Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №22

• 21 008
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Katya_I, макар и размазано да се вижда и да не мога да прочета текста, ясно се вижда, че е нотариален акт (тапу сенеди), вероятно за земята, която му продаде  глупавата Бетюл, а ръката предполагам е на самия Акадир. Не вярвам на този етап Хакан да попадна на нотариалните актове, макар да знае, че партньорът му изкупува земи и е в комбина с Бетюл. На този етап ще попада на други следи. Дано вече видим едно по- сериозно лице на Хакан. Май и това ще видим в този епизод.

# 271
Катя, ако питаш за този документ - не е за самоличност, а е тапия за собственост

и я държи Кадир - виж яката и маншета на ризата.

И Якут ти е отговорила, но аз виждам поста ѝ и след като писах.

# 272
Благодаря за всичко споделено! Flowers Bouquet
Якут, за превода на писмото. Flowers Bouquet
Госпожата на Чукурова не иска подкрепа от Фикрет, но от Хакан – може. Grinning
„Всички се опитват да вземат пари от мен. Започвайки от абсолютно чужди и завършвайки с най-близките, сестра Лютвие.“ Добро утро, Зюлейха, това винаги е било така, но ти досега не си го разбрала, други пазеха наследството на децата ти.
Писмото е от Демир. За историята между него и Хюля братята не са знаели, било е общо поведение на двамата, вероятно историята е била такава, че е стигнала своя край преди да е дошъл моментът за разгласяване. Нищо особено. Демир се е оженил за друга, а Хюля е искала продължение. Заплашвала го е със самоубийство и че ще  разкаже на братята си. Какво да разкаже, все едно е била излъгана. Заплахите са в стила на Демир и обикновено остават на думи. Това, което се е случило с нея след тяхната раздяла, аз не виждам  да има пряка връзка с Демир. Представям си как Демир е страдал, когато е разбрал какво си е причинила, видях как постъпи с Юмит, когато тя уж беше направила опит за самоубийство.
Не мога да разбера каква е връзката между това писмо и двете жени, те ли го донесоха. Но имаше нещо важно, когато тази с розите беше в конака. Тя идваше при Демир - така подчерта, че не знае, че Демир е изчезнал и с това  искаше да каже: нямам  връзка с тези, които сега са дошли в Чукурова. Но  точно това показва, че всъщност е част от нещата на Абдулкерим. Демир до преди  месец беше жив и здрав, но те сега идват. Каквото и да кажат, няма кой да отсъди дали е така или не е.   
На финала Зюлейха държи писмото и сякаш нещо се досеща...За мен е странно, че и досега не и минава през ум,  че Мехмед е Хакан, изпуска си нервите и вече няма контрол върху случващото се.

# 273
Благодаря, Якут, Лучия Flowers Rose Flowers Rose
Добре де, умната Бетюл хем иска богагството на Демир (а то е предивсичко в земи), хем разпродава земите му. На какво се надява тая женица? На пари (хартийки)? На Кадир? Или просто целта й е да разори Яман, да натрупа пари и да изчезне във Франция отново?

# 274
Катя, Бетюл няколко пъти каза на майка си - ще си вземем всичко, което ни се полага. Но като го "вземе" как ще останат в Чукурова - "вземането" ще е кражба. Продава тайно каквото може и с парите дим да ги няма. И Бетюл като Шермин - няма вид на работливка, още по - малко на земеделка.

Историята с Хюля - това е, което Демир не разказа на Фикрет. Или вероятно е отложил за по - късно, но не му дадоха възможност.

# 275
Здравейте в нашия ден Flowers Hibiscus
Благодаря ви за коментарите! Flowers Blossom
На мен също не ми хареса репликата на Зюлейха към Фикрет. Зюлейха се поизхвърли и направи грешка, бивайки арогантна. Тя беше господарката/госпожата на Чукурова, когато Демир беше жив и беше до нея. Сега се вижда, колко неподготвена е Зюлейха и има още много "хляб да изяде", да постигне доста неща сама, да се бори сама и без подкрепа на мъж до себе си, докато стигне нивото на Хюнкяр и да заслужи реално да бъде наречена госпожа на Чукурова. С поведението си към Фикрет, Зюлейха рискува да отблъсне и Лютфийе. Дори Лютфийе да е съгласна с доводите на Зюлейха и да е против намесата на Фикрет, то думите на Зюлейха са обидни и арогантни и това може да доведе до отдръпване на Лютфийе. Не може Зюлейха да иска подкрепата на Лютфийе, да й споделя и да иска съвети, а да пъди Фикрет като помияр и да му "навира" авторитет, който реално се гради на постигнатото от Хюнкяр и Демир.
И аз не мога да разбера, каква е връзката между двете жени и писмото от Демир и историята с Хюлия. И двете сигурно са пратени от АКадир, но какво ще искат реално: да представят това писмо от преди 15 години и да искат пари от името на Хюлия ли, извинение ли или какво точно, ще видим?! Явно АКадир е знаел за връзката Демир-Хюлия и сега използва това писмо. Хакан ще разбере от Зюлейха, ще прочете писмото и ще пита Хюлия, но трябва и да се запита: кой е изпратил тези жени и това писмо при Зюлейха? И отговорът е много прост: АКадир. Той познава Хюлия, той е бил сред приятелския кръг тогава, той иска сега да навреди на Зюлейха. Т.е. Хакан трябва вече ясно да стигне до извода, че АКадир действа зад гърба му. Още повече с информацията за Фекели.
И аз съм на мнението на Ваня по въпроса с връзката Хюлия-Демир за момента.
Цитат
За историята между него и Хюля братята не са знаели, било е общо поведение на двамата, вероятно историята е била такава, че е стигнала своя край преди да е дошъл моментът за разгласяване. Нищо особено. Демир се е оженил за друга, а Хюля е искала продължение.....Това, което се е случило с нея след тяхната раздяла, аз не виждам  да има пряка връзка с Демир.
Да видим, дали има нещо по-сериозно или ще обивняват Демир, че бил подлъгал Хюлия.

# 276
Здравейте в четвъртък! Animal Bee
Всеки ден да ви закриля Света Петка! Green Heart

Може да има връзка между историята на Демир с Хюля и фалита на Хакан. Демир пише това писмо, когато вече е женен за Филиз. Трябва да е минало някакво време между едната и другата връзка, през което време Хюля е настоявала Демир да се върне при нея. Не знаем какви са емоционалните причини за раздялата, може и двамата да са се чувствали добре заедно. Но можем да предполагаме, че докато са били заедно, Демир постепенно е разбрал, че Хакан е започнал „някакви други неща“ – така се изрази Демир. Дори може за тези „други неща“ да е разбрал от самата Хюля, това да е станало не нарочно, а от нормалното говорене Демир да е разбирал какво става. Демир се е оттеглил от Хакан и общия им бизнес, съответно се е оттеглил и от Хюля. Той може да не е искал това, но да е бил принуден. Как да продължи връзка със сестрата на този, с когото спира да бъде приятел и да работи с него. Вината не трябва да се търси в Демир, а там, където Хакан е въртял „другите неща“ или друг ги е въртял от негово име.
Дали някой е използвал емоционалното състояние на Хюля или тя сама е решила да се самоубие, това вероятно ще разберем. Както казах, Демир може също да е преживял раздялата им, да е  страдал, реакцията му при обаждането на Юмит добре говори. Освен това, чухме, че Демир непрекъснато е пращал свои хора да следят Филиз. Той сигурно е разбрал за случилото се с Хюля, може да се е страхувал Филиз да не пострада, ако решат чрез нея да отмъщават на него. В тази история жертва е Хюля, оставена е възможност – това писмо, историята да се използва в бъдеще, а за Демир историята е оставила чувство на вина, каквато той няма. 
Не е ли странно Хакан да не знае къде е този, когото е дошъл да унищожава, кой е убил брат му, кой е убил Фекели и още куп неща, а сега и това важно нещо - защо е правила опит за самоубийство сестра им. Може би Еркан е знаел, но как така Хакан не е знаел защо е посегнала на живота си сестра им. Или на Еркан е била съобщена версията на Абдулкерим в последния момент преди идването на Хакан с цел радикализация и за да започне веригата от свързани събития, която продължава до момента.
Странен е и самият Хакан, той какво изобщо знае. Grinning

При опит за самоубийство обикновено има писмо от този, който пристъпва към такова действие.
Тук няма такова писмо, затова е под въпрос дали наистина става дума за опит за самоубийство.
Писмото от Демир обсъжда други неща.  Те имат отношение към случилото се с Хюля, но за разбиране на истината след толкова много време, трябва да разполагаме с разказа на самата Хюля - евентуално предсмъртно писмо, както и обстоятелствата, за които по-горе става дума.

# 277
Привет!
Благодаря за споделеното! Flowers Bouquet

Цитат
“Хюля!

Кое поредно писмо е това? Какво трябва да направя за да се отърва от теб. Момиче, връзката ни с теб приключи, приключи момичето ми! Разбери накрая, добре беше хубаво... Преживяхме я и приключи. Престани постояно да ме заплашваш, че ще посегнеш на живота си, много ми омръзна. Стига! Аз се ожених за Филиз. Създадох свое семейство. И ти се вразуми (буквално събери си акъла в главата). Начертай път за себе си. Писала си, че ще разкажеш на брат си. Само му разкажи! Много добре ме познаваш. Ако разкажеш на брат си или на някой друг, една дума ако кажеш и теб и Хакан, и Еркан ще ви унищожа.“

Демир се е оженил, а Хюля не спира да му пише. Постоянно заплашва със самоубийство. Заплашва, че ще каже на брат си. Демир ги заплашва /всички/ с унищожение, ако разкаже на когото и да е.
Защо тази връзка е била тайна и никой не е знаел. И защо никой не трябва да научи за нея. А била хубава. От какво се страхува Демир. Едва ли от Филиз.

# 278
Привет! Чета ви през деня, но не мога да пиша. Мислих върху споделеното от вас за отношенията между Демир и Хюля. Първата мисъл, която ми дойде наум е, че най-вероятно Хюля  е спала с Демир  и може и да е забременяла. Изпитвала страх да сподели с братята си  за връзката си с Демир, защото Еркан беше с буен нрав, а и Хакан не съм сигурна какво можеше да стори на Демир в такава ситуация. Думите на  Демир от писмото подсказват, че  е искал час по-скоро да се оттърве от нея и то без последствия, а и заплахите, които следват по-нататък ме  карат да смятам, че май съм на прав път в разсъжденията си.  Жена в такава безиходица би посегнала на живота си. Спомнете си как бременната от Йълмаз Зюлейха избяга от сватбата с Демир и искаше да скочи в канала и как в последния момент Хюнкяр я спаси.  Да видим сценаристите какво ще измислят. Да, знам, че в началото Демир беше представен като стерилен, но според мен си е ставало въпрос за несъвместимост между партньорите (понякога се случва), защото след като се разделиха  и Филиз и Демир имаха свои деца. Вече  и не си спомням какво беше обяснението на лекарите.

# 279
Писмото на Демир не е по повод връзката, а по повод нейното приключване. Каква е била самата връзка, сега можем да гадаем, зависи в какъв момент е започнала и колко време е продължила. Но една все още необявена връзка не се нарича тайна връзка, това е етап, в който човек обмисля какво иска да прави нататък. Хюля е сестра на негов приятел, отговорността е още по-голяма.
Тайната се отнася за приключването. Всъщност връзката е приключила. Не Демир я заплашва, а Хюля е заплашвала Демир.
Демир и Хакан се връщат от Германия. Хакан настоява да инвестира в Чукурова. Днес вече се питаме: защо в Чукурова, когато той има земя в Испарта и традиционен семеен бизнес с рози? Демир се е съгласил. Пак Хакан е настоял за съвместна фирма в Мерсин. Демир се е съгласил. Защо в Мерсин? Не е ли било това мястото на Абдулкерим. Върви някаква любов, ние не знаем точно каква, но по- вероятно в начален етап, когато Демир започва да разбира, че между тази съвместна фирма и неговата фирма в Чукурова започват нередни неща. Това не е толкова трудно за Демир, който е изряден в бизнеса, освен това в този момент той е отменил майка си и носи цялата отговорност. Най-нормалното е, когато е усетил тези нередности, да се откаже от връзката с Хюля едновременно с отказа от съвместна работа с Хакан. Демир каза, че не е правил нищо, просто се е оттеглил. Хакан е започнал да потъва вероятно с помощта на Абдулкерим. Дали Хакан е знаел какво прави Абдулкерим и защо е фалирал, това е проблем само на Хакан. Как той си го е изяснил, е също негов проблем.  Демир се е оттеглил от общата работа и от Хюля.
Демир я е заплашил да не казва на братята си, защото първо, това са отношения между двама души. Тя е искала да съобщи не за връзката, а за нейното прекратяване. Тя е искала да се оплаче на братятата си и да получи съдействие от тях да върнат Демир при нея. В ситуация на мафиотска намеса, ако те разберат за тази връзка, братята и могат да го принудят да се ожени за нея – Демир все още не е взимал такова решение. Човек може да си представи какво е очаквало Демир и неговия бизнес, ако негова жена е станела Хюля: Троянски кон за фалит. Дори е възможно Демир да е побързал да се ожени за Филиз, за да се спаси от такава принуда.
Аз така виждам нещата на основата на  информацията, която имаме досега. Демир е правил това, което всеки нормален човек би направил. А Хюля е трябвало да каже на братята си, ако е смятала, че има какво да каже.
Якут, важно е да си спомниш какво казаха лекарите на Демир.

# 280
Якут, Демир знаеше, че е стерилен, затова не повярва на Зюлейха. Отиде да се изследва в Истанбул и едва тогава прие Лейла за негово дете. Предишното му изследване е било при същия лекар и той май каза, че при някакъв процент от мъжете се случва.

Хаштаг - intikam Yemini - Обет за отмъщение
"Никоя пречка не може да застане на пътя на някой, който се е заклел да отмъсти."

# 281
Причината за стерилитета на Демир е свързана с неговата работа: работа на високи температури. Когато се промени режимът на работа, следва възстановяване. Демир от основно работа на полето е все повече в офиса. Това е причината за промяната в него.

# 282
Така или иначе ще трябва да изчакаме да видим сценаристите какво обяснение са ни подготвили за връзката между Хюля и Демир. Предстои ни да разберем каква е била връзката и по каква причина е приключила. Истината ще излезе наяве в този и в следващите епизоди, разкривайки детайли от миналото на Демир. За съжаление понякога се случва така, че  когато приключи красивата част в една връзка, да се стигне до момент на взаимни нападки, заплахи и закани. Това се е случило и при тях. Хюля е започнала първа със заплахите, но и Демир не й е останал длъжник, ако може да се вярва на  написаното в писмото.  Подробностите, които предстои да научим ще са интересни.

# 283
Здравейте,
Нека Света Петка да бди и закриля! Hands Pray

Да допълня и аз нещо по повод на връзката Демир-Хюлия: според мен, няма как Хюлия да е била бременна от Демир и той да е знаел, защото ако беше така, то той нямаше после да ходи по лекари при липсата на дете с Филиз...щеше да знае, че може да има деца. Ако Хюлия е била бременна, то тя не е казала на Демир и той не е разбрал.
И друго: помня, че лекарят каза, че смяната на режима на работа е довел до около 10% повишен шанс Демир да има деца от съответно нулев такъв и обявен преди това стерилитет. Така че, при Демир няма пълно възстановяване. Също така си мисля, че по онова време не е било много ясно и на лекарите какво точно води до стерилитет - това с мястото на работа и жегата е по-скоро допълнително утежняващо обстоятелство, но не и основна причина. Според мен, Демир е прекарал тежко заушка и е бил засегнат. Хюнкяр разказа за боледуването на Демир. Той е бил 6-7 годишен и на тази възраст е по-малко вероятно да се засегне фертилността в пълен процент, но може да има голямо отражение. Така че, според мен, е имало няколко фактора: заушка като малък, месторабота и несъвместимост с Филиз.Thinking

# 284
Добър вечер Simple Smile
Включих се късничко, ама пък хванах сцената Кадир - Хакан. Лелеееееееее. Хакан говори тихо, обаче направо препарира за момент Кадир. Smile
Имам чувството, че в тази серия ще има две изоставени жени от Демир, коя наистина, коя - не...

Общи условия

Активация на акаунт