Препоръчйте добър уролог!!

• 742 905
  • 1 070
  •   2
Отговори
# 1 005
Лапароскопската операция в Панагюрище ли е направена? Ако е удобно може ли да споделите заради какъв проблем се е наложила

# 1 006
Здравейте, на майка ми и предстой операция във вторник при него. Лапароскопска за премахване на пикочен мехур, яйчници и т.н. Доста съм притеснена, дано наистина доктора да оправдае очакванията ни и операцията да е успешна. Иначе като отношение 100% мога да кажа, че обръща внимание на пациентите и се отнася с уважение. Иначе и ние минахме за три месеца две процедури напълно не направени като хората във ВМА, ако бяхме попаднали преди това на д-р Керим Апти може би нямаше да се стигне до отстраняване на органите.
Здравейте правилния уролог е д-р Керим Апти завеждащ на урологично отделение в болница “Уни Хоспитал”гр.Панагюрище.След ходене по мъките попаднах при него и на първо място ме спечели с доброто си отношение,обясненията му на достъпен език.Аз вече знаех какво ме очаква!Направи ми лапароскопска операция за премахване на бъбрека.Възстановителния процес беше много бърз и нямах никакви усложения.Пожелавам Ви бързо оздравяване !!!

# 1 007
Здравейте,Svetа 1206
Да,в Панагюрище по повод голям злокачествен тумор на бъбрека.

Последна редакция: сб, 05 апр 2025, 22:44 от Vladikirilov

# 1 008
Здравейте! Днес беше операцията на майка ми за отстраняване на пикочен мехур, около него и яйчници, матка и лимфни възли в УНИ Хоспитал гр. Панагюрище при д-р Керим Апти! Нямах начин днес да съм в болницата с нея и доктора беше казал да звънна към 15 часа, за да ми даде информация! Е не съм попадала до сега на такова отношение от непознат, камо ли от доктор! Човека отиде в реанимация, за да ми даде да говоря с нея по неговия телефон, обясни ми всичко, отговори ми на всички въпроси, просто нямам думи какво впечатление остави в мен този лекар! Жив и здрав да е, за да помага на повече хора! Адмирации за такива хора като него!!!

# 1 009
Здравейте,Svetа 1206

Здравейте, има ли начин да се свържа с вас? С мъжа ми сме в шок и спешност. Преди няколко дни изведнъж се появи кървене и невъзможност за уриниране и след изследвания и лежане в Света Анна (бивша Окръжна) е със същата диагноза като вашата, голям вероятно злокачествен тумор на бъбрека. Оттам го изписаха (въпреки че и кървенето не е спряло) и казаха, че нямат апаратура/ опит за такива операции. Препоръчаха завеждащия на Софиямед (там имат Да винчи), но аз чета добри неща за Панагюрище.

Трябва да действаме бързо и не знаем накъде. Проблемът ни е съвсем нов и нямаме никакъв опит с уролози/ онколози и тн. На 50 е, здрав и прав до вчера. Може ли да се свържа с вас да поговорим, може и на лични или по телефон. Ще ми е безкрайно ценно мнението ви и натрупания (за съжаление) опит.

# 1 010
Как така в "Света Анна" нямат апаратура или пък опит? Доколкото знам правят и лапароскопски нефректомии - пълни и частични. Много жалко, ако са казали така, защото не е за вярване. Вие държите да е с робота ли операцията? Робот нямат, да.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 21:26 от Rosita

# 1 011
Здравейте, според мен няма да навреди, ако отидете за една консултация в Панагюрище при д-р Апти, в сайта на болницата човека си е оставил тел. номер, ако искате мога и да ви го дам. Нали разбирате, че щом е онкологично заболяване, след каквато и да е операция най-вероятно ще се наложи някаква терапия след това, а в Панагюрище са най-добрите в България за химио и лъче. Дано все пак намерите най-доброто решение и всичко да остане в миналото!!!

Здравейте,Svetа 1206

Здравейте, има ли начин да се свържа с вас? С мъжа ми сме в шок и спешност. Преди няколко дни изведнъж се появи кървене и невъзможност за уриниране и след изследвания и лежане в Света Анна (бивша Окръжна) е със същата диагноза като вашата, голям вероятно злокачествен тумор на бъбрека. Оттам го изписаха (въпреки че и кървенето не е спряло) и казаха, че нямат апаратура/ опит за такива операции. Препоръчаха завеждащия на Софиямед (там имат Да винчи), но аз чета добри неща за Панагюрище.

Трябва да действаме бързо и не знаем накъде. Проблемът ни е съвсем нов и нямаме никакъв опит с уролози/ онколози и тн. На 50 е, здрав и прав до вчера. Може ли да се свържа с вас да поговорим, може и на лични или по телефон. Ще ми е безкрайно ценно мнението ви и натрупания (за съжаление) опит.

# 1 012
Здравейте, според мен няма да навреди, ако отидете за една консултация в Панагюрище при д-р Апти, в сайта на болницата човека си е оставил тел. номер, ако искате мога и да ви го дам. Нали разбирате, че щом е онкологично заболяване, след каквато и да е операция най-вероятно ще се наложи някаква терапия след това, а в Панагюрище са най-добрите в България за химио и лъче. Дано все пак намерите най-доброто решение и всичко да остане в миналото!!!
Учудвам се на хвалебствията. Възможно е да се появил някакъв уникален лекар, но аз за пръв път чувам за високото ниво на болницата в този град. Да, има апаратура, но доколкото знам медицинският персонал е "рехав".
Мъжът ми е оттам, брат му е лекар и работи с болниците в града, но когато на нас ни потрябваха терапии и лечение във връзка с онкогологично уролологично заболяване категорично каза да не ходи в Уни хоспитал Панагюрище.

# 1 013
И за най-добрите дори има лошо мнение винаги, знаете! Аз не ги хваля, само казвам какво се случи на майка ми и как подходиха към нея! Напълно е възможно да има и негативно мнение, спор няма! Това отношение видях към нас и за това го споделих!

Учудвам се на хвалебствията. Възможно е да се появил някакъв уникален лекар, но аз за пръв път чувам за високото ниво на болницата в този град. Да, има апаратура, но доколкото знам медицинският персонал е "рехав".
Мъжът ми е оттам, брат му е лекар и работи с болниците в града, но когато на нас ни потрябваха терапии и лечение във връзка с онкогологично уролологично заболяване категорично каза да не ходи в Уни хоспитал Панагюрище.

# 1 014
Здравейте Simple Smile
Аз лично се радвам, че споделяте в темата - не знам дали има друга активна тема в бгмама по проблемите с онкологичната урология..
На моя татко му направиха операция за премахване на две злокачествени туморчета първи снадий от пикочния канал (уринираше кръв, но не ни каза веднага, но когато разбрахме се задвижихме по въпроса). Слава Богу, успешна операция, във Варна в Терапията. Но той има и проблем с подозрение за находка на белия дроб, дано се укаже фалшиво, но очаквах от урологията да го насочат да се деспансиризира, за да го наблюдават в бъдеще.. За сега прави вливки, почти накрая е, като се вливат лекарства директно в пикочния мехур всяка седмица. Лекарствата си ги купихме от Турция, казаха ни, че да най- добрите в сравнение с тези, които биха изписали по здравна каса. Но се чудя защо не го деспансеризират, не пускат ямр, пет скенер.. за да се види за какво става дума по отношение на белия дроб.
Разбира се, аз няма да оставя така нещата ще продължа да нищя..
След 3месеца след вливките, които са общо 7, искат и ще трябва да се направи отново оперативна интервенция, за за се види как се е повлиял и да няма нещо ново в пикочния.. мислех си, че дори и лъче можеха да му назначат,  ако беше вкаран в диспансер, но още се запознавам с нещата..
Понякога си мисля, че са големи игри.. Sad

# 1 015
Направо с епикризата от операцията той може да се регистрира в единия от трите онкодиспансера, по собствен избор.
Там ще му направят досие и план за диспансерното наблюдение.

# 1 016
И при майка ми отначало беше премахване от мехура на тумори, направиха само една вливка и трябваше да направят ретур, който трябвало да бъде по-рано отколкото и го направиха и след направата му се оказа, че са се появили наново още повече и вече ни постъветваха за премахване. Ако бяха правили вливките и на нея всяка седмица, а не еднократно както при нея, може би нямаше да се стигне до тук. Дано се оправи баща ви с тях! Успех!

# 1 017
Как така в "Света Анна" нямат апаратура или пък опит? Доколкото знам правят и лапароскопски нефректомии - пълни и частични. Много жалко, ако са казали така, защото не е за вярване. Вие държите да е с робота ли операцията? Робот нямат, да.

Може би погрешно съм разбрала или съм се изразила, така или иначе оттам го изписаха с катетър и препоръчаха да ходим другаде, вероятно заради робота. Сигурна съм, че имат опит с такива операции, просто всеки случай е специфичен.

Не искам да се оплаквам от тях, защото, ако трябва да съм честна, свършиха добра и бърза работа с диагностиката. От постъпването му за по-малко от 12 часа направиха всички изследвания, включително скенер и поставиха диагноза, което не е малко. Неговият тумор е зад бъбрека и не се вижда лесно на ехограф, въпреки че е голям. Той отиде само за преглед, който изглеждаше ок в началото, но се усъмниха и го задържаха в отделението за всички изследвания. Доколкото разбирам и препоръката за Давидов е добра.

Не държим на Да Винчи, до онзи ден не знаех какво е това. Искам да се доверим на лекар с много опит, който ще го премахне изцяло и добре.

Лошото е, че междувременно (снощи) се появиха и силни болки и кървенето се засили, а се сдобихме с час за операция за след 18 дни. Според онколог, с когото се консултирахме тази сутрин, това е много време за неговото състояние и сега не съм сигурна какво ще правим, но днес имаме още една среща.

В общи линии, темата е много полезна и  благодаря на всички споделили опит. Горе-долу си изясних нещата и работещите варианти, решението изглежда ще зависи и от възможната най-ранна дата.

# 1 018
А обясниха ли ви защо не искат да направят отворена операция примерно? На мой познат там са му правили отворена за премахване на цял бъбрек с тумор. Несравнимо по-тежка е операцията, но ако няма време за чакане, поне предложиха ли го като опция?

# 1 019
Сигурно защото е друга клинична пътека. Макар пак да няма логика

Общи условия

Активация на акаунт