Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №22

• 21 009
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Привет.
От Хилал:

Якут, когато имаш повече време, разкажи историята на Зюлейха и Юсуф, че днес я търсих в интернет, но я намерих само на турски, а ми стана интересно.

# 256
Привет!
Тони, добре дошла в Чукурова! Heart Радвам се, че не си устояла на изкушението и си изгледала всички серии. Hands Clap Летните сериали са леки, да, клише след клише... и мен бързо ме отказаха. От тазгодишните нито един не изгледах докрай. Grin
Дългите коментари да не те плашат, те са отделна книга. Smile И там врят и кипят страсти, също толкова горещи, какъвто е и сценарият. На мен всяко мнение ми е интересно, с удоволствие ще чета каквото споделиш.
Пламен, чела съм на български за Юсуф /Йосиф/ и Зюлейха. Но и на мен ще ми е интересно какво ще разкаже Якут.

А снимката от Хилал е от еп. 108. Ето и останалите снимки. И озета.

"Хакан и Зюлейха се изправят срещу миналото на Демир!"

Айтен ще разкрие тайна от миналото на Демир, която ще шокира Зюлейха и нищо няма да остане същото за Зюлейха и Хакан. Пишат, че тази е жената, която дойде в конака. Rolling Eyes /Айтен, която идва в имението и разследва Демир, този път се изправя срещу Зюлейха и разкрива голяма тайна за Демир./ ГТ Да не би онази с черната коса да е майка на Айтен.

Колаж

Днес снимат на това място

Цитат
Между Зулейхой и Фикретом дуют холодные ветры. Скептическое отношение Фикрета к Хакану подавляет Зулейху, и на этот раз она сильно ранит Фикрета, который берет на себя задачу защитить ее.

Пока сплетни продолжаются, Лютфие также считает, что подход Фикрета к Зулейхе неправильный, и рассказывает ему о сплетнях. После этого Фикрет решает пойти другим путем. Решение, которое он примет, также повлияет на его отношения с Бетюль.

Партнерство Абдулкадира и Бетюль начинает приносить результаты. В то время как Бетюль удается продать землю и зарекомендовать себя перед Абдулкадыром, Холдинг Яманов находится на грани кризиса.
Бетюль разоблачает скандал с купюрами Эрджана. В то время как Эркан обвиняет Бетюль, на кого Зулейха возложит ответственность за инцидент, если узнает, что ее обманули?

Айтен, которая приходит в особняк и ищет Демира, на этот раз противостоит Зулейхе и раскрывает большой секрет о Демире.

Зулейха шокирована услышанным, но Хакан напоминает ей, что она не одна. С появлением этого секрета, который раскроет прошлое Демира, для Зулейхи и Хакана ничто не останется прежним.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 19:23 от LU4IQ

# 257
Аз ще продължа да мрънкам. Joy Докато не ме изненадат и не харесам Хакан. Joy Изобщо не харесвах Демир, а и Мурат в началото, а и доста дълго време. След толкова напъни да го харесаме , ние, че и Зюлейха накрая да го омаскарят и то след смъртта му? Е не ми харесва. Confused Може сценария, новият герой Хакан или Ибрахим Челикол да го изискват, но не ми харесва. Дори накрая и Демир и Хакан да се окажат жертви на АКадир не знам как ще харесам Хакан. Ако пък Зюлейха се влюби в Хакан пък ми се вижда много лековато. Не, че съм моралистка, нека да играе и изпитва и използва чувствата му, но той да е новата и голяма любов и да заместят Хюнкяр и Фекели- НЕ! Съсипаха сериала. Мое мнение. Confused Cry

# 258
Аз чакам една силна и умна Зюлейха, а то: ще нарани Фикрет, ще повярва на Бетюл, ще изгони Ерджан, ще повярва на някаква си, изпълзяла от незнайно минало, холдинга на границата на криза... Тцъ! И на мен не ми харесва такова развитие. Госпожата на Чукурова??? Smirk

# 259
Здравейте! Animal Bee
Тони, добре дошла в Чукурова! Браво, че си изгледала сериала на един дъх, но четенето...ние пишем за библиотеката на Демир, ако не знаеш. Grinning
Лучия, благодаря за снимките и озета. Flowers Bouquet
Пипилота, гледай по-оптимистично. За да се подреди нещо, първо трябва да се разбърка.

Вече разбирам защо при представянето на Абдулкерим казаха, че той ще бъде съдия в Чукурова. Защото издава присъди: на холдинг, на хора. И това не е само сега в Чукурова, било е и преди. Службата в армията е дала възможност на Абдулкерим да види в Хакан подходящ партньор за отмъщение в Чукурова, защото причина за такова в началото е имал само той. В Хакан вероятно е видял нежна душа, знания и амбиции – това използва Абдулкерим сега. Може би още тогава е имал намерение да фалира Яман чрез Хакан, но не се е получило. Хакан е фалирал, Абдулкерим е поел задълженията и след това се пренасят в Близкия изток. За фалита обвиняват Демир, но ние чухме какво каза Демир, ще видим и какво ще кажат регистрите за банкрутите по онова време, но на мен ми се струва, че това което виждаме сега, е ставало и тогава в общата фирма в Мерсин. Като не е успял да постигне това, което е искал, а Хакан е фалирал с помощта на Абдулкерим, но са обвинили Демир, Абдулкерим е постигнал един бъдещ партньор в отмъщението. Ако не е така, защо Абдулкерим трябваше да убива Демир? Защото всички въпроси – вкл. и тези, които сега никнат като гъби, при среща на Хакан и Демир биха имали друго обяснение.
Абдулкерим е удрял Хакан по слабото място – душата, прави го и сега. Първо е развалил  приятелството между Демир и Хакан. Историята на сестрата не знаем каква е, но много вероятно и тя ще излезе сега на бял свят. И сигурно за нея ще бъде обвинен пак Демир. Защо тази история и тези жени не се появиха, когато Демир беше жив? Очевидно е защо в навечерието на идването на Хакан в Чукурова е убит брат му: дава повод за отвличането и убийството на Демир и е удобно обвинение към Фекели, Хакан е отслабен психологически и емоционално – всичко работи в полза на Абдулкерим. 
Въпреки че ходи, без да оставя следи, Абдулкерим се страхува от Хакан. Двамата първо решиха да убият Фекели, но Хакан разбра, че Фекели не е виновен. И точно тогава Абдулкерим е убил Демир, на следващия ден изпраща пръстена с писмо и се е очаквало един от двамата - Фекели или Фикрет, но по-вероятно по-младият, да замине за Сирия. Щом Хакан се съмнява, той ще продължи да търси убиеца на брат си – това е разсъждението на Абдулкерим. Останал сам, Фекели е щял да бъде убит по един или друг начин, Абдулкерим е дебнел удобен момент. Фекели му се предложи сам с разкритията и видяхме колко смазана е машината на съдията за изпълнение на смъртни присъди. Фекели обаче му показа, че в Испарта може да се разбере истината за Мехмед Кара и причината за „инфаркта“ на Фекели. Затова започва следващата история с двете жени и ни показаха Демир, чието появяване на бял свят вероятно скоро предстои. Сигурно ще се явят и други, на които Демир нещо е направил. 
Абдулкерим съзнателно подтиква Хакан към Зюлейха, прави и комплименти, обещава на Хакан голяма сватба. Той го насочва към нея, пак защото познава душата му. Но контролира връзката чрез неизвестността за Демир и готви нови удари, които пак ще засегнат Хакан. Но пък  ще отклонят търсенето на виновника за смъртта на Фекели. Поне временно, а Абдулкерим каза на Бетюл, че времето е важно, защото, когато „Демир се върне“, вече няма да има нито земи, нито холдинг, нито хора.
Ако историята с двете жени се отрази на Зюлейха и нейното мислене за Демир, а това сближи Зюлейха и Хакан, вероятно ще последва появата на Демир и допускам, че смъртта му ще бъде приписана на Хакан. За да има отново разрив. Защото целта на Абдулкерим не е Зюлейха и Хакан да бъдат щастливи, а да се обясняват и времето да тече.
Когато Демир бъде вкаран като виновник за новата история с жените от миналото, ще е подходящо време трупът да бъде изваден. Не му се харесва на Абдулкерим нито това, което видя на сюнета, нито погребението на Фекели. Абдулкерим иска той да е герой. Направи вече много с това, че в Чукурова мислят Демир за избягал, спасил себе си и изоставил семейството си – дори и прокурорът е убеден в това, сега ще последва още една кофа мръсна вода и Демир ще е вече удобен за едно невзрачно погребение, което да се хареса на Абдулкерим.
В историите, които Абдулкерим измисля има много психология и те целят изтощение, отчаяние и достигане на състояние, когато на човек му става безразлично и той се предава, става удобен за манипулации. Всички са уморени, но постепенно започват да намират своя път: Фикрет, а може би и Хакан, ако в гората е отишъл по следи за смъртта на Фекели.       
Междувременно върви разрушаването на холдинга. Абдулкерим и Хакан дойдоха в Чукурова като приятели, всеки със своя бизнес. Хакан навсякъде обещава издигане на холдинга на ново ниво, обещава го и на Зюлейха, но в същото време Абдулкерим източва същия този холдинг, сключва договори, които утре ще създават проблеми и кадрува срещу служители, на които е разчитал Демир, сега Зюлейха, а се предполага и Хакан. Хакан е „капитан“ – дали и това не е някаква ирония от времето в армията, но за отмъщението в Чукурова е ирония, защото досега  Хакан не е никакъв капитан, а играчка в ръцете на Абдулкерим. Докато единият ще модернизира, другият ликвидира.

# 260
Здравейте и от мен Flowers Hibiscus
Тони, добре дошла! Blush
Благодаря за всичко споделено, озета, снимки и мнения! Flowers Bouquet
Моите впечатления съвпадат с написаното от Ваня.
Яд ме е, скърцам със зъби, но наистина нещата трябва да се разбъркат, за да започнат да се подреждат; хората да стигнат някакво "дъно", за да започнат изкачване.
Виждам, че жените са две: тази, която дойде в конака в края на серията и друга, по-млада, която на една от снимкте от новия епизод седи в офиса на Демир и Зюлейха е заела неговото място и я изслушва. Предполагам, че има връзка между тези жени и тази, която е дошла в конака впоследствие е представила втората, която говори със Зюлейха. Може по-младата да е племенница или дъщеря; някаква роднина, уж. Ще се излива помия върху името на Демир, ясно е. Явно е и защо. Отделно: сестрата на Хакан, Хюлия има също някаква история и дали и за нея ще е обвинен Демир, ще видим.
Много ми е интересно, какво ще е това решение, което ще вземе Фикрет и което ще има отражение върху Бетюл. Дали наистина Фикрет няма да си легне с нея, заради обмислен план и следвайки някаква негова си идея?! Дано да е така, а не да е пиянска история, която още повече да го обърка. От озета става ясно, че Лютфийе му е казала за клюките. Не е трудно да се досети човек, кой ги пуска тези клюки: Шермин и Фюсун. Ако Фикрет си легне с Бетюл, тя най-вероятно ще сподели с майка си; вероятно Фикрет ще излиза открито с Бетюл и така Шермин ще бъде принудена да прекрати тези сплетни и отделно Бетюл няма да й позволи да говори повече за това. Фикрет ще има и някакъв поглед върху конака и фирмата, ако има връзка с Бетюл. И едно е връзка с роднина, друго е законен брак и евентуално деца. Фикрет може да обоснове впоследствие (когато разбере що за човек е Бетюл) нежеланието за брак с това и с факта, че Бетюл не е традиционалистка, не е от консервативно семейство, учила е и е живяла сама в чужбина, обикаляла е Европа, била е вече омъжена за чужденец и това, че има връзка не значи, че трябва да се предлага брак. Фикрет е израснал в Германия, има други разбирания и т.н. Т.е. Фикрет може да използва Бетюл определено време и после да се "оттегли" от тази връзка. Thinking
И според мен, тялото на Демир, както и обвиненията към Хакан за неговата смърт и може би за тази на Фекели ще излязат наяве точно, когато холдингът ще е в процес на активно източване. Така, Зюлейха ще бъде смазана от случващото се, Демир очернен след смъртта му, а Хакан - обвинен за убийство и с разкрита самоличност. АКадир ще изиграе "театрото", което изпълни и пред Фекели, а Бетюл ще иска да седне на мястото на Демир. Нещата ще стигнат до "дъното" и нещо ще се случи. Така че, да не сме песимисти, но ще се ядосваме, няма как.
Flowers Four Leaf Clover

# 261
Добро утро Simple Smile
Цитат
"Хакан и Зюлейха се изправят срещу миналото на Демир!"
Интересно, как ще се появи това ново минало - случайно (?), или е идея на Хакан, на Кадир. Ама много интриги натрупаха наведнъж. Стана си цял лабиринт. И Зюлейха сега като я връхлетят едни страсти... Stuck Out Tongue Closed Eyes
А от снимките, които Лучия е постнала, съм си харесала тази -
Grinning

# 262
Здравейте! Animal Bee
Дана, струва ми се, че  самоличността на Хакан няма да бъде разкрита сега. Зюлейха няма как да се влюби в човек, който е дошъл да унищожава Демир. Докато се разкриват безбройните тайни от миналото, Хакан ще бъде на нейна страна, Фикрет ще бъде настрани и ще се занимава с разследване, а Демир ще „потъва“ все повече в съзнанието и сърцето и и ще бъде притиснат на дъното, той няма да изчезне от нея. Освободеното място ще бъде заето от Хакан, той ще заема място, което сега принадлежи на Демир. Зюлейха и Хакан ще се опознават, ще се сближават, ще обсъждат Демир и най-важното – ще спасяват фирмата и ще работят заедно за нейния просперитет. Абдулкерим няма да позволи разкриването на това кой е Мехмед Кара, а Шади ще търси дълго в милионна Турция бизнесмен с това разпространено име. Може би към Нова година ще се разбере, че Мехмед Кара е Хакан Гюмюшоолу. Тогава трилърът ще отстъпи място на драма. Зюлейха ще започне да се колебае, да преосмисля случилото се и Демир постепенно ще започне да си връща отнетото място.
Това с фалшивото име най-вероятно е капан за Хакан, измислен от Абдулкерим, нещо като бомба със закъснител. Много ми е интересно кой точно е този Мехмед Кара, чиято самоличност е открадната, това е важно, може и в това да има капан. Зюлейха ще се окаже в ситуация да е обичала друг човек, непознат, който иска да я измами.
Така разсъждавам, а може и по друг начин да решат нещата. Но не ми се вярва Зюлейха директно да се влюби във враг на Демир. Сега тя има път към Хакан и разкриването на самоличността би я спряло да го измине докрай.
Първо ще видим дали, ако Хакан разбере, че Абдулкерим е убил Фекели, ще каже на Зюлейха.

# 263
Привет момичета и момче. Бях обещала да споделя нещо. 
Скрит текст:
Зюлейха се счита за библейско- кораничен персонаж, споменават наравно  с Йосиф/Юсуф. В Сура 12  от  Свещения Коран е спомената като съпругата на първенеца, която била влюбена в Юсуф.  В Тората когато се споменава името на съпруга й египетския първенец (ковчежник) Потифар нейното име не се дава.  В юдейската литература фигурира като  Yashar wa-Yesheb. В арабските извори името на Потифар е прехвърлено под формите Ъфтър, Къфтър, Катифир, Кутайфер,  а името на съпругата му се споменава  с имената Зелиха /Зюлейха или Раил/Раил,  в турската и персийска поезия по-разпространената форма  е Зелиха.  В някои поетични творби се среща като: Зилха, Зелха. Макар, че не се споменава името й в сурата „Юсуф“ в свещения текст са предадени интересни детайли за характера й и отношениието й към Юсуф.
След като братята му го хвърлят в кладенеца и преминаващ керван го открива и вземат със себе си в Египет.  Там е продаден като роб и купен от везир, за определени сребърници, и тъй като мъжът  нямал деца го купил, за да го осинови. Когато Юсуф   достигнал зрелосттта, поради неземната си  красота, която притежавал (някъде прочетох, че бил толкова неземно красив, половината колкото Адам, а другата половина останала за човечеството), жена му   искала и търсила начини да го съблазни.  Един ден го поканила в покоите си и затворила вратата. Но Юсуф се съпротивлявал и не искал , защото така щял да предаде  своя господар.  Понечил да избяга от нея и се като се втурнал към вратата, а жената го хванала за ризата и му я скъсала отзад и благодарение на това успял да се спаси от нея. Точно в това време двамата се натъкват на вратата на господаря.  Съпруга му му казва, че Юсуф се опитал да я изнасили. Но тъй като ризата на Юсуф била съдрана отзад станало ясно, че жената лъже.  Жените в града започнали да разпространяват клюки, че съпругата на господаря съблазнявала своя слуга. Зюлейха ги поканила в дома си и им предложила плодове (в Корана е гощавка), като им дала и ножове за плодовете. Юсуф се появил в стаята докато жените белели с ножовете плодовете. Те били толкова захласнати от неговата красота, че започнали да си режат ръцете. Тогава съпругата на първенеца рекла, защитавайки себе си: „Ето това това е удивителния младеж, онзи когото съблазнявах, а той ми отказа“. Въпреки това,  за да бъдат предовратени клюките Юсуф бил хвърлен в тъмница. Докато е в затвора го викат да тълкува сънища, което е застъпено коментарите на Свещения Коран и разказите за пророците (къссас). Постепенно от библейско - коранични  персонажи  се превръща Юсуф и Зюлеха се превръщат в  герои от легендите на народите изповядващи исляма от Средна Азия, Персия и Анадола. Разказа на Юсуф се разширява, обогатявайки и други разкази и се превръща в легенда/епос, разказвана на събиранията, писана от различни поети като отделни поетични творби. Личността на Зюлейха се различават една от друга  в литературата и в библейско- историческия разказ. В религиозните източници не се споменава много за нея или  никак. В някои източници даже е позната като злонамерената съпругата на египеския първенец.  В разказите, в чиито сюжет е включен образа на Юсуф, когато се споменава е  извинен за стореното от него, който рискува всичко, за да се събере с любимата си и е  представен в образа на влюбения. Всъщност Зюлейха е красива, отгледана с нежност още когато е дъщеря на владетеля на Магреба ( арабския Запад, страните от северноафриканското крайбрежие, северозападна Африка, през Средновековието включва и  мюсюлманските държави на Иберийския п-в, о. Малта и Сицилия) Таймус вижда в съня си Юсуф и се влюбва в него. В съня й той е  първенец в Египет и в бъдеще ще се оженят.  По тази причина не желае да се омъжи за никой друг и очаква младежът от съня й да се появи. Когато  става на възраст за брак се омъжва за египетския първенец,  без да го е виждала, доверяйки се на съня си. Но не мъжът от съня излиза насреща й, а Кифтир (ар. вариант на Потифар). Години по- късно когато Кифтир взема за роб Юсуф и го води в дома си, Зюлейха вижда, че това е момъкът от съня й и търси начини да се съберат.
Според друг разказ,  след като Юсуф е хвърлен в затвора Зюлейха се разкайва. Когато излиза Юсуф от затвора и заема важен пост и след като съпруга й умира, Зюлейха изпада в немилост и губи цялото си състояние и започва да живее в колиба. С времето остарява, ослепява, отказва се да почита идолите и приема исляма. Един ден докато язди  на път за сарая Юсуф, Зюлейха присича пътя му  и отново се срещат.Тя  го моли да се помоли за нея. Благодарение на  молитвата на Юсуф Зюлейха се подмладява и когато проглежда се женят. Въпреки, че е била омъжена преди това Юсуф разбира, че е девствена и по този начин тя спазва обещанието дадено на онзи Юсуф от съня си. Зюлейха има двама сина от Юсуф- Ефраим и Миша и дъщеря на име Рахмет. След като се омъжва за Юсуф, Зюлейха се отдава изцяло на региозните си задължения на мюсюлманка. След време той се променя като се държи собственически с нея. Тя прави опит на няколко пъти да избяга. В един от опитите, докато бяга
 съдира полата си отзад и парчечето остава  в ръцете на Юсуф и тя му отвръща: „Това е за предния път!“. Юсуф й построява храм, където Зюлейха пребивава до смъртта си .
Та това е накратко историята на Зюлейха! Различни истории, но всичките до една пленителни и красиви.

Източници:
https://koranbg.com/sura.php?sura=12
https://islamansiklopedisi.org.tr/zuleyha
http://www.muhammadanism.org/Russian/books/weil/weil_bible_koran … talmud_russki.pdf

# 264
Привет!

Фрагман 2 за еп. 108

https://vk.com/cukurova_mavi?w=wall-135783830_176307

Благодаря за споделеното! Flowers Bouquet

Арабите пишат, че писмото е от Демир до Хюля.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 22:25 от LU4IQ

# 265
Това е писмото, което успях да прочета:
“Хюля!
Кое поредно писмо е това? Какво трябва да направя за да се отърва от теб. Момиче, връзката ни с теб приключи, приключи момичето ми! Разбери накрая, добре беше хубаво... Преживяхме я и приключи. Престани постояно да ме заплашваш, че ще посегнеш на живота си, много ми омръзна. Стига! Аз се ожених за Филиз. Създадох свое семейство. И ти се вразуми (буквално събери си акъла в главата). Начертай път за себе си. Писала си, че ще разкажеш на брат си. Само му разкажи! Много добре ме познаваш. Ако разкажеш на брат си или на някой друг, една дума ако кажеш и теб и Хакан, и Еркан ще ви унищожа.“

От втория фраг става ясно, че врагът не спи. Акадир се мобилизира. Той е изпратил двете жени. По-възрастната в конака. Младата при Зюлейха. Акадир тайно и полека, без знанието на Хакан се домогва до земите на Яман, благодарение на глупосттта на Бетюл, която е точно копие на майка си глупава и алчна. Шермин пропиляла богатството на баща си Шерафеттин, а Бетюл ще разсипе останалото от Аднан старши. Язък за потрошените пари да учи право в Сорбоната. Все едно са отворили прозореца и са хвърлили парите на вятъра. Съжалявам за Фикрет, но той е голям човек. Да не стане така, както стана с Юмит да си ближе раните после? Като радар е за подлите жени. Най-накрая чаканият миг настъпи. Спящия принц Хакан се събуди от великата заблуда за добронамереността на Акадир. Направо си го заплаши ще видим за какво. Май и за връзката между Хюля и Демир не знаеше. Според мен, по подобие на писмото на Аднан (нали имаше такова) и това не е фалшиво. Имам съмнение, че нещо се е случило все пак между двамата, защото когато Фикрет разпитваше в колата  Демир за Хакан Г., Демир имаше гузно изражение и май премълча нещо. Парите са от продажбата на земята, които гледаше Бетюл, както дадоха в първия фраг. Сега очаквам наистина Хакан да подаде ръка на Зюлейха и защо да не да осъзнае, че в тази ситуация тя е единствения човек, който не само е партньор, а и може да е на негова страна и да му окаже подкрепа. Само какво ще стане като разбере кой е? 
Та очаква ни отново интересен епизод.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 23:03 от yakut

# 266
Здравейте
Благодаря за всичко коментирано и за фрагмана! Flowers Bouquet
Ваня, да, има логика разкриването на самоличността на Хакан да е по-късно, когато вече Зюлейха има определени чувства към него. Аз си мислех, че с появата на тялото на Демир, за смъртта му ще бъде обвинен Хакан и ще бъде разкрит, но наистина ще е рано и Зюлейха няма да има това отношение към него, което би имала вече впоследствие.
Чудя се, обаче, как ще бъде разкрито тялото на Демир и какви изводи ще направят прокуратура, полицията и семейството следствие на причината за смъртта. Ако се констатира насилствена смърт, то няма как да бъде поддържана теорията за това, че Демир е инсценирал нападението и всичко е било негов план. Установяване на насилствена смърт би било в подкрепа на твърдението на Зюлейха, Фикрет и Фекели за враг на Демир и това, че са го отвлекли, за да го убият. АКадир може да извърти нещата подобно на историята с Фекели и да се констатира естествена смърт или подобно на Юмит - да не може да се каже, поради редица причини. Ако стане ясно, че Демир е бил убит, освен нападението над конака и изчезването на му, то и онези появили се жени и твърденията им биха могли да бъдат поставени под съмнение. Точно за това, мисля си, че някак си АКадир ще иска да представи смъртта на Демир по друг начин, а не като убийство или като убийство, но с известен извършител, който да няма общо с историята с нападението над конака. С една дума: Демир уж инсценирал нападението, за да може да избяга, изоставя семейството си, но бива обран впоследствие и убит от крадци или нещо такова...и смъртта му да не бъде свързана с нападението и изчезването му. За АКадир е важно Демир да го смятат за беглец, страхливец, изоставил жена си и децата си и в подкрепа на това изведнъж се появява някаква жена/жени, които да потвърдят с истории негативния образ/имидж на Демир.
От фрагмана: виждаме, че Зюлейха затръшва вратата след онази жена, която дойде в конака. Интересно е това: мисля, че Хакан разказва на Хюлия за Демир, после го дават, че държи писмо в ръката си, а на заден план Хюлия плаче. Може онази по-млада жена в кабинета на Зюлейха да се представя за Хюлия по заповед на Хакан. Ще видим. Но е интересно, дали двете нови жени ще се представят като роднини и ще имат някаква обща история или ще имат уж отделни истории, но под обща диктовка на отмъстителите Хакан и АКадир.
Зюлейха сякаш повече се трогна от писмото на Хюлия, а спомена нещо за пари, които сега й искат...т.е. в духа на това, че като Демир го няма изникват всякакви хора, които твърдят разни неща и искат пари.
Flowers Four Leaf Clover
П.П. Виждам, че Якут е писала. Отивам да чета. Благодаря много за превода на писмото, Якут. Flowers Cherry Blossom
Може би писмото е истинско и Хюлия наистина е направила опит за самоубийство, а може и тук АКадир да е замесен. Може тя по онова време да е споделила с него за Демир и той да се е намесил: или той да е писал на Демир или той да е направил нещо на Хюлия, за да може Хакан да обвини Демир. Thinking

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 23:24 от dana78

# 267
Якут, благодаря за превода! Flowers Bouquet

Когато започна историята, Демир беше на 38 г. Докато беше жив, научихме съвсем малко за миналото му. Интересно защо сега Хюля показва писмото на брат си - Демир вече го няма.

Фрагманът с рус. суб.

https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_231625

Хюля е опитала да се самоубие. Хакан разбра, че Кадир е убил Фекели.

Изглежда Хюля не е показала писмото, а след като двете натрапници ходиха при Зюлейха и тя разказа на Хакан за сестра му, той разпитва Хюля и тя му дава писмото. Дали Кадир е изпратил двете при Зюлейха.

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 23:34 от LU4IQ

# 268
Предстои да разберем как стигна писмото до Зюлейха. Първо сякаш го виждам в ръцете на Хакан, когато пита сестра си имала ли е нещо с Демир Яман, а после в ръцете на Зюлейха. Единствено когато е с Хюля Хакан не преиграва. Само тогава сякаш си е той. С всеки друг играе игри, изпълнява различни роли. Според човека и ситуацията. В каква ли издънка е хванал Акадир? Само да не забравя, че срещу него Акадир има най-големия коз - фалшивата му самоличност. А срещу Зюлейха оръжието, с което простреля Юмит. И както Хакан се изрази в 104-ти еп. и даде наготово сценария на Акадир: "тялото е в гроба, куршумът е в тялото, ако започне да прави проблеми Демир,  тялото може да излезе от гроба, а пистолета и куршума да се даде за балистична експертиза". Само ми е интересно как Хакан ще се втурне да оправя кашите, които забърка сам. По подобие на случая със спасяването  на А. Р. Фекели.
LU4IQ,  благодаря! В посочения от теб линк ясно чух, че Хакан попита Акадир: "Ти ли уби Фекели?".

Последна редакция: ср, 13 окт 2021, 23:54 от yakut

# 269
yakut, може и да са разбъркали кадрите с ръцете и писмото. Аз мисля, че ако Хакан представи това писмо на Демир на Зюлейха като доказателство за истинността на казаното от двете жени, ще наведе на съмнения за някаква връзка между него и изоставеното момиче.  И че е в играта срещу нея.  Тя, не че Зюлейха мисли сега , де. Вижда се, че той не е знаел причината за нещастието на сестра си, щом й задава въпроса, имала ли е връзка с приятеля му Демир. Но Кадир явно е знаел, а нищо чудно и да участвал в опита й за самоубийство.
Интересно ми е на мен, чий е ръката, която държи документа за самоличност на Кадир.
Най-неприятна от показаните сцени е отпъждането на Фикрет. Да й имам и аргумента - тя е госпожата на Чукурова. Глупости. Joy

Общи условия

Активация на акаунт