Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 804
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Да де, това казвам. В провинцията доходите са по-ниски, ама и наемите не са ≥1 МРЗ. И никъде по света не можеш да си купиш жилище с една месечна заплата - щото това са горе-долу 20 надника.
Нещо смесваш наем с купуване. А наемите са около МРЗ, поразрови се и виж, поне в градовете (по-големите).
Не ги смесвам въобще, по-скоро ти смесваш финикийците. Аз в края на краен квартал в София плащам 500 лв за преустроена ремонтирана климатизирана гарсониера със свободностоящи пералня и печка тип раховец. Брат ми в центъра на Варна плаща 450 лв за климатизирана двустайка НС с вградени фурна, пералня, керамични котлони, съдомиялна . Той има два балкона, а аз - нито един.
Ако знаеш колко е наемът на аналогични жилища в Сливен - сподели. Абсолютно убедена съм, че се дават под моя и братовия наем.

# 646
Не знам, ако се върна назад във времето, дали щях да съм съгласна на всичко. Наемът в СО е нисък, той плащаше около 40 лв с тока на месец. Проблемът бяха ужасните дървеници, всичко друго се ядваше. Беше 3 курс, когато видях по гърба му редичка от ухапвания. Той дори не беше разбрал, че го хапят. Колко неща изхвърлихме, даже имах съмнения, че е донесъл у нас тези гадове. Магистратурата също изкара в СО. Взехме апартаментчето мъничко, в краен квартал, панелка, но е без заем. Да сме живи и здрави - всичко ще се нареди! Само това е важно.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 19:52 от Анонимен

# 647
Извинете, сигурна ли сте, че сте взели панелка на зелено? За първи път чувам за такъв случай.

# 648
Извинете, сигурна ли сте, че сте взели панелка на зелено? За първи път чувам за такъв случай.
Да, грешка! Блокът се ремонтираше от бивши работнически общежития и чакахме акт 16 няколко месеца.

# 649
В моя роден град двустайна панелка струва около 12 хиляди лева. Ама всички са на минимални заплати.

# 650
  • пустинята Гоби
А баща ми дава тристаен апартамент с парко място в центъра на голям областен град за 250 лева. Извинявайте, ама минималната заплата е 650 лв., доколкото ми е известно. Никой не кара младо семейство да живее в тристаен апартамент в центъра. Който иска да се бута мама да му готви и да го пере под предлог, че е скъпо, негова работа.

Първата ми заплата беше 180-200 лева, а наема доколкото помня 50 лева, с 3 съквартиранта. Ей това е броене на стотинките.

# 651
  • София
Накратко - някой трябва да плати за свободата младите да живеят отделно.

# 652
  • София
650 бруто, нето към 500. Жилище в София по- голямо от студио за 500 лв е голям късмет.
Ако и двамата със заплата около 1000лв няма да им е много лесно и с дете и под наем. Ще са на ръба постоянно. Някой хора наистина нямат много избор, ама то и това си зависи от тях.

Двустаен обзаведен съм въвела като критерии само

# 653
  • пустинята Гоби
В София млади хора със заплати по 500 лева и да има, са някакви изключения. Сълза пуснах чак за несретниците. Ми да живеят като мен със съквартиранти, по-добре е от под крилото на мама. Е няма да има кой да им готви, чисти, пере и да им плаща сметките, ама току виж се напънали и си намерили по-добре платена работа.

# 654
  • София
Въобще не защитавам живеенето с родителите, казвам ви че сте в тотална грешка как вървят наемите.

# 655
Въобще не защитавам живеенето с родителите, казвам ви че сте в тотална грешка как вървят наемите.
Какво значение имат наемите? Ако искаш да си самостоятелен се изнасяш, работиш и на две места ако трабва, издържаш се и си наемал нещо нюню, но сте си сами.
Другото са оправдания.

# 656
  • София
Глупости, как ще е по-добре със съквартиранти, и то в същия град? Особено семейство как ще стане тая работа? Съквартирантите стават за купони, но не и за живеене. Нямат избор младежите, които са сами в София. Но софиянци да се изнесат със съквартиранти само и само да не са при родителите не става. Или живеят самостоятелно, или с гадже.

# 657
Голяма част от живота е разходи, а хората продължават да се правят, че ама така ли, за пръв път чуват. И то докато друг им плаща масрафа.
Алкохолът и цигарите също струва пари, ама не съм чула някой да ги е отказал от финансови съображения.
Двама души с по 1000 лв са с общ доход 2000 лв. Това, че не са милиони, не означава, че са малко.
Живяла съм с родителите си в началото между сезоните на морето, познавам удобството да ми плаща някой тока и телефона и да ми пълни хладилника. Ми не, мерси.

# 658
  • пустинята Гоби
Млади хора без ангажименти, защо да не живеят със съквартиранти? А някой щом е взел решение да се жени, би следвало да има глава на раменете си и да прецени може ли да си го позволи. Като не може, да си наляга парцалите. Утре и дете ще се появи, аз ли ще го издържам?

Сега разбирам, че всъщност маминка е виновна за цялата работа. Ама как ще живееш със съквартиранти, софиянец - де се е чуло и видяло. Я си ела в детската стая, да ти ходя подир задника, пък след някоя и друга годинка?!?, като посъбереш, ще се изнесете с жена ти. Честно ви казвам, този филм няма как да ми се случи, да сме живи и здрави.

# 659
  • София
Наизуст са тези приказки за женитбата и сметките. То затова хората се женят сега на по 40, щото все не им стигат парите да са самостоятелни, а тези, които са се женили без пари имат деца в училище. Докато умните насъберат пари, лудите се женят и раждат. И колелото на живота си върви за тях, а не стоят заклещени до "не мога да си позволя да се оженя, защото нямам пари за живеене самостоятелно и за хранене на дете".

Младите също искат да си гледат спокойствието и не им се набутва със съквартиранти. Или се изнасят самостоятелно, или си живеят с родителите.

Общи условия

Активация на акаунт