Какво правят жени в менопауза, когато... 9

• 109 035
  • 756
  •   2
Отговори
# 570
На мен пектина ми разбутва стомаха, а и червата.

На мен много ми помогнаха ензими ( някакви специални купувах с голяма концентрация) и пробиотик, но ги пих цяла година. Нищо друго не ми помогна, дори пектин, инките дето изпих с литри). Както и подпомогна премахването на дразнещи храни като мляко и някои зеленчуци. Преди това бях много зле ( газове, куркане  , подуване, смяна на диария с запек) , бяха ми сложили СРДЧ.

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 15:57 от _re_ge

# 571
Добре, де. Масово ли тук пишат разведени и без партньор?
Има и много дългосрочно женени, няма да казвам колко сме заедно. Като казва една приятелка, също с дългогодишен брак - другите неща почват да куцат, но кекса е все по-добър. Според мен всичко е в отношението между партньорите

Именно, но отношението е като цвете, ако не се полива, окопава, тори и прочее увяхва. А масата хора не си дават труда да си поддържат връзките. Ама то все пак трябват и малко усилия за да се берат плодове.

# 572
За холестерола може да пиете нашенски пектин.
Може ли посече информация. В какъв вид се купува и как точно се пие. Със сигурност е нещо безопасно в сравнение с медикаментите от аптеките, да не говорим за статините.

# 573
# 574
Дами, а нещо натурално за сваляне на инсулин знаете ли?

# 575
Благодаря ти Черна станция🙂

# 576
Дами, а нещо натурално за сваляне на инсулин знаете ли?
Инозитол+метилирана фолиева киселина. Изпитано ✌️

# 577
За холестерола може да пиете нашенски пектин.
Може ли посече информация. В какъв вид се купува и как точно се пие. Със сигурност е нещо безопасно в сравнение с медикаментите от аптеките, да не говорим за статините.
Моят беше с 1 единица повишен. И общия и лошия. Добрият беше много нисък, и триглицеридите леко завишени. Обаче аз съм пушач и с високо кръвно и л.л. каза да спра цигарите и диета. Цигарите на този етап не мога да спра. Избягвам вече пържено и мазно. Сладко почти не ям, много рядко. Започнах да използвам зехтин и пълнозърнест хляб. Но само толкова. Л.Л.каза статини- изписа ми Аторвистат-10мг.- по1 на ден. След 2 месеца пиене на Аторвистат- всичко в норма, но много ми станаха лекарствата и искам да го спра. Имам купен Пектин, ще продължа с него и след 2 месеца отново ще пусна изследвания да видя покачват ли се или са в норма. Моя братовчедка твърди, че с 1 табл. пектин на ден, холестерола и е влязъл в норма.

# 578
Тези статини май не се спират, или поне не отведнъж, така съм чувала.
На мен също ми откриха повишен холестерол (и лошия и добрия), като за добрия било нормално след като сме с кръвно, а за лошия 2 месеца ромазик 10мг, и нови изследвания. Можело са се намали дозата.
Чух също че са много вредни и ги пия с притеснение.
Интересно,  нищо не ми казаха за специална диета. Друг лекар, не ЛЛ, каза че не било от яденето.
Но аз все пак минах на пълнозърнест хляб, зехтин, минимално сладко и тн

# 579
  • Бургас
За ябълковия оцет, когато четох-единият от ефектите беше и за холестерола, за апетита.Друго, което знам е канела, чай от смокиново листо, доста често съм срещала за билки, добавки, че подпомагат при диабет.Мисля, че има доста средства, които биха помогнали, но най-важното е храната. И задължително разходка след храна- регулира инсулина и захарта.

Навремето бях на една лекция за ЩЖ и от там съм запомнила, че холестерола помага на клеткта и всъщност върши полезна дейност.Появата му показва, че нещо става в организма, някакво възпаление и трябва да се търси причината за него.

# 580
Добре, де. Масово ли тук пишат разведени и без партньор?
Има и много дългосрочно женени, няма да казвам колко сме заедно. Като казва една приятелка, също с дългогодишен брак - другите неща почват да куцат, но кекса е все по-добър. Според мен всичко е в отношението между партньорите

Именно, но отношението е като цвете, ако не се полива, окопава, тори и прочее увяхва. А масата хора не си дават труда да си поддържат връзките. Ама то все пак трябват и малко усилия за да се берат плодове.

Именно, голямо съвпадение /или не Satisfied/, но при започването на пред мено и мено паузните симптоми, затоплихме отношенията си с дъъългогодишния партньор- съпруг и сексуално също, което според мен много ми помага да се справям, сравнително добре и спокойно, с новата ситуация Heartbeat

# 581
Аптекарка ми каза, като си купувах холесфитола за холестерола, че завишението му е от премено и менопаузата. Каза напълно нормално е в този етап на промяна и че не трябвало нищо да пия.  Като се наместели хормоните след време и като спазвам подходяща диета щяла съм да вкарам и холестерола в норма.

# 582
И при проблемни щитовидни също почти винаги има по-висок холестерол. Скоро не съм изследвала нищо, но докато триглицеридите ми са ок, не смятам да му се вторачвам особено.
До колкото зная, с храна може да се контролира само 20% от нивото  на холестерола.

# 583
  • FRANCE
Висок холестерол имам от 20годишна. До сега нищо не пиех , но скочи в небесата и се принудих да почна статините. Наследствен е. Нито диета, нито добавки могат да оправят нещата.

# 584
Lemy, и аз съм така. Лошия и общия холестерол са завишени, добрия пък е много нисък. Но триглицеридите са в норма и реших да не се филмирам както в началото след изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт