Избор на прахосмукачка - 5

• 54 495
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря ти. Моята си беше уникална преди да я удавя. Но имам наблюдение на такава с турбочетка и филтър, не съм очарован.

Няма прахосмукачка без хепа филтър, иначе не могат да постигнат супер очистване. Когато ги разграничаваме става дума за основния филтър, който събира 99% от праха - той може да е торбичка, воден или циклон в контейнер. След него има още един предфилтър, който събира 0,99% от изпуснатия от контейнера прах и последните 0,1% се събират в хепа филтъра. Цифрите съм си ги измислила, нямам претенции да са точни, но дават представа.

Така че наясно ли си какво имаш предвид с това "имам наблюдение на такава с турбочетка и филтър, не съм очарован" ?  Иначе както казах, на теория прахосмукачката на нашите е същата като моята, но пет пари не струва в сравнение с моята. та - всякакви има.

# 436
Благодаря! Ще се радвам да се включи The Third с мнение за Миле-то.
Благодарение на вашите съвети купих за нашия дом пералня и сушилня Миле, както и за свекърва ми,  та затова полюбопитствах и за прахосмукачката.

п.п. Понеже срещах мнение в темата за миризма по време на чистене от Ровента, да споделя, че моята прахосмукачка не отделя никаква миризма. Изхвърлям контейнера след всяко чистене, изплаквам, подсушавам и прибирам. Пера филтъра, който е върху контейнера през определен период.
На Миле торбичките наистина издържат по-дълго от обикновените. Не е както е казал консултанта 4-3 месеца, защото то зависи каква площ чистиш и колко е замърсено. Правилно е да се каже, че ако при нормална хартиена торбичка при запълването на 1/3-та  от обема и вече ще започне да се усеща загуба на смукателна мощност то при торбичките на Миле тази загуба ще започне да се усеща при запълването и на 80%. Обаче торбичките на Миле са няколко пъти по-скъпи от нормалните и предимството им се обезсмисля до известна степен.

Васил Василев,
Няма голям избор при прахосмукачките с моторизирани четки. Miele и Sebo имат такива модеи. Скъпи са! Модели с торби са и са консумативите също са им скъпи. По голям избор има при вертикалните. Там има модели на Дайсън /ако не са се изчерпали вече запасите след преминаването на Дайсън към безжични/, има Shark, които също имат циклонни. Сигурен ли си, че 35 годишния Вампир има HEPA филтър? И ако има откъде намираш резервни за подмяна?

# 437
  • Велики Преслав
Може би Ви подведох малко. Прословутия и hepa филтър, представлява твърда гъба, дебела около 1 см, оребрена,  и за това аз я оприличих на такава. Има го след торбичката и на издухващата част.

# 438
Хепа филтрите не са гъба, а по-скоро филтърна хартия нагъната на хармоника. И се слагат най-последни, на самия изход на прахосмукачката. Предният филтър пази двигателя и самата прахосмукачка, докато хепа филтърът осигурява супер ниската емисия на прах обратно в помещението. Ето няколко такива за различни модели:

https://techmart.bg/assets/techmart/img/products/15649/image/gor … c1_1265266157.jpg

https://static.tetshop.bg/resources/27537_423402_8288437.jpg

https://www.home-max.bg/static/media/ups/cached/89e80d060c8b08f2 … bbc34fb98c558.jpg

# 439
Моят хепа чат- пат го наглеждам и поизтупвам, сивее след 4 месеца употреба.
Обаче 100 на 100 част от мръсотията излиза, филтърът отвън е бял, но пластмасите около него хич не са, стабилно количество чернилка пада .

# 440
  • Велики Преслав
Сега го огледах. Филтъра няма нищо общо с Хепа, аз съм се заблюдил, но прилича. Дебел около 1 см и оребрен, със сходен вид.
Обаче, аз още повече клоня да си я ползвам активно, понеже нужда от четката и имам, а и изхвърлянето на торбичката и е много удобно.....директно в контейнера 😆.

# 441
Моят филтър след 20-тина пускания сериозно посивя, но пък осезаемо намали дразнещите прашинки.

А това споменаване "у родителите ми има филипс и не става" за какво се отнася? Понеже втора Филипс купуваме, една за баба и една за мен, идеално чистят и двете, по-назад съм описвала. По-удобна е от Самсунг. Леля ми си купи една прехвалена Ровента - не чисти толкова добре, колкото обещава. Освен това някаква пластинка се показа до четката, която закача килимите и ако не внимаваш драска паркета.

Бош вертикална безкабелна ползвах доста време и не съм особено очарована. Лека и удобна, но се отваряше трудно, пълни се на всяко минаване, а за ръчна се ползваше само с максимална мощност, което значи няма и минута издържливост на батерията. Новите модели уж били подобрени, но тя като вертикална на нормална мощност смучеше колкото ръчната ми от Лидл, при пет пъти разлика в цената.

# 442
А това споменаване "у родителите ми има филипс и не става" за какво се отнася? Понеже втора Филипс купуваме, една за баба и една за мен, идеално чистят и двете, по-назад съм описвала. По-удобна е от Самсунг. Леля ми си купи една прехвалена Ровента - не чисти толкова добре, колкото обещава. Освен това някаква пластинка се показа до четката, която закача килимите и ако не внимаваш драска паркета.

Ами още като я хвана и усещането е за нещо нестабилно, нищо че е с метални тръби. Циклонът е лош и филтърът много бързо се задръства. Четката не е толкова добра като на Ровентата, на която пък нищо не и стърчи. Смуче по-слабо и чисти по-зле.

Разбира се, може да е разлика от модел до модел. Но това е моето впечатление.

# 443
И Керхер имат турбо четка, но за моя модел с воден филтър се купува допълнително като аксесоар. Доволен съм както от прахосмукачката, така и от турбочетката.

# 444
Някой с тази https://www.technopolis.bg/bg/Prahosmukachki-bez-torba/Prahosmuk … S41SIL66/p/812963 ?

На нашата моторът сдаде багажа и търсим нова. Имаме голямо куче, което постоянно се скубе и ни трябва нещо мощно и сравнително тихо, което да издържа и на по-големи натоварвания. Приемам и други предположения. Държа да не е с торбичка и ще е добре да има регулация на силата на засмукване.

# 445
  • гр.София
Здравейте,
Въпросът ми е към притежателите на Dyson V15 (или като цяло Dyson). Случвало ли ви се е да спре задвижващият елемент в главната глава за килими.
Моята прахосмукачка дойде вчера и сложих главата за да почистя килима, но на 3-та минута ролката вътре спря да се върти.
Писах на сервиза в България, но не знам дали ще уважат гаранцията ми, защото уредът е закупен от чужбина.
Голям съм карък Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 10:37 от semiramida

# 446
  • София
А батерията има ли достатъчно заряд? Да е дръпнала някоя клечка за зъби, фиба или нещо подобно?

# 447
  • гр.София
А батерията има ли достатъчно заряд? Да е дръпнала някоя клечка за зъби, фиба или нещо подобно?
Батерията е заредена, прахосмукачката работи, само въртящият елемент не се върти.
Отворих четката, извадих ролката, но не виждам нищо заседнало. Не е и от прахосмукачката, защото като сложа малката турбо четка, с нея няма подобен проблем.
От сервиза на Dyson не могат да ми помогнат, писаха да се обърна към регионален такъв. Те пък от своя страна ми казаха, че гаранцията не важи при тях щом уредът не е закупен от България Simple Smile

# 448
Някой с прахосмукачка от robomax? Тази, която харесах е със 100+ лева разлика при тях и друг сайт, но ги чувам за първи път.

# 449
  • София
The_Third, относно този твой коментар:
... Васил Василев,
Няма голям избор при прахосмукачките с моторизирани четки. Miele и Sebo имат такива модеи. Скъпи са! Модели с торби са и са консумативите също са им скъпи. По голям избор има при вертикалните. Там има модели на Дайсън /ако не са се изчерпали вече запасите след преминаването на Дайсън към безжични/, има Shark, които също имат циклонни. ...
Дали под "моторизирани четки" имаш предвид така наречената "тупалка" при Rainbow?
Гледала съм само при една демонстрация преди над 20г и това, което съм запомнила - Rainbow произвеждат удар с моторчето на тупалката.
Аз искам прахосмукачка с воден филтър и такава тупалка.
Оставам с впечатление, че производителите наричат "турбо четка" една проста спираловидна четка в отделна приставка, която освен да прокъса дамаската какво друго може да свърши?
Искам да почиствам възможно най-ефективно матраци и мека мебел, заради алергии.
Килими няма Simple Smile
Разглеждам тези модели, но Arnica не мога да видя на живо и да сравнявам.
(имам  Samsung с воден филтър )
Arnica, Bora 5000 eMAG.bg
https://www.emag.bg/prahosmukachka-2400w-voden-i-hepa-filtyr-tur … 000/pd/DZZ830BBM/

https://www.emag.bg/perjashta-prahosmukachka-bosch-2100-w-filtyr … ID=49#description

https://www.emag.bg/prahosmukachka-s-vodno-filtrirane-karcher-ds … 22&scenario_ID=49

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 11:23 от ЗаСлон

Общи условия

Активация на акаунт