Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 791
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Пак казвам, които свекъри искат, да живеят в дядовата ръкавичка. Това не бих си го причинила никога, защото не виждам и 1 полза, а само вреди.

# 676
Simple Smile Като дойде снахата да тропне с крак "тази къща е И на мъжа ми, негов свиден роден дом, наследството му, как така казвате, че детската му стая не е негова", каквито аргументи често се появяват и тук, ще видите тогава. Ако е по-наперена, и на вилата ще прати старите, да ѝ освободят жизнено пространство.

# 677
  • пустинята Гоби
Ей това искам да го видя да ми се случи, ще се лее кръв. Честно ви казвам, не знам коя чафка трябва да ми изпие акъла, за да се съглася децата ми да пребивават у нас с половинките си дългосрочно. Бррр.

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 09:53 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 678
Никога няма да ми се случи подобно нещо. Ако все пак стане, ще умра от смях Simple Smile След което пак няма да стане.

# 679
  • София
Ето защо:

# 680
Вие хубаво не щете, а колко са като вас?
Много ми е любим доводът ние сме живяли 3 поколения в 2 стаи, не е кой знае какво. Направо сърце не ти дава да му кажеш, че вашите сте живели четири човека в 3 стаи, кухня, баня и отделно тоалетна и пак понякога теснее.

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 10:02 от -Narcissa-

# 681
Хахаха, ама тази картинка с птиците, дето си изхвърлят чаветата от гнездото, се разиграва традиционно и редовно в целия западен свят! Някой да е чувал за пълнолетен западняк да живее с родителите? Няма такъв филм, заминават си под наем, търсят си мизерно жилище, ако имат мизерни доходи и така.
А бабата да идва да гледа внуци? Ааа стига бе. Идва да изпие едно кафе. Може да покани някое внуче на гости за един ден и стига толкова.

Обаче пък там не е толкова разпространено да имаш собствено жилище, много хора така и си остават цял живот под наем. Това е обратната страна на медала: щом си даваш парите за наем, не е сигурно, че ще имаш възможност да купиш свое жилище.

# 682
Статистиката друго говори за западняците, всъщност. Това, което май не е разпространено там, е да завлечеш половинката у мамини. Иначе млади необвързани и там си живеят с родителите.

# 683
  • СИ
Чужбина нещо по-по-най ли е или скандинавците и англичаните са нещо повече, та да са като свещения граал за българките?  Чужбина и чужденец е издигане в кариерата и социалната йерархия ли?

Допреди 15-20 години май си беше точно така. С годините стана ясно, че и в чужбина живеят предостатчъно оръфляци. Имам няколко познати, колежки и съученички, които се взеха с англичани, италианци и един американец май... Най-често виждам англичанина на една съученичка. Баси... Сто процентов мизерник. Идват всяко лято на море. От километър се вижда, че нямат два лева в джоба. Ама британци...

# 684
Статистиката друго говори за западняците, всъщност. Това, което май не е разпространено там, е да завлечеш половинката у мамини. Иначе млади необвързани и там си живеят с родителите.
Нарциса, не съм чела статистика. Пиша само какво съм видяла.
Един млад необвързан съм видяла да живее с майка си, плащаше й наем.

# 685
  • пустинята Гоби
Хехе, моите близки, които са омъжени за чужденци са много добре финансово. На всички мъжете им са образовани и с много добре професии и реализация.

# 686
Дори родителите да не искат N поколения да са в едно гнездо, понякога поколението отказва да се изнесе и да се пере само. Имаше една потребителка, която питаше как най-накрая да отдели сина си - мисля, че ок. 35 годишен, - който не искал да се дели от майка си и баща си, отделен апартамент му купили - не искал под наем, - и пак отказвал, накрая май бяха решили възрастните да се изнесат и да не му правят стая на новото място.
И да ви кажа, не мисля, че такива случаи - възрастни хора да не се пускат от родителите дори при наличен подходящ имот - са рядкост.

# 687
  • Най-красивата страна
Аз съм виждала пълнолетни хора да живеят с родители в Германия.
Докато бяхме студенти и живеехме на квартира.
На горния етаж на къщата живееха хазайката с двете си неомъжени пълнолетни дъщери.
Съседите на баща ми пък живеят заедно с пълнолетния си син.
В квартала в който живеехме хората бяха все със собствени къщи и даваха етажи или стаи под наем .

Мои приятели германци си купиха жилища на изплащане.
Ще плащат години наред,ама държат да е тяхно.
Обаче те и двамата са  зъболекари.

Но такова чудо да се ожени някой , да заведе половинката си в къщата на родителите си и да се размножава в детската стая,не съм виждала на запад..

# 688
Най-често виждам англичанина на една съученичка. Баси... Сто процентов мизерник. Идват всяко лято на море. От километър се вижда, че нямат два лева в джоба. Ама британци...
Да те питам, колко ти излиза всяко лято да ходиш до Англия на почивка?
Сега сериозно, малко трудно ще стане да са наистина оръфляци , пък да пекат дупета на небританско море всяко лято.

# 689
  • СИ
Хехе, моите близки, които са омъжени за чужденци са много добре финансово. На всички мъжете им са образовани и с много добре професии и реализация.

Естествено. Коя ще си признае, че е гризнала дървото? На приказки всички са ударили бингото.      Stuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт