Препоръчйте добър уролог!!

• 755 709
  • 1 094
  •   6
Отговори
# 855
  • Сливен
Здравейте каква е цената на преглед при проф.Марин Георгиев
И ако може кординати къде преглежда и много ли се чака за час.

# 856
Александровска болница. За преглед и ехограф платих 200 лв.

# 857
  • Сливен
Благодаря ви а мн ли се чака за дата за преглед или не.

# 858
Благодаря ви а мн ли се чака за дата за преглед или не.
Бях по спешност и не чаках много, но в деня на прегледа пред кабинета му имаше много хора.

# 859
Много ми е притеснено, момичета... Малко по-късно имам час при доц.Кремена Петкова, но в главата ми взеха да се въртят лоши сценарии. Това са ми резултатите от тази сутрин, втора урина.

Към края на втората бременност при контролни прегледи, обърнах внимани,че имам еритроцити в урината. Ходих на уролог, гледа ме на ехограф, не видя нищо притеснително. Заключи, че бебето може да притиска някой орган и може да е от това. Каза 3 месеца след раждането да си пусна отново изследвания. С две деца, отлагах доста, до март месец тази година. Пак излязоха еритроцити. Бях в цикъл обаче и повторих на чист ден - отново еритроцити. И за днешния преглед реших да пусна отново урина, за по-скорошни резултати. Гледах си изследвания отпреди 4-5 години, отново се среща по някой друг еритроцит. Страхът ми идва от това, че явно от дълго време съм с някакъв неустановен проблем, за който не подозирам и може тихомълком да се развива. Оплаквания нямам. Вода пия доста малко, освен, ако не се насиля... Не знам как ще избутам до часа за преглед Sad

# 860
Без да съм лекар, но на база преживяно, сега бих си поискала цистоскопия. Да се огледа и отхвърли притеснението

# 861
Ох, всичко със "скопия" ми звучи ужасно гадно. Неприятно ли е? С упойка ли се прави поне? Да видим какво ще каже лекарката днес...

# 862
С упойка и не се усеща. Ако бях настояла преди години за баща ми, сега щяхме да си спестим много нещо. Не казвам, че при вас е този случая, но това е просто едно изследване. Защото кръв в урината не трябва да се подминава, а при нес не му обърнаха внимание и аз се доверих

# 863
Много ми е притеснено, момичета... Малко по-късно имам час при доц.Кремена Петкова, но в главата ми взеха да се въртят лоши сценарии. Това са ми резултатите от тази сутрин, втора урина.

Към края на втората бременност при контролни прегледи, обърнах внимани,че имам еритроцити в урината. Ходих на уролог, гледа ме на ехограф, не видя нищо притеснително. Заключи, че бебето може да притиска някой орган и може да е от това. Каза 3 месеца след раждането да си пусна отново изследвания. С две деца, отлагах доста, до март месец тази година. Пак излязоха еритроцити. Бях в цикъл обаче и повторих на чист ден - отново еритроцити. И за днешния преглед реших да пусна отново урина, за по-скорошни резултати. Гледах си изследвания отпреди 4-5 години, отново се среща по някой друг еритроцит. Страхът ми идва от това, че явно от дълго време съм с някакъв неустановен проблем, за който не подозирам и може тихомълком да се развива. Оплаквания нямам. Вода пия доста малко, освен, ако не се насиля... Не знам как ще избутам до часа за преглед Sad
Отхвърлете инфекции, пуснете и стерилна урина за всеки случай. Много често лекарите казват, че песъчинки също може да дават еритроцити в урина. За съжаление при мен не това беше проблемът. Зъдължително направете цистоскопия, най-вероятно имате левкоплакия на мехура… Пишете как е минал прегледа.

# 864
Имаше ли симптоми при вас?
Стерилна урина не съм пускала, защото при наличие на бактерии нали има нитрити? При мен са отрицателни, трябва ли въпреки това да пусна стерилна урина? Не че нещо ми коства де, утре ще пусна. Ще питам и лекаря какво още мога да пусна за изследване. Аз пия мноого малко вода Sad Има дни, в които може и 500 мл да не ми се събират. Насилвам се да пия поне по 1.5 литра, но съм редовна 2-3 седмици и след това пак си продължавам с малкото вода. Може би около и под литър изпивам обичайно.

А песъчинки виждат ли се на ехограф?

# 865
Чак пък цистоскопия, без да сте пуснала дори стерилна урина, ми е малко прекалено. А пък и диагноза левкоплакия, моля ви!
Притеснението също е прекалено.
Песъчинките не се виждат на ехограф, понякога и камък не се вижда, особено ако е на изхода на бъбрека към уретера.

# 866
Имаше ли симптоми при вас?
Стерилна урина не съм пускала, защото при наличие на бактерии нали има нитрити? При мен са отрицателни, трябва ли въпреки това да пусна стерилна урина? Не че нещо ми коства де, утре ще пусна. Ще питам и лекаря какво още мога да пусна за изследване. Аз пия мноого малко вода Sad Има дни, в които може и 500 мл да не ми се събират. Насилвам се да пия поне по 1.5 литра, но съм редовна 2-3 седмици и след това пак си продължавам с малкото вода. Може би около и под литър изпивам обичайно.

А песъчинки виждат ли се на ехограф?
В обикновената излизат левкоцити, ако има инфекция. Не е спешно за стерилната, просто за ваше успокоение и да изключите бактериален причинител. Отделно преди цистоскопия ми искаха обикновена и стерилна, защото при самата интервенция има риск да се вкара бактерия и изследванията трябва да са чисти. Песъчинките би трябвало да се видят при хубав ехограф.

# 867
Песъчинки на ехограф може да се видят само ако са струпани, иначе изобщо не се виждат.
7 мм камък в уретера не се видя на три различни ехографа, най-накрая на някакъв специален се видя само сянка, а като добавим хидронефрозата 4-та степен и сепсиса, веднага се предположи, че е камък, който е запушил уретера.
Ще Ви каже да повторите изследването + стерилна урина, ако няма камък. Болки имате ли?
Може песъчинките да са минали и затова да има еритроцити. Моите еритроцити последно бяха 50 на поле.

# 868
Мина прегледът. Погледна бъбреците и пикочния мехур на ехограф - всичко е наред, не се видяха проблеми. Трябва да пусна стерилна урина и фазово-контрастна мокроскопия на еритроцити в урината. Това последното едно и също ли е с дизморфни еритроцити, знаете ли?

# 869
  • Сливен
Здравейте бях писала да питам запроф.Марин Георгиев преди 10 дни успях да запазя час за него на 21.08.Днес обаче ми се обадиха че той излизал в отпуск и след 18.09.Аз не мога да чакам толкова и съответно се насочих към второто име което ми препоръчаха проф.Солтиров във ВМА.
Запазих час за другия понеделник.
Та какво ви е мнението ,как протичапрегледа при него

Общи условия

Активация на акаунт