Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 108 992
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, мили дами. Бих ли могла да се допитам до вас относно проблем на майка ми. Тя е на 58 години и сега е в менопауза. При рутинна пълна кръвна картина с включен показател за Амилаза  се оказа, че стойностите на Амилазата са й много високи - от допустими 125 тя е със 148 по скалата на лаборатории Рамус... Бихте ли казали, ако и на вас са ви изследвали Амилазата в кръвта дали също ви е била повишена? Опитвам се да разбера дали има връзка между менопаузата и Амилазата. Много ви благодаря за времето и вниманието.

# 166
  • София
Колко време може да се пие Клименум? Безопасен ли е продължителният прием?
Как се спира лекарството - постепенно или изведнъж?

# 167
  • оттам, откъдето започва България
Аз само 2 месеца го пих, не усетих ефект и го спрях без проблем.

# 168
  • Бургас
Колко време може да се пие Клименум? Безопасен ли е продължителният прием?
Как се спира лекарството - постепенно или изведнъж?
Дали е абсолютно безопасен,никой не може да каже.
За жени,които са претърпели тотална хистеректомия по повод ендометриоза или зависими от хормони тумори,дори Карсил не се препоръчва,заради фитоестрогени,сходни с естрогена в човешкия организъм...
Не вярвам и че в рамките на поне две десетилетия да са били изпробвани при доброволки тези препарати.За добавките уж не се изискват клинични проучвания...
Уж се твърди,че няма общо със синтетичните хормони и някъде пак има предупреждение...

Аз съм го пила,лекарите ми твърдят,че с фитоестрогени не рискувам толкова да се възобнови болестта.Имаше много слаб ефект и го спрях от раз.
И все пак е единственият препарат,който имаше някакъв ефект все пак.
Феминорм бях пробвала,също и някакви соеви продукти,но без ефект.

# 169
Здравейте всички, моля за съвет и помощ, на 41 г съм и за менопауза не съм и мислила до сега. След доста опити инвитро с хормони последно пробвах дългия протокол с блокираща инжекция , трансфер и отрицателен тест. Тогава ми дойде цикъла за последно на 7 май, от тогава нищо. Не мога да отида на преглед , защото имах и неблагоразумието да замина за чужбина. Какво рискувам? Почвам да пия червена детелина . Притеснена съм много. Нямам горещи вълни , ходя на фитнес, дали е менопауза или е от блокиращата инжекция, чувствам тежест в корема , но цикъл няма.

# 170
  • тук-там
Разбъркани хормони след стимулациите. Ще се нормализират нещата според мен! Успех!

# 171
Аз от почти три години съм на фемовита, без прекъсване. следващият месец мисля да пия клименум. Имам вълни и други екстри, но са поносими. На 47 съм не знам още колко да вземам такива добавки, с хирургична менопауза съм

# 172
Разбъркани хормони след стимулациите. Ще се нормализират нещата според мен! Успех!

Днес имам зацапване , но едва ли ще е цикъл цикъл.. Мисля да взимам червена детелина, нощна иглика какво ще кажете? И в краен случай див ям? Спорт интензивно, дано да се оправят. 😪

# 173
Посоедният ми цикъл беше 5 дни зацапване, два дно обилно кървене, третият слабо и още два-три зацапване.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 17:42 от ДХ3

# 174
  • тук-там
Крома, нищо ти няма! Не си за тази тема! След стимулация и дълъг протокол не си никакво изключение с объркани хормони. Консултирай се по тел с док или с дами, минали по твоя път.

# 175
Здравейте!Да се включа и аз.Преди 40 дни беше моята операция.Имах миоми в продължение на 10 г.множество абразия, хистероскопия спирала Мирена заради обилен и продължителен цикъл, кръвоизливи, анемия и т.н.Беше предвидено да ми запазят яйчниците, но в последствие на операцията са видяли, че имам дълбока ендометриоза към таза и са махнали и яйчниците.На 42 г.съм.За сега имам поносими топли вълни.Хормони не мога да пия заради ендометриозата до септември евентуално някакваи фитоестрогени ще започна.Плашат ме три неща.Секса, преждевременно стареене и килограмите! Задължително ли се качват много килограми дори и да не се храниш много.Въобще зависи ли от храната и гена? Пия колаген и се мажа с колаген и кремове.Надявам се нещата да не се случват толкова бързо!Има ли жени около тази възраст, който не са драстично напълнели и сбръчкали?

# 176
  • Бургас
Аз съм писала по темата за хирургичната менопауза.
Наложи ми се на 29 годишна възраст,няма запазени яйчници.
Сега съм на 39,състарена,напълняла до безумие,с артрозни изменения,една рентгеноложка не можа да повярва,че снимката на длани и пръсти на ръцете е на жена под 40,а не на жена над 70.

Още първата година качих 35 кг
Не само,че почти не ядях,че се движех,а даже опитвах да увелича движението...
Дрехите за две-три седмици ми ставаха толкова малки,че стояха абсурдно.
Вълни и събуждане по няколко пъти на вечер обляна в пот...Не че потенето е намаляло,но при мен има и ендокринно заболяване,влошава много състоянието.

Не при всяка жена се случват така нещата.

Случайно ако лицето ви буквално се е разплуло,появила се е двойна брадичка и т.н. има ли шанс това да се пооправи с упражнения,масажи...Купих едно ролерче от розов кварц,мажа кремове...
Особено след премахване и на щитовидната жлеза кожата ми повяхна,загуби еластичност,стана суха до болезнено суха...
Хем мажа крем,хем се потя и е нетърпимо с крем по лицето.
Без крем започва да се бели и става на рани направо.
Говорих с не един лекар,твърдят,че било от менопаузата. Ендокринолозите смятат,че жлезата е успешно заместена с хормони, неведнъж ми казваха,че съм за ХЗТ,но гинеколозите са категорични,че при състоянието на гърдите и ендометриозата,която имах в особено тежка форма,не било възможно да предпишат такова лечение.

# 177
Плашат ме три неща.Секса, преждевременно стареене и килограмите! Задължително ли се качват много килограми дори и да не се храниш много.Въобще зависи ли от храната и гена? Пия колаген и се мажа с колаген и кремове.Надявам се нещата да не се случват толкова бързо!Има ли жени около тази възраст, който не са драстично напълнели и сбръчкали?

Сексът си е екстра и при хората на възраст. Всичко е в главата.
Напълняването зависи от генанс жената, в това съм сигурна 100%. Ако ви е такъв гена - няма спасение.
Определено поддържането с кремове серуми оказва голямо влияние. Но пак си е до ген.

# 178
  • Бургас
Сексът е в главата,да.
Обаче при сериозна вагинална атрофия си има дискомфорт за съжаление.
За килограмите и остаряването всичко е до ген,да.Моите гени явно не са ок.

# 179
Три години след хирургична менопауза, килограмите са същите, не съм променяла храненето си, бях с поднормено тегло и все още съм с такова, при мен е ген. Кожата ми е станала определено по суха, но не се чувствам състарена, все пак съм на 47 остарявам си нормално Simple Smile  Не съм вземала хормони само добавки.

Общи условия

Активация на акаунт