Магията на изтока - тема 66

• 27 029
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Само три сериала съм изгледала. Започнах с Alice in borderland, който тръгна добре, в един момент обаче ми се стори че сценаристите са се ударили по главата с идеята да има втори сезон и започна едно изсмукване от пръстите. После реших да мина в романтичните драми с Crash landing on you и да прощавам им наивитета заради химията между главните актьори, иронията с к-драмите и страхотната игра на една от жените в Северна Корея, не ѝ знам името. Последният, който гледах е Doom at your service, основната сюжетна линия - добре, паралелната любовна история не ми допадна, ни играта на онзи младеж, определено симпатизирах на другия чаровник с прекрасната усмивка. Щеше ми се да има история с брата на главната героиня, имаше потенциал в него. Мисля, че си взех достатъчно от романтиката и сега ми се гледа нещо криминално, трилър. Някакви препоръки?
Strangers from hell. Има го във vbox-a. Лично на мен много ми допадна като психологически трилър.

# 571
Рос, позволявам си да те цитирам, защото и моето мнение до голяма степен съвпада с твоето. Много добър сериал. Мисля, че бих могла още няколко пъти да го изгледам без да ми омръзне, толкова ми хареса. Ще има още дълго време да ме държи, така ми се струва. Беше истинско удоволствие да го гледам.

Радвам се, че си останала доволна от историята.
Ето ти Рио, Ю и Дай-чан.

И едно снежно приключение от вчера между Нагоя и Киото. Шинкансенът минава и през префектура Гифу, където се развиваше историята в Saiai.
Много сняг тези дни в Япония, дори и шинкансените закъсняват с целиииииии 12-15 минути. Това за японците е убийствено закъснение.

Tokyo Revengers - филм

Прехвален е, ама много. Добра история, но нищо повече. Заради лудостта по мангата и аниме версията, мислех, че ще е нещо малкооооо по-различно от поредната Crows Zero-история, но не, не е.
Японците направиха филма най-гледан за 2021 г. на островите, изпревари и Кеншин, но всичко се дължи на лудостта по мангата на Кен Уакуй.

Порадвах се на Шотаро Мамия, макар и в крайно отрицателна роля. Мислех, че участието му ще е по-голямо, но не би. Порадвах се и на Йоске Сугино (за пореден път тази година, определено 2021 г. беше негова в Япония), на Гордън Маеда, на Такуми Китамура, на Хаято Исомура, на Юки Ямада и... това е. На Йошизава навремето, преди 11-12 години, му се радвах много, когато навлизаше в бизнеса и беше неизвестен, но откакто го направиха много оборотен, ме изгуби като фен.
Мио Имада - еднаква ми е навсякъде, където съм я гледала. Все едно са я изкарали със същия ѝ образ на глуповата синоптичка от Okaeri Mone и с я напъхали в лайв екшъна по мангата.

Така както завърши историята, очевидно е, че ще направят и продължение.

# 572
  • MJF
Аз само да кажа че  изгледах Saisai 2 обаче за коментар по видяното тепърва, като имам спокойствие. Обаче гледам го Лемон - сан и това май му е второ заглавие на моя екран след Remotlove, хм даже май трето, и ми се струва че той е надраснал този си прякор и е време да спра да му казвам така. Thinking мда.

Тъй, тъй, аз със снегорина се справих така че и там, м/у Нагоя и Киото им се полага. Сега съм в  Саитама виртуално, там на ледената арена. Барбар с кънките. Големи са емоциите.

Видях че има новоразписали се. Привет от мен на тях. Виждам че без списъци не са останали , да дерзаят WinkSmile

# 573
Saiai, saiai. Не знам откъде го измисляш това saisai. Едно си баба знае, едно си Шо-сан бае.

A Year-End Medley - филм

Вчера го пуснаха корейците, празнично. Мислех да го пропусна (бях гледала тийзърите есента), но все пак реших да се жертвам заради И Донг Ук, Ханъл и господин Швепс a.k.a. И Джин Ук.

Това е Love Actually по корейски, но със задължителните драма, опит за самоубийство, депресия, болен с деменция, абе, да се усеща, че е теханмингукско творение. То няма ли драма, болести за какво изобщо да снимат, мм?
Историята на героя на И Донг Ук беше свързана с тази на Уон Джин А. Клиширана до болка и в стил Maid in Manhattan с кака Джен и Ралф Файнс, но ми допадна. Бяха симпатична двойка.
Най-после да видя И Донг Ук в някаква приятна и подходяща за възрастта му роля/ светлина, след посредствените му проекти в последните няколко години.
Хубаво нацелува Уон Джин А в две от сцените. Щастливка е малката мравка, отново.

И Джин Ук беше свързан с безкрайно неприятната ми Хан Джи Мин, бляк, а на финал го събраха с нея.
Показаха го само в няколко сцени, за съжаление, твърде малко, но и на това се радвам.

Ханъл пък беше с Юна, ай, ай. И двамата с И Джин Ук бяха изтеглили късите клечки.

И Донг Ук и Уон Джин А в сцена от A Year-End Medley
Той беше богатият принц, а тя камериерката. Те така става в живота, как не, но на Коледа стават корейски чудеса, а и мечтите са безплатни.

# 574
  • MJF
Оххх, чакай че се hahaha като си представих ала  корейски   Love Actually, направо сай-ай-ай-ай. Мне, не мога да си го представя Thinking.

# 575
Ала Love Actually, да, само че И Донг Ук не е министър-председател на Великобритания, като Хю Грант, а обикновен корейски богаташ.

Отивай да помагаш с малкия си снегорин в префектура Шига. Гледай колко сняг имат, незапомнен от години.

# 576
Шо, ще ми бъде интересно да чета коментарите ти за Saiai. Когато си готова, разбира се, не те пришпорвам.
Аз междувременно пак да си кажа за финала:
Скрит текст:
Логично завърши, но лично на мен ми се искаше по-различен край за героя на Арата. Донякъде ми напомни финала на Contrail, където той пак остана сам.

# 577
Шошулчо, отивай да гледаш Aristocrats с Муги и Кенго Кора, качен е вече и онлайн на английски. Нали преди две седмици измрънка, че го няма за теб.

Сетих се нещо за A Year-End Medley, което пропуснах да споделя, а ме накара да се смея.
Името на героинята на Уон Джин А беше Бек И Йонг 백이영 и в него има игра на думи - Бек означава и 100, И означава също и 2, а Йонг - 0 и И Донг Ук я наричаше "Госпожица 10020", хаха.

# 578
След Saiai съм отново влюбена в Арата и смятам да изпратя годината, гледайки любимия Air Doll.
Пожелавам на всички спокойна и весела празнична вечер!

# 579
И аз много харесвам Air Doll Heart Eyes
Фен съм на Bae Doona.Ако трябва да назова любима корейска актриса ще е точно тя.

# 580
И аз много харесвам Air Doll Heart Eyes
Фен съм на Bae Doona.Ако трябва да назова любима корейска актриса ще е точно тя.
Знаеш, че по принцип не съм много по корейското, но и аз я харесвам.

# 581
Изгледах  Close range love с Томохиса Ямашита и Нана Коматсу - приятна романтика. Много по-добра алтернатива за празниците от Сам вкъщи.

# 582
Гледах Бащицата и внимателно го слушах какво казва и обещава.
Спокойна съм за модерното социалистическо общество - ще го има и ще пребъде за ужас на  западните капиталисти.
През 2021 г. се нагледах на китайска пропаганда, покрай отбелязването на 100-годишнината на партията-майка.
Един добър сериал да направят и през 2022 г., като The Psychologist, ще съм доволна.
И по-малко пропаганда, наясно съм, че Китай е "рай".

# 583
Мили дами, щастлива съм да посрещна още една година във вашата компания! Заедно с вас изживявам емоции, които придават цвят на живота ми. Благодаря ви!

Опитах се все пак да гледам Drive My Car, твърде муден ми дойде. Не го препоръчвам.

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 12:21 от bell_87

# 584
  • MJF
Хайде честита нова година на цялата ни дружина! Здрави, в добра кондиция, с достатъчно лично време в което да се отбиваме и тук и да си хортуваме както си знаем  lalalala
Hug Wine Glass

И залипсвалите напоследък да се отчетат Naughty

Ммм добре щом са ми приготвили вече този Аристократ. Аз догледах Super Rich. И май съм с първите 4 серии на Saiai, "май" щото като се кротна да си гледам току някой ме прекъсне. Затова и коментари като мине цялата таз недолюбвана от мен вакханалия .

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 12:47 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт