Магията на изтока - тема 66

• 27 021
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Шо, той също е нов, от 2021. Загледах го и взе, че доста ми хареса. Ето го какъв е образ там Арата:
Скрит текст:

Относно Saiai, аз за Касе започнах да подозирам към 7-8 епизод. Гото като цяло е отрицателен персонаж, но към края започна да ми става симпатичен. Въобще всички герои бяха добре развити, достоверно, като съвсем истински хора, които си имат и добри, и лоши страни. Имаше реплики и диалози, които много ме впечатлиха. Накратко, добър сериал, заслужава си.

# 616
Шо, пица? Черпя.

# 617
The Silent Sea
Aко си мислите,че героят на Гонг Ю оцелява
Скрит текст:
жестоко се лъжете.Нем.За общото благо се пожертва.
Всички жени са живи.Яно "Луната е наставница сурова" главно за другия пол.
Истината е,че не успях да се превържа към никой от героите.Дават лична информация само за някои от тях ( Гонг Ю и Бе Дуна),което е достатъчно,за да покажат това,което искат,но недостатъчна за нещо повече.Все ти е тая за тях.Актьорите не са виновни,просто при така написан сюжет нямат емоционално развитие.Нямат никакво развитие.Не опознах никой от тях.Знам защо са решили да отидат там и причините са чисто практични.На фона на събитията на земята ги и случилото се ги разбирам.
Като цяло апокалипсис и антиутопияна на фона на научнофантастична обстановка.Без романтика,но с някои семейни драматични моменти,защото все пак е корейски сериал. Развитието на сюжета е ОК.Не е нещо ново и оригинално,но е интересно.Показват глобалния проблем, личните проблеми и изпращат астронавните за кратка и лесна мисия на лунта,но се оказва съвсем различно от очакваното.Действието е плавно,постепенно разкрива мистерията и се стига до скритата тайна.Мрачен и на моменти напрегнат,но в други доскучава.Сори,нот сори,но половината филм обикаляха из базата,но без особено чувство на паника,нищо,че не знаят какво се е случило или какво се случва в момента. Главно имам проблем с героите,а не със сюжета.
Финалът.Корейски,но в добрия смисъл(донякъде) - зрителят решава.Може да се гледа и като заявка за втори сезон,за да видим какво се случва и след това.

# 618
Nijiiro Karute 4 изгледан. Много положителни емоции ми носи този сериал, така искрено не се бях смяла отдавна. На моменти е почти като one-man show, разкрива различни аспекти от таланта на Арата.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 15:48 от bell_87

# 619
Корейци, Космос, Нетфликс... Ужас.

Скрит текст:
Как умря нашия човек? Мъчиха ли го много?

Дано поне е взел голям хонорар...

# 620
  • MJF
eat
Добре че видях първо пицата. Защо? Ами защото реших че ще проверя какво по-точно писаха Рос и Бел за Saiai назад при това по метода - от профила им а не с търсачката. Почнах от Рос и като се появиха едни ми ти домашни вкусотии.......какви ти купени пици,..... направо забравих какво всъщност вършех. Хем повечето снимки вече съм ги виждала, като редовно надничаща в двете снимкови кулинарни теми във форума. Грешна тактика, без спор.

Saiai
Скрит текст:
Бел, за мен конкретното участие на Касе в заплитането на историята 15 години назад бе почти неочаквано. "Почти" защото все пак преди да започне епизод 10 а и вече преполовен само той от намесените герои не получи своето обяснение като мотивация, като преданност към Рьо, Ю и компанията за която работи. Та по този метод на изключението вече съвсем финално заподозрях, че ми готват изненади свързани с героя Касе.
За мен мътен образ през цялото време бе и Masanobu Sanada.
Сега малко и за останалите герои, тъй като това е много добра психологическа драма. И то още на етап Tatsuo Asamiya- бащата на Рьо и Ю, Shiori Tachibana и Nana Aoki - жертвите на сексуалното насилие. Макар и не централни тези 3 образа бяха много добре дадени и представяха три големи групи гледни точки към такъв факт/казус, който им е поднесъл живота. Съответно целия трагизъм в съдбата на тези три образа/ съответно житейски типажа.
От друга страна таткото на насилника- този тип човек и сам по себе си и като баща. Повдигащ много нееднозначни въпроси- създател на насилник, праволинеен психологически тип до психоза, незачитащ чужда мъка...... и останалото нелицеприятно в този образ.
Ю като човек с голям проблем- нарушения в централната нервна система. Участник в убийство в малолетна възраст, загубил родителите си в детска възраст, голямо чувство за вина  и сам именно в пубертета си.
Та на фона на тези образи гледахме Рьо, Дайки, Касе, Гото,  Azusa Sanada.
Аз иначе миналите дни позяпах котешкия шинкансен, новогодишната снежна разходка някъсе да Киото, синия експрес от Киото на юг и каквото друго пусна Рос с влакове. Добре се поразходих.

Тепърва имам да отчитам Super Rich  и 7-и епизод на Нана и сенсей. А и списъка на Бел и Tuon. А и май следват филми за гледане, ей този Аристакрати и поне още 2 японски от натрупалите се скоро.

# 621
Шо, аз в Saiai от самото начало си обяснявах предаността на Касе към Рио с това, че е влюбен в нея, така че започна да ми става съмнителен чак към края.

Позволявам си да ти препоръчам Nijiiro Karute, смятам, че ще ти допадне.

# 622
Рос,
Земя без H₂O,Корейци, Космос, лунна база Някаквокорейскоиме....и там са правили незаконни и неетични неща.
Скрит текст:
Не е важно как,а,че беше геройски.Затвори вратите на входа на базата и така даде шанс на дамите да избягат. Беше повлечен от вода (твърде сложно за обяснение) и изхвърлен навън,но видя,че спасението на света във форма на малко корейско момиче може да диша спокойно на луната.Без скафандър. Не се мъчи много,но сюжетно можеше и да оцелее.Това си беше типична корейска саможертва.Няма как без онзи преломен момент в който главния герой трябва да избере и да умре героично.То се очакваше. Изненадах се ,че има трима оцелели +момичето.
Не е така емоционално както в Train to Busan.Просто знаеш,че е баща,който не може да спаси дъщеря си,защото не е подходящото ниво (Земята е в колапс и хората са в някакъв неравноправен строй за оставащите ресурси) и за това се решава да поеме мисията.Той е капитана,и трябва да вземат проби,за да разберат, какво се е случило преди 5 години. Иска по-бързо да си свърши работата и да се маха.Това е.Все едно кой го играе.Не е кой знае колко сложен образ.

Гонг Ю не е много доволен.В Туитър има пост,че сериала има недостатъци и е прав.
Обаче е вложено повече и не е само шок и ужас както в Squid Game.Без да знам защо ги сравнявам Thinking Общото между двата е,че са корейски и  Гонг Ю.

# 623
Скрит текст:
Еее, умрял е като Брус Уилис в Армагедон, хаха.
Така кажи. Геройски е жертвал себе си в името на светлото корейско бъдеще, разбира се.
И отново - дано хонорарът му е бил доста тлъст.

Шо, името на героинята на Юрико Йошитака беше Рио.
Откъде го измисли това Рьо, което е мъжко японско име?!? Рио, Риоооо Санада.
Едното се пише Рио/ Rio/ 梨央, а другото Рьо/ Ryo/ 凌.

# 624
Рос,не само за светлото корейско бъдеще,а за бъдещето на целия свят.
Ако не са корейците няма да оцелеем.Ако не са те....сме загинали.

Слаба работа.Китайците в The Wandering Earth местят цялата планета,за да спасят човечеството.

# 625
Е, толкова години все американците спасяваха света. Нека сега и други да се пробват Joy.

Artificial City
Нищо необичайно. Отново вечните игрички в борбата за надмощие в богаташките семейства. Няма с какво да ме изненадат. Обаче Су Е и Ким Канг У, както и голяма част от останалия каст, които са утвърдени актьори и актриси, няма как да се пропуснат. Гледам заради любимците.

Вчера започна новият сериал с Рейн и Ким Бом - Ghost Doctor.

# 626

Ммм, арасо, след Паразитът и калмарите, дойде и спасението, саможертвата в името на всички Нас, Човеците. И за ролята бе избран Той, живелият не-знам-колко години Гоблин.

Вчера четох една американка, която казва, че корейските сериали били толкова позитивни, толкова истински, че я спасили от депресия.
Трябва да мине на друг вид наркотици. Тези не ѝ вършат работа.

Мерси, че ми разказа накратко сериала. Още когато излезе новината за предстоящия проект на господин Гонг, бях наясно, че няма да погледна дори минута заради историята.
Най-добре, ако заритам за него, да си пусна любимата сцена от Coffee Prince, когато разбра, че Ън Хье е жена. Така добре я изигра, в такъв шок изпадна от истината... Паметна сцена след 08:38 мин.

# 627
Скрит текст:

Ммм, арасо, след Паразитът и калмарите, дойде и спасението, саможертвата в името на всички Нас, Човеците. И за ролята бе избран Той, живелият не-знам-колко години Гоблин.
Вчера четох една американка, която казва, че корейските сериали били толкова позитивни, толкова истински, че я спасили от депресия.

Скрит текст:
Мерси, че ми разказа накратко сериала. Още когато излезе новината за предстоящия проект на господин Гонг, бях наясно, че няма да погледна дори минута заради историята.
Най-добре, ако заритам за него, да си пусна любимата сцена от Coffee Prince, когато разбра, че Ън Хье е жена. Така добре я изигра, в такъв шок изпадна от истината... Паметна сцена след 08:38 мин.

Не се сдържах да не попитам. Това сериозно ли? Ох... Ами, в интерес на истината, корейски сериал не съм гледала, но съм гледала няколко филма и не бих ги нарекла точно позитивни. На американската девойка май нещо са й сбъркани представите.

# 628
  • вятърничава
bell_87 и Tuon, лоши момичета, колко работа ми отворихте по празниците с вашите списъци, тц, тц, тц Grinning
Докато сте на космическа вълна да не забравяме и Катерицата в Космическите чистачи. Изобщо доста се потрудиха корейците в космическото пространство, а японците кво - някой и друг остров не можаха да спасят от потъване. Но по същество, историята банална, филмът приятен, забавен, на моменти протяжен, то с тая мания за филми над 2 часа. Корейският екип много добре, симпатяги бяха всички, белите преиграваха. От катерицата би излязъл чудесен татко, малките момиченца бяха прекрасни(като всички деца актьори).

Tuon, The Box много ми хареса. Отдавна исках да го гледам, но го бях забравила. Сега благодарение на теб го направих. Корейските джипсита са супер яки. Абе въобще кореец ли е и в космоса да го пратиш, и в циганин да го превърнеш, все ще се справи!

bell, красив е Такеши Канеширо, но мъъъъка, голяма мъка беше в този Turn Left, Turn Right, докато се нацелят тези двамата. Wink

Blank13 дебюта на Сайто като режисьор също ми хареса.Такуми и Исей - много добра комбинация, няма нужда да говорят дори.

Този кадър мога да го гледам цял ден.
Айде, че бързам. Имам още набелязани филми и сериали Stuck Out Tongue Winking Eye

# 629
  • MJF
Бел , ще го видя Арата такъв весел.
Ой , пак ли обърках нечие име , не му върви на Сайай, първо заглавието а сега и героинята.
bb6, запълнила си дупка на японския фронт с Blank 13, помня че добре го разнищихме назад във времето като по-масово го изгледахме тук, вкл. и името на филма. Мда.

Общи условия

Активация на акаунт