Непрестанна умора

• 10 596
  • 139
  •   1
Отговори
# 30
Трябва да вкарате в норма ТСХ, преди да пробвате за дете. Когато реших да действам за дете, и аз бях около тази стойност. Постепенно я смъкнах до около 3,5, лекарят ме предупреди да не пробвам, докато не стигна до 2,5. И през цялата бременност се следих и пих лекарства.
Вижте и Б-12, за мен и там ще трябва да попиете/попръскате добавки.
Д-то около 50 ли е?
Витамин Д е  107
asyalein - Първите 10,15 мин съм добре след като се събудя. После ставам парцал. Понякога за кратко към 20ч вечерта пак живвам малко.

# 31
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Питам какво правиш след тези 10-15мин. Закусваш ли, лежиш ли, движеш ли се....

Може и надбъбречните жлези да са ти изтощени, оттам кортизолът ти да е нисък (сутрин обикновено е висок, може би затова се чувстваш добре).

# 32
Сутрин правя закуска и ям. Заради ниско кръвно от малка съм свикнала така. И след закуска когато започна да чистя вкъщи - рязко спада силата ми. И до там... Така съм последните дни. Миналият месец си ходех на фитнес и пак имаше умора, но не толкова силна. Старая се да пия колкото мога вода. Не пия, не пуша... Старая се да водя здравословен начин на живот. Освен стресът, през който минавам. Четох сега в интернет за някакви тумори стресирах се още повече... Питах познати и те са имали проблем с ЩЖ ама чак такава умора...

# 33
  • София
А с килограмите как сте? Натрупване на телесна маса в поясната област?

# 34
1.73 съм висока, 54 кг съм. Мъча се даже да кача още 3 кг поне.

# 35
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
И аз съм с тези мерки, след две раждания, но си имам хипофункция и Хашимото.

Започни да си водиш подробен протокол какво закусваш и как се чувстваш след това.
При мен беше абсолютно същото и се оказа, че имам хран.непоносимост.
Пробвай в началото да ядеш само едно нещо ( една ябълка или един банан или яйца,т.е clean eating) и да хванеш кое не ти влияе добре.

# 36
Така се чувствах преди 2 години,когато страдах от депресия.Нямах грам сила ,бях силно изтощена и не ставах от леглото.Най-зле се чувствах до обед.Мислех си,че съм болна от нещо много страшно.Отне ми време да проумея,че психическото състояние води до реални,осезаеми физически проявления.Депресията никога преди не ми е звучала като нещо сериозно, но всъщност не е така.И аз ходих до всички възможни лекари и пуснах всички изследвания,оправих се с антидепресанти.И на мен ми просветваше към 20 часа,не знам защо.

# 37
  • София /Абсурдистан
И аз имам подобни симптоми, оказа се щитовидната жлеза - хипофинкция и Хашимото , че и анемия. Още не мога да се оправя, но аз съм след лъчелечение и е сложно.

# 38
И аз имам подобни симптоми, оказа се щитовидната жлеза - хипофинкция и Хашимото , че и анемия. Още не мога да се оправя, но аз съм след лъчелечение и е сложно.
Вчера бях до личната с направление и според нея имам хипофункция и Хашимото. Как сте с кг? Отслабвате ли или пълнеете? Как е апетитът ви? Моят се мени или ям много, или изобщо

# 39
  • София /Абсурдистан
Аз изобщо не огладнявам, което е добре, но килограмите си стоят. Много качих след лечението, половината свалих, но другата половина си стои.

# 40
Имах 7 дни пауза от Ясмин и започвай да се чувствам по-добре. Вчера ми беше първото хапче от новата опаковка и днес чак съм труп. Най-вероятно тези хапчета бъркат всичко. След седмица съм на ендокринолог ще прецени как да процедира, но със сигурност си мисля, че ще иска да спра Ясмина... А тези кисти пак като започнат не ми се мисли...

# 41
Депресия според мен трябва да се изключи като причинител на точно тези симптоми.
Аз лично съм сигурна. Ако изобщо има значение. Според мен депресия и рани чувства могат да имат голямо отражение. А баланс не се възстановява лесно.
Но разбира се първо се проверява всичко останало и то от лекар.

# 42
Здравейте имам умора постоянно правих изследване на висок тестостерон ми изписа в 3 лаборатории различно в рамус беше 0. 45 другите по 2.58 до 3 инсулин пусках ми е 15.80 отделно б12 ми е нисък незнам на какво се дължи дайте предложение захар иначе на гладно е 4.34?

# 43
Здравейте имам умора постоянно правих изследване на висок тестостерон ми изписа в 3 лаборатории различно в рамус беше 0. 45 другите по 2.58 до 3 инсулин пусках ми е 15.80 отделно б12 ми е нисък незнам на какво се дължи дайте предложение захар иначе на гладно е 4.34?
Инсулинова резистентност вероятно. Видях, че сте писал и в другата тема. Не очаквайте за 10 дни лечение да се оправите. Спазвайте стриктно предписаните лекарства и хранителен режим.
Най-добре е било да се направи натоварване с глюкоза преди да започнете Глюкофажа. При мен стойностите бяха подобни. При натоварването пикът на захар и инсулин не беше на 2-рия час, както е при здрав човек, а литнаха в небесата на третия.
С Б12 също трябва да сте упорит, аз моят го вдигнах на почти 500 от 207, само с хапчета, без инжекции.

# 44
А б12 има ли нещо общо в слабост в ръцете усещам и постоянна умора?

Общи условия

Активация на акаунт