Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 814
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
При този цял нагледен урок? Joy

# 631
Скрит текст:
Писала съм за моя начин за справяне с такива кризи - по права линия вкъщи. Виждала съм как децата бързо схващат връзката между искам шоколадово яйце-тръшкам се-имам шоколадово яйце - на мен не ми е вариант.
Точно с едно шоколадово яйце господинчото, който гледах, разбра, че аз карам влака. При първото ни влизане в супера с уговорката, че ще купим само едно нещо, той повлече шоколадово яйце, а след това още един куп боклуци. Казах му да ги върне, направи се на разсеян, аз не казах нищо, той реши, че мачът е свирен докато не стигнахме на касата и не казах на касиерката, че от всичките му боклуци ще вземем само яйцето и се извиних. Дойде му като гръм от ясно небе. Платих, подавам му яйцето, а той със злоба го хвърли по мен и почва да врещи.
Взех го и без да му кажа дума го дадох на едно момиченце, което беше с майка си до нас и наблюдаваха целия му цирк с думите " Ти си много възпитана госпожица и ти подарявам това яйце".
Скрит текст:
Направо не вярваше на очите си господинът, забрави и рев, и всичко. От там по права линия вкъщи, макар да бях обещала на люлките. Следващия път тръгваме за супера и той ми казва " Само едно нещо, нали? ". 😅😅😅😅
E, пак добре, че не си попаднала на някоя изперкала мама, да ти се накара, че тъпчеш без разрешение детето й с боклуци/захар WearySatisfied
То и това ми трябваше в онзи момент, както бях се изнервила от цирковете на малкия. 😅

# 632
Правете разлика в годините на децата. Невена говори за 20 годишен мъж.

Кристина, извинявай, но здравословно хранене не е сокове, купена пица, дюнер или готови пилешки хапки всеки ден и задоволяване на всяка прищявка. Далече е от здравословно.

Не можеш цял живот все с отровен родител да се оправдаваш. Отработи го с психотерапевт и върви напред.

Не знам кои са тези мъже приискващи все да са в една къща с мама и жената, но това винаги ме в потрисало повече от всичко друго.

# 633
  • СИ

... Не знам кои са тези мъже приискващи все да са в една къща с мама и жената, но това винаги ме в потрисало повече от всичко друго...

Сигурно има и такива. Повечето едва ли го искат. Кой иска след секс с жената/гаджето да си прави сметката как да мине през коридора, за да отиде до банята или тоалетната? По-скоро е въпрос на възможности и дали има в наличност имоти и жилища в наследство.
И ние имахме два варианта. Или на квартира да си броим стотинките или у нашите. Жената се съгласи на второто. След около година си купихме жилище, след третата година се изнесохме. Колко са тия млади хора, които веднага могат да получат жилище? Много са малко.

# 634
Морско конче, кой е казал веднага да се изнасят в собствен дом?
 Пишем за квартира, някаква самостоятелна гарсониера където да си правят каквото искат и да се съобразяват само с тях двамата докато се опознават и решат дали ще са заедно и къде ще живеят.

# 635
Аз явно съм супер крива, бих предпочела дискомфорта да си броя стотинките, отколкото дискомфорта да се съобразявам с чужди хора.

# 636
Спокойно. Всичко с времето си. Когато синът ми живееше на общежитие, един път влязох в стаята, за да "видя", макар че баща му каза, да не правя това. Филм на ужасите! Двамата със съквартирантчето си живееха по мъжки. Мисля, че за 6 години не съм прекалявала /5-6 пъти съм влизала в сараите/, ако имах работа в София, момчето ми уреждаше в общежитията стая на хотелски начала. След това си взе жилище, ние помогнахме - малко жилище на много приемлива цена, но той сега си живее в София и работи. Негово си е, пази, почиства. Не съм ходила от 3 години, а баща му, тъй като има работа в София, носи само колетчетата. На 18 години и аз заживях по общежития и после в наследствено жилище с ММ. Не съм перфектната домакиня, моите хора също. Да сме живи и здрави, другото по реда си.

# 637
  • пустинята Гоби
Манталитет му се казва, не броене на стотинки. Наемите на жилища са повече от достъпни в България. Че аз предпочитам да дам по една сума на децата и да помогна за жилището, отколкото с години да им чистя, готвя и плащам сметките. И не говоря за милиони, а за част от първоначалната вноска, после да се оправят.

# 638
  • София
Манталитет му се казва, не броене на стотинки. Наемите на жилища са повече от достъпни в България.
Скрит текст:
Че аз предпочитам да дам по една сума на децата и да помогна за жилището, отколкото с години да им чистя, готвя и плащам сметките. И не говоря за милиони, а за част от първоначалната вноска, после да се оправят.
Aбе достъпни, достъпни, ама не са толкова достъпни. Около и над 1 МРЗ са си. А особено за провинцията това си е доста голям разход.

# 639
Аха, само че в провинцията и наемите, и цените на квадрат, и вноските по ипотеката са много по-ниски.
Жилище никъде по белия свят (че и сивия и черния) не можеш да си купиш на цената на 20 надника, трябва да стиснеш бузите.

# 640
  • София
Аха, само че в провинцията и наемите, и цените на квадрат, и вноските по ипотеката са много по-ниски.
Жилище никъде по белия свят (че и сивия и черния) не можеш да си купиш на цената на 20 надника, трябва да стиснеш бузите.
И заплатите - недей да забравяш. А къде тез имоти за 20 надника? Или това имаш предвид, че ще е месечната вноска за години наред? Тамън колко една заплата горе долу.

# 641
Да де, това казвам. В провинцията доходите са по-ниски, ама и наемите не са ≥1 МРЗ. И никъде по света не можеш да си купиш жилище с една месечна заплата - щото това са горе-долу 20 надника.

# 642
  • София
Да де, това казвам. В провинцията доходите са по-ниски, ама и наемите не са ≥1 МРЗ. И никъде по света не можеш да си купиш жилище с една месечна заплата - щото това са горе-долу 20 надника.
Нещо смесваш наем с купуване. А наемите са около МРЗ, поразрови се и виж, поне в градовете (по-големите).

# 643
  • София
Вие тези апартаменти с размах ги купувате, все едно са семки.

# 644
  • София
Ако имаш пари е точно така.

Общи условия

Активация на акаунт