Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 24 283
  • 760
  •   1
Отговори
# 195
А защо мъжа трябва да предлага друго, освен любов, грижа и себе си ?
Любов, грижа и себе си може да предложи и някой клошар. Дефинирай какво включва грижата, ако обичаш.

A !

Че то и повечето жени предлагат "любов, грижа и себе си", което не им пречи да искат кола, слугиня и по 10 бона джобни. Wink

Съжалявам, че се движиш сред подобни жени, гледай да смениш средата.

# 196
Ал, ако смяташ, че това са "повечето" жени, явно основно такива те привличат. И преди сме си говорили, че когато мъжете се хвърляте по жени със скъпа поддръжка, трябва да сте готови да го приемете това.

# 197
Те могат да живеят  на село и пак да си купят имот с ипотека.Да го дават под наем примерно и да изплащат кредита.

Ние сме така. Купихме в града и се изплаща сега от наем. Варианти има, стига да има желание.
Аз не прочетох никъде, че й е казал, да си хваща пътя ако не е съгласна. Моля, поправете ме ако съм в грешка.
А, че тя имала чувство, че ще реагира така и това ще й каже, ако му кажа, че не иска.
Ама тя авторката и нищо не обясни като хората.
Странна тема. 🙂

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 14:04 от Ема Удхаус

# 198
И аз и предлагам да иде на село, пък да си купи в града и даде изплаща или поне частично да се изплаща от наема. Поне ще има самочувствие, че има къде да иде, ако собствениците почнат да я наритват. Щото те са мили, понеже не им е в къщата. После става купонът.

# 199
И аз не го прочетох това за хващането на пътя, но явно преди редакциите го е пишело. Не знам, за мен това явно е от нещата, които смущават авторката и наистина няма да го преглътне, а ще е компромис. Всеки си има такива неща, и наистина човек ако възможностите и вярата, че ще срещне други мъже или жени, с които няма да се наложи да прави подобни компромиси, лесно казва "чао", ама щом се замисля, или го е страх, че няма да намери по-добро, или наистина в средата му няма по-добро, поне за това, което предлага насреща. Намират се хората, като цяло.

# 200
И аз и предлагам да иде на село, пък да си купи в града и даде изплаща или поне частично да се изплаща от наема. Поне ще има самочувствие, че има къде да иде, ако собствениците почнат да я наритват. Щото те са мили, понеже не им е в къщата. После става купонът.
Иде ли веднъж, после трудно ще се отделят.

# 201
Те могат да живеят  на село и пак да си купят имот с ипотека.Да го дават под наем примерно и да изплащат кредита.

Аз не прочетох никъде, че й е казал, да си хваща пътя ако не е съгласна. Моля, поправете ме ако съм в грешка.

Аз го прочетох , не знам дали сега е изтрито . Съмнявам се авторката да се включи . И да се живее с родителите , на който и да е винаги е голяма грешка .

# 202
  • София
На село при мама му и да си изплаща собствен имот. Мислете ги малко тия думи, нали…

# 203
Абе как ще иде на село,бе ? Кравите ли ще пасе?
А и да се затвори със свекърва, то абсурдно.
Всички провинциалисти дойдоха в София, само нашата авторка ще  върви назад.

# 204
Имам чувството,че за него не е важно моето мнение.т.е,както каже той,ако не ми харесва да си ходя. Все още нямаме деца,но сега ако не си отделяме време заедно ,то кога?

Ето го въпросния коментар от авторката. Не е изтрит.

# 205
Имотът в София си е неин, а къщата е на свекървата. В крайна сметка ако това ще е мъжът, то и това е вариант. Ако съвсем не може да живее там, ще си има имот в София и ще си се прибере.
Аз по принцип ако няма деца, винаги при проблемни и сложни отношения давам съвет за раздяла, но както и куку каза, ако авторката я е страх, че ще остане сама, и не е склонна да се раздели с тоя младеж, поне да мисли и за вариант  Б в живота. Да има нещо нейно, преди брака. Поне да има с какво да го плаши, ако отношенията им съвсем се влошат.

# 206
  • София
Ама наистина ли си вярваш, че някой ще я издържа да си плаща ипотека на нейно име Joy

# 207
Именно. Като отидат тепърва ще вкарват пари там, за да си го направят като за тях. Отделно ще се вдигне перото на разходите за транспорт. Няма как да стане без да си бръкне в джоба. И това ще са пари, хвърлени на вятъра, вместо да ги вложи в нещо, което е И нейно.

Друг е въпросът въобще струва ли си самостоятелна двойка съзнателно да се откаже от свободата си и да се завре при родителите. Това е грешка, която после трудно се поправя. Няма начин да го измъкне след време, особено след като са си стегнали етажа и са се установили веднъж. А ако вече са се появили и децата ще е вързана още по-здраво.

Сега е моментът да си отстоява позицията за самостоятелен дом. Пък той, ако не иска, не става насила.

# 208
Ако турят един подпис в гражданското, вече няма значение кой какво плаща и издържа. Но пак де, едва ли някой ще се навие. А и ако са с някакви мижави заплати, става определено трудна работа.

# 209
Е тук любов няма, а авторката се страхува ако го разкара тоя, дали ще намери друг и се чуди как да го превъзпита. Ми не можеш да превъзпиташ никой. Той ако я обичаше, нямаше да я има темата.

Общи условия

Активация на акаунт