Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 24 279
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Той иска при мама и тате. Авторката не е споделила те да натискат младите да се прибират на село.

# 226
Аз също съм на мнение ,че родителите му са на първо място.

Ако обичаш мъжът си и искаш всичко да се оправи, моето мнение е да следваш неговите желания, тоест да отидеш на село. Смятам, че след като е с властен характер, той няма да склони да уважи твоето желание.
Въпростът е дали той я обича. Това младо момиче трябва да разбере, че връзката е щастлива, когато има любов от двете страни. А това се разбира много лесно, без значение дали е властен или не. Този, който обича поставя връзката и интересите на двойката им над всичко останало.
В случая няма такова нещо. Той не може да се отдели от родителите си и те са на първо място.
Хубаво е, че минава през това преди да имат деца, защото сега може да види нещата по-трезво и да го има предвид в бъдещи връзки.
А отновно властните хора - още един минус. Цял живот да е робиня на властен господар, който изпитва удоволствие от това да я мачка... То пък един живот.
Но аз не мисля, че той е властен, просто е от хората, които са зависими от родителите си. Те са властните.

# 227
Разкош би било. Отива в селска къща, където (поне) трима зрели хора-собственици не могат да ремонтират, та и айде тя да налива. Наскоро имаше тема за една девойка, дето ù намилаха и обиждаха да връща годежния пръстен, че домът на вече бившите свекъри имал нужда от ремонт. А момичето вече беше дало и пари за брачните халки.
Абе мъж от село да си в тая държава. Къща от мама и тати, глупачки да ти плащат ремонта на къщата, като не ти допадне - казваш на глупачката да си хваща пътя, а ти се прибираш при 'тате носи, мама меси' . Екстра си е.

# 228
  • пустинята Гоби
Всъщност в момента има завръщане към селата, което е чудесно, но не и в този случай.

Странно е 30-тина годишен мъж да го тегли към родителите, освен ако нямат някакви сериозни здравословни проблеми и да е жизнено необходим там.

# 229
  • София
Авторке, мъж от мама му не мож взе, ако сам не ѝ пусне полата.

Имате базови разминавания отсега, ако проимате дете ще е страшно, че и свека ще заяви участие в отглеждане и възпитание.

# 230
Възможно е да съм пропуснала, но мисля, че не прочетох каква конкретно е визията на авторката за съвместния им живот. Как го виждаш и какво предлагаш от гледна точка на участието на двамата в изграждането на желания самостоятелен живот?

# 231
  • София
Сподели, че опции има и за апп и за къща, за самостоятелна форма на живот, но той се е запънал.

# 232
Авторката го обича и не й пука, че е мамино синче. Ами да си носи последиците.

# 233
Не, аз имах предвид по-скоро разпределението на участието на двамата в изграждането на самостоятелния им живот. Например, имаме някаква сума за 20% самоучастие и ще изтеглим ипотечен кредит за апартамент. Или аз имам наследствена гарсониера, а той ще доплати, за да я заменим за дву -/три-стаен. И всякакви подобни.

# 234
Тоест, искаш да го превъзпиташ по свой образ и подобие.
Тя пише, че прави компромиси, а той - никога. Т.е. той иска да я превъзпита по свой образ и подобие. Най-добре и за двамата е да си намерят хора с техните разбирания. Не си заслужава да се мъчат един друг.

# 235
  • София
Абе имота не определя пътя в живота, ама по същия начин не би трябвало да определя пътя в живота желанието на някоя принцеска да живее на 5 минути от мола. Просто въпрос на приоритети.
Също няма нищо срамно в това да няма пари- не всеки може да бъде програмист, лекар, адвокат или бизнесмен. Е тук във форума всички сме такива, ама все пак знаем как стоят нещата в реалния живот.

Чакай малко. Между това да искаш да имаш собствен дом, а не да си завряна в чуждия да отговаряш през нечий матриарх, и това, да си принцеса, която я интересува локацията на мола, има огромна разлика.

И да, не всеки има пари. И като няма, се разпростира според чергата си, намира си скромно момиче със селски наклон, и се старае да направи живота им хубав поне като отношение, като друго не може да предложи. А не да действа с принуда и ултиматуми.

Връщам се да дочитам.

# 236
Ако обичаш мъжът си и искаш всичко да се оправи, моето мнение е да следваш неговите желания, тоест да отидеш на село. Смятам, че след като е с властен характер, той няма да склони да уважи твоето желание.

Е голем съвет, няма що...да прави тя толкова голям компромис и то заради какво.? Да не би на селото да има бъдеще за децата им? Или от любов, трябва да няма собствено мнение и да се съгласи с всичко. Неее, той трябва да отстъпи.
И да разбере, че откъдето и жената, там и родата.

# 237
Така е. Но от пестеливо и едностранно представената информация не може да се направи точна преценка кое точно от двете е. След допълнителното пояснение от авторката, че има и други опции, може би има право (всъщност винаги всеки има право за себе си да избира това, което му изнася най-добре). Също обаче има и друга страна- не е задължително да Мунчо нейния. Не на всеки му понася големия град, особено за мъж израснал на село, на широко след повече природа да се навре в някое презастроено гето, много е възможно да не му понася. Просто това са два различни свята, не е задължително непременно да не става, щото не може да понася единия от тях. Другия проблем е, че не се вслушва в мнението на авторката, от там вече може да последват доста други проблеми, не само този с местоживееното.

# 238
Като не му понася, да си вземе болярка от село.

# 239
  • Варна
rf,някои селяни директно емигрират и се адаптират. Носталгията не е достатъчна, за да ги върне в нищетата.
Знаеш ли колко градски ентусиасти изгоряха със селски бизнес? Програмисти , с бягащ нет или окрадена продукция от неквалифициран персонал. Еуфорията бързо изчезва.

Общи условия

Активация на акаунт