Коремчето издава ни вече, че през Март ще гушкаме бебче! 💙❤ тема 3

• 37 719
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, имам помпа за кърма Медела, ръчна. Дали тази част е единствената, която има нужда да се замени с нова? Искам да си купя частта и отделно да измия и стерилизирам всички останало от помпата. Дали ще е в добър вид за бебче?

# 511
Да тази част е добре да се подмени. По желание  може и фунията и шишето, но честно казано, ако ги стерилизирате няма проблем. Моята си е ползвана само от мен, смятам мембраната да сменя само.

# 512
  • София
Момичета, един въпрос различен от доктори и прегледи ..
Как се справяте със свекървите ? Нещо моята рязко почна да дава мнение там където не е поискано. Усещам че ще избухна и за момента отговарям само с “ рано е още, има време “ . Но ми се струва, че с напредване на времето ще става по-зле 😂 Какъв е вашият опит ?

# 513
  • sofia
Относно свекървата, може би е добре деликатно да й кажеш, че сами искате да взимате решения, пазарувате или каквото не ти харесва.
Моята не се бърка, казала на таткото оня ден, че те искали да купят всичко за бебето, ама ние да си го изберем. Било рано още и за това не казала на мен. Не ме притеснява изобщо жената.

# 514
Аз моята я отрязах още в началото, когато им казахме. За мен не е нормално да ни се бърка с каквото и да е. Казах "Аз непоискани съвети не давам, съответно и не искам." И за котката веднага имаше мнение, но като я скастрих, се отказа. Сърдеше ми се известно време, но й мина Simple Smile Засега не се бърка, но има време до раждането. Ще видим дали ще се наложи отново да се "съветваме" Stuck Out Tongue Winking Eye

Момичета, един въпрос различен от доктори и прегледи ..
Как се справяте със свекървите ? Нещо моята рязко почна да дава мнение там където не е поискано. Усещам че ще избухна и за момента отговарям само с “ рано е още, има време “ . Но ми се струва, че с напредване на времето ще става по-зле 😂 Какъв е вашият опит ?

# 515
С моята за първото дете имахме размяна на реплики, защото искаше да си дава мнението за всичко (непоискано) и по-трудния начин разбра, че аз сама всичко ще избера и купя. От нея беше кошарата, аз си я избрах, а тя я плати + матрак и спалните комплекти.
Сега за второто изобщо не се обажда, знае си вече да не се меси в нашите, особено пък в моите, неща.
По - скоро мисля, че ще има фаворитизиране от нейна страна, защото баткото е кръстен на покойния ми свекър, а малкият ще е на баща ми. Забелязвам, че не се вълнува за второто и купува играчки на баткото с извинението, че били "подарък от дядо му", но и това скоро ще спре, защото взе да се насъбира.

# 516
Моята беше излезнала извън релси с първото, за второто обаче не е особено заинтересована, защото вече е изтощена от първото, което и за един уикенд може да им стопи лагерите Grinning
На мен не ми се влиза в излишни спорове, те големи неща за първото не са купували, основно дрехи, а за едни дрехи да влизам в спор, ами мерси, пестя си силите. Ако нещо ми харесва от тях ползвам, ако не, ги прибирам, а, си купувам неща, които ми харесват и така.

За гледане не се е бъркала много, защото аз се оказах по информирана от нея. Може да се каже, че много от нещата аз съм й казвала/показвала как става и на какво държа. Но пък сега няма грешка, ако се наложи да прави нещо, но тработи, така че едва ли често ще й се налага.

# 517
Към момента и аз само казвам, че е рано и има още време. До кога ще издържа и аз не знам… На съпруга ми няколко пъти му избухвах заради непоискани мнения и бъркане в нашите работи от роднини. Даже и моята майка съм я стегнала. Знам, че всички се вълнуват, но са важни желанията и мнението на бъдещите родители, а не на роднините.

# 518
  • София
Аз още не бързам с нищо за купуване, просто споменах какво харесвам и тя " Че това за какво ти е , може еди какво си да се вземе" после стана въпрос за ваната , защото ми се струва, че на стойка ще ми е по-удобно" взимаш един леген и на масата, не ти трябва нещо специално" , да първо дете ще ми е ама все пак ... И в началото като казах, че ако е момиче ще се казва Адриана , направо реакцията беше все едно не знам какво съм казала, имала видиш ли позната която се казвала така - не била добър човек. Направо паднах. А и да не говорим, че не се иска нищо от тях за купуване. Ние с ММ сме си направили сметката и знаем горе долу от сега какво искаме и сме си пресметнали нещата. Простоо някоя от вас ако знае някоя мантра за спокойстие .. моля да сподели

# 519
Моята също се обажда, аз се правя на луда. Сега точно преди малко ми каза, че никога няма да обича никого повече от синът си. Офффф, да си гледа работата. Аз само викам да, да после ще правя каквото си искам. Тя ми се сърди, защото искаше момиченцето, което чакаме да е с нейното име и аз категорично отказах. Нито на мъжа ми му харесва, нито на мен.

# 520
Ами с първо внуче май всички са така, трябват здрави нерви Stuck Out Tongue Winking Eye

На мен със стойка ми беше много удобно между другото, защото къпането ни беше в кухнята, не в банята, така че както на теб ти е удобно, така ще направиш. Аз обичах да се глезя и си имах много "специални" неща, то какво толкова им е специалното де, но каквито улеснения съм поискала съм си взела - стойка, вана с източване, възглавничка за къпане, кош за памперси, нагревател и др., които сега не се сещам. Всичко съм си ползвала в общи линии, и нея научих да ползва Grinning

А името пък въобще не сме го съобщавали, казахме че ще разберат като се роди. Е бяха разочаровани, че не е на някой от тях, после свикнаха.

# 521
Моята е на 2000км от нас, през ден ми пише да види как съм. Мила е, не дава съвети, нито мнения, ако не съм ги поискала…

# 522
  • София
Оо за името в голяма драма , защо не съм искала да го кръстя на майка й. Аз обяснявам че много мразя нероден Петко, в 16 седмица съм има време за име и за всичко. Не съм много ЗА идеята да е кръстени на някого. Искам да си има неговото име , българско име ( не съм Илон Мъск ) и да си носи неговата съдба. Всички мои познати имат проблем с тези имена и все има някой сърдит накрая. Както имаше един лаф “ Казва се Светльо на дедо му Лампи “ 😂😂😂
Луда работа е , завиждам на тези чиито свекърви са далеч и не се месят. Като отговарям с “ да да добре “ се връщам в ученическите години, когато наще искаха да се прибирам от игра пред блока 😂😂😂

# 523
Ооо аз моята съм я отбила от доста време. Тя си говори само с ММ по телефона, виждаме се от неделя на неделя ( понякога и по-рядко). Ако нещо мрънка на ММ той е достатъчно съобразителен да не ме занимава с излишни приказки.
Все пак е на 70 години и не е гледала дете от 45, така че и за себе си знае,че не е много компетентна.

# 524
  • София
Моята ми предложи да ми извади дрешки, които пазела от 30 години. Тук само замълчах и просто ми беше края.
Радвам се, че не съм само аз с тези преживявания 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт