Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 24 296
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
Ключовият въпрос е - какво включва грижата на мъжа?

# 166
А защо мъжа трябва да предлага друго, освен любов, грижа и себе си ?

Любов, грижа и себе си може да предложи и някой клошар. Дефинирай какво включва грижата, ако обичаш.

# 167
  • София
А защо мъжа трябва да предлага друго, освен любов, грижа и себе си ?

Така, де, това е.
Някой иска нещо друго ли?

# 168
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Грижа е, проявата на чувството любов

# 169
  • София
Май бъркаме понятията Laughing

# 170
Скрит текст:
Може и това да е довод, след като има голяма къща в близко село (която не е паднала готова от небето, а някой се е потрудил здраво да я има), защо му е да се заробва до пенсия за двустайната кутийка? Разбираеми са такива доводи, вече от там нататък ако са нормална двойка с нормални отношения трябва да се разберат за плюсовете и минусите на всеки един вариант и да се избере най-приемливия такъв.
Заробва се, за да остави и той нещо след себе си, освен фекалии. Много интересно ако и тези преди него бяха вървяли по пътя с най-малко съпротивление и не бяха построили нищо, къде щеше да иде сега тоя муньо мързелив?

Принципно е така, но в конкретния случай има друг проблем- какво се случва с вече построеното? Щото да кажем нашия герой не е муньо, решава и купува кутийката на кредит. Обаче къщата на родителите му иска поддръжка с времето, особено ако са вече пенсионери и не могат да се справят, самия имот започва да запада. Той няма възможност да отклонява средства, и така бавно и постепенно всичко се скапва. Да не говорим, че след определен брой години, особено ако старите измрат или станат за гледане, как голямата порутена селска къща заминава за без пари да пооправи финансите на затъналото в дългове вече не много младо семейство с деца. Ей точно такива случаи съм виждал и виждам в момента, просто няма начин да ме убеди някой, че това е по-добрия вариант. И това говорим за близки до града села, на 10-20-30 км, където няма проблем с пътуване, не някъде на майната си из прованса.

# 171
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз никога не съм търсила повече от това
да усетя, че човекът отсреща е с душевност, в която мога да се гмуркам, човек с когото мога да си говоря, да си мълча и с когото мога да мечтая

Това е

# 172
  • Варна
Как го категоризирахте като Муньо? Грешния избор и женската амбиция да променят света и родата, водят до фалове.
Предполагам, че и тук авторката гони експреса, подтисната от ЕГН-то.
Бил тъп, колеблив но тя планира да му роди потомство.
Може би му е вкусен или дълъг.

# 173
  • пустинята Гоби
Жилището е част от грижата и не е задължително мъжът да го осигурява, би следвало да са двамата. Както и двамата би следвало да решат на село ли ще живеят или не. А не единият да казва - като не ти харесва си заминавай. Всъщност аз, ако чуя тия думи вероятно ще ги послушам.

# 174
  • София
да усетя, че човекът отсреща е с душевност, в която мога да се гмуркам, човек с когото мога да си говоря, да си мълча и с когото мога да мечтая

Това е

На село, у майкини. Против волята ти.

# 175
Скрит текст:
Скрит текст:
Може и това да е довод, след като има голяма къща в близко село (която не е паднала готова от небето, а някой се е потрудил здраво да я има), защо му е да се заробва до пенсия за двустайната кутийка? Разбираеми са такива доводи, вече от там нататък ако са нормална двойка с нормални отношения трябва да се разберат за плюсовете и минусите на всеки един вариант и да се избере най-приемливия такъв.
Заробва се, за да остави и той нещо след себе си, освен фекалии. Много интересно ако и тези преди него бяха вървяли по пътя с най-малко съпротивление и не бяха построили нищо, къде щеше да иде сега тоя муньо мързелив?

Принципно е така, но в конкретния случай има друг проблем- какво се случва с вече построеното? Щото да кажем нашия герой не е муньо, решава и купува кутийката на кредит. Обаче къщата на родителите му иска поддръжка с времето, особено ако са вече пенсионери и не могат да се справят, самия имот започва да запада. Той няма възможност да отклонява средства, и така бавно и постепенно всичко се скапва. Да не говорим, че след определен брой години, особено ако старите измрат или станат за гледане, как голямата порутена селска къща заминава за без пари да пооправи финансите на затъналото в дългове вече не много младо семейство с деца. Ей точно такива случаи съм виждал и виждам в момента, просто няма начин да ме убеди някой, че това е по-добрия вариант. И това говорим за близки до града села, на 10-20-30 км, където няма проблем с пътуване, не някъде на майната си из прованса.

Тук идва и въпросът защо някой трябва да носи отговорност за решения, които някой друг е взимал? Защо някой е решил, че щом е построил къща на 3 етажа, то детето му автоматично е длъжно да живее там, че и да я поддържа? Дай сега да робуват и те и после и децата им, на някаква къща, просто защото я има...
Дядо и баба ми навремето са напуснали най-голямата и луксозна селска къща, защото са видяли, че бъдещето на децата им е в града. Това е.

# 176

Това е

Ти да не си на 14? То романтични представи, то чудо!

Проблемът не е, че той иска на село да варди къщата, а че се е метнал на градска мома, която очевидно няма същите мераци. Да си потърси някоя като него, с неговите разбирания и желания. Отделен е въпросът, че не смятам за редно един имот, построен от родителите ти, да определя пътя в живота ти и да ти вменява някакви задължения. Кой щял да остарее, какво да се разпадне и прочие неща не би трябвало да определят твоя път. Построили са тази къща, защото ТЕ са решили, защо трябва друг да носи отговорност за техните решения?

# 177

Грижа е, проявата на чувството любов
Това са общи приказки , без да се обиждаш bouquet Конкретно каква е грижата на мъжа? Защото да забие булката при свекърите, а тя да иска да си вземат свое гнездо, и той да ù казва, че е свободна да хваща пътя, не е грижа.

Скрит текст:
Скрит текст:

Да си дойдем на думата, Мунчо пари няма.

Минах през няколко големи града и сбирщайна Слънчака. Наблюденията ми са, че не става дума за синовна обич и грижа, а за мързел и некадърност. Не може и не иска, затова почва - мама, тати, болести, къщата. Особено къщата му е голям дерт, сакън да не я изпусне, че ще трябва тепърва да се зòри. Иска си наследството, по възможност приживе, какви грижи, каква поддръжка?

# 178
  • пустинята Гоби
Аз съм градска мома и бих отишла на село. Но първо, не в имота на маман и второ, не след условието - или на село, или хващай пътя.

# 179
  • Варна
Ще мечтае, доейки козите.

Общи условия

Активация на акаунт