Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 24 278
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Критичното мислене стига дотам, че да взимаме предвид едностранно мнение в общ проблем.

Човека може да си я обича много, да му е ужасно трудно и да е споделил възможност. Тя да е кипнала - а- у, ама как може, бла бла, да са ескалирали нещата и да я е пратил вкъщи в яда си.
Ужасно много неща може, ние няма как да знаем.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 15:00 от Не се сърди, човече

# 211
Имаме възможност за жилище ,има доста варианти. Стига да имаш желание. Според мен иска да е максимално близо до родителите си. Но дали на село,дали в града пак ще има ремонти и разходи и не е задължително да живеем в апартамент ,както доста от вас си мислят.
Правила съм доста компромиси от моя страна ,той също има и добри качества,но иска винаги да е на неговото и това решение се взима от двамата партьори ,а не от един.
Не се страхувам,че няма да си намеря друг.Не съм човек ,който си сменя партьорите често. Просто обичам мъжа си,държа на него и искам всичко да се оправи.

# 212
Ако турят един подпис в гражданското, вече няма значение кой какво плаща и издържа. Но пак де, едва ли някой ще се навие. А и ако са с някакви мижави заплати, става определено трудна работа.
Има значение. Защото вместо да събират пари за самоучастие за ипотека и после да влагат в общо жилище, ще отиват за къща, която не е нейна. Сега тепърва ще правят ремонти, ще обзавеждат и ще отиват всичките им пари там. Абсурд той да се съгласи да теглят кредит за жилище в София.

# 213
  • София
Говори, авторке, говори и не поддавай там, където знаеш, че няма да го преглътнеш никога.

# 214
Ако обичаш мъжът си и искаш всичко да се оправи, моето мнение е да следваш неговите желания, тоест да отидеш на село. Смятам, че след като е с властен характер, той няма да склони да уважи твоето желание.

# 215
  • пустинята Гоби
А да бе, да го следва и да иде на село и там да я направят всички луда калинка. Кое му е оправеното на това? Смятай каква майка е възпитавала някой, който иска винаги да е неговото. Да се натика зорлян при нея, това е ужас безкрай, не оправяне на всичко.

# 216
Аз мога да уважавам ,а той не. Това не е ли егоистично от негова страна ?

Ако обичаш мъжът си и искаш всичко да се оправи, моето мнение е да следваш неговите желания, тоест да отидеш на село. Смятам, че след като е с властен характер, той няма да склони да уважи твоето желание.
[/quote]

# 217
  • СИ

... Не се страхувам, че няма да си намеря друг. Не съм човек, който си сменя партьорите често. Просто обичам мъжа си, държа на него и искам всичко да се оправи...

Имате ли брак?
Ти като държиш на него, той държи ли на теб?
Какво имаш в предвид като казваш, че всичко искаш да се оправи? Какво разбираш под оправени неща?

# 218
Ако тоя мъж беше един принц от приказките, който я обича, уважава, държи се с нея като с единствена, неповторима кралица на света, ама видиш ли, има един кусур там, че му се живее на село... да последваш такъв съвет. А то от изписаното до момента, кое му е наред на тоя пич?
Любов, любов, ама с такова отношения към нея, след някоя годинка, няма да има никаква любов и какво ще прави тя? Тепърва ще тръгва от нулата в някакво село?
Компромиси се правят, когато имаш добра причина, а аз тук не виждам такава.

# 219
  • Варна
bel93,освен егоистично е и безпереспективно. Младите бягат от селата. Животът си иска своето.
Явно, той няма особени амбиции и предпочита у мамини.

# 220
Това да иска да е все неговото - това е основния проблем за мен.

# 221
  • Варна
Неговото или на родата?

# 222
Бел, няма как една връзка или брак да просъществуват, ако всеки дърпа към себе си. Ти си решаваш. Властният мъж не се променя, или се съобразяваш с него или се разделяте. Толкова е просто. Имай предвид, че докато нямате деца,всичко е цветя и рози, после докато израстнат е много сложно. Четем ги всеки ден в со.

# 223
Въпростът е дали той я обича. Това младо момиче трябва да разбере, че връзката е щастлива, когато има любов от двете страни. А това се разбира много лесно, без значение дали е властен или не. Този, който обича поставя връзката и интересите на двойката им над всичко останало.
В случая няма такова нещо. Той не може да се отдели от родителите си и те са на първо място.
Хубаво е, че минава през това преди да имат деца, защото сега може да види нещата по-трезво и да го има предвид в бъдещи връзки.
А отновно властните хора - още един минус. Цял живот да е робиня на властен господар, който изпитва удоволствие от това да я мачка... То пък един живот.
Но аз не мисля, че той е властен, просто е от хората, които са зависими от родителите си. Те са властните.

# 224
  • Обран бостан ;)
Имаме възможност за жилище ,има доста варианти. Стига да имаш желание. Според мен иска да е максимално близо до родителите си. Но дали на село,дали в града пак ще има ремонти и разходи и не е задължително да живеем в апартамент ,както доста от вас си мислят.
Правила съм доста компромиси от моя страна ,той също има и добри качества,но иска винаги да е на неговото и това решение се взима от двамата партьори ,а не от един.
Не се страхувам,че няма да си намеря друг.Не съм човек ,който си сменя партьорите често. Просто обичам мъжа си,държа на него и искам всичко да се оправи.

Тоест, искаш да го превъзпиташ по свой образ и подобие.

Успех !

Общи условия

Активация на акаунт