Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 24 255
  • 760
  •   1
Отговори
# 270
Аз съм напълно съгласна с вас.

# 271
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
е те днес не копат с мотики, а бутат едни фрези

Даже инфлуенсърите

ей такива:

В случая Павел от Павел & Венци Венц и жена му на село

И коментари...еее, браво брат, издигна ми се в очите и т.н

Ще стане модерно

# 272
  • София
То и сега си е модерно за хора с кинти.

# 273
  • Варна
Като се маносат доматите, ще бегат до градския пазар.
Дано разговорите с местните културтрегери надскочат Пенка общата и местната пърцуца.
Криси, какво работят ергените?

# 274
Таз девойка да пише как е с кръста след 2-3 години полска работа наведена то горния начин Simple Smile
Иначе на село се ходи точно с бели маратонки в лозята, зеленчуковите градини и на полето, тук нямам забележки.

# 275
Иначе на село се ходи точно с бели маратонки в лозята, зеленчуковите градини и на полето, тук нямам забележки.
Забрави гологлав и гол от кръста нагоре.
Те си мислят, че удрят няколко заека с едно камъче - обръщат, връзват, събират фенове сред предполагаемото селячество, правят тен...
Ще чакаме новини от Нова или Блиц за лечението, няма проблем.

# 276
  • София
Митовете за отрудения селски човек и тая добродетел умряха с последният пленум.

# 277
И на мен ми е интересно какво значи "да се оправят нещата".

За съжаление ситуации като тази ми се виждат безнадеждни. С хора, които държат да е тяхното на всяка цена, без компромиси и обсъждане, най-много да си строшиш нервите. Кристина е права, щом е такъв и държиш на него, единственият ти избор е да го следваш и да си понасяш последиците. Ако сам не разбира, че не е ок поведението му, няма какво да му кажеш или направиш, за да го промениш. Топката е в твоето поле и трябва да решиш дали може да живееш по този начин, знаейки, че всеки път, щом сте на различно мнение, ще има голям проблем. Дори да склониш да отидеш при техните, даже да вземе да ти хареса, какво би станало при следващо разногласие?

# 278
Забрави гологлав и гол от кръста нагоре.

Някой бърка туризма с емиграцията. Simple Smile

От все сърце пожелавам на Роузи да сбъдне мечтата си и да отиде да живее на село – на тишина, спокойствие и чист въздух, да кърми на сянка под дървото, да поддържа форма с мотиката и да храни семейството си с чисти продукти.
Иначе и аз си мечтая за малко, кипро островче нейде в Тихия океан... За мен рай, за местните сигурно не чак толкова...

ПП Роузи, а защо не си вече на село? Ако мръднеш настрани от София, имоти се продават за жълти стотинки. Бъди по-смела, сбъдни мечтата си!
И ела да се похвалиш тук.

# 279
Моята баба, селска жена от най-хубавите и добри българки, почина на 84, до последно с акъла си, здрава, права, четяща всеки ден вестници. Готвеше обяд и вечеря, пееше си народни песни и имаше настроение, всеки ден желание да научи нещо ново. Животът й хич не е бил лек, на около 50 години като е била, дядо ми се парализира от инсулт и тя е гледала цялата къща - бостан, градина, животни, лозе, и мъжът й на легло - всичко на нейните ръце. Че и ние, внучките - по цяло лято там. Уникална жена, явно е била и много здрава като организъм. Когато беше на 74, се преместиха при нас в София, дядо ми почина малко по-късно. Тя не е работила селски труд през само тези последни 10 години.

Но аз не си и помислям, че бих могла да живея нейния живот. Ще се гътна. Всякакъв престой на село ме радва точно 2 дена и на третия аз се озъртам изхода накъде е. Нищо не ме привлича, нито чист въздух, нито природа, камо ли да копая... това е положението.

# 280
Тия на снимките го правят предимно за реклама,  да са в крак с новата тенденция назад към природата, т.е към селото и така модерното екологично възпитание. С две думи си ровичкат за удоволствие, а не да си изкарват прехраната. Няма много общо с истинския селски труд.

# 281
Имам чувството,че за него не е важно моето мнение.т.е,както каже той,ако не ми харесва да си ходя.
Пак цитирам същото мнение.
Защо ти казва да си ходиш?
Кой плаща квартирата?
Ако си тръгнеш от него, има ли къде да отидеш?
Вариант ли е да си тръгне той?
Ако си тръгне той, ти ще се справиш ли сама?

Преди някои да са изпаднали в захлас - искам да дам по-адекватен съвет как да се процедира след раздялата, която за мен е почти неминуема.

# 282
Вив, най-различни неща, но не са адвокати, лекари и ит. Всеки си работи там някаква работа и си живее. Не са конфликтни, къщите им са много поддържани, защото те харчат само за това

# 283
Според мен променливите му решения за живеенето в града или на село идват оттам,защото се влияе прекалено от съветите и мнението на майка му. Имат прекалено силна връзка. Имам чувството ,че без мен може ,но без майка му-НЕ!

# 284
Само този, който не е живял на село, може да се възхищава и да си въобразява как животът там е песен. Бас държа, че повечето, мечтаещи за селска идилия, не знаят от коя страна се хваща мотиката. Той и бившият ми, който беше столичанон, много се прехласваше по градината, по лозето, по животните в дворовете, страхотно било това, ама като го питах би ли живял такъв живот, много бързо дойде на себе си.

Общи условия

Активация на акаунт