Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 33

• 36 109
  • 488
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Скрит текст:
Понеже има недоволство, като се обсъждат книгите в сериалната тема, преминавам тук.

Няма начин да не е било обсъждано, ама сега вади очите.
 Нещата не е чак толкова трудно да се напаснат, ам трябва и да се напишат в съотв. глави през съответните очи. Това го бави според мен. И частта с Бран..
Последно уж в момента имал вдъхновение и пишел.
Сигурно не е невъзможно, но на мен ми се вижда много трудно. Този сюжет изисква време и страници, с които Мартин не разполага. В най-добрия случай, Денерис ще се дотътри до Вестерос в края на Ветровете.
Скрит текст:
В Мечта за пролет тя трябва да се разправя с Егон, да гори бродници, да се залюбва с Джон, а може би да опатква и Юрон и Церсей. Твърде много неща. Не може и да увеличава книгите, зимата дойде, трябва да се върви към финал. Струва ми се, че му е невъзможно на Мартин да покаже сюжетите, така, както ги е мислел, по удовлетворяващ за него начин. Ще трябва да се откаже от някои неща, да забърза други, а едва ли му се иска.
Колкото и да си падам по блекфирските конспирации, Егон беше излишен. Може би единственото полезно при него е, че ще е добър катализатор за деградацията на Денерис и превръщането и във втора Ренира. Не е трудно да си го представим. И сега из Вестерос вървят какви ли не ужасяващи слухове за нея. И изведнъж като се изсипе с тия дотраки и неопетнени... А хората вече ще са заобичали перфектния Егон. Тя вероятно ще узнае по някакъв начин, че той не е синът на Регар и че ще е права в претенцията си, но за всички останали тя ще е злата чуждоземка, опитваща се да изземе правото на племенника си. Пътят към огорчението, отмъстителността и злобата, по подобие на Ренира, ще е открит. А не с едно щракване с пръсти да се превърне във вестероски Хитлер, както го сервираха в сериала.
Много я бавиш. Достатъчно е Егон със Златната дружина  да стигне до Вестерос. Тогава Дорн ще застане зад него, като и няколко дома, които само чакат удобен случай за да се изправят срещу Церсей.
За Денерис не е нужно да стигне до Вестерос с дотраките веднага, тя има дракон/и и може да прелита над морето за ден. Достатъчно е да се знае, че са на път и че са зад гърба й.
Би трябвало още в началото на книгата да се появи във Вестерос.
Оттам нататък има много варианти /само като се сетя - Сам, Виктарион, Марвин.../ , но Мартин ще ги разчисти по обичайния си начин - просто ще убие героите.

# 151
Аз продължавам да мисля, че той е готов, но му се иска да изцеди феновете до последно и за издаването на книгите да избере някой много уау момент.

# 152
На мен пък ми е безумна идеята, че има книга и я крие. То 10 години минаха от последната книга. Кой ще го чака толкова, ами няма да иска печалба веднага?!? Представям си издателите му как са вдигнали ръце вече от него, но нямат избор.

# 153
Обаче за десет години колко други съпътстващи книги издаде и всички в очакване купуваме и четем. Освен това най-различни сувенири, свързани със сагата.
Дори и игрите да не са на сто процента готови, им трябва много малко, за да ги приключи. Обаче не иска, опиянява се от това, което има сега. Фенове, които го молят да довърши историята, най-различни съпътстващи неща от които печели и т.н.

# 154
  • Варна
Поне Ветровете да издаде тука до година-две.. Аз съм оптимист, че може да се случи, сега между двата сезона на ДнД.
Ама аз често съм оптимист..

# 155
Обаче за десет години колко други съпътстващи книги издаде и всички в очакване купуваме и четем
Колко пък книги да е издал... Една и съща история на Таргите, в един куп варианти. И те са във вид на историческа хроника, което е по-лесно за писане. Неслучайно не пуска и повести за Дънк и Ег, щото те са в нормален вариант като основната поредица и иска повече труд в писането.

За Денерис не е нужно да стигне до Вестерос с дотраките веднага, тя има дракон/и и може да прелита над морето за ден. Достатъчно е да се знае, че са на път и че са зад гърба й.
Би трябвало още в началото на книгата да се появи във Вестерос.
В началото на коя книга, Ветровете ли? Абсурд. Има да се занимава с дотраките на Джако, после ще се връща в Мийрийн, взаимодействия с Тирион, Виктарион, Марвин... Докато се накани да тръгне и книгата ще свърши. То тя няма да е само за нея, още колко сюжетни линии има да се развиват, колко пък глави да и отдели Мартин на нея? Късмет ще е въобще да стъпи във Вестерос в самия край на книгата. И в това не вярвам даже.

# 156
  • Варна
Не е само това, имаше книга с афоризми на Тирион, сега е сценарист към Домът на дракона и щеше да издава други глупости. Ясно е, че има съветник по Маркетинг, който го съветва да изчака да спадне интереса преди да пусне следващата книга. Проблемът е, че това не е в наш интерес.
Единственият шанс е да излезе нещо друго читаво, но с Пръстените не се получава.
Всичкото това ако наистина има готова книга ... Simple Smile

# 157
  • Варна
В началото на коя книга, Ветровете ли? Абсурд. Има да се занимава с дотраките на Джако, после ще се връща в Мийрийн, взаимодействия с Тирион, Виктарион, Марвин... Докато се накани да тръгне и книгата ще свърши. То тя няма да е само за нея, още колко сюжетни линии има да се развиват, колко пък глави да и отдели Мартин на нея? Късмет ще е въобще да стъпи във Вестерос в самия край на книгата. И в това не вярвам даже.
Eдна глава с дотраките, докато и се поклонят. После пали дракона към Вестерос, да се види с племенника. Дотогава сър Дядо и Виктарион са направили заверата, зарязали са Мийрин  и карат дотраките и неопетнените при Дани.

# 158
Тя откъде ще знае за Егон, докато е при дотраките?
Ще видим. Начин може да се намери, разбира се, но се съмнявам да стане точно така. Дано го е измислил Мартин.

# 159
Не вярвам да има готова книга и да си я къта, но ако го допуснем - няма какво да чака, човекът е на 74 години, вече отдавна милионер, световно признат, всичко си има с две думи. Адаптации, странични книги, албуми, игри и т.н. могат да се точат до безкрайност. Вярно, че интереса още не е спаднал, аз даже доста се изненадвам, че все още след 10 год. има хора, които чакат да напише Ветровете.

А по въпроса за сюжета - чисто теоретично, нищо не пречи да вкара още една книга м/у Ветровете и Надежда за Пролет, за да завърши всички сюжетни линии - зимата може да е дълга и студена Grinning Все пак поредицата няколко пъти е набъбвала откъм планиран брой книги, нищо ново няма да е.

# 160
Тя зимата може да е дълга, но дали бродниците ще бъдат така добри да си се моткат само из Севера, за да може чичо Мартин да си разтяга на спокойствие сюжетните линии на юг? Може, но не ми звучи много убедително.

п.п. Това, че бил написал книгите, ама ги кътал, извинявайте, но не е сериозно.

# 161
Това е мое мнение. Може да има още нещо да пипне, но смятам, че като цяло е готов.
Чака някакъв момент, не знам какъв. Това, че е милионер не му пречи да мечтае за милиарди.

# 162
  • Варна
Eдна глава с дотраките, докато и се поклонят. После пали дракона към Вестерос, да се види с племенника. Дотогава сър Дядо и Виктарион са направили заверата, зарязали са Мийрин  и карат дотраките и неопетнените при Дани.
Това с дотраките не го виждам. Нали ги товари на кораби и дебаркира на Драконов камък. Как си представяш 100 000 дотрака да си пасат конете на тоя каманак? Ще тръгне само с неопетнените за да й превземат ДК, а дотраките потеглят през тревното море до  брега на Тясното такова. Докато дойдат ще има работа за тях вече!

# 163
  • Варна
Скрит текст:
Това с дотраките не го виждам. Нали ги товари на кораби и дебаркира на Драконов камък. Как си представяш 100 000 дотрака да си пасат конете на тоя каманак? Ще тръгне само с неопетнените за да й превземат ДК, а дотраките потеглят през тревното море до  брега на Тясното такова. Докато дойдат ще има работа за тях вече!
В сериала ги товари на кораби и ги води в камънака.
Сега идеята ми е че ще остави на Виктарион и сър Дядо да ги товарят и да ги доведат в точка, в която тя вече е договорила да бъдат посрещнати. / да речем в Бурен край, който вече е завзет от Егон, оттам зад гърба и е Дорн, апътя към КЧ е открит/. Ще се съберат Дани, Егон и Ариан, Тирион ще се заяви, ако не го е направил по-рано ..
И ще стане чудна интрига, а още повече че няма какво да се разтягат локуми.
Довеждането на дотраките може да е спокойно след като Дани е ВЕЧЕ във Вестерос, тъй като там ВЕЧЕ е Егон с войска и съюзници.
Едва ли ще се хванат веднага за гушите, първо ще са съюзници.

# 164
  • Варна
Изпуснал съм, на кого казваме сър Дядо?
Да отиде при едни потенциални съюзници само с драконите, без опорните си хора и кръвните войни?
Малко рисковано ми се вижда, даже без Тирион?

Общи условия

Активация на акаунт