Непрестанна умора

• 10 605
  • 139
  •   1
Отговори
# 120
С лекари се опитах да говоря, но без успех.
Разбирам те напълно, но самолечението не препоръчително. Тук можеш да получиш насоки, които след това да провериш при лекар. Не ти препоръчвам обаче сама да действаш. Отиваш при следващия, докато откриеш правилния.
В здравния има препоръки за ендокринолози, разгледай и избери.

# 121
Ще видя какво ще ми каже тази, но и тя само за стрес говори, макар да има предвид емоционален, а не от промяна на начина на хранене и движение. Все едно предисторията я разказвам на стената, при всички лекари така. А по принцип няма как да се различи по изследвания какъв е вида "стрес", все хипоталамична аменорея се води /доколкото знам/. А само ако знаеха лекарите през какъв стрес съм преминавала през годините преди да стане това... Иначе каза, че ЛХ и ФСХ били малко високи този път, не ниски, но защо - пак до там...

# 122
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Имаш ли влечение към чипсове, снаксове и солени храни?

Питам не толкова дали ги ядеш, а дали ти се ядат

# 123
Да на мен ми се ядат все нещо да слагам в устата?

# 124
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Rosé, тялото не може да обработи повече от 30гр протеини на хранене. Всичко друго го преобразува в глюкоза и се складира в черния дроб.

Когато балансът е нарушен, трудно се връща хомеостазата и е добре да не сравняваш “преди” и “сега”.

Моят ЛЛ твърди, че било клетъчен стрес и нямало общо със стреса отвън.
Не успя да ми каже как да го намаля или отстраня.

Аз аменорея никога не съм имала, макар и до сега да съм с поднормено тегло.
Даже преди 2г бях доста болна, 4-5 дена не се хранех  нормално, кърмех 6-мес.бебе и пак не ми е спирал цикъла. Тогава доста отслабнах.

# 125
A възможно ли е да липса протеин?

# 126

Да, определено, точно солено, усещам нужда от сол.

# 127
А то така ли е протеин мога ли на прах да взема? За сладко солено постоянно аз усещам?

# 128

Да, определено, точно солено, усещам нужда от сол.

Не съм лекар
Но е възможно да ти липсва аминокиселината Глутамин
По принцип се съдържа в пилешкото, рибата, зелето, спанака, лещата, соята

Метболизира се до глутамат

Може би ти си от малкото хора, за които ще е полезно да хапват храни с мононатриев глутамат
Може да пробваш с китайско, соев сос и такива

Или да попиташ лекаря си, дали може да приемаш глутамин и дали, според него би повлияла положително състоянието ти

Прочети за глутамина

# 129
Нуждата от сол мога да я "задоволя" с каквото и да е солено, не само с чипсове и снаксове. Това ме навежда на мисълта, че наистина е заради солта, не заради глутамата или самия вкус. Дори и от солницата съм взимала с лъжичка - същото. Понякога ми е лошо и се оправям само така...

# 130
за глутамина си мисля, заради хипоталамична аменорея

Но си помислих, че може тялото да ти дава сигнал като те влече към храни, съдържащи глутамат, който обикновено е в съчетание със натрий в тези вредните храни

Иначе глутамина помага на тялото да се отърве от стреса, да натрупа мускулна маса, подпомага освобождаването на  лутеинизиращ хормон-освобождаващ фактор, отговорен за освобождаането на друг хормон (фоликулостимулиращия), който регулира процеса на узряване на яйцеклетките

Хора, които са страдали от недохранване имат липса на тази аминокиселина

Нищо не ти коства да попиташ или да пробваш

Нар. се L- глутамин

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 19:14 от Роузи

# 131
Може, но преди аменореята "пилешкото, рибата, зелето, спанака, лещата, соята", които си писала, че съдържат глутамин, много често присъстваха в менюто ми. Не мога да пробвам с всички хранителни вещества, които съществуват.
Не мога да мисля повече... Лекарите надълго и нашироко обясняват каква не е причината, но не и каква е. За прогестерона, който ми е към 0 - просто кратка констатация, че е нисък, но за "стреса" цяла лекция...

# 132
А то така ли е протеин мога ли на прах да взема? За сладко солено постоянно аз усещам?
В никакъв случай не взимай протеин на прах ако няма да спортуваш. Омазнява много, качват се килограми. Относно храненето-няма как да се ядът чипсове и шоколади и да чакаш здравето ти да блести. Ти си ми почти наборка и понеже една година бях само по болници не за мен - развих хипохондрия. Мисля, че отиваш към там. Обърни си и ти внимание на психическата ти нагласа. Не го пиша с лошо, пиша го от опит. Тези дни съм малко по-добре защото реших, че по-добре да се влача навън, отколкото да се залежавам.

# 133
Да но при мен може би е от б12 страшно много ниско е така че утре съм на лекар ти пускала ли си б12?

# 134
Да но при мен може би е от б12 страшно много ниско е така че утре съм на лекар ти пускала ли си б12?
Абсолютно всичко, което се сетиш. Единствено ТСХ ми е високо, днес съм на преглед при ендокринолог. Първоначално бях в голяма паника, понеже съм енергичен човек и не очаквах просто един ден да се събудя и да съм без сили. Млади хора сме, ще се справим

Общи условия

Активация на акаунт