Магията на изтока - тема 66

• 27 077
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Шош,споко и при мен е ужасно времето.Няма снегорин,но може да потрябва лодка.

Гледах Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings,но незнам дали си струва да коментирам.То си е американски филм. Заради Tony Chiu-Wai Leung главно се реших да го видя.

# 481
One Ordinary Day
Корейската адаптация на британския Criminal Justice. Ча Сънг Уон е с доста непривична визия. Уж е някакъв неудачник и треторазряден адвокат, но ми се струва, че е дошло време да прояви способностите си. Интересен тандем са с Ким Су Хьон. Сега ми е любопитно дали малкият е невинен или зад милото лице се крие чудовище.

# 482
Гледах Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings,но незнам дали си струва да коментирам.То си е американски филм. Заради Tony Chiu-Wai Leung главно се реших да го видя.

Ходих на премиерата му и горчиво съжалявах след това за похарчените пари. Китайска приказка с дракони по хамерикански. Нищо ново под Слънцето и много далеч от това, което направиха Марвел с Авенджърите.
А дори ще има и втора част (?!?)
Аукуафина е посредствена/ нелепа/ абсурдна актриса, но с кариера, че и Златен глобус. До това доведоха "новите правила" на Холивуд. Хуморът ѝ не струва. Нелепа, а не забавна.
Съседът ми, който е лекар, беше възхитен от филма, но той не е гледал никога нищо азиатско през живота си, освен филмите с/на Джеки Чан и приема всичко за чиста монета.
Eternals го пропуснах на кино, въпреки че ми се гледаше заради господин Ма, шотландския селянин и онзи, който уби леля си. Ще го гледам, когато излезе на DVD/ Blu-ray.

Ще бъде супер-дупер корейски детектив, ще раздава ритници и ще чете мисли на серийни убийци. Ама как да не го гледам с такъв "прекрасен" сценарий? Аз The Veil изгледах заради един Намгунг Мин, че едни корейски серийни убийци ли няма да изтърпя заради Ким Нам Гил от 14 януари по SBS? Гледам, а докъдето издържа.

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 08:17 от rossonera

# 483
  • MJF
Потъването 8 изгледан. Като изключа патоса, а с него е загубено прекалено много екранно време в това заглевие, аспектите които дават при такъв казус не са лоши. И даже интересни особено на фона на това което ни показа настоящата пандемия. В този епизод имаше интересни такива, но за жалост като кратки просветления на целия останал патетичен фон.
Нещо което ме развесели в тази серия е
Скрит текст:
края на разговора м/у бившия китайски премиер и г-н Сатоширо и Амами от японска страна. Той ги пита дали могат да станат китайци/китайски граждани/ поданици а те му казаха , че националната гордост ги крепи , особено в такъв момент. Разбраха се. Wink
Оххх, почти бях написала поста си и нещо натиснах ли какво ли и ми изчезна писанието. И то невъзвратимо а беше по - дълго. Пфу и мрън, сецна ми писателската муза.
Tuon, туй твоето като "дъждовния сезон" ми звучи. Абе кеф ти снегорин, кеф ти лодка. За всичко сме готови, никой не ни пита. ooooh!

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 09:08 от Шошулчо

# 484
Ходих на премиерата му и горчиво съжалявах след това за похарчените пари. Китайска приказка с дракони по хамерикански.
Аз не ходих на премиерата,но и аз съжалявам за похарчените пари.
Реално е семейна драма,скрита сред фантастични елементи и специални ефекти.
Пак поне,че имаше дракон,а не само същества без лица.

Шош,не спира да вали,но на Хермон има сняг.
Скрит текст:

# 485
И моята канадска любов ще бойкотира Олимпийските игри в Пекин и няма да изпрати дипломати и официални лица, представители на правителството, а само състезатели.
Китай нарушавал човешките права. Добър ден! Затваряха си очите години наред, а сега дрън-дрън.

# 486
Вероятно следват Австралия и Великобритания.
Много се зашумя около "почивката" на Шуай Пън и оооооо Scream сега чуваме /разбираме за първи път.ОМГ
По интересно е дали Тайван ще прати делегация или спортисти.
Поне състезателите от Хонг Конг ще са под своя флаг,а не както исшаше ПМ да се състезават за Китай. Дам,демокрация.

# 487
Hellbound
Първо реших,че е като странна нова версия на Ring,но в корейски стил.После за мoмент напомни на Декстър.В следващият се чудих,защо го сравняват с Калмара,когато са с толкова различни послания (имам предположение).Краят е по-скоро 4400/ Heroes и дори The  Leftovers.
Скрит текст:
връщането на хората
Като цяло популярни теми,не казвам,че е копирано.
От чисто любопитство погледнах режисьора и се оказа,че е същия като на Train to Busan и продължението му,така,че се надявам ако има сезон 2 да не е зомби апокалипсис.Ако е с ходещите мъртви искам реванш и Гонг Ю да оцелее. Всъщност се надявам на корейският принцип - без втори сезон, да важи тук,но има вратичка за продължение.
Основните теми,които засяга са свързани с религиозен култ,свободна воля,грях+първороден грях, изкупление, желание за власт,корупция, родителство,безпомощносто.Престъпление-наказание.Може би и влогъство или социалните мрежи,които дават свобода на всеки в изразяване на личното си мнение. Тъмни теми,не е лекомислен и определено не е приятен за гледане.
6 епизода,което означава,че действието се движи бързо и няма излишни неща.Сериалът може да се раздели на 2 части.Първите 3 епизода показват създаването на култ, а в другите 3 действията на самия култ. Всеки епизод е с мини история,но като част от общата история. След 3 епизод става трогателно корейски и се стига до шокиращия финал.
Фантастичната част - чудовищата,които визуално не са толкова страшни,но действията им компенсират.Те са на втори план. Освен това се показва как човешкото желание за ниски страсти не се е променило,нито е останало в Колизеума.
Не бих го повторила.

Остана да изгледам Dr.Brain и едва ли ще захвана друго корейско (макар,че Химерата ми звучи интересно)...Мога да кажа,че от всички корейски драми,които гледах тази година най-много ми хареса Vincenzo.

# 488
Хонгстар си е Хонгстар Hands V.

Новата песен на живо

Има си и клип, а тук албума.

# 489
Flowers Cherry Blossom момичета и момчета Flowers Cherry Blossom
 ще се радвам да ми препоръчате японски филм/сериал
не съм гледала нищо японско досега, а корейските ми омръзнаха 
каквото предложите ще си го изгледам на сляпо, защото не ми се рови
Flowers Cherry Blossomако може да е исторически с бойни сцени
Flowers Cherry Blossomили съвременен, който разнищва актуален проблем
дано го намеря с бг/английски субтитри
Flowers Cherry Blossomблагодаря ви и слънчева събота Flowers Cherry Blossom

# 490
  • MJF
deva_deva, привет.
Аз не съм от тези дето помнят и са източник на заглавия Blush. Други ще се включат по твоите питания.
Като каза актуален проблем  не знам защо се сетих автоматично за Remotlove. Не знам за на български но за на английски освен че го има къде ли не качен това е линк към сайта на самия му преводач - Blitzfansub

Брей , все пак "родих" едно заглавие. Чак се възгордях от себе си Thinking

За друго влязох. Отчитам Now, We’re Breaking Up.
Брей някаква свежест виждам тук. Открита критика колко е ретрогадно кор-общественото мнение и то по две направления. Първо родител-дете и второ за тази каша 1 човек да харесва друг човек при условие че назад във времето и като минало свършено е харесвал роднина на настоящия човек. Хем въпросния от миналото отдавна не е жив. По-точно вече над 10 години. Такива ми ти работи. То не се иска да са ала Францата но пък те ....каменния век. Да не ми се обиждат.   Wink
Т.е. с 9 изгледани серии съм. Освен главните 2 образа има и още няколко свежи и симпатични субекта. Голяма свежест на кор-фронта, мда Mr. Green . Чак пак се вгледах в сценариста, който първия път "нищо не ми говореш" като го проврявах. Та ще взема да питам архива за туй Misty .
Thinking мда.

# 491
  • вятърничава
deva_deva, във всеки пост назад ще намериш много заглавия, както и мнения за сценариите и актьорите.
Този ми е любим Nagi no Oitoma (2019) и е добро начало.
Аз вчера гледах Сенсей в  Soshite, Ikiru, And Live, като не мога да гледам  в Konin Todoke , търся алтернатива. Съвременен, може да се каже, че темата е актуална - земетресението от 2011г.Но няма бг субтитри. Любов и други катастрофи. Тъжен, на моменти тегав. Но като цяло има моето Hands Plus1.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 16:16 от bb6

# 492
  • MJF
Охо, мда Satisfied. И Наги за начало е добре. Хехе, развеселих се. Въобще не помня кое ми беше първия японски сериал. Изключвам много назад във времето ако въобще са давали по наша тв- когато бяха само 1-2 на брой някой "самурайски". При толкоз много гледане на фронта последните ..... над 10 години ooooh!. Това че има архив в днешно време  ме успокоява Wink
Но помня че като "цъфнах " тук на няколко пъти "ми връчваха" списък. Аз гледам, отчитам, свърша го и хайде пак- нов списък Smile . Голямо "наваксване" падна в началото. Сега вече горе долу добре балансирам м/у текущи и архивни заглавия.

Ммм , покрай сенсея bb6 си стигнала до  Soshite, Ikiru, And Live. Гледахме го с Рос, почти текущо, ако помня правилно. Значи си стигнала и до нашата нееднозначна любимка Касуми Wink . Готвя се да се присъединя към гледането  на Zenkamono. А имам и да си доглеждам Arimura Kasumi no Satsukyu - на туй ми се получава епично гледане. Ами първите епизоди ми бяха доста интересни, един такъв нестандартен подход, но последния епизод който видях толкоз някак си ми досади та чак съм си забравила да го довърша. Blush

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 19:32 от Шошулчо

# 493
The Psychologist - епизоди 25-30

Да си изкоментирам и тазседмичните шест епизода....

Спокойна съм. Китайската комунистическа партия (ККП) се грижи за менталното здраве на всеки един китаец. Е, поне на кино. Татко Си Дзинпин е загрижен.
Привързах се към този нов китайски сериал и честно казано, след финал ще ми липсва. Остават десет епизода - другата седмица още шест в сряда, четвъртък и петък, а последните четири на 22 и 23 декември.
Интелигентни герои, говоря за четиримата главни в историята. Няма дразнител и нещо, което да ме изкарва извън нерви, някакъв абсурд или азиатска лудост. Нормални хора с техните страхове и проблеми. Не се изпада в крайности.
Изненадва ме този сериал в някои отношения - много емпатия, човещина, социално общуване, а Саня е прекрасен град. Живее ми се на о-в Хайнан.
Много приятна двойка са Дзин Боран и Янг Дзъ. В него изобщо не съм се съмнявала.

# 494

Общи условия

Активация на акаунт