Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 799
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Наизуст са приказките, че не се женят, защото не им стигали парите. Да, хората така си говорят - нямат пари за сватби, за жилища, за наем... Ами при това положение могат да се замонашат, ама не щат. Искат си всички екстри на живота. Интересно нямане е това.

# 661
  • София
Да, нямането е интересно - нямат, нямат, ама се оказва че нямат с определен партньор, а после изведнъж това нямане не им пречи, когато се залюбят с друг. Оправдания колкото щеш. А най-странно е поставянето на условия пред чуждите хора - да не се женят и да не раждат, докато не се обезпечат, иначе какво било да живеят с родители. На някои им е изгодно да живеят с родителите или поне по-малко неизгодно, отколкото да мизеруват самостоятелно. Всеки си прави сметката за какво е готов да плати цената.

# 662
Щом им е изгодно, добре. На мен не ми е. Аз питам ли ги за оценка що съм хвърляла пари на вятъра за наем?
Може и да се навия под един покрив със свекъри, но останалата част от предложението трябва да е наистина неустоима. А тя обикновено.. всъщност никога не е.

# 663
  • Paris, France
Като млада хич не се виждах да плащам наем, а да живея с гадже. Плащах си наема и живеех сама или със съквартирантки, като първоначално предпочитах със съквартиранти. За мене живот с гадже е все едно сме женени, ама не съвсем и като се скарахме и си иде, само дето съм го прала и ще трябва да търся нов човек, вече за съквартирант или да плащам целия наем. Прекарвала съм време с гаджета у тях, но си пазех квартирите за всеки случай.

Предпочитам да гледам малки деца когато другите вече имат деца в гимназията, отколкото да съм си профукала младостта в кърмене, доене и риене на лайна. Много от родилите рано познати се оказаха разведени с отлетели деца и без приятелски и социален кръг, защото докато ние сме развивали социални контакти, те са се врели с партньора някъде и парите им са отивали за режийни, които са двойни като има дете. Нямам против родилите рано, но на мене не ми се занимаваше.

И аз нямах с бивши и изведнъж заимах се ожених и родих 2 деца, но не съжалявам, че не родих от тях. Не бяха подходящите, като сме били заедно съм искала да правя друго.

Щом им е изгодно, добре. На мен не ми е. Аз питам ли ги за оценка що съм хвърляла пари на вятъра за наем?
Може и да се навия под един покрив със свекъри, но останалата част от предложението трябва да е наистина неустоима. А тя обикновено.. всъщност никога не е.

Е, не са на вятъра, разбира се. Удобния и спокоен живот сам, в желан град си заслужава. Ако се навреш със свекъри идвам с точилката. Точно пък ти!!!!!

# 664
  • София
Не е луд този, който яде баницата …..

# 665
Ако се навреш със свекъри идвам с точилката. Точно пък ти!!!!!
И в Кенсингтън ли не може?

# 666
  • Paris, France
Ако се навреш със свекъри идвам с точилката. Точно пък ти!!!!!
И в Кенсингтън ли не може?

И в Кенсингтън не може....... Това, защото свекърите с имоти в Кенсингтън не се врат със снахи.

Бе, ти се ожени в Кенсингтън! Според мене ще ти отива повече от Софето, ама си се вкопчил в тази София, откъдето половината сме избягали. По те виждам с англичанин или скандинавец.

# 667
  • София
Чужбина нещо по-по-най ли е или скандинавците и англичаните са нещо повече, та да са като свещения граал за българките?  Чужбина и чужденец е издигане в кариерата и социалната йерархия ли?

# 668
Абе да ви кажа със скандинавец май трудно се живее. Доста са особени. Аз имам доста приятелки омъжени за чужденци и последните години се върнаха с децата в бг. Гледам ги във фейса, че си записаха децата в български училища в родния град. Понеже вече не поддържаме връзка, тоест само снимки гледам, не ми е удобно да питам, не е моя работа, но ми шокиращо. Преди двайсет години, когато пред мен стоеше дилемата за брак, българин беше най-лошият избор, пък сега една по една гледам се връщат. Някои, с които поддържам по-близо отношения се разведоха с чужденците и си взеха българи.

# 669
  • София
Само защото на теб не ти стиска да се разведеш….

# 670
  • Най-красивата страна
Били сме кръстници на сватба с 10 човека.
Младоженците по дънки и ние също,родителите им присъстваха и двете им сестри.След ритуала-в един ресторант обядвахме и после кой от където е.
Това беше цялата сватба.Човек като има желание да сключи брак ,намира и начин.

За брака с чужденец-не е лесно,различен манталитет,различни навици...въпрос на адаптация.При някои се получава,при други-не.
Баща ми има 20 годишен брак с чужденка и знам какви усилия положиха и двамата.

За живеенето със свекъри.
Ясно е,че повечето не желаят да живеят в къщата на свекърите.
Но всеки се простира според чергата си.
Ако нямаш осигурено самостоятелно жилище и прилична заплата,за да плащаш наем,а искаш да си играеш на семейство-оставаш при свекърите и си траеш...

# 671
  • пустинята Гоби
Честно казано много чужденци са с много близък до нашия манталитет. И не говоря за някой от Балканите или Източна Европа. По принцип живота в чужбина не е лесен, а брака с чужденец е като брака с българин - зависи на кой ще попаднеш.

# 672
Абе хора какво значи - оставаш в свекърите? Те буква безгласна ли са - да дундуркат младите до 40-тата им година у дома? Мен това няма да ме споходи, нямало пари за квартира  -ала -бала. пари се изкарват, аз няма да се нервирам из къщи да се прескачаме и в свободното си време да гледам внуци, понеже младите са на купон примерно. Това свекърите някакви хора-роботи ли са?

# 673
  • Най-красивата страна
Аз познавам свекъри,които плащат  квартирата на младите,а тъстовете покриват сметките.Защото и двете семейства живеят в малки жилища и няма място.А младите вече са направили едно дете .
И това май също не е добър вариант.

# 674
  • София
Само искам да видя някой не как остава, ами стават четирима вкъщи Laughing

Общи условия

Активация на акаунт