеля, Кеничи и той.

Сега мисля да видя какви ги вършат Тек и разведената чосонска госпожа - Secret Royal Inspector & Joy.

# 505
Те,пък.Само половината Япония Scream Аматьори. Такуя Кимура спаси всичко в Space Battleship Yamato.

Сериалът не съм го гледала,но съм гледала филма и
Скрит текст:
цяла Япония оцеля,без главния герой.Той се жертва за общото благо.
И двете продукции са по книга и вероятно един от двата финала следва оригинала.Незнам кой.Не съм чела книгата.

# 506
  • вятърничава
Такуя Кимура спаси всичко без дори да му се разроши прическата Wink

# 507
  • MJF
Хехе такова ли геройство във филма. Още не съм видяла 2-те последни серии на сериала. Пак добре , че само половината тоз път е потънала.
Някой обаче е потънал изцяло- преводача на нашия сенсей bb6. Пфу, да даде сигнал да му пусна укива- пояс, ще го спасяваме , че без него как ще догледаме сериала Crossing Arms , щото ми е малко снегорина ами сега и .....потъвания.

Ясно , Tuon, разсеяха ме онзи ден и недочетох че е фантастика. Ахам, без мен. Wink Ей на,  с тез потъвания .... потънаха и преводачите ooooh!

# 508
2/3 от Япония потънаха. Много повече от половината. Останаха само префектура Аомори от о-в Хоншу (там беше разкъсването), целия о-в Хокайдо и о-в Кюшу. Дори Фукуока не успя да потъне, нито Кумамото.
Ще се сместят японците на едни 120 000 кв.км., колкото им "останаха".
Сериалът имаше най-висок рейтинг от всички японски сериали тази есен, защото книгата, по която е направен поставя/ разглежда един от най-големите им страхове - дали Япония някога ще потъне? Възможно ли е целият им подреден и изключително напреднал свят изведнъж да бъде погълнат от водата и всичко да свърши? С пандемията, която завладя света последните две години - тези страхове се засилват още повече.
Проблемът на тази екранизация е, че я изиграха като телевизионен театър - наивно, глупаво дори. Всичко им куцаше, с изключение на актьорския състав. Качествен, но с такъв сценарий - толкова.

Konin Todoke - епизод 9

Последните епизоди - ненужен пълнеж. Така се получава, когато нямаш цялата манга, а твориш на неин гръб и се чудиш какво да снимаш, разтягаш, за да направиш епизодите десет на брой.
Големият корем на Нана ми боде очите. Да се свършва другия вторник, че вече нямам нерви и аз.
Жалко за Сакакен. Okaeri Mone беше класи над това, както и героят му сравнен с този от Konin Todoke.
Сугинами сенсей беше истинско бижу в сравнение с Момосе-сан.

Да си гледам сега едни от последните епизоди на The Psychologist. Китайците ме изненадаха и решиха още тази седмица да излъчат финалните десет епизода. Няма лошо, но губя всякаква логика на излизане на епизодите на сериалите им. Една седмица едно, втората седмица друго, а след това и трето?!?

Скоро такива луксозни автобуси и в България. В някой сън...

Последна редакция: вт, 14 дек 2021, 19:58 от rossonera

# 509
  • MJF
Рос, какви са тези Ф?! Туй за автобуса. Wink

Ти си на 9-и Konin Todoke а ние с bb6 сме на 6-и. Вчера след като мърморех за спасителна акция видях че на ресурса ми все пак са качили след дългата пауза една серия. Изгледан. Това е епизода с гостуването на родителите на Akiha. Ясно че го "добутваме" това заглавие. Не знам дали заради ала мангата но са посочени и двама сценаристи. Та като видя на сценарист да пише повече от едно име ...... принципно започвам да имам едно на ум за продукцията.

Абе знам си аз че за всеки случай сме за Хокайдо. Макар и под ръка със снегорина. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт