Пазаруване от Aliexpress.com 63

• 32 435
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Имам една пратка на 9 ден оставащ от защитата. Естествено е с BG номер. Поръчала съм я октомври още не е дошла! Хем си знам, че от Алито не се поръчват важни неща, а това си ми беше важно. Но пък в България се продава за 30лв, а от Алито го купих за 1 долар. Много изгодно ми се видя и сега съжалявам. Ако знаех, че ще се бави 3 месеца, щях да прежаля цената, за да го имам още на следващия ден. Времето е пари.

# 541
Поръчах едни камъни, но изтече срока за доставката и пуснах диспут. В последния момент отговорът на продавача беше ,че пратката е на път, но все още я няма. Има ли шанс да ми върнат парите?

# 542
Къде е пратката. Проследи ли я?
Едни и същи въпроси без да четете.
Ние как да знаем ще ви върнат ли парите, като дори номер не сте писали?

# 543
Поръчах едни камъни, но изтече срока за доставката и пуснах диспут. В последния момент отговорът на продавача беше ,че пратката е на път, но все още я няма. Има ли шанс да ми върнат парите?
При правилно проведен диспут ще върнат парите.

# 544
  • Бургас
аз си мисля че един диспут дали ще се спечели зависи от това на каква сума имаш поръчани стоки, за някакъв период от време
и съответно парите които връщат трябва да са някакъв процент от общата сума

# 545
  • BG-DE
Няма такова нещо, зависи какви доказателства ще представиш ако стоката е неизправна, не отговаря на описанието, неправилен размер или не е получена. Първата ми поръчка от Али беше една сребърна гривна, която дойде силно деформирана и ми върнаха парите.

# 546
  • Бургас
говоря за непристигналите, за които се говори по нагоре
и може би точно те се решават от ботове, а не от хора

# 547
няма да и дойде на 14 е бил в софия, имаше толкова много работни дни
някоя пощальонка не и  се носело в студа и си го е взела, макар че вероятно е боклук
Въпреки състоянието на държавата, в която живеем, да е трагично - мисля, че минаха тези години! И не, не е боклук - пратката е комплект обеци... 🙄

Споделете какви обеци поръчахте? Търся сребърни с добро закопчаване да не са от този тип
Или ако са такива да са с по голям диаметър, че е месесто ухото на дъщеря ми и не веднъж да се впивали обеците, които е имала. И трети чифт губим по една обеца.
Ще се радвам някой да сподели добър продавач 🤗
Моите са друг вид, съжалявам не мога да помогна с препоръка.

# 548
Ако тракингът е фалшив, както твърдиш, как става така, че на посочената в него дата, пратките са в клона и си ги вземам?
На същата дата.
Елементарно става! Просто се използва алгоритъм за очаквана обичайна дата за доставка за съответната страна и по него се определят съответните фалшиви статуси след напускането на международния хъб! Схващате ли? Няма истинско проследяване, но обикновено за толкова дни, колкото са посочени в "тракинга" идва и самата пратка.
Подобна прогнозна дата за доставка дава и Амазон, но там проследяването е реално и често също съвпада с първоначалната предвидена дата за доставка!
Как тогава алгоритъма работи за различни градове и за различни пощенски клонове? Кой им дава тази информация щом пратките са непроследими. Имам познати в няколко различни градове и колкото е по-глям града толкова по-кратко е времето между последният статус и релното получаване. За София е най-катко. За окръжните е внаги повече, за малките още повече, а за селата най-много. Последният статус всъщност не се получава от БГ пощи, а от документите в Унгарски пощи. И аз искам този алгоритъм ако някой може да го издири или напише. Факт е, че алгоритмите в повечето сайтове за HU, BE и други нискотарифни дават огромни отклонения.
Здраве да е. Да си търкалят алгоритмите. Аз вече не разчитам на БГ пощите и нещата си пристигат.

# 549
  • Бургас
още като излезе белгийския хъб с ЛВС номерата
пощалюна каза че ги карат да ги описват в компютъра и си помислих че ще ги следим скоро на сайта им
а и виждах как лялката в пощата ги отмяташе на компютъра, въпреки че е неследимо
а и когато влезе в Унгария го маркират тук, статуса излиза в каино ден след това
http://globaltracktrace.ptc.post/gtt.web/
ако гориш от желание да разбереш кое от къде идва ги питай
https://www.upu.int/en/Contact-us/Postal-shipments

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 21:50 от musicdoubl3

# 550

Елементарно става! Просто се използва алгоритъм за очаквана обичайна дата за доставка за съответната страна и по него се определят съответните фалшиви статуси след напускането на международния хъб! Схващате ли? Няма истинско проследяване, но обикновено за толкова дни, колкото са посочени в "тракинга" идва и самата пратка.
Онзи ден взех пет пратки с такива номера. Всички изпратени по различно време, в ParcelsApp ми излязоха в един и същ ден, че са в пощенския клон. Надали е от алгоритъма след като разликата им е над седмица.

Аз пратки с такива номера харесвам най-много. До моя град идват между 17 и 30 дни Simple Smile

# 551
Разбира се, че е от алгоритъма! Вие нали не си мислите, че вашите пратки пътуват самостоятелно? Събират се огромни групажи и пътуват така, така че нищо странно няма.
И продължавам да недоумявам как пък никой не си зададе логичния въпрос: Как излиза проследяване за тези пратки в сайта на Али, след като такова няма дори в сайта на БГ-пощи? Откъде получават информация китайците, при положение че българите по никакъв начин не ги следят? Наистина ли не ви изглежда абсурдно?

# 552
В сайта на али рядко проверявам, виж в нидерландски пощи си следя...там си има движение на пратката.
Всеки куриер/поща, през който преминава пратката, качва информация и в негов сайт, и в други платформи...така се следи движението на дадена пратка, си мисля аз.

# 553
Разбира се, че е от алгоритъма! Вие нали не си мислите, че вашите пратки пътуват самостоятелно? Събират се огромни групажи и пътуват така, така че нищо странно няма.
И продължавам да недоумявам как пък никой не си зададе логичния въпрос: Как излиза проследяване за тези пратки в сайта на Али, след като такова няма дори в сайта на БГ-пощи? Откъде получават информация китайците, при положение че българите по никакъв начин не ги следят? Наистина ли не ви изглежда абсурдно?
Не ми изглежда абсурдно, защото съм чел процедурите на международният пощенски съюз и знам как става и какви документи съпровождат групажите.

# 554
  • Пловдив
На мен и в Алито ми отчита вярно общо взето. Обикновено съм получила пратката и ден-два по-късно и в алито това отчита.

Общи условия

Активация на акаунт