Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 24 274
  • 760
  •   1
Отговори
# 240
  • София
С времето съм се убедила в правотата на следния принцип - Когато няма какво да предложиш, се опитваш да убедиш другите, колко те няма какво да предложат и трябва да ти приемат нищото. Нормалните хора имат критерии и нямат проблем самите те да покрият някакви.

Хора, които имат различно виждане за живота, многооо трудно съвместяват общ такъв. Това може да се случи в много редки случаи, когато желанието да бъдеш с човека е по силно от желанието ти да водиш определен живот. Такъв случай изключва налагане, ултиматуми и издевателстване над другия.

Авторке, лош избор си направила. Мъжът си не можеш да промениш, избора си – да.

# 241
rf,някои селяни директно емигрират и се адаптират. Носталгията не е достатъчна, за да ги върне в нищетата.
Знаеш ли колко градски ентусиасти изгоряха със селски бизнес? Програмисти , с бягащ нет или окрадена продукция от неквалифициран персонал. Еуфорията бързо изчезва.

Вивиана, израснал съм и в града, и на село, за тва не мога да се нарека градски ентусиаст. Предполагам има много изгорели по описаната от теб схема, но не познавам такива. Често причините за провала са комплексни и най-вече липсата на познания и опит в дадената сфера. И да така е, за работа с цигани си иска определени умения, нямам проблем с което. Друг е въпроса, че вече за да работят искат горе долу като за програмист Simple Smile

И май наистина тук пишещите не знаете за какво става въпрос. Из дълбоката провинция на село може да е равно на нищета, ама аз където съм и понеже работата ми е такава, че обикалям доста из околните села, каквито къщи съм видял, при това доста масово, живота в презастроено гето в клаустрофобична двустайка тези хора могат да го нарекат "нищета".

# 242
  • София
Разправя ми един преди време с назидателен тон, какво съм щяла да правя аз, ако трябвало да живея в тристаен с мъж, девери и свекър, по -ниска от тревата съм щяла да бъда.

Аз му викам - ти затовали навря твоята у вашите?
Трае.
После му казах, че абсолютно нищо не налага млади и здрави хора да се множат като хлебарки под зоркия поглед на мама и това нещо да е дългосрочно.

Пък неговата мама накрая не издържа и го нарита, него.
Жена му поживя още година у тях докато си стъпи на краката.

# 243
Като не му понася, да си вземе болярка от село.
И да не ходи в големия град, като му е кофти там. Аман от претенциозни принцове - врат се между шамарите и после охкат.

# 244
Аз също съм на село, и да ви кажа съседката подаде жалба срещу сина си в полицията за тормоз, но не и срещу снахата. Вие си правете изводите. Аз ви казвам, че според мен свекървите не са много ок да им идва снаха в къщата, пък вие си приказвайте.

# 245
Значи ,от село до София, където си се устроил, имаш работа, децата ти имат училище и имаш всички удобства на няколко км.  и село  Дивотино в Северозападна България има ОГРОМНА разлика.

# 246
със селски бизнес? Програмисти , с бягащ нет или окрадена продукция от неквалифициран персонал. Еуфорията бързо изчезва.

опит в дадената сфера. И да така е, за работа

И май наистина тук пишещите не знаете за какво става въпрос. Из дълбоката провинция на село може да е равно на нищета, ама аз където съм и понеже работата ми е такава, че обикалям доста из околните села, каквито къщи съм видял, при това доста масово, живота в презастроено гето в клаустрофобична двустайка тези хора могат да го нарекат "нищета".
[/quote]
То и в моя край в дълбоката провинция масово къщите са куклички - стегнати, обзаведени, лъснати, ама младите ги зарязват и си хващат очите, защото няма работа. Ако намерят нещо е на минимална заплата, с такава семейство не се издържа. Ако имаше нормална работа и възможност за реализация знаеш ли кога щях да се навра в София, точно никога. Там останаха младите хора, които са не особено интелигентни, а ги и помързява доволно, та дори да излязат от там, няма да са конкурентоспособни на пазара на труда, ще работят нискоквалифициран труд и като ударят чертата в края на месеца, вероятно ще са и на минус. Другият вид млади хора, останали там, но са много по-малко на брой, са такива, които са хора на някой си, който ги е наместил на сладка държавна работа и те са добре.

# 247

Болярките първи се изнасят от селото и с топ не можеш ги върна обратно.
То затова селските ергени се мъчат да излъжат някоя гражданка и да си я замъкнат на село, че селските моми са хитри – не можеш да им връчиш мотиката и кравата.

# 248
  • Обран бостан ;)
Тоест, искаш да го превъзпиташ по свой образ и подобие.
Тя пише, че прави компромиси, а той - никога. Т.е. той иска да я превъзпита по свой образ и подобие. Най-добре и за двамата е да си намерят хора с техните разбирания. Не си заслужава да се мъчат един друг.

Ами колко и казват "напусни го", а тя "обичала го, не била от тия, дето си сменят партньорите".
Да е *** да и го набиеш, ама акъл.

И да не ходи в големия град, като му е кофти там. Аман от претенциозни принцове - врат се между шамарите и после охкат.

Тук охка само принцесата. Принца удря по масата и казва - "кат' не ти оттърва друм". Това ако е охкане, аз съм Батман Wink

Скрит текст:
п.п. Всеки път като споменете, че "мъжа се държи за полата на мама" си викам: Тия жени само панталони носят. Като дойде време децата да се задомят, да няма за какво да се хванат. Ама вие си пишете де, не ми обръщайте внимание.   

# 249
  • Варна
rf22, в Родопите има изобилие от изоставени, монолитни къщи. Собствениците им нямат особена алтернатива-билки и дърводобив.
Посредствено е да отъждествяваш богатство с наследствена къща.
Опиши, какви са переспективите на авторката, като бъдещ родител. Ще пътува до работа,ясли, болници и всички елементарни блага на цивилизацията. Каква кариера може да разгърне в село Горно Нанадолнище?

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 17:08 от Viviana91

# 250
Е, мъжът що да мрънка, той вярва в пакета си и къщата на тати.
Като го отсвирят няколко гражданки, които не вярват в промяната, ще дойде и той да се оплаква как се грижи, как предлага дом, помощ с децата, чист въздух и всички други али бали, които заместват нямам много пари и не мога да купя апартамент. Ще му обяснят как тия гражданки са принцеси, искат панелни кутийки , претенциите им са в повече и не оценяват прекрасния ерген.

# 251
Около мен само моми и ергени, за да се съберат все един трябва да направи компромис. Но на всеки си му е добре в неговия свят. Така, че който е на зор, той прави компромиси, който се дърпа има и други оферти или си му е добре сам.

# 252
Не всеки може да предложи апартамент или къща на бъдещата булка, но поне да имат някакво сходно виждане за живота си занапред.
А тоя ,на авторката е дървен философ държащ се още за полата на мама.
Интересно ми е ,този какво ще работи там?

# 253
  • София
Бънди, това не е тропване по масата, а е евтинджос манипулация. Мъж на място, като види, че не става, я разкарва той, а не чака тя да си тръгне. Ама такъв нямаше и да търчи с подвита опашка обратно под полата на мама, уплашен от големия лош град, та изначално този вариант е изключен.

# 254
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Имаше един материал преди време, защо започнали да опустяват селата по време на комунизма още.

Освен всички там процеси по преминаване към индустриално земеделие и изземване на земята на хората, което довело до естествени процеси на урбанизация. Което пък довело и до демографския преход, по- малко деца и т.н по причина, че на децата вече не се гледа като на работа ръка, а на потребител на ресурси .... и т.н

Но жените повлекли крак и започнали да напускат селата първи и да търсят по- бляскав и луксозен живот в града. Момичетата все на лъскаво се радват, магазини там, кина, сладкарници...и така
в един момент се оказало, че по селата има много ергени, дето не могат жена да си намерят

А сега, когато хората могат да работят дистанционно и да копаят земята вместо фитнес и за развлечение, отново има поток от града и то от мегаполиси, като Лондон и Ню Йорк към Сусурлево, Българево и т.н от суетата и глъчта към спокойния живот

Общи условия

Активация на акаунт