Пазаруване от Aliexpress.com 63

• 32 428
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Разбира се, че е от алгоритъма! Вие нали не си мислите, че вашите пратки пътуват самостоятелно? Събират се огромни групажи и пътуват така, така че нищо странно няма.
И продължавам да недоумявам как пък никой не си зададе логичния въпрос: Как излиза проследяване за тези пратки в сайта на Али, след като такова няма дори в сайта на БГ-пощи? Откъде получават информация китайците, при положение че българите по никакъв начин не ги следят? Наистина ли не ви изглежда абсурдно?
В сайта на Али е едно. Да, там е от алгоритъма и никога статусите не отговарят на реалните. Аз пиша за сайтове за проследяване, нямащи общо с Алиекспрес ... Такива, които вадят коректни статуси дори за номерата с БГ, минаващи през МБМ.

# 556
  • Prismatica Aerie
Скрит текст:
Как се процедира, когато тракинга показва, че пратката е в пощенския клон, но оттам ми казват, че не е?
Два пъти ходих, два пъти ми казват, че няма нищо и да чакам смс.
Скрит текст:
Самоцитирам се, за да споделя, че писах на jalbi@bgpost.bg вчера и днес пратката се появи в пощенския клон.

# 557
Може и там да си е била, лелята да не й се е ровило просто. Щом веднага се е намерила...ееех, тези Весенца в пощите бе Simple Smile

# 558
  • BG-DE
Моите пратки са почти винаги с номера RS и в сайта на АЕ проследяването си е съвсем адекватно, понякога дори ми идва съобщение, че пратката е пристигнала в Европа преди Parcels да го отрази, а до час след като пощальонът я е донесъл се отразява и в сайта, така че коректността на проследяването си зависи и от вида доставка.

# 559
Искам да препоръчам на всички да се въздържат от поръчки в случай, че не са спешни. Причините за препоръката ми са 2. Първата - скоро напближава китайската нова година и всички поръчки ще имат забавяне 10-20 дена допълнително. Втората причина се отнася за пакети с нискастойност дето нямат шансове за обединяване. Поръчките с проследяване U*HU надхвърлиха транзитно време към България 40 дена това означава, че са попаднали в ръцете на транспортиращи дето не са никак читави и бавната доставка ще ви е най-малкият проблем. Следват кражби и мошеничества. Аз бих препоръчал даже да се въздържате от поръчки за които не можете да си позволите алиекспрес станадарт шипинг (или обединяване) за да имате номер от вида R* или L*NL за да ги следите в България.
За радост на повечето държави проблеми от Китайската нова година имат всички, но с превоза на поръчките почти никой.

# 560
  • Бургас
аз вчера поръчах дреболии и ще гледам какво ще стане
гледам всички са от типа на UH...HU, дали ще ги обединят все още не се знае
иначе и при тях в момента идват около 40-я ден
https://parcelsapp.com/en/tracking/UA543479843HU

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 19:12 от musicdoubl3

# 561
аз вчера поръчах дреболии и ще гледам какво ще стане
гледам всички са от типа на UH...HU, дали ще ги обединят все още не се знае
иначе и при тях в момента идват около 40-я ден
https://parcelsapp.com/en/tracking/UA543479843HU
Има праг. Само над определена сума ги обединяват. Не знам дали е над 5 или 10 долара/евро сумарно поръчки за ден (някакъв интервал от време).

# 562
  • Бургас
обединяват за над 6 евро, и то само на продукти маркирани с този надпис

пише го и като го добавиш в кошницата

надписа излиза като избереш страна на доставка някоя по богата (Германия, Белгия, Полша)
но незнаеш каква сума е обявил китаеца на етикета
----------------------------------------------------------------------------------
като гледам са променили условията за диспут, ако продавача не отговори в определеното време, платформата му дава още време, вероятно го питат на ЛС

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 00:12 от musicdoubl3

# 563
Здравейте, поръчах една дреболия, но продавачът ми писа, че вече не може да си позволи да ми я прати на тази цена. Пуснал ми е линк да му доплатя сума, която той определя или ако откажа да си канселирам заявката. Случвало ли се е на някой, какво направихте? Какво ще стане, ако не предприема нищо?

# 564
  • BG-DE
Нищо не му плащайте ако в определения срок не Ви изпрати стоката на цената, която сте платили АЕ автоматично ще Ви върне парите но ще е минус за него.

# 565
Да, там е от алгоритъма и никога статусите не отговарят на реалните. Аз пиша за сайтове за проследяване, нямащи общо с Алиекспрес ...
Тези сайтове вземат информация от услугата на Cianiao. Точно откъдето Али взема информация. И тази информация отговаря точно на текущото местоположение на пратката.
Скрит текст:
Тази е влязла в България на 15.01, SMS че ме чака в клона е от 18.01.
На 06.01 е тръгнала за България от Будапеща, а е влязла при унгарците за транспорт на 22.12. На 27.12 е напуснала Китай с транспорт на унгарците, пристигнала е в техен сортировъчен център на 29.12 и е преминала през митническа обработка на 30.12.
Етикетите не са пред мен в момента, но ако някой продължава да държи на алгоритми, в понеделник ще му снимам двата етикета от пакета с датите и часовете.
Пратката е UA...HU

# 566
  • София
na 19ti по обяд бях в пощата, но и по номер на поръчка и по тракинг - нищо нямаше... каза че ще дойде известие или смс /в профила ми стои номера ми/ - та, дали сега е вече там - третата иконка /софия/ мисля не светеше в четв-к. Каза че е без проследяване... май за друг път ще си пускам платена доставка /проследяване/, но иде реч за 4$ чарколяци - с които уикенда исках да се позанимавам ...
едит - звъннах - няма я , някъде в новите бг доставчици е и не звъняли... трябвало да звъня в пощата.

Order time: Oct. 16 2021
2021-10-22 Parcel dispatched
2022-01-19 дelivering...
3 месеца...Close

Лятото... друга поръчка за само 3 седмици но с AliExpress standard shipping  /2$ и нещо/

Cainiao Super Economy Global
BG000000703323
Скрит текст:
Скрит текст:
Искам да препоръчам на всички да се въздържат от поръчки в случай, че не са спешни. Причините за препоръката ми са 2. Първата - скоро наближава китайската нова година и всички поръчки ще имат забавяне 10-20 дена допълнително. Втората причина се отнася за пакети с нискастойност дето нямат шансове за обединяване. Поръчките с проследяване U*HU надхвърлиха транзитно време към България 40 дена това означава, че са попаднали в ръцете на транспортиращи дето не са никак читави и бавната доставка ще ви е най-малкият проблем. Следват кражби и мошеничества. Аз бих препоръчал даже да се въздържате от поръчки за които не можете да си позволите алиекспрес станадарт шипинг (или обединяване) за да имате номер от вида R* или L*NL за да ги следите в България.
За радост на повечето държави проблеми от Китайската нова година имат всички, но с превоза на поръчките почти никой.
Благодаря.  Калъф за тела май от тук или ЕС ще поръчам.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 12:32 от Starrydream

# 567
na 19ti по обяд бях в пощата, но и по номер на поръчка и по тракинг - нищо нямаше... каза че ще дойде известие или смс /в профила ми стои номера ми/ - та, дали сега е вече там - третата иконка /софия/ мисля не светеше в четв-к. Каза че е без проследяване... май за друг път ще си пускам платена доставка /проследяване/, но иде реч за 4$ чарколяци - с които уикенда исках да се позанимавам ...
едит - звъннах - няма я , някъде в новите бг доставчици е и не звъняли... трябвало да звъня в пощата.

Order time: Oct. 16 2021
2021-10-22 Parcel dispatched
2022-01-19 дelivering...
3 месеца...Close

Лятото... друга поръчка за само 3 седмици но с AliExpress standard shipping  /2$ и нещо/

Cainiao Super Economy Global
BG000000703323
Скрит текст:
Скрит текст:
Искам да препоръчам на всички да се въздържат от поръчки в случай, че не са спешни. Причините за препоръката ми са 2. Първата - скоро наближава китайската нова година и всички поръчки ще имат забавяне 10-20 дена допълнително. Втората причина се отнася за пакети с нискастойност дето нямат шансове за обединяване. Поръчките с проследяване U*HU надхвърлиха транзитно време към България 40 дена това означава, че са попаднали в ръцете на транспортиращи дето не са никак читави и бавната доставка ще ви е най-малкият проблем. Следват кражби и мошеничества. Аз бих препоръчал даже да се въздържате от поръчки за които не можете да си позволите алиекспрес станадарт шипинг (или обединяване) за да имате номер от вида R* или L*NL за да ги следите в България.
Благодаря.  Калъф за тела май от тук или ЕС ще поръчам.
Калъф за тела изчакай да мине новата им година на Китайците. В ЕС складове няма. В БГ са им надути цените от край време. Като купувах аз бая обикаляне беше докато намеря магазин с приемливи цени. Заслужаваше си обикалянето. После на този магазин му направихме големи обороти заедно с всичките ми познати и тяхните познати. То така се прави търговия. Другите сложили цени х100 и чакат.

# 568
  • BG-DE
Да-а, май китайците вярно вече запразниха 🙁 преди 4 дни поръчах едни кейсове за телефони и още не ги е шипнал, а очакваната доставка беше за 03.02. вече се чудя дали да не канселирам поръчката, а нещата, които взех от Зимната разпродажба вече седмица не помръдват в Китай ☹️

# 569
обединяват за над 6 евро, и то само на продукти маркирани с този надпис
Скрит текст:
пише го и като го добавиш в кошницата
Скрит текст:
надписа излиза като избереш страна на доставка някоя по богата (Германия, Белгия, Полша)
но незнаеш каква сума е обявил китаеца на етикета
----------------------------------------------------------------------------------
като гледам са променили условията за диспут, ако продавача не отговори в определеното време, платформата му дава още време, вероятно го питат на ЛС
Скрит текст:
Съветът ми остава. След китайстата наова година посъбирайте стоки за над лимита и тогава поръчвайте. Сега проверих няколко поръчки автоматично обединени от али. В някой има 1 или повече стоки с такъв надпис, но повечето вътре нямат такъв надпис. В други няма нито една с надпис че стоките подлежат на обединяване. За момента остава със сигурност ценовият минимум от 5-6 Евро/долара.

Общи условия

Активация на акаунт