Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 324
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
re-ge а работите ли? За мен най-големите изкушения са в офиса. Вечно някой има РД или нещо се празнува. Ами обяда с колегите не ми се пропуска, то тогава общуваме най-много. Пък вечерям с децата и няма как само да ги гледам. Максимум да се лиша от закуска, но веднъж на денонощието да ям е невъзможно.

# 361
Специални индивидуално-изготвени стелки за обувки правят чудеса с болките в кръста и тазобедрената става. Не го вярвах до тази година.
Ако е в София, къде си ги прави?

# 362
  • София
Специални индивидуално-изготвени стелки за обувки правят чудеса с болките в кръста и тазобедрената става. Не го вярвах до тази година.
Ако е в София, къде си ги прави?
В Царско село на Околовръстното, в клиника ЕвроВита има подиатрист. Прави ти една доста продължителна компютърна диагностика (с ходене), и след около седмица пристигат  от Германия готовите индивидуални стелки. Не са евтини…струват си всяко левче. Утре сутринта съм там на рехабилитация (след операция на коляното, вроден дефект на капачките), ще взема визитна картичка на подиатриста от регистратурата и ще я постна тук.

# 363
Благодаря ти, ще чакам.
Аз мислех да отида в Ортотех от немай къде.
Какви пари са твоите?
След 170-те лева дето платих за едни боклуци, не вярвам нещо да ме изненада 🤔

# 364
  • София
Някъде толкова бяха.

# 365
ДХ3 -какво ви изписаха?

# 366
Аз съм споделяла - Ние правихме на сина стелки, дето първо ти правят машинна диагностика, после ги пекат в едно устройство, трябва да видя коя фирма ги прави. Те бяха първо 130 преди 3 години някъде , сега пролетта вече 160  обаче наистина си струваха. Направихме даже два чифта последно, защото кракът му пвоече няма да расте. След три години ежедневно носене единият крак на дятито което в началото стъпваше на Х така, че си стъпкваше изцяло  вътрешната част на обувката а не на подметката  - е с почти нормално стъпване.. Вторият крак е също с голямо подобрение. Въпрос е че преди да разбереш дали са твоето нещо стелките трябва да ги купиш-направиш и едва тогава откриваш дали си е струвал разхода.

# 367
ДХ3 -какво ви изписаха?
За кое, че забравих какво съм писала?

# 368
  • София
Изпълнявам си обещанието за данните за контакт за индивидуалните стелки:

# 369
Здравейте!
Мисля, че все още съм в периода на ПРЕменопауза, но така или иначе промените в организма са налице.
Последните години забелязвам, че косата ми стана прекалено суха. В добро състояние е само в деня на измиването, като задължително ползвам маски и балсами. На всичкото отгоре съм с чуплива коса, а чупливите коси си искат повече хидратация и омазняване. Но най-неприятното е, че се чупят краищата. От година насам си поставих за цел да посешавам редовно фризьор, за да избегна цъфтенето, но имам чувството, че изобщо не се получава...
Някой има ли идея за спасение от тази суха коса???

# 370
  • тук-там
Аз мажа всичко - корен и краища с арганово масло, закупено от Мароко. Стоя няколко часа или спя с маслото. После мия. Веднъж седмично го правя.

# 371
Шарки, благодаря!
А каква е цената на прегледа?

# 372
  • София
Не помня. Аз направи на прегледа поръчах стелките, не помня са е имало отделна цена. 

През лятото заведох и свекървата за стелки (тя потресаващо криви петата на десния крак, направо не стъпва на петата на обувката, ами стъпва на вътрешната странична кожа). Та на прегледа момчето я пита “Кой ви праща?” Тя отговаря “Снахата”. “Коя е снаха ви?” Тя казва името ми. “Тя лекар ли е?” “Не.”

# 373
  • София
Аз проблем с косата нямам, боядисвам я от 30 годишна. Сега съм на 70%бяла, но и винаги я поддържам макс 5 пръста под ушите. Суха е заради боята предполагам. Важното е че не пада.Не и слугувам много много.

# 374
Здравейте, момичета 🌼

Съвсем случайно попадам на вашата тема и защото съм на същата "гара" се зачетох в коментарите ви.  Отправям поздрав към всяка от вас и се записвам да ви следя. 🌼

За кратко представяне ще споделя, че съм на 50 години, в менопауза от 1 година. Подуване, безсъние, изпотяване, вълни, емоционални изблици и т.н. участват в живота ми с пълна програма.
За Слава на Бога, макар и да не водя природосъобразен начин на живот нямам проблеми със здравето. Надявам се 50 годишното ми тяло да ми служи още дълги години, както и досега. Хормоните, които вече не произвежда са изпълнили ролята си когато е трябвало. Сега ми трябват само хормоните на щастието и любовта, за да ми върви деня с усмивка 😃 Вярно, че съм доста понапълняла, много побеляла, но не толкова сбръчкала, обаче не се давам на нито една млада колежка и се старая да съм на 6....нали 50 били новите 30...та гледам да живея като на 30, но с повече опит. Демек, забавлявам се както ми харесва, излизам с приятели, семейство или сама, ходя по концерти и други събития с колеги и всякакви такива неща. Дори вече не се ядосвам на съпруга си за неща, които преди са ме дразнили. Изобщо, както казват дъщерите ми "Мама го е ударила на живот" 😃 И са абсолютно прави...даже скочих с бънджи и то от балон. Може би ще попитате "Какво общо има разказа ми с менопаузата?". Затова бързам да отговоря, че този нов етап в животите ни се нуждае и от нова гледна точка, точно това е моето обръщане към себе си и задвижване на здравословна доза егоизъм. Това е.... пожелавам на всички здраве, радост, усмивки и сбъднати мечти! Обичайте и бъдете обичани! Нека любовта разкрива очарованието си пред вас всеки нов ден в живота ви 🥰💃🌼

Общи условия

Активация на акаунт