Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 33

• 35 974
  • 488
  •   1
Отговори
# 225
  • Русе
Разбирам, просто сме изхождали от различни дефиниции Simple Smile

# 226
Не е задължително вторият син да има повече качества  -Визерис е пример за обратното. Но  и при него има тежка обремененост. Всички го сравняват с  "бляскавия" Регар.
Честно казано дори Джон, който не знаеше, че е Тарг изживяваше този комплекс -

Скрит текст:
сяка сутрин се бяха упражнявали заедно, още откакто проходиха: Сняг и Старк, въртяха се и се удряха из дворовете на Зимен хребет, викаха си и се смееха, понякога и ревяха, когато нямаше кой да ги види. Докато се биеха, не бяха момчета, а рицари и славни герои.

— Аз съм принц Емон, Рицаря на драконите — провикваше се Джон, а Роб му отвръщаше:

— Добре де, аз пък съм Флориан Глупака. Или Роб ще каже:

— Аз съм Младия дракон! А Джон ще отвърне:

— Аз пък съм сир Риам Редвин. Тази сутрин той извика пръв:

— Аз съм лорд Зимен хребет! — Извика, както го беше правил сто пъти досега. Само че този път, този път, Роб отговори:

— Не можеш да бъдеш лорд Зимен хребет, ти си незаконороден.

Милейди майка ми казва, че ти никога няма да бъдеш лорд на Зимен хребет.

„Мислех, че съм забравил това.“ Джон усети кръв в устата си от получения удар.
Разбира се, неговият случай е малко по-особено, защото се предполага че е незаконороден, но пак важи принципа че си засенчен от първородния син/дъщеря

Ти си ми първородният, Роб. Достатъчно ми е само да те погледна, за да си спомня как се появи на този свят, с червено личице и ревящ.  - ето мнението на Кейт за Роб.

И Церсей накара  Томен да развие тежък комплекс, защото тя запази всичката си обич за Джоф.
Егон е добър пример, че грешките се прощават повече когато си първороден.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 17:26 от Лорд Сняг

# 227
  • Варна
Тука се е събрала голяма дружина Втори синове/дъщери.
Ама да ви кажа, че да си първороден също не е голям кеф. На нас се пада дресура на родители и борба за всяка отстъпка - вечерен час, да излезеш без да си подредиш стаята - ми такива тийн неволи Simple Smile
Също така все ми се казваше - отстъпвай на по-малките, дай му играчката, щото е по-малък, ти си по-голяма свърши тая работа... Ааааа, аман от втори синове Simple Smile

# 228
И аз като първородна доста съм страдала🤣
Ако искаш да излезеш вземи и сестра ти! Сестра ти не е виновна, тя е по-малка! Ти ще се оправиш сама, защото си по-голяма! И до днес все така, тя е по малка и трябва всички дружно да помагаме!🤣 Добре, че имам и брат да ми съчувства, защото и той страда от гледната по-малка сестра🤣

# 229
Значи, излязоха ми изведнъж 20 нови отговора и си викам "Край! Имаме книга!!!"
Хубаво чувство беше.Joy

# 230
  • Вестерос
И аз така реагирах, но добре, че преди да вляза прочетох, че са местени постове Grinning

# 231
виноват Grinning

# 232
Нима има хора, които още вярват, че ще има нова книга?

# 233
Нима има хора, които още вярват, че ще има нова книга?
Аз, Джони, още не съм загубила надежда.

# 234
  • Варна
Това може да е тема на анкетата Simple Smile Ама е малко черен хумор.

# 235
  • Някъде в Матрицата
Както са я подкарали, нова книга ще се появи. Но каква ще е тя, не може да се прогнозира.
(знам, какво се има предвид под "нова книга". И аз я чакам Wink )

# 236
Определено ще се появи....ако я напише някой от нас. Във форума има доста хора с капацитет да издат фен-книга "Ветровете"

# 237
Аз вече си казах, че мисля, че е почти готов, но не иска да приключи, защото чака най-усу момента. Или, защото е загубил интерес точно към тази история, за разлика от други в този свят.
В тази връзка, смятам че приживе вероятността да има продължение е към нула, все момента няма да е подходящ и музата достатъчно вдъхновяваща. Обаче след като почине някой ще обработи записките, ще допише каквото се налага и бързо ще издаде книгите. Въпросът е дали ние ще сме живи, Мартин може да се окаже и столетник.

# 238
  • Русе
Официалното начало много, много отдавна.

Историята на Денерис от първа книга, пусната като самостоятелна новела в списанието с цел реклама и популяризиране преди издаването на самия том.

В Ибей броят върви по 100+ долара. Но това може и да е заради облачното куку Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 19:18 от Koronis

# 239
Миналата седмица прочетох пролога от "Игра на Тронове" и ми домъчня. Blush Реших да погледна какво се случва, и се обнадеждих. Дано има зрънце истина. Ако е вярно, и давам още 5години докато излезе. Joy
https://www.townandcountrymag.com/leisure/arts-and-culture/a4070 … r-martin-updates/
https://mezha.media/en/2022/10/26/george-r-r-martin-says-the-win … -be-not-accurate/

Едит: Дезидерата ми беше стария ник, ако ме помни някой.

Общи условия

Активация на акаунт