Имало едно време в Чукурова | Великолепният Век, Кьосем и други исторически сериали №22

• 20 939
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте! Animal Bee

„Имало едно време в Чукурова“, 113 еп., бг. суб.
https://vk.com/club113691288?w=wall-113691288_205020
https://ok.ru/video/2782452452036
https://cloud.mail.ru/public/B31k/qWEteEinC
https://my.mail.ru/mail/evavili/video/16/532.html

С благодарност за превода и субтитрите! Flowers Bouquet

Лучия, много е щастлива Хюля, май Фикрет са го хванали в капана.

Много е сладко това от Сарачоолу: подредената конюшня и кочината в колата.

Аднан Яман е умрял 1954 г., по това време Демир е бил студент и се е върнал за погребението.
А снимката на Демир и Хакан е от 1962 г. – доста време са учили!  GrinningGrinning

# 706
Привет, момичета! Имам предположение. Повод ми даде снимката от 1962 г., на която Хаминне разпозна Хакан.  Ако на тази снимка Демир е на 24 -25 години, защото се вижда на снимката  че са по-големи, може би последен курс, а бащата на Демир -  Аднан е роден 1919 г., се е оженил на 18 г. Да не коментираме възрастта на женитба на Хюнкяр. Следователно Демир е роден 1937 г. и не по-късно, защото баща му го запознава със Севда когато е на 17 години, вероятно малко преди да почине през 1954 г. Излиза, че Демир заминава за Берлин след смъртта на баща си е бил там в периода от 1957 до 1962 г.  А ако е учил 1954 до 1962 г.  са си 8 години. Доста дълъг престой за следване.

# 707
Ваня, Flowers Hibiscus благодаря! На целия екип за превода и субтитрите на еп. 113 - благодаря! Flowers Bouquet

Якут, навремето установихме - сценаристите хич ги няма в сметките. Grin Ваня е писала - Демир разказа, че е бил студент в Берлин, когато му се обаждат за убийството на баща му - 1954 г. Описа и пътуването - няколко дни. Роден е през 1936 г. Ако е през 1937 г., трябва да е заминал в Германия на 17 г. Хюнкар го е родила или на 13 или на 14 г. Но видяхме младите Фекели и Хюнкар - изглеждаха поне на 16. Но и на 15 да е, пак няма как да роди Демир през 1936 или 1937 г., а по - късно. Но ако е по - късно, как е бил студент в Германия през 1954 г.
Възможно е снимката от 1962 г. да е от по - късно посещение на Хакан и Демир в Берлин. Демир нали е ходил и в Париж при Бетюл, та може да са обикаляли в ония години с Хакан. Но не мисля, че са учили 8 г. - от 1954 до 1962 г. Или сценаристите пак са написали годината 1962 без да пресмятат.

"Какъв ще бъде отговорът на Зюлейха?"

# 708
Здравейте! Animal Bee
Сметките на сценаристите са също като нашите предположения - все не излизат верни. Grinning
В интрото, от което ни лишиха, пръстенът се появява към края: мисля, че Зюлейха чак тогава може да се замисли за брак. Наблизо до пръстена има пистолет – очевидно и той ще има мнение.
Какво ще отговори Зюлейха сега на Хакан - първо да видим какво я пита. Но ми се струва, че ще я пита същото повече пъти. Хакан не познава и подценява Зюлейха. Той иска тя да му разказва за Йълмаз, защото в този разказ го няма Демир, но Хакан Г. нали също го няма, много неща в Чукурова уж ги няма...

пръстенът от интрото:

# 709
Привет!

Ваня, едно е сигурно - сметките на Бетюл са верни. Засега само годеж. Лютвие с Шермин са готови Grin

Хюля - "Nişanımız var.."
Май и нова къща вече имат.

Снахата. Надявам се скоро балонът ѝ да се пукне. Hands Pray

Цитат
Турецкие телесериалы пользовались большим успехом за рубежом. В 2020 году 25 турецких сериалов вошли в топ-10 самых просматриваемых программ в 11 странах. Сериал Однажды Чукурова / Bir Zamanlar Çukurova стал самой просматриваемой постановкой в ​​3 странах. Невеста из Стамбула / İstanbullu Gelin возглавила рейтинг в 2-х странах, как и сериал Ты расскажи, Черное море / Sen Anlat Karadeniz.

# 710
Здравейте момичета и момче Flowers Hibiscus
Благодаря на екипа за превода на серията! Purple Heart
Лучия, оффф дано наистина остане само годеж! Спипаха го Фикрет...като е наивен и глупав. Но, нали Бетюл спаси Керем Али и гардът е свален, той се довери, а Бетюл и Шермин са много обиграни манипулаторки.
Да видим и новият актьор какъв ще е. Ще е добре да е противник на АКадир. Thinking
Хубав ден на всички! Flowers Four Leaf Clover

# 711
Дана, Фикрет получи от същото, което направи първо на Демир - снимките с уж болната Юмит и после със Зюлейха, но там Фекели се намеси. И как сега не може да се усети, че Бетюл му спретна постановка. А тя нямаше да напира така, ако Кадир не я уплаши до смърт.
Двете с майка си ще се побъркат като Бехидже, когато се изясни наследството на Фикрет. Той не поиска нищо от чичо си, само фамилията. Още не знаем на кого какво е оставил Фекели, но сигурно Керем Али ще получи най - голямата част и докато порасне никой не може да я пипне.
Бракът с Бетюл ще хвърли Фикрет в голяма опасност - Кадир ще мине през още трупове, за да постигне целта си, а Фикрет вместо да проучва, отиде да се бие с Хакан.
Сега започвам преведената 113 серия.

# 712
Привет момичета и момче! Математиката на сценаристите е забавна математика, доказвали са го неведнъж. В този епизод ще гледаме годеж. Бетюл много се разбърза, че току виж  изпуснала Фикрет, след онези сцени на семейна идилия със Зюлейха и децата. Изгоря момчето. Да видим  какъв ще е въпросът на Хакан и как ще отговори Зюлейха. Предполагам усещайки нейната реакция ще се е отказал от предложение за брак. По-скоро признава чувствата си и ще иска да разбере нейните. Вероятно всички ще са изненадани от развоя на връзката на Фикрет с Бетюл, разбира се без Шермин и Фюсун, която знае за всеки всичко. Предполагам Акадир ще е бесен, защото Паризиен  му се изплъзна, а той я искаше за себе си, макар да не го е казвал ясно и открито.

# 713
Не съм догледала серията, а вече имаме

Фрагман 2 за еп. 114, засега без превод

https://vk.com/cukurova_mavi?w=wall-135783830_181026

Фрагманът с рус. суб.

https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_240593

В канала търсят Аднан. Пак го изгубиха - вече се отказах да броя за кой път. Новият герой Вахап - в подкрепа на Кадир, със снайпер се цели в Хакан или Зюлейха.

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 18:32 от LU4IQ

# 714
С питка и мед – да е милостива към нас Света Екатерина:
за здраве на децата Green Heart, за невинните души Yellow Heart...

Лучия, благодаря за фрагмана. Flowers Bouquet
В началото - кадър, който отново отвежда към филма на Терънс Малик „Райски дни“.
Любовта разцъфтява, май гласът на Бетюл я коментира, а Абдулкерим е взел мерки – новият човек се цели в двойката...
Зюлейха „махна“ от себе си Демир като съпруг. Тя е с Хакан само в качеството си на жена, любима. Майка, стопанка – в тези качества Зюлейха е все още с Демир, който е баща на техните деца и собственик на всичко, а негов наследник сега е Зюлейха. Това, с което е облечена, обаче, в някои случаи издава присъствието на Демир в нея. Хакан не го разбира, но ние го виждаме. Зюлейха има толкова богат гардероб, че се чудя къде държи всички тези дрехи, тя никога не е повтаряла един и същи тоалет. Костюмите са не само богати, те играят специална роля в сериала: дрехи на Зюлейха използваха за Сехер; в дълъг  период от време приближаваха Зюлейха към Хюнкяр с подобни на цвят, модели, елементи  дрехи, а сега Зюлейха често виждаме на врата с шалче като на Хюнкяр. Затова ми прави впечатление, че вече трети път през новия сезон използват в сцени с Хакан знакови костюми на Зюлейха от времето с Демир. Ще видим нататък дали това е случайно или по-скоро е нарочно. Такава беше сцената с танца с Хакан в присъствието на Фикрет, повтаряща идентична сцена с Демир и Йълмаз – в двата случая Зюлейха е с един и същи модел рокля; рокля и блуза с едри цветя в сцени с  Демир и Хакан за началото на връзките с тях; и в новия фрагман с Хакан Зюлейха е с роклята, с която присъства на благотворителния търг за Хюнкяр. Наистина, интересно ми е дали паралелите ще продължат.
Аднан е не само обикновено дете, за което родителите ще страдат, ако с него се случи нещо; Аднан е детето, с което започна индустриализацията в Чукурова. Който иска да открадне Аднан, не само иска да открадне финала и успеха на този процес, започнат и тежестта на който понесоха други, но иска да унищожи и неговите резултати; същото означаваше и отвличането на Лейля: първото дете, знак за жизнеспособност на местното, плод на съчетание с новото. Войната сега е за всички тези неща.
Оптическата пушка; стремежът по всякакъв начин да се купи земя и да се правят инвестиции в Чукурова; земята, купена за „Яман – Кара“, била предназначена за язовир, но сега в нова регулация, за която знае...само Хакан;   тези отделни, но все пак по едно и също време появяващи се неща, срещу които се противопоставяха преди солидарно всички в  Чукурова, изправени срещу врага като един, но сега техните водачи са ликвидирани, общността е разбита – всичко това отново ми напомня за „чуждите“...

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 18:18 от vanja@

# 715
Здравейте Simple Smile
Лучия, май се цели в Хакан, но кой ще пострада е въпрос. Smirk
Фикрет? Направо ми е чудно, зададе маса въпроси на Бетюл, получи някакви отговори - "ала - бала", видя я разсъблечена и ... все пак остана, че и излезе да гледа скандала в коридора (който май си беше също сценарий на Бетюл). Глупчо. Grinning
На мен ми е интересно и каква ще е реакцията на Зюлейха на снимките и евентуалния годеж. Нищо чудно да е и заиграване на любов с Хакан.

# 716
Привет!
Катя, честит имен ден! Да си жива и здрава! Heart

За мен беше голямо удоволствие да чуя въпроса от Зюлейха - "аз глупачка ли съм" и то два пъти. За съжаление нито Лютвие, нито Фикрет ще ѝ отговорят, когато се разбере кой е Мехмет Кара.

Веднъж и Гаффур да каже нещо умно и Сание го посече. Не погребаха Демир подобаващо, заради внушенията на Зюлейха. Колко бързо забрави, че Демир искаше да се застреля заради Юмит. Защо ѝ трябваше да става съдия без да знае цялата истина.
Нотариалният акт за земята, която двамата новобогаташи купиха, остана в Сание - какъв беше този театър. Сценаристите започнаха да забравят повече от Хамине.

Фикрет можеше да каже на Бетюл да се облече преди да излязат да гледат скандала в хотела. Доста плитко беше скроено всичко, но пък успешно. Хем той зададе най - важния въпрос - защо Хакан уж се крие, а се е регистрирал с името си.

Отново не се разбра - Хакан наистина ли повярва в историята за убийството на Демир или само се престори.

Снимки от еп. 114. Преводът на текста към тях е с ГТ

След като Хакан признава чувствата си, Зюлейха се опитва да се отдръпне, но не може.

Объркана, Зюлейха споделя случилото се с Лютфие.

Вярвайки, че чувствата му са взаимни, Хакан се бори да спечели доверието на Зюлейха.

Междувременно голямото събитие в имението ще направи Хакан герой в очите на Зюлейха. /сигурно той ще намери Аднан/

Фикрет, чиито съмнения не стихват, се изправя срещу Хакан.

Докато се опитва да го притисне в ъгъла, Хакан отправя думи към сърцето му.

Когато Хакан поднася темата на Зюлейха и я провокира, Фикрет вече не издържа и те се бият ръкопашно.

Когато снимките, направени в хотела, където Бетюл и Фикрет отидоха да намерят Хакан Гюмюшоолу, се публикуват във вестниците, Фикрет изпада в трудна ситуация.

Когато Лютфие не може да спре слуховете, тя идва при Фикрет с различно решение.

Телефонно обаждане до Лютфие разкрива истината за смъртта на Фекели.

Дали мистериозният глас, който казва, че Абдюлкадир Кескин е убил Фекели, ще предаде и Хакан Гюмюшоолу?

# 717
Здравейте и от мен! Flowers Blossom
Дано Света Екатерина бди и закриля! Hands Pray
Катя, честита да си! Да ти е здраво името! Късмет и щастие в дома! Flowers Bouquet
Благодаря ви за всичко споделено, за преводите, фрагмана и снимките! Yellow Heart
Днес е ден на траур. Да сведем глави в почит на загиналите в катастрофата. Бог да ги прости! Cry

Още не съм изгледала серията.
По снимките виждам, че Хакан е с АКадир в автосервиза и с новия, който е човек на АКадир. Сега, чудя се, как ще реагира Хакан, като разбере за отвлечения Аднан. Ясно е, че това ще е работа на АКадир. Пак ще продължават с лицемерието ли или това вече ще е край на общите действия?! Явно, не новият казва за Фекели...друг ще е. Или е този новият реално, но уж ще е с АКадир, а ще действа скрито срещу него (ако е роднина или приятел на Бедо и иска да отмъсти на АКадир). Според мен, никой няма да пострада/или ще е някой страничен, а не Зюлейха или Хакан, нещо ще стане с изстрела в последния момент, може би стрелецът ще се разсея и може или да пропусне или да рани някого.
Фикрет нещо е оглупял. Мислех, че ще се води от опита си, както е нормално и логично. Но, той сякаш разкайвайки се забрави, защо беше дошъл, как действаше, по какъв начин и с какви средства. Дано така да е сега, а после да се стегне и да се вземе в ръце. Много ми е любопитно за Лютфийе - на кого ще каже и дали ще каже на някого; какво ще предприеме. Thinking
Лек ден на всички!

# 718
Лучия, Дана, благодаря за поздравите. Hug
Лучия, текстът към снимките озет ли е?
Цитат
Вярвайки, че чувствата му са взаимни, Хакан се бори да спечели доверието на Зюлейха.
Е, тая борба за любов вече сме я виждали. Зюлейха се опитвала да се отдръпне, обаче той вярва... Smile

# 719
Дана, интрига да има... Стрелецът може да рани Хакан или Зюлейха - отдавна не сме били в болницата.

Катя, да, озет е. Има вече превод и на руски.

Цитат
После того, как Хакан признается в своих чувствах, Зюлейха попытается отступить, но тщетно❤‍🔥👀 В замешательстве Зюлейха делится случившимся с Лютфие🤭 Полагая, что его чувства взаимны, Хакан пытается завоевать доверие Зюлейхи💪🏻🥰 Между тем, большое событие в особняке сделает Хакана героем в глазах Зюлейхи💥👏🏻

ВОЙНА МЕЖДУ ХАКАНОМ И ФИКРЕТОМ НАБИРАЕТ ОБОРОТЫ⚡

Фикрет, сомнения которого не утихают, противостоит Хакану💪🏻 Пытаясь загнать его в угол, Хакан произносит слова, которые заденут Фикрета💬🤬 Когда Хакан подведет тему к Зюлейхе и выведет Фикрета из себя, они оба не выдержат и между ними развяжется драка!😱🤼

ЧУКУРОВА ГОВОРИТ О ФИКРЕТЕ И БЕТЮЛЬ💬

Когда фотографии, сделанные в отеле, куда Бетюль и Фикрет отправились на поиски Хакана Гюмюшоглу, будут опубликованы в газетах, Фикрет попадет в затруднительное положение📸🤦🏻‍♂ Будучи не в силах остановить слухи, Лютфие приходит к Фикрету с другим вариантом выхода из ситуации👌🏻

ОКАЗЫВАЕТСЯ, УБИЙЦА ФЕКЕЛИ - АБДЮЛЬКАДИР👤👀

Телефонный звонок, поступивший Лютфие, раскрывает правду о смерти Фекели📲😳
❓Но сдаст ли Хакана Гюмюшоглу таинственный голос, который говорит, что Абдюлькадир Кескин является убийцей Фекели?

Кой е врагът, насочен към Зюлейха и нейното семейство?

https://www.instagram.com/p/CWp_i23KPsX/

Общи условия

Активация на акаунт