Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 24 285
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
  • София
В темата за имотите една буля е купила къща на сина на 2 часа от София.
Сина  е на 10 месеца Mr. Green

# 181
  • пустинята Гоби
А булята ще има ли етаж отдолу?

# 182
Аз съм градска мома и бих отишла на село. Но първо, не в имота на маман и второ, не след условието - или на село, или хващай пътя.
Да не едитвам горе - пътят реално го хваща момъкът. Той иска да ходи някъде.

В темата за имотите една буля е купила къща на сина на 2 часа от София.
Сина  е на 10 месеца Mr. Green
Няма пари. След 20 години синът може да продаде къщата на завърнали се от гурбет цигани. Ако има такива.

# 183
Абе имота не определя пътя в живота, ама по същия начин не би трябвало да определя пътя в живота желанието на някоя принцеска да живее на 5 минути от мола. Просто въпрос на приоритети.
Също няма нищо срамно в това да няма пари- не всеки може да бъде програмист, лекар, адвокат или бизнесмен. Е тук във форума всички сме такива, ама все пак знаем как стоят нещата в реалния живот.

# 184
  • Варна
Не е нужно и да се закотвят на село. Хармоничните двойки оцеляват навсякъде.

# 185
  • пустинята Гоби
Е тоз хубавец за да каже - хващай пътя - явно си представя, че е толкова незаменим и единствен на света, че авторката на темата веднага ще се стресне и ще се завлече на село. В неговата не особено начетена главица това се върти -  ще стане каквото аз кажа, няма хън-мън.

# 186
Ох, със сълзи се смея.
Ръфчо, моето момче, точно в реалния живот твърде малко са принцовете и принцесите като теб, получили жилище и бизнес от родителите. Достатъчно хора се издържат и справят сами, без издръжки, помощи, продадени ниви и подарени директорски столове. Посвий малко сармите.

# 187
Абе имота не определя пътя в живота, ама по същия начин не би трябвало да определя пътя в живота желанието на някоя принцеска да живее на 5 минути от мола. Просто въпрос на приоритети.
Също няма нищо срамно в това да няма пари- не всеки може да бъде програмист, лекар, адвокат или бизнесмен. Е тук във форума всички сме такива, ама все пак знаем как стоят нещата в реалния живот.
Той като се е залюбил с тая принцеска, тя вече е живеела на 5 минути от мола, а не в Коневец. А той е решил, че като се влюби достатъчно момата и от страх да не загуби такъв ценен кадър като него, ще хукне на село без възражения. Аз ако съм на нейно място след репликата, която е казал, ще му се изсмея в лицето и ще го питам за какъв се е взел. Гол като пушка, ама ултиматуми поставя, смешна работа.

# 188
  • Варна
Тя го е избрала и взела.Защо?

# 189
  • Най-красивата страна
Те могат да живеят  на село и пак да си купят имот с ипотека.Да го дават под наем примерно и да изплащат кредита.

# 190
Тя го е избрала и взела.Защо?
Тя да каже защо. Може друго да са говорили като са се взимали и да не е имало изказани желания за връщане на село. Има мъже, които са от село, местят се в по-големи градове, но не ги мързи и бачкат яко, не мрънкат, че плащат наем, не се чудят как да се върнат обратно при майка си, търпят някакво развитие. Не е проблем, че е от село, а това, че манталитетът му е селски, но се бута при градските моми, вместо при някоя фенка на пасторалния живот.

# 191
  • Варна
Той и казал, да заминава ако не я устройва. Нямат конкретни цели, общи планове. Но тя мисли за дете. Оттам и последствията.
Нужни са двама, не еднолични решения.

# 192
  • Обран бостан ;)
А защо мъжа трябва да предлага друго, освен любов, грижа и себе си ?
Любов, грижа и себе си може да предложи и някой клошар. Дефинирай какво включва грижата, ако обичаш.

A !

Че то и повечето жени предлагат "любов, грижа и себе си", което не им пречи да искат кола, слугиня и по 10 бона джобни. Wink

п.п. Замирисало е на фекалии в темата. Не гледайте мен, аз тази дума не съм я писал Wink

# 193
Именно приоритети. В случая въпросът е дали е нормално да живеят в къщата на родителите. Мен молове не ме интересуват, нито опери и театри. Толкова рядко ходя, че не ми е проблем и да не живея в същото населено място, в което са те.
Но ми е приоритет да сме отделно.
А щом мисли и в посока деца, нормално е в приоритетите да е и подходящата инфраструктура. И не ме интересува, че ще ни е трудно, никой не е казал, че животът е лесен. Но който иска семейство, трябва да се потруди. Сега им е времето да сложат основата, докато са млади, здрави и прави.
Затова напълно разбирам авторката.

# 194
А защо мъжа трябва да предлага друго, освен любов, грижа и себе си ?
Нищо друго не трябва да предлага. Но каква любов предлага този мъж? Нима е любов отношението "ако не се съгласяваш с мен, събирай си багажа"? Каква грижа предлага той? Грижата на мама му в къщата, построена от тате му? Е, при такива "любов" и "грижа" няма защо да предлага себе си. Твърде рядко щастие би било.

Общи условия

Активация на акаунт