Непрестанна умора

• 10 620
  • 139
  •   1
Отговори
# 90
Лабораторията е посочила границите 3.3 - 6
Вашата стойност е нормална.
Скрит текст:

Отклонения имате при тези показатели, проблемът е в тях:
Скрит текст:

Ако нямате доверия на ендокринолога си, потърсете второ мнение. ТСХ-то също е високо, нищо че се води в норма. Трябва да е под 2.5, даже под 2.
Докато го направите, хранете се безвъглехидратно и спазвайте предписаното.

# 91
А ТСХ за какво да е толкова трябва не е ли в норма? Демек това на какво е? И мога ли да пия също така и зелен чай?

# 92
Щитовидна жлеза.
Тя, инсулина и Б12 са свързни.
При здрав човек ТСХ е 2 и под 2.

Тази граница, която дават лабораториите е правилна, но ако изследването се пуска в момента, в който е пикът на стойността, а това е посред нощ. Сутрин е наполовина. Т.е. ако в 23 ч. е 4.2, сутрин, когато се взема кръв, трябва да е 2.1.

"Нивото на TSH варива в различните часове на денонощието: максимумът е в 23 часа."
https://www.synevo.bg/tsh-thyreotropin/

# 93
Не се сърди, човече, а ако човек е с объркан денонощен ритъм, например му се спи през деня, а през нощта - не?

Според вас ендокринолог как би коментирал това:

Тя назначи само кортизола, за всичко друго ме пита само за фамилна обремененост, погледна ми ръцете и лакътя, каза "добре" и това беше... Никой лекар не се занимава с инсулинова резистентност, още по-малкото пък, ако е в начална степен, човек е в съвършено здраве за тях, аз такива впечатления имам...

# 94
Е да ама пък ето тук показва други стойности а и гушата ми гледаха? Тука стойностите погледнете ги а тука вижте какво откриват но за високия пролактин не тук е висок в другите не е това е относително ама тестостерона? А незнам и за кортизола да не е висок?

# 95
Другата седмица щяла да ми прави ехография на щитовидната жлеза. Значи и на вас ви гледаха ръцете, така ли? Това защо - не знам. Аз си бях оправила сухата кожа точно като намалих всичко въглехидратно и вредно, но при мен е една друга история.
В крайна сметка някаква диагноза поставиха ли?

# 96
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
До  колкото разбирам тироидните проблеми и инсулиновата резистентност, могат да доведат до високи нива на тестостерона.

Организма е система с крехък баланс

Оказва се, че ако се храните с много сладки храни, с времето киселинността на стомашните сокове намалява. Това може да доведе до рефлукс, до лошо усвояване на вит B12, което води до вид анемия, до проблеми с тироидната жлеза, може да доведе до инсулинова резистентност и всичко това до разбъркване на хормоните.

Вече не знам дали с промяна в храненето може да се обърне процеса. Но се препоръчват кисели храни, ябълков оцет сутрин, туршии, кисели краствици и такива ...

Иначе с времето, при всички хора, киселинността на стомашните сокове намалява, което води до хормонални проблеми и проблеми с червата, защот много бактерии и гъби, успяват да преминат киселинна бариера, която са имали преди

По принцип, си идете на лекар и си пийте лекарствата, но съчетайте това и с промяна в диетата
Това е моят съвет

# 97
Да а сладкото с някаква билка не мога ли да го заменя защото може малко при мен да е на психика да ям толкова и незнам с какво да убия тоя глад дайте съвет?

# 98
с лимони, грейпфрупи, кивита

може лимон със захар да ядеш и да я намаляваш, с времето толеранса към вкуса на сладко ще ти падне

Пробвай, няма как да знаеш дали при теб ще се получи

# 99
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Джони, с теб да се говори има смисъл, колкото с ТВ да се дискутира. Не се обиждай, но на абс. всеки твой въпрос беше отговорено многократно.

Няма хапче/билка/цяр, който да вземеш и всичко да се оправи магически. Ще трябва да си нарушиш комфорта и да се напънеш.
Спорт, диета, ограничаване на сладкото, дисциплина. Комбинирай моля с нещо за сивото в-во - за начало чети книги, решавай судоку.

Млад човек на 23г с толкова занемарено мислене, преддиабетно състояние - тъжно е просто!

# 100
Ама ти си знаеш от инсулиновата резист аз ти казвам че тая умора не е от това защото и преди инсулина да се вдигне и тн бях с нея как да го обясня незнам вече че и преди да съм в пред диабет я имах???

# 101
Ама ти си знаеш от инсулиновата резист аз ти казвам че тая умора не е от това защото и преди инсулина да се вдигне и тн бях с нея как да го обясня незнам вече че и преди да съм в пред диабет я имах???

Умората е от анемията и дефицита на B12

А те са заради някаква чревна инфекция,
чревни паразити
или диетата,
бедна на тези витамини и богата на захари

Виж тука какво намерих

Анемия, свързана с липса на витамини

# 102
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пиша за последно, макар да е безсмислено: започваш от ИР, защото става най-бързо и лесно (диета,спорт) и защото нанася много щети в тялото.
Като падне инсулина, ще се вдигне феритина - обясних ти защо.
Докато взимаш Б12 феритинът пада, ерго трябва преди това да го вдигнеш!
Та, като закрепиш инсулина, почваш с Б12 и каквито други липси имаш.

Ако не можеш да се напънеш да спортуваш, гледай всеки ден да вървиш по 5-7 км, бърз ход.

Всеки друг въпрос го задай на лекаря си. Умората може да е от много неща. Може и от автоимунен процес да е. Тук никой не може да те диагностицира.

# 103
А примерно както казваш за анемия води като този витамин б12 взимам ще ме дигне ли ще оправи депресията аз бях взимал fortex с б12 и б6 и 5HTp първия път като изпих много добре се почувствах но незнам от коя съставка е дали не е от б12?

# 104
StrangeRose, според мен ще каже, че няма проблем и много вероятно е да няма. Но ако искаш, можеш да си пуснеш сама едно натоварване с глюкоза, трикратен профил захар/инсулин и да се види.

Т.е. редовно си изследвала инсулин, правила си натоварване с глюкоза? Защото ако не си, няма как да знаеш дали всичко е било наред и преди.

ТСХ-то затова се мери няколко пъти, за да се види дали скача над 2.5. Ако е доказано с изследвания, че в определен период е над тази граница, проблем има. При здрав човек не се вдига толкова.
Високият пролактин насочва също към щитовидната.

За желанието за сладко - то идва и от сладкото. Самото сладко пристрастява. А богатата на въглехидрати и сладко диета води до ИР, дори без да имаш предпоставки за това. Без значение какво е довело до инсулин 15+, лечението е спиране на въглехидратите и спазване на назначените лекарства. Но това вече лекарят ти го е обяснил.
В началото става само с воля, Глюкофажът много помага също. Скоро след това изчезва желанието за сладко. Но ако само питаш и си търсиш "вратичка", нищо няма да се получи. Не отговаряй на всеки наш отговор с въпрос, а стисни зъби и направи каквото ти е казал лекарят. До няколко седмици ще усетиш огромна промяна и мотивацията ти ще се повиши. Но трябва да си много стриктна в началото. Като се нормализират нещата ще можеш да включваш разни цитруси и десерти с черен шоколад, примерно шоколадов мус. Когато нормализираш инсулина и свалиш излишните килограми, ще можеш да се върнеш и към сравнително балансирано хранене.
Но ако не го направиш рискуваш диабет и цял живот без въглехидрати.

Млада си и тялото ти още има сили да се бори, нагоре е по-трудно, не си го причинявай.

Общи условия

Активация на акаунт