Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 224
  • 756
  •   1
Отговори
# 240
Какви са тези откачени лекари, които препоръчват отстраняване на орган, при това, при никакъв проблем. Миомата при менопауза изсъхва, поради липсата или изчерпване на хормони спира да се храни. Аз имах три и когато настъпи менопаузата вече нямам нито една. При никакво положение не бих си отстранила матката.  Без нея още по-лошо . Сменете си лекаря!

# 241
Моя близка си е махнала матката в Испания в менопаузата, точно заради миома.Нямам повече
инфо., но явно не е само на местно ниво това нещо.

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 15:58 от ДХ3

# 242
  • Бургас
На много места по света махат органи при невъзможност да овладеят заболяванията с лекарства.
Аз нямах рак.
Имах тежка форма на ендометриоза.
Имах две операции преди тоталната хистеректомия,бяха ме натъпкали години наред с хормони,получих и много сериозен страничен ефект от естрогените уж...
Изписаха Золадекс,защото още нямах 30 г.
И ми казаха-или периодично операции,или премахване на яйчници,а от тях вече почти нищо не беше останало и продължавах да имам сериозни проблеми,гадният Золадекс не помогна.
Матката е махнал онкологът,защото според него е била в стадий на предрак на ендометриума.
За щастие нито една ракова клетка не се откри на хистологията,но е било зле положението.

В някои случаи се налага,не са толкова откачени лекарите.
В групата за ендометриозата,международната,има и по-млади от мен с тотална хистеректомия.
Аз бях на 29,за съжаление и момиче на 16 видях в тази група.
Кошмар е за всяка жена,но...

# 243
Ама жената не казва да има някакви проблеми, заради които се налага да й отстраняват матката. Само заради миома не си струва след като изчезва в меното и това трябва да го знаят лекарите.

# 244
  • Бургас
Невинаги изчезва.
Майка ми е на почти 70 и продължава да има миома.Дано е мимома,доброкачествено.
И тя имаше големи проблеми с кръвоизливи и беше развила тежка анемия,но отказа да се оперира и да пие хормони.
Само на хомеопат ходеше,но той не помага.

# 245
Да кажа аз с моите неща как вървят.Пусках нови изследвания, които назначи ендокринолог.Този месец никакъв ПМС, за разлика от миналия, когато ви се оплаквах от болките с яйчници и гърди.Само акнето си ми излиза.
Следващият месец ще тествам мед, цинк, селен и може би натоварване с глюкоза, кортизол.
От изследвания и хранителни добавки, не мога да смогна🤦🏻♀:

Скрит текст:

# 246
Здравейте, питах в темата за пременопаузата-2, но предвид, че повечето сте минали по тоя път, реших да се до питам до вас. Цикъла ми закъснява, последния такъв беше преди 46 дни. На почти 48 съм и досега не ми е прескача, макар да е идва ту на 22,ту на 36 ден. Отидох на АГ и на Узи каза, че имам задържан фоликул. Изписа ми  Примолут нор за 3 дни 2×2. Притеснявам се да го пия, едва си в карах чернодробните в норма, наблюдавам от години кисти в гърдите и преди 2 дни хирурга беше мн радостен, че са се резорбирали-вероятно от ниското ниво на хормоните. В другата тема ми казаха, че правя излишна драсна за 3 дни пиене. Но АГ каза след цикъл да отида и ако е още там, ще пия хормони за няколко месеца. Аз не искам да пия хормони и той дори не ме пита дали има проблем да пия, мога или не... И сега не знам какво да правя?

# 247
  • София
Пий ги. Това действа като прогестерона, таман ще ти спре задържането на вода в тялото.

Нормално е да правиш кисти, аз ходих моите да ги изцеждат със спринцовка. Като ти спре окончателно, няма да правиш кисти.

# 248
А някакви странични ефекти да очаквам ли ?

# 249
  • София
От примолут нор не.

# 250
Пък и е за кратко употребата му. До 6 месеца прием,казват лекари, които не изписват току така хормони, не би имал негативни последици.

# 251
Благодаря ви❤️. Докато се на чудя кво да правя, тая сутрин се появи цикъл🤣🤣🤣. След него ще отида на преглед(така ми каза) и ако още е там, ще водя преговори да пробвам с Див ям. Някой дали е пил? Аз досега приема само вечерна иглика. Нали не е възможно от нея да се получава това? Уж помага точно за обратното

# 252
Демонче, то ти си преценяваш, но аз бих го изпила Приморут нора. Бяха ми изписвали Дуфастон по едно време за 3 месеца, много добре ми се отрази.

# 253
Ами аз трябваше да го пия 3 дни за да предизвика цикъл.  Докато се чудя един ден да пия или не, ми дойде.... Нали се сещаш ако го бях почнала ква манджа става в организма? Всеки път като закъснява все хормони ли? Иска ми се да е нещо по без обидно. Хирурга е категорично против. Сега обмислям да го питам за Див ям, но лекарите не са много по добавките

# 254
13 дена след махане на хормонална Мирена и 8 месеца след последен цикъл вчера ми дойде. Припомням, че заради хормоналната спирала  (10 години общо с две последователни мирени) бяха със супер изтънчена лигавица, без полипи удебеления други, много малък миомен възел без кървене, дето се казва без цикъл бях, по няколко капки ако имаше въобще последните 5 г., с нисък прогестерон според изследвания, няма да има цикъл с тез хормони според доцентката. Да се слага нова хормонална спорала е излишно и даже вредно според нея. Трябва вероятно да се консултирам И с моята гинеколожката защо и какво. Някой с подобен проблем, някой на ХЗТ на 50+, аз съм 54 ( шарки май ти беше горе долу на моята възраст с ХЗТ а то хормоналната Мирена си е нещо в слаба степен точно такова).не искам  пак ще имам цикли като преди  Мирена, с менорагия съм и точно бях забравила за този ад... . Сега направо съм в шах мат.

Общи условия

Активация на акаунт