Календарът есенните дни брои, ЮНСКОТО ни бебе - вика, смее се, крещи!

• 14 081
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Последно надникване преди да си летна,че от простиране и гладене пак осъмнах...
Таталинка,преди време ми беше казала,че не ти харесвам уморена или нещо такова/когато имах много проблеми накуп/....сега искам да ти кажа,е определено ми липсват свежите ти постинги... WinkЯвно и при теб нещата се понатрупаха,но въпреки,че не те познавам лично съм останала с впечатление,че си доста силен характер и това е само временно...
На теб,на Дани и на всички други поуморени мами искам да кажа-премето го като увертюра към най-хубавите мигове с бебчовците....оттук нататък ,идват най-милите усмивки,първите зъбки,първите опити за сядане,за прохождане,първите думички...и ако всичко ставаше по мед и масло...едва ли щяха да са  ни толкова скъпи.....не съм във състояние да напиша с думи това което ми идва отвътре,но пък ще ви кажа само:СТРУВА СИ!!!
Преди малко,си седях пред телевизора с плетката и бях буквално възнаградена със най-сладкия и звънък смах и с най-щастливия поглед...и макар,че продължи няколко минути/преди да се сети Ивчо,че е гладен и му се спи/ ми мина всичко и се почуствах единствена и незаменима....е дори и само за това да е.....мога пак да не спя няколко нощи....

Сега обаче,смятамм да се възползвам от затишието и да отивам да се гушна при него.....
А ,на вас целувки и  Hug Hug Hug

# 151
Добро утро на всички  Hug Днес май ще е доста студен ден, но ние с Марти няма да пропуснем ежедневната си разходка( дори и за 30 мин) Simple Smile
Камбанска, вече нямам търпение да дойдат тези моменти-първите зъбки,първите опити за сядане,за прохождане,първите думички.Съгласна съм с теб   bouquet Винаги след дъжд идва слънце  Simple Smile Хайде сега ви пожелаваме приятен и усмихнат ден с малките мрънкала  Laughing и повечко сили, защото наистина е доста трудно да си добра майка,съпруга и домакиня! Но вярвам, че всяка от нас може да се справи   bouquet  bouquet  bouquet

# 152
Emsy   от мен съвет ларингита е много опасно нещо,Марти като малък много често ми го правеше има противоалергични сиропи най добре действа Идумед 2* половин чаена лъжичка се дава обаче като забравих става ли за бебета, има и един български ама той е много гаден,при всички случаи ви трябва нещо противоалергично,чая от лайка много помага,Хип имат бебешко чайче от лайка и бронхиален за кашлица,друг чай който мога да ти препоръчам пък и върши добра работа е Бронхолин,вътре има упътване как се дава на бебета и бързо да оздравявате.
Благодаря за пожеланито и съветите! Hug
Наистина ни изписаха противоалергични неща. Ще видя, кога ще спре да "грачи", че той милия, нали все мрънка, а сега гледам да му пазя гласа.
Корнелия, Камбанска, много се забавлявах, да чета вашите дипломатически обяснявки! Големи сладурани сте!
В момента не мога да пиша повече, че Боби ми е в ръцете и ревнува, от компа.

# 153
Здравейте и от мен мили мами и дечица ! newsm51Дани [/i] искам да ти кажа че те разбирам чудесно . smile3521Искам да ти пожелая при теб този период да мине бързо.  LaughingАз съм така още от раждането и явно моето бебе е едно от трудните бебета за гледане. newsm78Сама съм , но ето че успявам и да сготвя и да почистя горе долу , а не както ми се иска  Rolling Eyes , но се справям. newsm10
Само нямам представа с не наспиването как ще оцелея.Тази нощ преброих 5 пъти събуждане и после се отказах . #SillyСъбудих се  5.45 и си осъмнах гледайки в тавана. #Cussing out
Отказах се да анализирам причините - период , характер , зъби или каквото и да е.Уморена съм , но дано скоро нещата от само себе си да се подобрят.Казвам от само себе си , защото идея си нямам аз как бих могла да помогна с не спането на детето , пищенето в количката и постоянното будене нощем. smile3507
Трябва да стискаме зъби , това е. Thinking
Съвети по всяко време приемам. Rolling Eyes
Съжалявам че стана дълго.
Нямах такива намерения.
От нас усмихнат есенен ден!  Nature Sunny

# 154
  • Пловдив

Ето и от нас малко снимки, но вече в ново албумче, че в това нашето, юнското, вече няма място  newsm78
http://snimka.bg/album.php?album_id=73583
Лека и спокойна вечер на всички  Hug

Вчера направих ново албумче, но забравих да ви пиша. На първа страница има линк към него с име и парола, но за сега не съм сложила нито една снимка, надявам се вие да ги понапълните Simple Smile

# 155
Вили1, четейки това,което си написала за Нана,са върнах няколко години назад ,когато баткото беше бебе.Мисля че ,наистина има 'трудни" и по-лесни бебета за гледане,аз определено тогава бях с трудно бебче,то нямаше разходка без да се дере в количката,нямаше нощ в която да не съм ставала по-малко от 7 пъти,беше постоянно в ръцете ми ,защото от рев направи и херния и така си откарахме/дано не те отчая /до7м,И тогава казах СТОП!, така неможе повече,започнах да го оставям по малко да си поплаква и да заспива сам,и о ЧУДО,дали го израстна или е била нужна малко дисциплина,незнам,но от тогава стана съвсем различно! Та съвет немога да ти дам,ако ти самата извлечеш нещо от тези редове Peace,но знай че и при вас скоро всичко ще се намести и ще имаш послушно и щастливо бебе Praynig
Айде след тази философия да се заемам с домашните на баткото че вече ми иде да  #2gunfire #2gunfire #2gunfire министъра на образованието Joy

# 156
  • Ямбол
Здравейте!
Дано всички бебчовци станат по-послушни и по-бързо да израстнат тези периоди.
Аз нещо съм понастинала.Т.к. от тази години си сложихме газово отопление в къщата и мъжо го изпробва и усилва и усилва и аз снощи умрях от жега, съответно и бях отвита и резултата на лице.Та сега установих, че имам температура, а преди обяд толкова гушках и целувах Кари.....Сега спинка, но като се събуди ще и измеря температурата.
Ние вече се захранихме/от 4 дни/ с морковите на Хип.Много ги харесва.А пък иначе не е от най-ящните.Та и с лъжичката добре се справя.Но Ам след пюрето не иска.
Приятен ден на всички!

# 157
Здравейте на всички!
Вчера писах, писах и накрая хоп и ми изчезна всичко написано и нямах нерви да пиша отново.
То нещо все не ми достига времето и само да ви изчета напоследък, щото мойта беба е супер активна през деня и иска постоянно да я забавлявам. Не знам вие как сте но ние общо взето си се носим.
Вчера бяхме да ни правят рентгенова снимка на крачетата, за да отхвърлим окончателно вероятността за луксация. Моят баща и баба имат та за това се наложи и снимка, но слава Богу бебка е ОК.
За захранването- преди седмица почнах да захранвам с по-малко (1-2 ч.л.) оризова каша на обедното хранене и за сега върви горе-долу добре. Реших малко по-рано, но по-плавно да захраня, за да има време коремчето на бебка да привикне към новите храни. Имам една схема за захранване от книга която смятам за добра и ще я сканирам и постна за всички които се интересуват. Моето лично мнение е, че това за захранването след 6-ти месец и недаването на бебетата дори на вода е повече или по-малко мода. С това си изказване не искам да засегна никого и моля никой да не се обижда! Не ме разбирайте погрешно - аз не съм противничка на това да се захранва след 6-тия месец, когато това е по преценка на майката, а не защото някой е казал, че така трябва според последните научни изследвания, защото след 2-3 години ще има нови последни изследвания и нищо чудно да са коренно противоположни или пък да казват, че на детето не трябва да се дава сок от ябълка докато само не каже - Искам сок от ябълка. Аз лично ако бяхме само на кърма също бих се замислила дали да не захраня малко по-късно, но понеже сме на смесено хранене реших, че така е най-добре. Според мен това са по-скоро рамки т.е. не се захранва преди 40-тия ден и след 7-мия месец на бебето и оттам нататък всяка майка знае кое е най-добре за нейното бебе и какви са неговите индивидуални нужди. Ох, дано да не се възприеме това като повод за спор, защото не това е целта ми.

Станах супер многословна, за което моля да ме извините

P.S.
Искам само да кажа, че всички бебчовци са супер. Ще трябва и аз да постна една снимка на бебка. То страхотни младежи има тука, а конкуренцията от мацки е направо ... нямам думи.

Хайде поздрави
 И приятни разходни на всички!
Днес времето е хладно, но за това пък слънчево.
 Two Hearts

# 158

Тинтири-Минтири, абе голям чаровник е този Вики, пу, пу. Утре сутрин като се събуди мойта мързеланка ще й покажа снимките му Wink

Моля, моля, Вики сме си го харесали отдавна Mr. Green Ама на живо е още по-сладък и чаровен Mr. Green Май момите ни ще се борят за сърцето му Heart Eyes
Аз днес  съм по-добре, нищо, че мрънкалото е активно Wink. Ами ще си ги търпим, нали са си наши. Все се надявам, че е период и че това ще мине.
Утре съм на кожен лекар за косопада ми, че улисях съвсем. Направо взех да се плаша. После ще докладввам какво е станало. Да не говорим, че може да е от кърменето..
Веселушка, наистина всяка мама си решава кога да захрани. Ето, аз пробвах, ама си имах неприятности. Общо взето, щом бебо се чувства добре, значи нека папа и друга храна. Бебето само си показва.
Камбанска, много хубаво си го написла Wink

# 159
  • София
Здравейте, момичета!

Камбанска, въпреки че не се познаваме лично, май доста точно си усетила състоянието ми Wink Да, напоследък една леко тъжна фея ми е на гости, но скоро ще я изпращам да си ходи. Чувствам се някак недостатъчно обичана и желана жена и май от тук идва всичко. А като добавим и мириса на зима и готово. Времето определено ми действа малко депресиращо, но това е временно, обещавам!  Peace
А това, че си СТРУВА, го разбирам при всяка усмивка на моята принцеса. Тогава забравям всичко и съществува само ТЯ. В такива моменти благодаря на Бог и се опитвам да запечатам тези мигове в съзнанието си и никога да не ги забравям.

Веселушка, съгласна съм, че препоръките на докторите са само рамка, а всяка майка преценява как да постъпи със своето дете, най-малкото защото всяко дете е различно и съответно подходът следва да е различен. Хубаво е обаче преди това да се прочете повече и различна (дори противоречива) информация, за да може всеки да си извади изводите за себе си и да прецени. Аз също не съм привърженик на крайностите и след като се информирам (до колкото мога) взимам само това, което на мен ми се струва разумно за моето бебе. За мен това е най-правилният подход - моята интуиция съчетана с информацията, която съм прочела или научила.

Аааа, не, Мъничка, ние Вики сме си го заплюли още от родилното, така че сме преди вас, ки, ки, ки!  Laughing

Хубав ден за всички!   bouquet

# 160
  • Варна
Много търсен тоя сладур Вики, бе! Все така сладък да расте!
Аз писах и след предварителен преглед ми изчезна всичко..newsm45
Това за ревящите и мрънкащите бебета...аз го отдавам на смяната на сезоните. Свикнали са да излизаме всеки ден навън. А и ние сме подтиснати от идващата зима (аз поне съм) и го предваме. Като прибавим "зъбния" период и дебнещите вирусчета... Дано само отмине по-бързо newsm17 Аз не помня вече от кога не съм спала повече от 4 часа без прекъсване.
Камбанска, много хубава жилетка. Аз сутринта купих копчета - майка ми плете и тя една жилетка за Крис, а и аз се запалих покрай вас. Само че мисля да започна с нещо по-просто -без ръкави, само като елече. Трябва да си припомня какво ме учеше баба преди двадесетина години (как само звучи...)
Мацки, искам да ви кажа, че сте много готини и да ви благодаря за подкрепата. Наистина вчера ми беше много кофти ден...това дето ме ошашка педиатърката, грипчето, а и с мъжо нещо се гледаме накриво тези дни...както и да е, вече се взех в ръце и се подобрявам.
Таталинка, ведна да изгониш феята! Пускай я смело навън на студа! Тя и при мен се самопокани, но не трябва да и се даваме!
Ninani, как сте с Тея? Слушка ли малката принцеса? Излизаш ли на разходка в това време? Успех с домашните на Крис!
Лек ден и много усмивки, въпреки мрачното време Two Hearts

# 161
Moмичета, здравейте!аз ви чета , но пиша по-малко. моя Стефко, да чукна на дърво за сега се оказва сред спокойните бебета, все пак не забравям , че идват зъбките. ето например тази нощ сме спали от 20.30 до 9.45- наистина чудесно.
Вили1,  ninani , в отговор на вас. Откакто се роди Стефи бях решила-ще има дисциплина. В началото пуснах малко юздите, все пак първородно внуче за свекито и свекъра и нищо не казвах, а и имахме колики до 40 ден , та нежното гушкане най-много помагаше. След това отсякох- ще се спи на тъмно, шумно, няма да се носи и ще се говори с него като с голям човек и с нужния тон. Не знам дали си внушавам, че в резултата на разумната ми строгост има ефект, но е така за сега. Научи се да заспива сам, още повече след като се заглеждаше в играчките. Е в късния следобяд става малко раздразнителен, но му помагам да заспива с леко бутане ( ние следобяд и през деня спим в количката, така остана като навик от лятото, а и щом води до бързо заспиване, съм за). А и това правило, да бъдеш спокойна по време на бременността , за да бъде бебо спокоен, май не важи с особенна сила, бях доста напрегната и би трябвало Стефи да се държи "по-темпераментно" сега:)
Да ви кажа при нас режим няма, мито на заспиване, нито на ядене. Кърмим се когато поискаме на 2.5, 3 часа, а относно спането през 2 часа спи през деня, горе-долу 3-4 спанета.
Да ви кажа с моето пътуване и гостуване на родителите ми през септември съм пропуснала една ваксина на ДТК. А и аз бях решила , че са 2, а те се оказват три. И след като нахвалих нашата педиатърка, сега се замислям ....дали е така. Като сме пропуснали 3 месец, трябва да й звъня за да я питам, кога тогава???
Таталина - смело:)Simple SmileSimple Smile Знаеш ли аз от време се натъжавам, искам повече внимание от любимия, не винаги получвам това което искам, но отдавна се обедих , че любовта леко губи страстта си във времето, макар че винаги се редят силни и по-слаби момемнти. А и след като се появиха бебките, не всички членове на семейството свикват бързо с новите си роли и задължения. Може би като се върнем на работа и станем отново активни , нещата ще поподредят. Simple SmileSimple Smile Всичко ще се оправи . Усмихни се   bouquet   bouquet Аз онзиден излязох с приятелки, направих си хубаво пазаруване, купих си боя за коса, малко парцалки и т.н. Вярно дребни неща, но още ме държи хубавото настроение от направеното. Научих се да се радвам на малките неща и да мечтая.
Ето от една седмица мечтая до несвяст. Ще се включваме в строителството на ново жилище. Но това свързано с кредити и куп други перипети. Но аз  така съм се размечтала, представям си се в новия дом, в хубавия диван.........и прочее, а до тогава има толкова вода да изтече. И като се замисля мечтата е толкова хубава, че като се реализира, какво ще правя, трябва да търся нова и така:)Simple Smile
айде , че се улисах
целувки и да ви е топличко, че на мен ми е все студено, от неделя не сме излизали. Тук в Бургас не стига , че е студ ами и този ужасен вятър....още не мога да свикна, нали не съм тукашна
А вие софиянците , да поздравите Витоша-толкова я обичам, последно бях там преди 1 година, бремена в 1 месец и пак се качих на Черни връх. Макар , че като се замисля и на Рилските езера бях със Стефи в мен:) Луда глава...Simple Smile
ув-ля-кох се.......Simple Smile    bouquet   bouquet   bouquet
Р.S. Веселушка , съгласна съм  newsm10

# 162
  • на брега на Дунав
Бре, ама сте се развихрили да пишете снощи, пък аз да му се не види нямах нет, та сега от толкоз инфо направо ми изпуши мозъка и се чудя отгде да започна  Mr. Green.
Дани въобще не се обвинявай миличка, нали и ние сме хора да не сме от камък, съвсем нормално е да кипнем понякога. Ти поне само си креснала на бебо пък аз веднъж го плеснах моя по дупето а си ми е кротичко детето, ама какво ми беше изнервено тогава . Той милия само ме гледа и не може да разбере какво става. Е, не го плеснах силно ама определено се светна детето, че не е целувка това дето му изплющя по дупеца. После като се поуспокои топката едно гушкане пада  Hug едно умиление и ти става гадно, гадно че си допуснал такова нещо все едно си най-лошата майка на света  Sick. Ама не сме повярвай ми и всеки ден това се потвърждава от усмивките на малките ни съкровища, които само като ни видят и засияват  Hug. (докато го напиша тоя постинг и видях че Таталинка е публикувала същото - ама си е верно  Peace)
За малкото наддаване: Я не се притеснявайте, щом бебките са здрави и се развиват нормално. Аз мойта Емануила от как се е родила незнам какво е това да наддава като хората. Те затуй и да му се не види след първия месец ме накараха да я дохранвам и така след месец вече нямах кърма  Cry. Как са ме излъгали, ама младо и зелено без опит как няма да ме излъжат  Sick Та, ей я Еми вече кака и като я гледам хич не е недохранена и си е много здравичка слава Богу. Минюче пада, ама аз да не съм върлина голяма  Joy на кого да се метне. Пюренцата засищат повече, ама верно от тях не се наддава повече.
За кашите: Гледам повечето почвате с бананови, ето малка алтернатива от мен ние много харесваме на Blevit Plus (ориз и царевица с 13 витамина и мляко и с бифидус ефект за проблеми с акането). Туй за разнообразие де  Mr. Green
Да не забравя да честитя и на всички месечинки днес   bouquet
Таталина, недей така защо да не си обичана и желана. Та ти си дарила на своя възлюбен най-хубавото и желано нещо на света вашата дъщеричка. Може би просто периода е труден. Ние жените все искаме да сме гушкани  и по сто пъти на ден да ни казват колко ни обичат пак ще ние е малко. Пък мъжете понякога са такива скрънзи на ласки и чувствени излияния, ама какво да ги правим - МЪЖЕ!. И аз на моя все му опявам, ама за два дни хубост и после пак наново. да ти кажа и ние понякога искаме твърде много, а като прибавим и колко сме емоционални равни нямаме просто. Гледкай си бебинката и по-ведро го раздавай  Peace   bouquet
Страхотни снимки както винаги, ама ние със Сами докато се ориентираме за мадама и ще ни ги отмъкнете всичките  newsm78.
Някой беше писал, че постинга му бил многословен, ама сега като гледам моя на фона на онзи май ще трябва да започна да ви плащам, за да ме четете  smile3532  smile3525

# 163
  • на брега на Дунав
Ай, забравих да благодаря за пожеланията ви за това скоро да си имаме наша си къщичка. Много ви обичам ей   bouquet   bouquet    bouquet   bouquet
Мари-Ана значи и при вас е на дневен ред жилище. Мале, като те чета все дно аз съм го писала това. Само дето аз се спирам да мечтая, че при нас въпроса още подлежи на доразглеждане от семейния съвет. Ако не те притеснява може ли да те питам към коя банка решихте да се обърнете за кредит и въобще вноските как са и такива подробности (може да ми пишеш на лични, че да не затормозяваме другите с такива четива  Mr. Green). Ако сметнеш, че е твърде лично за да ми отговаряш на тези въпроси, няма проблем  Peace.
Ама вие всички на плетиво го ударихте май. Камбанска жилетката наистина е супер. Аз сега тъкмо се каня да отида да спретна едни работни дрешки на нашия тати, че от кога ме врънка. До после мили мами.

# 164
Честита месечинка на Борислава на Валкириа и нa Даниелка на Новалекса!!! Да са живи и здрави малките госпожици и да слушкат мамите си!!! Букет за мамите! Simple Smile   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт