Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 911
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Тя не го е взела на село, взела го е в града.

О, боже. Взела го била. Wink
Ми да направи рекламация - "Ей ви стоката, искам си кинтите".
Все забравям колко са чувствителни някои мъже Joy

Гинко, гинко, ГИНКО Wink

# 391
Скрит текст:
Ами просто е- искат се взаимно изключващи се неща. И като не стават (всичките взаимно изключващи се на едно) - идват котките след определено време.
Със сигурност котките са по-добър вариант от селянин, който бленува да копае градината рамо до рамо с мама и дотам се изчерпват амбициите му.

А ако селянина е от ония с многото декари  и/или ферма със стотици/хиляди глави добитък и техниката за милиони, дето са много напред с материала, пак ли важи същото?

Иначе съм съгласен, ако е някой селски момък без никви амбиции и иска да се забие при мама и тате, щото не може да се справи във външния свят, вече е друг въпрос.
Познавам доста такива и нито един от тях не е хукнал за София, за да мрънка на гаджето си, че му е скъпо и иска обратно на село. Стоят си на село, сцепват се от бачкане, строят къщи за семействата си, макар родителите им да имат къщи на по три етажа. След това купуват по един-два апартамента ( за колкото имат възможност) някъде в по-големите градове, които дават под наем докато децата им завършат и след това ги настаняват в тях като студенти. А те продължават да бачкат, но вече не от сутрин до вечер, защото са били амбициозни като млади, разрастнали са си бизнеса и имат работници. Не познавам нито един такъв, който да е наврял жена си в детската стая. Даже едното момче живееше под наем с жена си докато си построят къщата, макар родителите му да са в същото населено място и в голяма къща.

Много точно си описала нещата, много са така както ги описваш. Приятеля на авторката определено не е от тях, коментара ми обаче е заради масовото мнение тук във форума- "Аууу няма да се върна на село при кравата и мотиката". Само че това са някакви разбирания от преди 30-тина години, днес почти никъде не се гледат крави дори и в по-обикновените селски семейства, а мотиката до голяма степен е по желание- ако искаш да ядеш чисти зеленчуци без да са третирани с 50 вида пестициди и торове (да не подхващам и тая тема, че ще стане дълго). Но все пак е по желание. Определено си има очарование този начин на живот, има хора си го предпочитат и масово граждани напуснаха града и се заселиха в близките села заради това.

# 392
  • France
Няма да ви разбивам пасторалните фантазии, но не е за мен този живот. Оставям ви най-щедро всичките животновъди (дори и богатите). Енджой.

# 393
Аз дори не останах с впечатление, че авторката е толкова против селото, колкото да ходят да живеят с родителите на мъжа си. Това е реалният проблем, според мен.

# 394
Против съм съжителство с родители . Няма значение дали ще е на село стига и двамата да го искат , но да са си сами .

# 395
Аз дори не останах с впечатление, че авторката е толкова против селото, колкото да ходят да живеят с родителите на мъжа си. Това е реалният проблем, според мен.
Даже няма нужда от впечатление. Беше написано директно и буквално.

# 396
Ами просто е- искат се взаимно изключващи се неща. И като не стават (всичките взаимно изключващи се на едно) - идват котките след определено време.
Със сигурност котките са по-добър вариант от селянин, който бленува да копае градината рамо до рамо с мама и дотам се изчерпват амбициите му.

А ако селянина е от ония с многото декари  и/или ферма със стотици/хиляди глави добитък и техниката за милиони, дето са много напред с материала, пак ли важи същото?

Иначе съм съгласен, ако е някой селски момък без никви амбиции и иска да се забие при мама и тате, щото не може да се справи във външния свят, вече е друг въпрос.
Познавам доста такива и нито един от тях не е хукнал за София, за да мрънка на гаджето си, че му е скъпо и иска обратно на село. Стоят си на село, сцепват се от бачкане, строят къщи за семействата си, макар родителите им да имат къщи на по три етажа. След това купуват по един-два апартамента ( за колкото имат възможност) някъде в по-големите градове, които дават под наем докато децата им завършат и след това ги настаняват в тях като студенти. А те продължават да бачкат, но вече не от сутрин до вечер, защото са били амбициозни като млади, разрастнали са си бизнеса и имат работници. Не познавам нито един такъв, който да е наврял жена си в детската стая. Даже едното момче живееше под наем с жена си докато си построят къщата, макар родителите му да са в същото населено място и в голяма къща.
А някои мъже това и отгоре го правят в големите градове и в чужбина и не им е дошло на ум даже да се забият на село при баба и дядо.

# 397
Ако живеем в селото по-скоро да прекарва повече време с майка си от колкото с мен. 😀 Така че няма да има голяма разлика

# 398
Не може с пистолет да те закара при мама. Както сполучливо се е изразил самият той, ако не ти харесва, си заминавай.

# 399
Определено няма как да се случи!🙂

Не може с пистолет да те закара при мама. Както сполучливо се е изразил самият той, ако не ти харесва, си заминавай.

# 400
  • София

А ако селянина е от ония с многото декари  и/или ферма със стотици/хиляди глави добитък и техниката за милиони, дето са много напред с материала, пак ли важи същото?

А някои мъже това и отгоре го правят в големите градове и в чужбина и не им е дошло на ум даже да се забият на село при баба и дядо.
Ама ако ги нямаше тия какво щяхте да ядете? Биткойн?

# 401

Ама ако ги нямаше тия какво щяхте да ядете? Биткойн?
Кои ако ги нямаше?
Нима твърдиш, че всички живеещи на село произвеждат храната ни?!

# 402
  • София
Не, не твърдя това. Ама ти явно не си прочела мнението, което цитираш.

# 403
Бел, може би усеща, че няма да може да се справи сам със семейство в София. Поне към момента не може да поеме такива разходи, не само за себе си, но и за жена, деца. Това е неговото усещане. Явно заплатата, на която може да разчита е недостатъчна. Седнете и си направете сметката. В момента как управлявате средствата си - не е само да се мечтае за собствено жилище, но и до възможности. Времената са трудни. Как върви работата му, може би професията му в момента е в криза. Помощ отвън явно няма да има, пък и не сте очаквали. Много хора в тези времена са на ръба. Поговорете, вижте в какво е проблемът, защото това внезапно решение и колебание не са случайни и не е задължително да са само резултат от идеите на мама. Много хора казват - не, никакво отстъпване. Той е длъжен... Длъжен ама... Ако искате да сте заедно и самостоятелно, ще се наложи да се откажете от много неща. Сериозно изпитание ви чака и двамата. На него също не му е на сърце да се откаже от решението си да се премести в София, затова говорете, бъдете мъдри. Имате шанс, ако искате да се борите за щастието си. Иначе - на село или раздяла.

# 404
Не, не твърдя това. Ама ти явно не си прочела мнението, което цитираш.
Напротив.
Просто описаният мъж явно не е този типаж. Ако е фермер със земя и се занимава с това то щеше да й е ясно от началото. Надали щеше да се спряга живеене с мама и тате.

Общи условия

Активация на акаунт