Препоръчйте добър уролог!!

• 742 801
  • 1 070
  •   4
Отговори
# 1 020
Здравейте, според мен няма да навреди, ако отидете за една консултация в Панагюрище при д-р Апти, в сайта на болницата човека си е оставил тел. номер, ако искате мога и да ви го дам. Нали разбирате, че щом е онкологично заболяване, след каквато и да е операция най-вероятно ще се наложи някаква терапия след това, а в Панагюрище са най-добрите в България за химио и лъче. Дано все пак намерите най-доброто решение и всичко да остане в миналото!!!
Учудвам се на хвалебствията. Възможно е да се появил някакъв уникален лекар, но аз за пръв път чувам за високото ниво на болницата в този град. Да, има апаратура, но доколкото знам медицинският персонал е "рехав".
Мъжът ми е оттам, брат му е лекар и работи с болниците в града, но когато на нас ни потрябваха терапии и лечение във връзка с онкогологично уролологично заболяване категорично каза да не ходи в Уни хоспитал Панагюрище.
Подкрепям мнението Ви. И аз имам роднини в града и не съм чувала хубави неща за там. На мен също ми се наложи да ми правят урологична интервенция свързана с полип в мехура, но ходих няколко пъти при специалист от Варна. Проучете хубаво преди да предприемате каквото и да е било. Дано лекарят наистина си разбира от работата!

# 1 021
А обясниха ли ви защо не искат да направят отворена операция примерно? На мой познат там са му правили отворена за премахване на цял бъбрек с тумор. Несравнимо по-тежка е операцията, но ако няма време за чакане, поне предложиха ли го като опция?

Не, не предложиха опции, просто го изписаха. Нямам представа защо и, честно казано, сега не ми се мисли. Ако смятат, че някой конкретен случай не е за тях, по-добре е да си кажат, за да търси човек правилния лекар за него.

# 1 022
  • Сливен
Здравейте трябва ми добър уролог за консултация преди 5 месеца ми направиха пластика по Боари на уретера.
Взех мн често да правя инфекции и съответно имам болка почти постоянна в бъбрека.

# 1 023
Здравейте трябва ми добър уролог за консултация преди 5 месеца ми направиха пластика по Боари на уретера.
Взех мн често да правя инфекции и съответно имам болка почти постоянна в бъбрека.
А има ли хидронефроза?

# 1 024
  • Сливен
А има ли хидронефроза?
И хидронефроза и рефлукс.На вече 5 месеца...

# 1 025
А има ли хидронефроза?
Значи за съжаление пластиката не е успешна и пак ще трябва да сте със стент, няма друго решение.

# 1 026
  • Сливен
А има ли хидронефроза?
Значи за съжаление пластиката не е успешна и пак ще трябва да сте със стент, няма друго решение.
И аз така си мисля....опитват се да ме убедят че е нормално да имало хидронефроза след тази операция един вид си оставал като хронично ...но този рефлукс не минава адски боли когато се връща урината нагоре....

# 1 027
fair wind_82, нормално е след пиелопластиката да имаш лека хидронефроза - примерно първа степен, но след като имаш постоянни болки и чести възпаления - не е първа степен.

# 1 028
  • Ланкър, планините Овнерог
fair wind_82, поинтересувай се дали е опция при теб поставянето на Алиум стент. На мен ми предстои след 1г периодично сменяне на jj стентове. Имам прегъване на уретера, благодарение на лъчетерапия. Аз лично ходя при д-р Семерджиев в Доверие, той ми го предложи и сега чакам да ми звъннат да насрочим слагането.

# 1 029
За алиум стент отзивите за жалост не са добри. Освен, че е скъп - беше около 3000 лв. преди 2 години, знам и кои лекари го предлагат, някои доста настоятелно, но няма още достатъчно такива случаи. При мой познат се наложи да свалят алиум стента на четвъртия месец заради запушване, но се оказа, че е срастнал с уретера, от ВМА казаха, че имат още 2 подобни случая и вече няма да слагат такива стентове.От 2019 г. до скоро беше при мен ходенето по мъките, проучила съм много, била съм с 12 -13 стента от различен вид.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 10:14 от Rosita

# 1 030
  • Сливен
Ляв бъбрек нормална топика и размери.Фокална деформация и изтънявяне на паренхима в средна трета-поствъзпалителни прамени.
Конкременти в средни калции с д.7.6 мм и в долни калициис размери 5/8 мм и денситет до 412 HU.
Ектатичен пиелон.
Стената на уретера и пиелона се притежава задебелена по цялото протежение.
Ляв уретер реимплантиран в пик мехур ветрално по лява стена.
В екскреторна фаза-дискретна дилатиран до 11 мм ,суспектен кратък стенотичен сегмент в дистална трета/дд перисталтично обусловено стеснение.
Периуретерални фиброзни повлекла към предна коремна стена.
Матка нормални рязмери.
Малка кистична лезия с максимал.размер 18 мм парутеринно вляво вероятно постоперативно лимфоцеле.
Левостранна нефролитиаза.
Състояние след пластика и реимплантация на ляв уретер който се прадставя проходим лекостепенно  дилатиран.

Здравейте това е резултат от скинер с контраст.
Януари е правена пластика на уретера.
Скенера е направен по препоръка на слидящия уролог за да се види как е след пластиката и моите оплаквания.
Това е разчитане от образната но коментара на уролога най вероятно в понеделник.

# 1 031
  • Ланкър, планините Овнерог
ChatGPT
Скрит текст:

ChatGPT каза:

🟢 Ляв бъбрек:
"Нормална топика и размери" – бъбрекът е на нормалното си място и с нормален размер.

"Фокална деформация и изтъняване на паренхима в средна трета – поствъзпалителни промени"
→ частично изтъняване на бъбречната тъкан (паренхима), вероятно в резултат от предишно възпаление.

⚠️ Камъни (конкременти) в бъбрека:
"Конкременти в средни каликси – 7.6 мм"

"И в долни каликси – 5/8 мм"

"Денситет до 412 HU"
→ има няколко камъка в бъбрека, със сравнително ниска плътност (412 HU), което често говори за по-мека структура, възможна при уратни камъни.

⚠️ Пиелон и уретер:
"Ектатичен пиелон" – разширена кухина в бъбрека (може да е от задържане на урина).

"Стената на уретера и пиелона задебелена" – вероятно хроничен възпалителен процес или следоперативни промени.

"Ляв уретер реимплантиран" – правена е операция за промяна на влизането на уретера в пикочния мехур (реимплантация).

"Проходим, леко разширен" – уретерът не е запушен, но леко разширен, вероятно поради предишна стеноза (стеснение).

"Стенотичен сегмент в дистална трета" – има възможно леко стеснение в долната част, което може да е от перисталтиката (движението) или наистина да има остатъчно стеснение.

"Периуретерални фиброзни повлекла" – фиброзна тъкан (сраствания) около уретера, която дърпа/притиска тъканта към предната коремна стена – често след операция или лъчетерапия.

🟢 Матка и таза:
"Матка с нормални размери" – (в случая може да се има предвид остатъчен маточен сегмент, ако е частично запазена).

"Кистична лезия 18 мм парутеринно вляво – вероятно лимфоцеле"
→ малко задържане на лимфна течност (лимфоцеле), често се среща след операции или лъчетерапия. Обикновено не изисква лечение, ако няма симптоми.

🟡 Заключение:
Камъни в левия бъбрек.

След операция на уретера (реимплантация), уретерът е проходим, но леко разширен.

Възможна остатъчна стеноза в дисталния уретер.

Следоперативни и поствъзпалителни промени (вкл. фиброза).

Няма сериозни активни усложнения в момента, но има остатъчни промени и камъни, които изискват наблюдение.

# 1 032
Здравейте! След трима уролози миналата година, които не видяха нищо притеснително в еритроцити в урина, миналата седмица и днес бях при нефролог. Назначи обикновена и стерилна урина, микоплазма и уреаплазма в урина, дизморфни еритроцити и белтък в диуреза. Всичко освен кръвта е в норма. Препоръчва скенер на корем и малък таз с контраст. Това ли е следващата стъпка? Или цистоскопия? Не знам дали да не направя още една консултация с уролог. Ще помоля да не чертаете лоши картини, защото и без това ужасно ме е страх Cry

# 1 033
Без образни изследвания няма смисъл да се ходи при още уролози/нефролози, каква е целта да го правите?
Направете това, което са Ви препоръчали - КТ на корем и малък таз.

# 1 034
Ами искам някой да погледне изследванията и да поразсъждава малко... Единия ден еритроцитите са 9, следващия ден са 37, преди това 17. В друга лаборатория са 71... Не знам какво очаквам, но не оставам удовлетворена в края на прегледа. Усещането ми е за невникване и претупване... Никакви възможно причини не се посочват. Ами страх ме е от скенера...

Общи условия

Активация на акаунт