Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 24 269
  • 760
  •   1
Отговори
# 255
И да не е в село, пак ще е при родителите. Ако ще да е на пъпа на София, клетката си е клетка, макар и златна.
Свободата няма цена.

Той сега, когато са отделно е заявил ясно, че тя няма право да участва в решенията, представям си какво ще е на негова територия, с мама и тати зад гърба. Идилия.

# 256
Абе вие фермер търси жена не сте ли гледали. Ми не щат момите на село. И при нас са къщи палати и лукс, ама момите искат в града и само на нашата улица са поне пет ергенина, с къщи по два три етажа, всеки по 150 кв.м. , а булка уок.

# 257
  • пустинята Гоби
А какво работят тия 5-6 ергенина с къщите лукс? Да не се окаже, че по цял са в селската кръчма и нищоправят, защото реално това е големия проблем по селата. Ако изобщо иде реч за селски живот, който изведнъж взе, че се оказа доста динамичен.

Нета по селата е с добро качество, лични наблюдения. Може и да има проблеми някъде, но не е правило.

Та да си дойдем на думата, какво ще се прави в това велико село? Работа има ли?

# 258
  • СИ
Абе вие фермер търси жена не сте ли гледали. Ми не щат момите на село. И при нас са къщи палати и лукс, ама момите искат в града и само на нашата улица са поне пет ергенина, с къщи по два три етажа, всеки по 150 кв.м. , а булка уок.

Масово момите не искат на село, защото ергените освен един етаж друго няма какво да предложат. А само с единият гол етаж и наредени гардероби от соц-а ухаещи на нафталин не става понеже няма доходи. Е, има и изключения но те са много малко на общия фон. В дълбокия прованс е така, няма работа. Селата на 10-20 километра около големите градове са друга категория.

# 259
Работят, но не са богаташи, не са безработни, а в свободното време поддържат къщи и двора и се грижат за родителите си, говоря за хора по-големи от мен, никога не женени.

# 260
Работят, но не са богаташи, не са безработни, а в свободното време поддържат къщи и двора и се грижат за родителите си, говоря за хора по-големи от мен, никога не женени.
Ами ти си отговори на въпроса защо не са се женили никога, защото мама и тате са постоянно присъствие в картинката.

# 261
Разправяйте ги на друг тези за фитнеса с мотиката. Фитнес ще е евентуално, ако носи дърва от точка А до точка Б. Навеждането, което съпътства всички полсковъдно-животновъдни дейности, освен да прее*ава кръста, друго не прави. То затова баба ти на село крета превита одве, докато наборката ù от града само леко е попривела раменете.

# 262
  • СИ

Селските стари ергени са отделна категория. Гладни няма да умрат, но не могат да осигурят екстри. Грижат се за родителите, но няма кой да ги наследи. А е тъжно да гледаш големи празни къщи...

# 263
Стрина, аз никой нищо не карам да прави, разказвам ви каква е реалността и че авторката я разбирам, ама проблемът и няма да се реши с този човек.
Аз снаха и син да ме гледат не ща, идеално си се гледам и сама.

# 264
Разправяйте ги на друг тези за фитнеса с мотиката. Фитнес ще е евентуално, ако носи дърва от точка А до точка Б. Навеждането, което съпътства всички полсковъдно-животновъдни дейности, освен да прее*ава кръста, друго не прави. То затова баба ти на село крета превита одве, докато наборката ù от града само леко е попривела раменете.

Точно... Вижте две наборки - коя е по-здрава и запазена. Не е фитнес бабата от селото, която 80 години е тренирала с мотиката и плевене на колене. Даже на 30 вече започва да се вижда разликата.

# 265
Стрина, аз никой нищо не карам да прави, разказвам ви каква е реалността и че авторката я разбирам, ама проблемът и няма да се реши с този човек.
Аз снаха и син да ме гледат не ща, идеално си се гледам и сама.
Само ти отговарям защо са и ще продължат да са ергени. Жените си искат самостоятелно жилище и предпочитат наем на гарсониера, но самостоятелни, отколкото със свекъри, пък ако ще да живеят в палат.

# 266
Според мен не е нормално младо семейство да живее при които и да било родители или роднини.
За кратко / 2-3 месеца / живяхме при родителите на мъжа ми преди 16 години, докато текат довършителните работи по нашия апартамент.
Мисля, че беше истинско мъчение и за двете страни, въпреки, че определям и себе си, и тях като интелигентни хора.

# 267
  • София

Точно... Вижте две наборки - коя е по-здрава и запазена. Не е фитнес бабата от селото, която 80 години е тренирала с мотиката и плевене на колене. Даже на 30 вече започва да се вижда разликата.

Като добавим жаркото слънце, дето я пече цяло лято, и се сещате какво става с кожата. Ръцете пък не са нежни и като създадени за галене, а загрубели и с мазоли.

# 268
  • София
Никой няма да позволи на читав мъж да остане ерген, ще го лапнат и У село и в града.

Пък даже и селските моми не искат да живеят със свека, да са командвани и подчинявани, да готвят евтина вечеря със скапана наденица и да раждат кривундели като тате.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 18:21 от Ms.Gorgeous

# 269
Аз познавам семейства, отишли от големия град в село. Последните години стават все повече.
Но са двойки с еднакви разбирания, работят здраво и двамата и имат доходи над средното, което им дава възможност да поддържат и апартамент в града, за да преспиват, когато се наложи, професиите им са свободни и могат да си позволят водене/прибиране от училище и извънкласни занимания с кола.

Нито едни от тях не са отишли при родители. Така че не е проблемът на тези ергени, че са в село, а че не могат да се откъснат от гнездото.

Общи условия

Активация на акаунт