Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 841
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • София /Абсурдистан
Не. Тя иска да е на нейното, но тъй като форума е женски, това се третира като нормално.
Това не е първата тема по този въпрос. Мненията са абсолютно същите и когато жената иска да живеят с родителите. Няма значение кой от коя страна е, а кое е по-добре за двойката.
Всъщност това е една от малкото теми, по която отговорите винаги са еднакви, без значение кой дърпа към някоя от родителските двойки.

# 526
Авторката не иска да живее с родителите на мъжа си, няма смисъл да се обяснява колко е хубаво всъщност, ако се разбират хората.
Аз лично, колкото и да се разбирам с някой, не мога да си представя да ходя по гащи пред тях. А много си държа да ходя по гащи и тениска из вкъщи...

# 527
Авторката не иска да живее с родителите на мъжа си, няма смисъл да се обяснява колко е хубаво всъщност, ако се разбират хората.
Аз лично, колкото и да се разбирам с някой, не мога да си представя да ходя по гащи пред тях. А много си държа да ходя по гащи и тениска из вкъщи...

И аз това щях да кажа. Свекърва ми например мрази всякакъв вид алкохол и се прави на много порядъчна и залупена. Да се чуди човек как две деца е родила.
Направо си представям злобният й поглед всеки път когато си налея чаша вино или си отворя бира. Също забележките й, че пия твърде много кафе???
Иначе като се видим сме първи дружки и как не - нали синковеца й години наред е с мен.

# 528
  • Paris, France

И без да живеем със свекъри не можем да си ходим по гащи и тениска у дома пред сина и дъщерята. Е, можем по тениска и къси гащи. Пак е нещо 😇.

Допреди децата си ходех и гола, защото живеех с майка ми, сама, със съквартирантки или с гадже. След децата не става.

# 529
Като дойдат децата ще го мисля Wink

# 530
  • Обран бостан ;)

Ако авторката беше казала: "искам да сме отделно, защото ходя без гащи" - нямаше да има тема. Wink

Постигнала съм някакъв стандарт и си държа на него. Не е чак нещо супер, но да излизам, почивки, да не гледам цените при промоциите в Лидл и т. н. Сама си го осигурявам. Искам от мъж поне това ниво, за да не ми се налага да свалям моето.

Тоест, ако ти изкарваш пари (Х), то той трябва да изкарва поне толкова или (х) умножено по коефициент по-голям от единица - 2(Х), 3 (Х) и.т.н.

Въпрос:

Има ли горна граница ?
Тоест, ако някой изкарва 10(Х) да си кажеш "тоя не е за мен".

Почти подозирам за отговора, за това втори въпрос:

Ако по някаква причина доходът ти стане "0" или отрицателен, тоест харчиш , без да заработваш, остава ли същото условие, а именно мъжът да е без доход  и само да харчи ?

# 531
  • София
Общото с темата е?

# 532
  • Paris, France
Като дойдат децата ще го мисля Wink

Като дойдат децата ще си махаш без гащи под полата и с разкопчан сутиен за кърмене няколко години. Ще се радваш на възможността да можеш да се изсереш на затворана врата и без някой да те държи за сваления панталон 😇. Ако след това успееш да се обършеш набързо, ще изпиташ духовен оргазъм. Подмиването с маркуч, докато седиш на кенефа е опасно, защото до часове отварянето на крана и пръскането с маркуча из кенефа може да се превърне в нова, интересна игра. Подмиването на бидето също е пример за чавето 🥳, което може да започне да тича в банята и да сяда не бидето с дрехите и да се подмива с тях. Всичко това го разказвам с умиление, по приятни спомени 😻 и се радвам, че е в миналото.

На фона на всичко това присъствието на свекърва не е чак толкоз притеснително, напротив. Започнах искрено да се радвам на моята след раждането на второто. А спокойно до кенефа ходех само у свекърите докато малките ходеха под масата. Винаги имаше кой да ги забавлява.

Ба*, още се чудя как съм оживяла.

# 533
Joy Joy Joy
По-цветущо не бих могла да го опиша Joy
Да не откажете хората да имат деца. Забавно е именно заради тези неща Wink А и времето минава бързо и докато се усетиш вече ще са тинейджъри и ще те гонят от стаята си.

# 534
Невена, с глас се хиля. Но все пак не е чак толкова страшно. Или аз съм имала розови еднорози вместо деца, или в предишен живот съм била звероукротител в цирка, но такива приключения не съм имала. Тотална идиля беше.
Скрит текст:
Докато не станаха тийнове гадовете проклети

# 535
  • Paris, France
С децата това е интересното - каквото и да очакваш, все нещо се случва наопаки, напук на дебелите книги. Като бяха малки настеъхвах при мисълта какво ще е в пубертета - При нас нищо. Нищо, ни-щи-чко. Укротиха се и станаха хрисими като божи кравички, тихи като мушички. Веднъж не избягаха от час, не забравиха да напишат домашно, не запалиха цигара, не запалиха блока 😇. Чак не мога да повярвам.

А, то и аз сега се хиля като се сетя, ама като бяха малки ми се разгони фамилията. Чак от балкона на майка бяха скачали. Събуждам се сутринта и чувам сина да реве на балкона. Отивам - той навън, на тротоара. Тичам да го прибера, вратата заключена, с веригата и ключът е в чантата ми. Отключвам си и заключвам дъщерята в апартамента. Тъкмо прибирам ревящия навън син и чувам дъщеря ми да реве. Излизам на балкона и тя реве от тротоара. А аз сам сама с тях за няколко дена и майка ми е извън града. Мани!

Та, по-нормално се живее със свекърите, отколкото с децата. Ако имах избор, избирам свекърите без да се замисля 🤩.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 19:05 от Nevena Virolan

# 536
  • пустинята Гоби
В кратскорочен план, да. В дългосрочен децата са по-добрия вариант.

# 537
Нормално е, даже много разумно ако имат деца и спестяват за хубава къща, но всеки случай е различен. Имам такива познати. И двамата изкарват много добри пари, но им помагат с грижи за бебето, което си е безценно. По-нататък ще купуват свой дом. Като човек, загубил родителите си, бих дала всичко да мога да поживея близо до тях колкото се може по-дълго, но уви… Времето не се връща.

# 538
  • София
Въпрос на разбиране и приоритети. Не всички искат да се наврат на мъжо в детската стая и да не могат и солницата да сложат където им е удобно, защото са в чужда кухни и къща или пък да не могат да отидат до WC по гащи или по нощница, до банята късно вечер и т.н. и т.н. А да се тъпри изтерясала мама, която ти е супер сърдита, че й крадеш дететнцето - ммм... кеф!

# 539
  • Paris, France
В кратскорочен план, да. В дългосрочен децата са по-добрия вариант.

За мене е обратното 🤩. Порасналите ми деца местят солницата, хвърлят тонове пране, ако доведат и гаджета в детските стаи, направо се изнасям у свекърите, нищо че са на 13 часа път със самолет.

У свекърите си ходим по гащи. И те, но и ние сме по бански по цял ден. У майка ми има само една баня с тоалетна и пак не ни пречи. И късно вечер сме се къпали, и по нощници ходим до банята, а децата и голи припкаха из апартамента.

Е, със свекъри или тъстове не сме живяли за повече от 1 месец ваканция, а и те не биха го допуснали, нито ние. Облекчение е да има повече възрастни когато децата са малки.

Майка ми седя 2 пъти по 3 месеца тук, с нас и не умря 🥵. Все пак не седим всичките, по цял ден в къщи, а и не идва всеки ден. Мъжът ми винаги я чака с нетърпение и даже я извежда без мене. Признава, че ни е по-леко като е тук. За децата е разнообразие и повече внимание и грижа.

Общи условия

Активация на акаунт