Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 836
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • Paris, France
Невена, вземи научи и децата и котката.
Като за две годишни говориш, честно.

Ела ги научи ти!  Днешните 20 годишни са точно като 2 годишни в много отношения.

# 571
  • София
Да тъпкат ролки ТХ с котешки изпражнения до запушване на тоалетната?

Не, не го правят.

# 572
Да тъпкат ролки ТХ с котешки изпражнения до запушване на тоалетната?

Не, не го правят.
Няма да се изненадам. Едно време едни гости на хотела, в който работех, бяха натъпкали памперса в тоалетната.

# 573
  • София
Скрит текст:
Невена, вземи научи и децата и котката.
Като за две годишни говориш, честно.

Ела ги научи ти!  Днешните 20 годишни са точно като 2 годишни в много отношения.
Защото сегашните 20 са гледани в саксия и обгрижвани като 2 годинши, е за тва е така. Даже и в съседни теми чета, как мама щяла да се намеси, ако сина бил влюбен, ама мама не одобрява (това за над 20-25 годишен говорим). След като децата ти са запушили тоалетната, защо не ги накара те да я отпушат (не знам на колко години са) или да викнеш водопроводчик и да ги лишиш от забаваления на стойност равна на платеното на водопроводчика? Да видим другия път дали няма да мислят какво правят.
Котките и те се учат на навици докато са малки, а не "ами то е още малкоо" (другия вариат е да е било нарочно, ако примерно някое дете му е разкзало играта).

# 574
Невена, сори мейт, но това ме потресе. Как не им връчи ръкавиците да отпушва той или да платят на водопроводчика?

# 575
  • Paris, France
Аз не обичам усложнения. Като извикаме водопроводчик в 4 сутринта, ще седим будни до 6 или 7. Синът затворил вратата и си легнал, но не видял котарака на дивана. В стаята му няма котешка тоалетна. Котаракът драскаше на вратата, но докато ида да отворя....... Не разбрах, че има проблем. Чух сина в тоалетната, но де да го зная какво прави. Отивам и гледам водата до ръба почти. Е, изчакахме да поспадне нивото и я отпуших.

Той предложи да я отпуши сам, но ръкавиците са размер S, a ръчищата му са бая големи. Другото е, че ако беше отпушвал кенефа той, щеше след това да мие и бърше ръкавици 100 часа и да иде да се изкъпе от главата до петите, правейки конденз в студа и вдигайки шум в банята, а стаята на дъщеря ми е срещу банята почти.

Мека Мария съм и не си тровя нервите с глупости.

А за гаджетата- тукашните гаджета не ги интересуват много и бихме се зарадвали и на куче, дето се вика. Не бих се намесила в избор на гадже.

# 576
  • Варна
Основните проблеми ескалират, при пропукване на връзката. Тогава и банален битов фал пали. Независимо дали живеят в аптека или свекърите са богове.
Sea Horse, удачен вариант е родата да помага по график.

# 577
  • София
Nevena Virolan - демек гледаш пораснали деца като 2 годишни, щото не знам си какво (пак оправдания все едно е бебе), дори нямаш ръкавици с размер за сина си - показателно колко бутва нещо у вас, а явно не е малко момченце, щом С-ката са му малки. Котето няма подходящи условия, после що се издриск@ло на дивана - под или зад дивана е трябвало, да се умирише хубаво апартамента. Животинката е хубаво нещо, ама иска и грижи и мисъл, не да го затвориш където ти падне и да се оправя, това и децата би трябвало да го знаят.

# 578
Невена, на различни мнения сме тук. Кардинално различни. Пораснали деца и съпруг не обгрижвам и не търся извинения като на две годишни деца.

Въобще колкото е по- далече родата, толкова по- добре за всички.

# 579
Затова после такива мъже биват връщани на майките им за доотглеждане. Интересното е, че Невена е доста крайна е теми, в които мъжът не пипва нищичко, но явно само тогава, когато става дума за някой чужд мъж.

# 580
Нищо лично към Невена, но наистина е пропуск това нещо във възпитанието. Моите са го правили на 5-6 годишна възраст, много караница отнесоха и повече не се е случвало. Иначе съм забелязал масово се отглеждат децата по този начин днес. Преди време бях писал за един проблем с 8 годишното ми момче, щото беше останал сам за 20 минути, сума ти потрбителки ми наскачаха за което. Щото 8 годишното трябва да го водиш за ръчичка и да си играе на пясъчника без мама или баба да откъсва поглед от него. А в същото време нормалното развитие на детето, особено на по-отраканите момчета, изисква вече търсене на самостоятелност, създаване на своя среда от приятелчета, мястото на игра и т.н. Аз също навремето 1-ви клас никой не ме водеше или взимаше от училище, с часове никой не знаеше къде съм...

# 581
То и моят не пипваше нищо, когато живееше с техните, но после майка му разправяше, че не можела да си познае сина. По някое време взе да му намира кусури и да му "помага", та зор видях, но постепенно взеха да се оправят нещата. За мен първостепенно беше желанието.

# 582
  • София
След като веднъж екс кандидат свекървата ни дойде на гости и за двата пъти, в които посети тоалетната, два пъти ми обърна тоалетната хартия наобратно, разбрах, че, ако живея с туй чудо, ще я удуша на втория ден. Даже реших, че съм луда, защото знам как я слагам, но след като бях я оправила и я заварих отново наобратно, ми светна лампичката. А моят се беше затръшкал да ходим при нея, що да плащаме наем. Само през трупа ми!

Благородно ти завиждам. У нас кенефът е само един, а сме четирима. Няма да ти казвам колко съм щастлива да намеря тоалетна хартия в кенефа. Като мома и аз исках хартията да е идеално сложена и рулото да се върти в посока, обратна на часовниковата стрелка като го поставиш с дупката срещу очите, така че да виждаш през нея. Подпъхвах края като в хотел, забърсвах кенефа с оцет и етилов спирт ежедневно. Сега съм доволна ако е свободен 😇, ама рядко е.  

С деца ще си щастлива да не е запушен кенефа и да има тоалетна хартия някъде. С нея те си бършат обувките, бюрата. Търкалят я по пода за заиграват котките. Днес в 4 сутринта отпушвах кенефа. Котаракът се изакал на дивана, та синът ми чистил и хвърлял в кенефа. Даже нямах време да ходя да вадя змията за отпушване от мазето. Сложих дебели ръкавици до над лактите и с ръка побутнах хартиите, които бяха поне половин литър като обем. Този трик ми го показа съседка с 3 деца 🤩. Допреди трика викахме водопроводчик, поне 3-4 пъти годишно и цакахме по 60-70€ да бръкне със змията и след 3 минути да си иде. Купихме и змия.

Искам някоя, отгледала едно или две деца да се изкаже по въпроса. То и аз като мома не щях у свекъри, не щях на село, не щях в къща, не щях в краен квартал, не щях и с мъж да живея. Няма лошо. Организирах си живота така, че да живея където искам, но опитът ми показва, че със свекъри е по-яко и по-голям купон. А с малки деца е най-добре в гората и без съседи на поне километър.

С под 1000 лева заплата и на квартира не бих и помислила за дете. И да срещна голяма любов, просто ще я изживея и всеки по пътя си.

Извинявай, ама що за ужас е у вас! Не можете да се организирате да се държат прилично децата ли? И ние четирима бяхме за една тоалетна ползватели, но никога не е било такова чудо, каквото описваш. Децата се възпитават в спазване на някакви хигиенни правила, а не да вършеят наред като мауглита. И като не можете да гледате животни както трябва - не се занимавайте! И друг път си описвала какво е у вас и в началото мислех, че е майтап, но явно не е майтап. За мен такова поведение на деца и такава липса на възпитание е недопустимо. Все едно някакви зверчета, а не човешки деца!

# 583
  • София
Не знам, но съм запомнила и щерката в банта с космите и брррррр

# 584
  • Варна
Чуден завой на темата, към wc-то. 😁
Младото семейство ще се откаже от деца и свекъри.

Общи условия

Активация на акаунт