Препоръчйте добър уролог!!

• 755 898
  • 1 094
  •   2
Отговори
# 885
А кой може да направи цистоскопия?
Само уролог, естествено, но това става по негова преценка. Не вярвам да направят цистоскопия преди скенер.
Какво означава да се настоява за цистоскопия? Стига.
Моят лекар каза, че мога и 200 скенера и амр да си направя, но те по нищо не могат да се сравняват с огледа на мехура при цистоскопия. Аз бях правила скенер по мое искане при друг лекар.

# 886
Минах през ВМА и повторих седимент и фазово-контрастното изследване. Липсата на бактериална инфекция се потвърди и в лабораторията на ВМА. Днес съм на преглед при Гайдаров. Да видим той какво ще каже. Видях, че споменавате д-р Давидов. Коментарът не беше много положителен, но останах с впечатление, че е от лекарите с добра репутация, макар и съфорумката да не беше много доволна Sad

# 887
Моят лекар каза, че мога и 200 скенера и амр да си направя, но те по нищо не могат да се сравняват с огледа на мехура при цистоскопия. Аз бях правила скенер по мое искане при друг лекар.
Да съм казала, че може да се сравняват? При нея не се знае от къде е проблемът и дали е съществен.

# 888
Минах. Не ме гледа на ехограф, понеже пикочният мехур не беше пълен и нямало смисъл, защото няма да може да го огледа добре. Изписа ми добавка, която прочиствала пикочните пътища. Разбрахме се да почна да пия по 1.5-2 литра вода, да почна добавката и след месец да ида пак с пълен мехур. Каза, че според него няма нищо притеснително за момента. Успокоих се МАЛКО, но все пак се чудя дали да не отида при Давидов утре с пълен пикочен мехур. Какво ще ме посъвтвате?  Хем не искам да параноясвам, че така мога да ходя по прегледи до безкрай, хем ме е страх да не губя ценно време. Може би не е зле да запиша час при нефролог и гинеколог...

# 889
  • Сливен
А тези който са минали първичен при Проф.Солтиров
Преглежда ли на ехограф или само гледа епикризи и документи.
Да си взема ли диска от скенера преди поставянето на стенда
Просто искам да съм подготвена

# 890
Да съм казала, че може да се сравняват? При нея не се знае от къде е проблемът и дали е съществен.
Еритроцини в урина не ми звучи като несъществен проблем. Нищо, че повечето лекари си затварят очите. От личен опит го казвам без да си налагам мнението.

# 891
  • София
Минах. Не ме гледа на ехограф, понеже пикочният мехур не беше пълен и нямало смисъл, защото няма да може да го огледа добре. Изписа ми добавка, която прочиствала пикочните пътища. Разбрахме се да почна да пия по 1.5-2 литра вода, да почна добавката и след месец да ида пак с пълен мехур. Каза, че според него няма нищо притеснително за момента. Успокоих се МАЛКО, но все пак се чудя дали да не отида при Давидов утре с пълен пикочен мехур. Какво ще ме посъвтвате?  Хем не искам да параноясвам, че така мога да ходя по прегледи до безкрай, хем ме е страх да не губя ценно време. Може би не е зле да запиша час при нефролог и гинеколог...

Кремена Петкова на пълен мехур ли Ви прегледа?
Ако да, послушайте доктора и идете след месец 👍🏻

Междувременно идете на гинеколог, но да огледа и за ранички, и цитонамазка си пуснете.... Обяснете му защо 🌺

# 892
Барбалена, аз лично бих отишла след 1 седмица с пълен пикочен мехур и при Давидов или друг за второ мнение, (когато има час за него).
Но как не пиеш поне 1½ литър вода, нали е лято и поначало се пие повече вода. Пий вода и успех!

# 893
Когато мехурът ми е бил празен, различни лекари са ми казвали да изляза, да изпия половин литър вода и след малко пак ме викат.

# 894
  • София
Първи стадий на рак на пикочния мехур, когато ракът е около сантиметър, не е проникнал в стената на мехура, много често няма никакво кървене. А всичко се визуализира на ехограф.
Докторите понякога казват истината 😜

# 895
Не е бил пълен мехурът като ме е прегледала Петкова. Аз не разбирам, но така каза докторът днес... Изобщо, прегледът при нея продължи не повече от 4-5 минути с писането на амбулаторния лист. Никога досега не са ме гледали на ехограф толкова бързо.  Щом съм се вдигнала дотам и съм занесла резултати с изследвания на урина отпреди 5 години, значи не ми е толкова спокойно...Останах с усещането за претупване, без никакиви обяснения.

На профилактичен гинекологичен преглед бях преди 4 месеца. Всичко е наред - колпоскопия, цитонамазка. Тогава показах резултатите на лекаря, но не каза нищо за кръвта в урината.

Мариша, последното мнение малко не го разбирам, може би заради емотиконката се бъркам Simple Smile Този първи стадий рак, за който пишеш, наистина ли ще се види на ехограф? Аз искам да се доверя на лекарите, но какво излиза - първият лекар ме е прегледал на полупразен мехур, със скоростта на светлината. Вторият ми каза, че няма смисъл на полупразен мехур и не ме гледа на ехограф изобщо. Поне ми спести 50 лв. И излиза, че за два прегледа при уролози, не съм прегледа, както си е по учебник. Ами ако "нещото" е в някоя гънчица?

Часът при Давидов е за утре. Ще помисля още малко дали да не го откажа.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 16:08 от Барбалена

# 896
От Салтиров не съм доволна. Не препоръчвам.
Маринчо Георгиев е отвратителен. Направо такъв яд брах с него, че не искам да си спомням. На него може да се разчита само да ти вземе парите и тогава е много любезен. А когато реално имаш проблем, в събота или неделя и си точно тогава в много тежко положение, и си му писал по Вайбър да те посъветва какво да направиш, точно тогава не ти отговаря и като отидеш вече на преглед при него - такива гадории ти ги говори, задето си го смутил по Вайбър, каквито не бях чувала досега в живота си от нито един човек, камо ли пък от лекар.
Проф. Краси Янев в Александровска е добър вариант. Той е отпуск до около 9 септември.
А на момичето, което иска да си прави цистоскопия, заради еритроцитите, ще кажа, че по принцип цистоскопията не е нищо страшно.
Обаче след това ще те боли няколко дни и ще пиеш АБ.
Но според мен такава трябва да направиш само в много краен случай, ако докторите препоръчват. Иначе можеш да си навредиш, както си навредих аз. На мен от една цистоскопия ми се получи стеснение на уретрата и тежко възпаление на пикочния мехур. Сега съм в окаяно състояние. Проклинам се, задето тогава я направих. Ако не я бях направила, сега животът ми щеше да бъде много лек. А в момента е доста труден... И само летя от лекар на лекар и снасям купища пари. Претърпях операция за корекция на уретрата, за съжаление неуспешна. И сега пак си кървя и т.н... Не препоръчвам да се прави цистоскопия, освен ако няма абсолютна препоръка от лекар за такава.

# 897
От Салтиров не съм доволна. Не препоръчвам.
Маринчо Георгиев е отвратителен. Направо такъв яд брах с него, че не искам да си спомням. На него може да се разчита само да ти вземе парите и тогава е много любезен. А когато реално имаш проблем, в събота или неделя и си точно тогава в много тежко положение, и си му писал по Вайбър да те посъветва какво да направиш, точно тогава не ти отговаря и като отидеш вече на преглед при него - такива гадории ти ги говори, задето си го смутил по Вайбър, каквито не бях чувала досега в живота си от нито един човек, камо ли пък от лекар.
Проф. Краси Янев в Александровска е добър вариант. Той е отпуск до около 9 септември.
А на момичето, което иска да си прави цистоскопия, заради еритроцитите, ще кажа, че по принцип цистоскопията не е нищо страшно.
Обаче след това ще те боли няколко дни и ще пиеш АБ.
Но според мен такава трябва да направиш само в много краен случай, ако докторите препоръчват. Иначе можеш да си навредиш, както си навредих аз. На мен от една цистоскопия ми се получи стеснение на уретрата и тежко възпаление на пикочния мехур. Сега съм в окаяно състояние. Проклинам се, задето тогава я направих. Ако не я бях направила, сега животът ми щеше да бъде много лек. А в момента е доста труден... И само летя от лекар на лекар и снасям купища пари. Претърпях операция за корекция на уретрата, за съжаление неуспешна. И сега пак си кървя и т.н... Не препоръчвам да се прави цистоскопия, освен ако няма абсолютна препоръка от лекар за такава.
Ко лекар ви е правил цистоскопията? Защо се е получило такова усложнение?

# 898
Лейди, много съжалявам за това, през което минаваш.Cry Дано успееш да намериш твоя лекар и искрено ти желая да успее да ти помогне...

# 899
Повишението на еритроцитите не е фрапиращо, защо да ходиш при Давидов, Барбалена? Ако си за операция - да. Иначе ще те претупа за не малко пари.

ladychar86 , съгласна съм с всяка буква от написаното. И за Салтиров, той гледа само документи - понеже някой пита по-горе, любезен е само, за да те зариби - написах по-горе, и за Маринчо Георгиев също - отвратителен и силно комерсиален, за проф. Янев  - много го харесвам. И за евентуалните възпаления от цистоскопията също съм съгласна. Може да се нарани уретрата и при зарастване, се получава стеснение.

Общи условия

Активация на акаунт