Магията на изтока - тема 66

• 27 044
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Почнаха излъчването на BBF Taйланд,ама те са го кръстили F4 Thailand: BOYS OVER FLOWERS
Ето тук първото от общо 5 клипчета.

Последният път така се вълнувах за Fights Break Sphere Satisfied

# 526
Aristocrats - филм

Добър и интересен филм. Хареса ми от начало до финал, дори финалът ме изненада много приятно, не очаквах да се развие по точно такъв начин.
На Муги Кадоваки така ѝ отиват този тип роли, толкова реална, толкова обрана, и толкова мъдра за годините си, също както в Ukiwa. Прекрасни образи гради това момиче на екран. Безкрайно симпатична и близка по душа и усещане за света, който я заобикаля.

Историята:

Скрит текст:
Тя (Муги Кадоваки) е от богато японско семейство и от нея се очаква да се омъжи за подходящият богат и успешен мъж, който ще участва в семейния им бизнес.
Да, но тя нямаше особен успех с мъжете и ѝ уредиха среща с един богат кандидат - адвокат, също от заможно и уважавано семейство. В ролята му бе Кенго Кора.
Нещата се развиха добре, двамата си допаднаха до момента, в който тя разбра, че той има връзка с друга жена от дълги години. В ролята на тази жена беше Кико Мизухара.
Героинята на Кико обаче е от обикновено японско семейство, не е богата, нито има потекло, следователно не е подходяща за съпруга на Кенго Кора.
Двамата имат връзка от десет години, но нищо повече не би могло да се случи между тях. Не бих казала, че имаше и някаква голяма любов между двамата, защото знаеха много добре как ще завърши всичко и продължаваха да се виждат, като че ли от скука, като един навик.
Муги се омъжи за Кенго. Направи това, което се очакваше от нея, макар да осъзнаваше, че не е щастлива в брака си. За него важеше същото. Разговорите им бяха много спокойни, нормални, без истерия, лудост, имаше хармония в отношенията им, уважение.
Разведоха се само след няколко месеца брак (по молба на Муги), но и в същото време Кико Мизухара приключи всякакви взаимоотношения с Кенго.
На финал, година по-късно, Муги отново срещна Кенго Кора случайно и от това, с което завършиха - двамата решиха този път да продължат, но не събрани, за да угодят на семействата си, а защото наистина искат да са заедно.

А сега да се поядосам с корейско, след тази хубава японска история. Ще изгледам първи епизод на Кокичето с Хе Ин и черно-розовата лигла.

# 527
  • MJF
Налегнал ме е големия декемврийски мързел, да не кажа нещо друго, но снощи се запътих да гледам филм! Еми този Aristocrats ми прозвуча точно като за мене. Да ама не, ударих на камък, не го открих с превода за мен качен. Та от яд, мърмореща реших като е да е и нейсе довърших Nihon Chinbotsu: Kibo no Hito
Какво да кажа?! Не че беше смешно, мне не бе  но
Скрит текст:
гледайки картината на излитащия самолет по рушащата се писта вече спрях картината защото прихнах да се смея на глас. Аз че не съм зрител на никакви екшъни от деситилетия - факт но такава сценка , така снимана и поднесена ми ..... имах чувството че гледам филм от 70-80 те на 20 век. Бива ли така. Малко поне старание да му се не види, при цялата таз техника във втората деката на 21 век. Абсурдно  и пародийно ми дойде туй цялото. Признавам че последните 2 серии не само че ги "точех" по седмица ами и редактирах с мишока прекалено патосните моменти.
Финалния разговор на моя приятел Тадокоро и Амами ме усмихна все пак и завърших що годе нормално с това заглавие. Така седнали на бряг с видни свличания , хапвайки просто ориз със солчица , без добавки Wink и казващи си съвсем реални неща, без илюзии.
Та така. Омиротворено завърших това заглавие на океанския огрян от слънцето симпатичен бряг.  И аз в рубриката "добутали това заглавие до края". Smile

# 528
Кокиче-то ще падне от екран, след днешната петиция и недоволството в Корея, а ако не падне - то ще подобри рекорди по негледаемост. Нарочен е вече. Поредната боза на JTBC.
Хе Ин е като прокълнат в такива роли. Снима ли някакъв романтичен сериал, то той или подобрява антирекорд за нисък рейтинг, или бива съкратен и свален от екран.
Когато снима в изцяло мъжки истории, както Prison Playbook и D.P., нещата стоят по съвсем различен начин за него. Изводът: далеч от корейски кифли и никакви участия в мелодраматични мехурки.
Тая малката, с ужасно неприятния глас, не знае какво прави пред камерата.

The Psychologist - ФИНАЛ

Да си кажа за последно....
Много добър китайски сериал. До самия финал останах доволна.
Нямаше любовни драми, нямаше досадни родителски тела (майката на Хъ Дун ми беше любимка) или крайно отрицателни герои, нямаше богаташи, нямаше тъпи лигли, а имаше истории за обикновени хора и най-вече истории за хора, които имат нужда от психологическа помощ.
Една от главните истории бе за жена/ майка с биполярно разтройство, която обаче бе лекувана грешно години наред, а с нея бе свързан и един от главните герои в историята.
Янг Дзъ и Боран бяха много приятна за гледане екранна двойка.
И както каза тя на финал: 心情不好,我们聊聊吧 (Ако се чувствате зле, нека поговорим).
Могат китайците да правят и добри продукции, но не искат, също както и техните теханмингукски братя.

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 21:24 от rossonera

# 529
  • MJF
Брей  Рос, стана ми много любопитно за таз китайска психология, че и така вербализирана  от това което чета , а не нямо. Така да го кажа. Навивам се да погладна но още не съм поддала Thinking

# 530
Излезе постерът на Fight Song.

Мичито да не остане назад от кака си и то в нов сериал на TBS с Шиничи Цуцуми - Tsuma, Shogakusei ni Naru.
Като го гледам какво е намусено и в тийзъра, мога да си представя какво ще покаже в епизодите.

# 531
В момента по бтв лейди започва Moonlight Drawn by Clouds.

# 532
Konin Todoke - ФИНАЛ

Оффф, оохххх, уухххх! Край.
Развод няма, заживяха заедно, направиха си пижами с образа на Омочи, а Михару очаква момиченце и с Асахи бяха много щастливи.
Омочи и той доволен на финал, че всичко свърши. Измъчи се и животинчето с тези двама неориентирани представители на човешкия вид.
На Нана ѝ желая безпроблемно раждане, че със снимките на сериала, със сигурност не ѝ е било лесно.

На финал TBS пуснаха и тийзър на Fight Song. Досега Сугинами Сенсей, а сега и Момоне Нагаура.

Есенният японски сезон приключи за мен, остана само финалът на Zenkamono, който е в събота.

# 533
Малко музика за фон, докато четете.

Ямапи с нова песен

Догодина трябва да излязат с негово участие сериалът Drops of God и филмът A Blueprint for Love, който ще е римейк на корейския Architecture 101.

И едни корейски пимпилки - aespa

One Ordinary Day
Сюжетът е ясен след като е римейк, но това, заради което си заслужава да се гледа корейската версия е силната актьорска игра. И от двамата получаваш това, което очакваш.

И Chimera приключи. Чист криминален трилър от началото до края.

Jirisan - феновте на главните ще останат доволни. Поддържаха напрежението с криминалната нишка почти до края. Каката не разхождаше скъпи тоалети и защити твърдението, че играта ѝ е тази, която я държи на върха толкова време, а не само хубавото личице и фигура.

The King's Affection - става за гледане без да е нещо специално, което да те кара да гледаш епизод след епизод.

Idol: The Coup - не беше лигаво или представящо лъскавия живот на идолите, а по-скоро борбата за оцеляване в този безмилостен бизнес. Малко прекалиха с драмата в последния епизод около едната участничка в групата, но явно идеята беше уж да повдигнат малко напрежението като за финал. Финалът беше освежаващ. Постигнаха това, което бяха обещали на шефа на компанията и удържаха на думата си.
Скрит текст:
Обещанието беше за 3 месеца да станат първи в класациите и след това да се разформироват. Направиха го и всяка пое по собствения си път, въпреки, че можеха да продължат като група. Важното е, че независимо от всичко си останаха приятелки.

# 534
  • вятърничава
Догодина трябва да излязат с негово участие сериалът Drops of God и филмът A Blueprint for Love, който ще е римейк на корейския Architecture 101.
Като излязат пак да ни напомниш за тях Wink

# 535
  • MJF
Аз се точа с есенния японски сериален сезон. Есента свърши , зимата започна но като гледам и зимния сезон ще се точа с есенния японски. Дано се "поразмърдат" все пак след празниците. И без това ще гостувам идните дни на японския фигурнопързален фронт.
Now, We Are Breaking Up явно имаше само един епизод миналата седмица- 11-и. Изгледан. "Душа" си го взех явно в 10-и епизод и в този успях по-скоро да се Mr. Green на въпросните родителски тела, които така и така пак с размах редактирах а и второстепенните герои поддържат хумора. Да видим тази седмица дали и колко серии ще има.
На Ямашита да не му приключи изгнанието ?

# 536
Ямапи с какво беше съгрешил?
Японската версия на Ме Тоо? Или ​искаше ли кариера в САЩ?

Обаче имам ярък спомен от ТВ предаване с него как прави маска за лице.Това беше преди кризата с Mask

# 537
  • вятърничава
Права си, Шош, второстепенните в Now, We Are Breaking Up станаха по-интересни.

А Курокава и Юкико-сан от Koi Desu: Yankee-kun to Hakujou Garu са такива сладурчета, иде ми да гушна екрана.
Стана ми едно такова коледно, забравих за навалицата по магазини и пластмасовата Коледа.

# 538
Шош, само един епизод на Now, We Are Breaking Up имаше миналата седмица, защото SBS излъчваха наградите си в събота.

Започнах The Red Sleeve. Харесаха ми първите 2-3 епизода. За сега умело комбинират забавното и сериозното. Хем има комични елементи покрай девойката и принца, хем си има и дворцовите интриги.
2 РМ трайно се настаняват на екрана ми, в лицата на Тек и Джуно, с двата сериала през седмицата.

# 539
  • MJF
Ахха, награди значи са раздавали. Еми дано тази седмица 2 иначе излишно ще се точи това заглавие. Даже и 15 серии да оставят няма да се сърдим Wink Smiley
На кор-фронта не съм забелязала но на японския често някои продукции които стигат и са и по време на коледно-новогодишното време- т.е. сега пострадват  като сценарии като ги намесят тези събития в тях. В повечето случаи нещо не им са получава или се получава доста странно, поне за мен "западния" зрител.
Ямапи някакви истории с непълнолетно момиче/та беше забъркал, ако не греша. И бе пратен зад океана в изгнание. Сега по пандемията освен да са си го прибрали Mr. Green Не е смешно де.

Общи условия

Активация на акаунт