Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 072
  • 756
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Някой пил ли е Лейди Хармония? Пия го от седмица заради горещи вълни и безсъние. Но започнаха да ме болят гърдите. Пише, че няма странични ефекти, но се чудя дали да го продължавам. Иначе има ефект за съня и горещите вълни.

# 541
  • Sofia
Аз ги пиех лятото и добре ми подействаха.

# 542
Аз пих Лейди хармония 2 месеца мисля. Не усетих обаче кой знае какво облекчение на симптомите. Доста по-доволна съм от фемовита. И вече се убедих че е индивидуално. На едни жени действа едно, на други друго.

# 543
Отидох вчера на преглед.
Важеше ми още направлението от Декември.
Прегледа ме на ехограф и каза, че има  кръв в матката.
Поиска да отида пак, след като кървенето е спряло и имам поне 2 чисти дни.
Тогава ще огледа с другият ехограф и ще реши какво да се прави.
Според него- евала за което- няма смисъл от излишни манипулации, без да се знае с точност има ли полип или не.
Кисти нямам, но това си е чист цикъл за мен.
Цитонамазката е ок.
Още не мога да осъзная този цикъл откъде дойде.

Как си сега?

Аз съм няколко месеца без цикъл, мислех, че ще се приключва вече и много се радвах, но ми зацапа днес в розово и сега се чудяя🧐 наболява ме и кръста. Толкова досадно! Беше ми супер без подобни вълнения😃

Последните пъти, когато съм имала цикъл беше като 7-дневно зацапване. Трябва да проверя зацапването брои ли се за цикъл? 😵💫
Отиди на преглед.
Вчера бях- полип.
Другата седмица кюретаж- ако съм го изписала грешно се извинявам.

# 544
Аурора, и при мен се е случвало такова зацапване, мисля че точно след като започнах инозитола. Само че аз го броях за нещо хубаво като знак, че яйчниците ми все още работят, макар и на последни издихания.
Аз си ги броях за цикъл, и определено имаше ефекта на цикъл - започна да ми спада подуването и задържах стремителното качване на килограми, което беше причина да отида на ендокринолог, който ми изписа инозитола. Пих ги два-три месеца и ги спрях, то и за толкова ми ги беше изписал, и след това не ми се занимаваше да ходя отново на преглед. Но след това без цикъл, пак започнах да се подувам, пак започнах да качвам килограми, и така....
Сали, това с ръката е мижи да те лажем. Само информативно ти пиша за изследването за остеопороза, правила съм и в Синексус, и Ендокринологията , но ти препоръчвам тук, всички специалисти, които са ми виждали снимките, хвалят апаратурата, а обясненията на д-р Атанасов, след снимките, бяха най-подробни:
https://eurohealth.bg/

Много дискриминационно - жени над 50 г....
Фирмата (организацията) е с частно финансиране, така че, за това си плащат, това изследват.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 15:21 от Lemy

# 545
Lemy , този линк ми отваря някаква група  Люлин. Може аз да не се справям, извини ме ако е така. Не знам защо така ми се отваря. А инозитола защо го пиете момичета? Аз преди 3-4 години изпих една опаковка, но вероятно е било свързано с щитовидната. Не си спомням, това е ужасно, но наистина съм много зле с паметта. В групата за Базеда, Мери беше писала че неин познат го пие заедно с холин за холестерола. А за  подуването и напълняването  при мен е много гадно. Подувам се само в областта на корема. Краката ми са слаби. Фигурата ми за жалост губи всякаква женственост с годините.

# 546
Сали, оправих линка.
https://eurohealth.bg/
На мен инозитола ми го беше изписал, защото му се оплаках, че съм започнала да пълнея без да променям навиците си, а цикълът ми започна да прескача. И след изследвания, ми изписа Инофолик комби, за подобряване дейността на яйчниците, също действал и на инсулина, метаболизма и така нататъка. Това беше преди няколко години.
https://apteka.framar.bg/30057169/%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%84%D0%BE … 83%D0%BB%D0%B8-30

Мереленда и на мен ми е споменавала за Холина, във връзка с холестерола, а пък и в групата за хроничните възпаления са го хвалили в това отношение, затова сега и аз си взех "Холин и Инозитол" на Нау , просто защото така са комбинирани хапчетата, като по-важен ми е холина, да видя ще ми повлияе на холестерола, пък инозитола ми е бонус към него.

# 547
Извинявам се дами, търся препоръка за сваляне на холестерола при мъж, е и аз бих пробвала. Може ли повече информация или да ме насочите къде четете!

# 548
  • Cobrs
Здравейте, не знам дали това е правилната тема за моят въпрос. В менопауза съм от 14 месеца и днес ми дойде цикъла. Знам, че трябва бързо да си запазя час за преглед и моля за препоръка за добър гинеколог в София. По принцип ходя при доктор  Атанасова, но за нея няма свободни часове поне два месеца напред.

# 549
Извинявам се дами, търся препоръка за сваляне на холестерола при мъж, е и аз бих пробвала. Може ли повече информация или да ме насочите къде четете!
Може да видиш в нета, като напишеш холин и холестерол и ще ти излязат статии.
Сега прочетох и това:
Най-изявените симптоми при недостиг на холин биват:
ниски нива на енергия, умствено и физическо изтощение;
значително отслабване на паметта и способността за концентрация;
затруднения в заучаването на информация;
мускулни болки;
чести промени в настроението

https://naturesway.bg/shop/373-kholin-500-mg.html

На мен ендокринолога ми беше изписал за холестерола - Липомезин, за 3 месеца, за да се види дали ще ми действа. Това е екстракт от червен ориз.
Аз обаче малко немърливо се отнесох към него, тогава пиех и много други неща, и просто не можех да го вместя.
Така че можеш да пробваш и с него.
Холина го взех и заради влиянието му върху нервната система:
Поддържа нормалното състояние на централната нервна система и нервните клетки. Подпомага сигнализиращия капацитет на нервните клетки, структурната им цялост. Действа като прекурсор на важни невротрансмитери, включително ацетилхолин, който има изключително значение за способността за учене и запаметяване.
Важен е за поддържане на енергията, подпомага психо-емоционалното състояние, насърчава възстановяването след напрежение и стрес.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 16:04 от Lemy

# 550
Благодаря! По колко пиеш и прави ли се почивка? Като го гледам този холин е точно за мен...

# 551
Тук всякакви лекарства и лечения се обсъждат, но пълно мълчание за това, че активен сексуален живот може да елиминира в голяма степен, че даже и съвсем, ефектите на менопаузата. Но хората ги мързи да си поддържат половия живот много често. Разбира се, не пишещите тук Simple Smile

# 552
  • Бургас
Не просто полов живот, а пълноценен такъв, с правилен партньор за да се произведат хормоните.

# 553
Благодаря! По колко пиеш и прави ли се почивка? Като го гледам този холин е точно за мен...
Аз го почнах преди 2-3 дена.
По принцип препоръката в онази група е за 1гр. на ден, обаче аз ще пия 2х250 мг. Така съм решила пробно.

# 554
Всякакъв е по-добър от нищо. Даже и вибраторът, който пък си има други предимства. Тялото не се усеща кой/какво му доставя удовлетворението.

Общи условия

Активация на акаунт